Monday, 28 September 2009

Class of 0910

erm..hari ni ambik gambar kelas..090909..hebatkan..tak sangka plak kena tarikh tuh...erm this pic will be the final pic of us..as a classmate..unfortunately not all of us are in the picture..wadah, sakit kepala time tu, siti i tak tahulah wat happened to her...anyway..we had a great moment la....TESLove class of 0610...

Friday, 25 September 2009

Selamat hari raya...



selamat hari raya...erm how should i begin...this year, most of my sisters and brothers will be celebrating the first hari raya with their in-laws..supposedly, only me and abg cik's family will be doing all the house chores, cooking, and helping mak with all the raya preparation..

suddenly..........

bak tak sihat tapi lepas subuh tu wi terlena plak dengan mak and bak pun pegi pasar sorang2..mak punyelah rasa bersalah..tibe2 edy plak balik..mak pun terus ajak pegi pasar...edy beli daging..bak balik pun beli daging...banykla daging..cume ketupat je takda..mak cakap bak tak berapa sihat and tak dapat nak petik daun kelapa jadi mak cadang buat nasi himpit aje..

eh edy sepatutnya balik to the other half punye rumah..tapi nenek kak yan raya dekat selayang pulak..so edy raya di jeram.....menolongla memasak...

macam dalam pukul 10 lebih abg cik and family sampai...wah meriah la sebab budak2 ramai..dudek pun chomel je...lepas tu bak pun sembelih ayam gajah yang mmg dibela untuk hari raya..itik waiz pun kena sembelih jugak..abg cik ammar and zahin tolong siat kulit ayam so tak perlula cabut bulu..

mmg bagi experience pada ammar and zahin raya kali ni....pastu bak ajak abg cik pegi pasar tg karang beli sarung ketupat...so raya kali ni dapatla jugak makan ketupat..tak la rasa hampa sangat heheh

onye sepatutnya raya pegi kelantan tapi tak jadi sbb kete tibe2 rosak...so balikla jeram...tolong mak masak...onye masak best..rendang ayam gajah..memang jadi igauan....hehhe

lepas zohor kak no and family sampai...kak no bawak rendang limpa hati and paru..hari tu masa majlis bak tak sempat merasa..then kali ni pulun la makan...erm along kali ni tolong pasang langsir..kalu tak wiwi jela yang kelam kabut..kak yong raya gedangsa..so tak dapat la nak menolong..so this year credit to along la plak...hehe dapat duit raya dari kak yong..best best!!

so..kak no onye abg cik edy and wiwi yang ada dekat jeram tuk beraya dengan mak and bak...abg raya dekat gedangsa, kak ce dekat sekinchan, gakti plak ILI ( influenza like illness)..so citer sedih la..sian cepia and charah..mumy kena quarantine for 6 days..so malam raya gaktila orang paling lepak..sampai citer mawi..rumah baru bini baru pun dia tengok...heheh

erm..pagi raya wi pegi solat eidulfitri dengan mak and kak no...lepas solat je pegi kedai nak beli ais...belasah jelah masuk 7eleven pakai telekung..hehe...

sampai rumah siap2 bermaaf-maafan pegi raya ke kerayong....kampung mak...

raya kali ni macam rilex sket..tak tau kenapa..tapi rasalah kerilexannya...

selamat hari raya..maaf zahir dan batin...

Wednesday, 16 September 2009

Buka Puasa and pink loafers...


hehe..time ni buka puasa dekat KFC Jusco Taman U..hasu..fiza..and wiwi.time ni pegi ramai gak la tapi..sory tak dapat nak semua dalam gambar..tengokla fiza tu..makan dekat kfc tapi dia beli food from McD..hehe..belasah je..

Dulukan masa sebelum masuk UTM, kalau baca paper mesti cam kutuk..apelah nama tempat ni Taman U..takda nama lain ke..hehe then sekarang, dah 4 tahun dok pi mai pi mai taman u jugak...tula jangan kutuk...selalunya yang kite kutuk tula yang akan bawak kebaikan utk kite..tapi kite tak sedar..hehe..wiwi wiwi..




p/s : Fiza ingat tak ape yang berlaku kat kite lepas bukak puasa hari tuh ;P...




erm lepas buka puasa sumer...pegi jalan2 dekat atas pastu nampak satu kasut nih..ahaks..warna pink..yeke nak beli nih..erm at first rasa cam nak beli..sebabnya bosanlah pakai sandal..nak pakai loafers pulak..dulu pun pkai..tapi skang tak mampulah nak pakai yang mahal2..so kena pakai budget student jela..

so kasut yang kat sebelah ni lah yang wiwi beli..cantik ke tak cantik..wi rasa cantik..so i belilah..

pastu pegi kelas..baju brown ke..hijau ke..turquoise ke..kasut tetap warna pink..hehe...ada gak yang lirikan mata yang diiringin senyuman bila nampak wiwi pakai kasut tu dengan warna yang tak sesuai..hehe i pun gelak sorang..tapi biarlah..yang penting..kaki i selesa nak berjalan and tak terdedah..

Selamat Hari Raya...

Sunday, 13 September 2009

Ramadhan Ku Yang TERAKHIR!!















Assalamualaikum....

ramadhan yang terakhir bagi wiwi di utm dan di johor...dah empat tahun belajar diutm dan macam2 yang terjadi pada wiwi...tapi apa yang paling banyak mengajar saya menjadi seorang yang selalu bersabar dan bersyukur...

bersabar menunggu bas hendak ke kelas..bersabar menunggu tempat komputer kosong di psz..bersabar menunggu giliran di pusat kesihatan..bersabar ketika beratur di mesin atm...dan sentiasa bersabar dengan segala kata-kata yang kadang2 mungkin buat wiwi nangis...

bersyukur sebab dapat duduk di kolej 11 yang selesa..bersyukur kerana kaki saya masih boleh berjalan dan bawa saya kemana2..bersyukur kerana selama ini insyallah urusan saya sesama manusia Allah permudahkan..dan sentiasa bersyukur kerana saya sentiasa dikelilingi kawankawan yang sentiasa saya hargai....


kite kena selalu bersabar..Allah akan menduga hambanya mengikut kemampuan kite sebagai hambanya...sebenarnya dugaan yang Allah beri kepada kite supaya kite tidak terus lalai dengan perkara yang mungkin kite ingat betul..tapi Allah lebih mengetahui....

kite kena selalu bersyukur...dengan segala nikmat yang Allah berikan..walaupun kadang2 kite rasa kite kurang daripada orang disekeliling kite..tapi hakikatnya kite kena bersyukur dengan apa yang Allah kurniakan...

tapi wiwi pun bukannya perfect..banyak pengalaman hidup yang wi rasa banyak mendewasakan wiwi...

harapan wiwi pada tahun ini adalah menjadi seorang yang lebih baik dan sentiasa mengingati Allah mak bak dan keluarga dalam setiap perbuatan....

ok dah habis citer sedih..cerita gumbira plak...sebelum nak balik raya tu..lambat betullah pegi beli tiket..so dapat lah tiket jumaat..orang sumer dah balik..so tinggallah wiwi sorang and sorang junior ni...name dia yohana..budak serawak..kitorang pun plan gi solat terawikh dekat MSI..rasa seronok sangat sebab akhirnya dapat jugak solat dekat situ...almaklumlah ramadhan ku yang terakhir..alhamdullillah dapat jugak bertarwikh...esok hari jumaat baru balik..smpai di meru, kak ce pun ambik...








Sunday, 6 September 2009

you may interested to view on

Related Posts with Thumbnails

Monday, 28 September 2009

Class of 0910

erm..hari ni ambik gambar kelas..090909..hebatkan..tak sangka plak kena tarikh tuh...erm this pic will be the final pic of us..as a classmate..unfortunately not all of us are in the picture..wadah, sakit kepala time tu, siti i tak tahulah wat happened to her...anyway..we had a great moment la....TESLove class of 0610...

Friday, 25 September 2009

Selamat hari raya...



selamat hari raya...erm how should i begin...this year, most of my sisters and brothers will be celebrating the first hari raya with their in-laws..supposedly, only me and abg cik's family will be doing all the house chores, cooking, and helping mak with all the raya preparation..

suddenly..........

bak tak sihat tapi lepas subuh tu wi terlena plak dengan mak and bak pun pegi pasar sorang2..mak punyelah rasa bersalah..tibe2 edy plak balik..mak pun terus ajak pegi pasar...edy beli daging..bak balik pun beli daging...banykla daging..cume ketupat je takda..mak cakap bak tak berapa sihat and tak dapat nak petik daun kelapa jadi mak cadang buat nasi himpit aje..

eh edy sepatutnya balik to the other half punye rumah..tapi nenek kak yan raya dekat selayang pulak..so edy raya di jeram.....menolongla memasak...

macam dalam pukul 10 lebih abg cik and family sampai...wah meriah la sebab budak2 ramai..dudek pun chomel je...lepas tu bak pun sembelih ayam gajah yang mmg dibela untuk hari raya..itik waiz pun kena sembelih jugak..abg cik ammar and zahin tolong siat kulit ayam so tak perlula cabut bulu..

mmg bagi experience pada ammar and zahin raya kali ni....pastu bak ajak abg cik pegi pasar tg karang beli sarung ketupat...so raya kali ni dapatla jugak makan ketupat..tak la rasa hampa sangat heheh

onye sepatutnya raya pegi kelantan tapi tak jadi sbb kete tibe2 rosak...so balikla jeram...tolong mak masak...onye masak best..rendang ayam gajah..memang jadi igauan....hehhe

lepas zohor kak no and family sampai...kak no bawak rendang limpa hati and paru..hari tu masa majlis bak tak sempat merasa..then kali ni pulun la makan...erm along kali ni tolong pasang langsir..kalu tak wiwi jela yang kelam kabut..kak yong raya gedangsa..so tak dapat la nak menolong..so this year credit to along la plak...hehe dapat duit raya dari kak yong..best best!!

so..kak no onye abg cik edy and wiwi yang ada dekat jeram tuk beraya dengan mak and bak...abg raya dekat gedangsa, kak ce dekat sekinchan, gakti plak ILI ( influenza like illness)..so citer sedih la..sian cepia and charah..mumy kena quarantine for 6 days..so malam raya gaktila orang paling lepak..sampai citer mawi..rumah baru bini baru pun dia tengok...heheh

erm..pagi raya wi pegi solat eidulfitri dengan mak and kak no...lepas solat je pegi kedai nak beli ais...belasah jelah masuk 7eleven pakai telekung..hehe...

sampai rumah siap2 bermaaf-maafan pegi raya ke kerayong....kampung mak...

raya kali ni macam rilex sket..tak tau kenapa..tapi rasalah kerilexannya...

selamat hari raya..maaf zahir dan batin...

Wednesday, 16 September 2009

Buka Puasa and pink loafers...


hehe..time ni buka puasa dekat KFC Jusco Taman U..hasu..fiza..and wiwi.time ni pegi ramai gak la tapi..sory tak dapat nak semua dalam gambar..tengokla fiza tu..makan dekat kfc tapi dia beli food from McD..hehe..belasah je..

Dulukan masa sebelum masuk UTM, kalau baca paper mesti cam kutuk..apelah nama tempat ni Taman U..takda nama lain ke..hehe then sekarang, dah 4 tahun dok pi mai pi mai taman u jugak...tula jangan kutuk...selalunya yang kite kutuk tula yang akan bawak kebaikan utk kite..tapi kite tak sedar..hehe..wiwi wiwi..




p/s : Fiza ingat tak ape yang berlaku kat kite lepas bukak puasa hari tuh ;P...




erm lepas buka puasa sumer...pegi jalan2 dekat atas pastu nampak satu kasut nih..ahaks..warna pink..yeke nak beli nih..erm at first rasa cam nak beli..sebabnya bosanlah pakai sandal..nak pakai loafers pulak..dulu pun pkai..tapi skang tak mampulah nak pakai yang mahal2..so kena pakai budget student jela..

so kasut yang kat sebelah ni lah yang wiwi beli..cantik ke tak cantik..wi rasa cantik..so i belilah..

pastu pegi kelas..baju brown ke..hijau ke..turquoise ke..kasut tetap warna pink..hehe...ada gak yang lirikan mata yang diiringin senyuman bila nampak wiwi pakai kasut tu dengan warna yang tak sesuai..hehe i pun gelak sorang..tapi biarlah..yang penting..kaki i selesa nak berjalan and tak terdedah..

Selamat Hari Raya...

Sunday, 13 September 2009

Ramadhan Ku Yang TERAKHIR!!















Assalamualaikum....

ramadhan yang terakhir bagi wiwi di utm dan di johor...dah empat tahun belajar diutm dan macam2 yang terjadi pada wiwi...tapi apa yang paling banyak mengajar saya menjadi seorang yang selalu bersabar dan bersyukur...

bersabar menunggu bas hendak ke kelas..bersabar menunggu tempat komputer kosong di psz..bersabar menunggu giliran di pusat kesihatan..bersabar ketika beratur di mesin atm...dan sentiasa bersabar dengan segala kata-kata yang kadang2 mungkin buat wiwi nangis...

bersyukur sebab dapat duduk di kolej 11 yang selesa..bersyukur kerana kaki saya masih boleh berjalan dan bawa saya kemana2..bersyukur kerana selama ini insyallah urusan saya sesama manusia Allah permudahkan..dan sentiasa bersyukur kerana saya sentiasa dikelilingi kawankawan yang sentiasa saya hargai....


kite kena selalu bersabar..Allah akan menduga hambanya mengikut kemampuan kite sebagai hambanya...sebenarnya dugaan yang Allah beri kepada kite supaya kite tidak terus lalai dengan perkara yang mungkin kite ingat betul..tapi Allah lebih mengetahui....

kite kena selalu bersyukur...dengan segala nikmat yang Allah berikan..walaupun kadang2 kite rasa kite kurang daripada orang disekeliling kite..tapi hakikatnya kite kena bersyukur dengan apa yang Allah kurniakan...

tapi wiwi pun bukannya perfect..banyak pengalaman hidup yang wi rasa banyak mendewasakan wiwi...

harapan wiwi pada tahun ini adalah menjadi seorang yang lebih baik dan sentiasa mengingati Allah mak bak dan keluarga dalam setiap perbuatan....

ok dah habis citer sedih..cerita gumbira plak...sebelum nak balik raya tu..lambat betullah pegi beli tiket..so dapat lah tiket jumaat..orang sumer dah balik..so tinggallah wiwi sorang and sorang junior ni...name dia yohana..budak serawak..kitorang pun plan gi solat terawikh dekat MSI..rasa seronok sangat sebab akhirnya dapat jugak solat dekat situ...almaklumlah ramadhan ku yang terakhir..alhamdullillah dapat jugak bertarwikh...esok hari jumaat baru balik..smpai di meru, kak ce pun ambik...