Thursday, 29 October 2009

wirda...






















W - would you tell yourself that you could not do that thing??

I - it is depending on what situation..why?

R - recently, i bumped into a situation that absolutely change a lot of my perceptions
about myself...

D - does it effect your entire belief about yourself??

A - apparently yes...but..still thinking about it....

Tuesday, 27 October 2009

once upon a time

From left : wiwie, mel, jizan..

This picture took when we went to the Faculty's Dinner in 2002..Jizan and Mel are the people who still in touch with me until now...eventhough we had our own life..but still, we share a lot of stories...we still concern to each other and I think it is one of ways that Allah give when we are good and keep our friendship....

Jizan dah nikah dengan Mat and dah ada restoran pun skarang..dekat depan Sunway Pyramid plak tuh..mm mmang suami isteri ni pandai cari duit..Jizan dulu tokey nasi goreng I...ktorang jual from blok to blok..dengan Jizan I boleh dapat untuk sampai RM1..em kire mewahlah time tu...bole la beli top up and berlalala..hehe..Jizan lagi hebat..untung dia boleh g vacation lagi...hehhe That is Jizan..my rumate for 3 years in UiTM..we always share the ups and downs until now...

Mel..she is one of my best buddy...diala kawan i masa mula2 masuk perak..classmate, ronggeng mate and etc...until now pun still contact lagi...mel dah nak nikah tahun depan..it is an honour for me to be the best bride...waaaa stress camni..kena kurus huuhu..to mel, congratulation!! i am one of the happiest person in the world when i know that you going to be a wife soon....muah muah...

wiwie buat ape plak?? well, i'm still a student in UTM..next year will be my final semester..yuhuuu..insyallah i will complete my study and get ready to be an educator....tapi takutla cam tak confident je....huhuu...insyaallah i will try to improve everything that lack in me to ensure that i will be a good teacher.....

That's all about ONCE UPON A TIME..

Saturday, 24 October 2009

love is in the air...




Well this is my favourite siti nurhaliza’s song. I really love this song. And I guess who only always be with me know that I love this song.. hehe quoted from my rumate yana...sie ko siti..penak dio nyanyi tak henti2…heehhe that was back to our first year in UTM....and jaja was the one who gave me this clip yesterday because my previous laptop collapsed and everthing gone!!…credit to jaja and yana…

sukela lagu ni..means a lot to me…that really me..siapa yang jatuh chenta dengan saya..memg saya lah macam tuh…cume tahu tak tahu je or mmg tak nak ambik tahu langsung ..( wow,that brutal!!)…alamak...even saya tak la cantik macam siti..tapi lirik lagu ni mmg touching.. mmg sukala lagu ni…

For me, this song tells about a woman who love the person that she loves most. Patient, sincere, and accept everything from the person that she loves most are those precious things for her love life..All the ups and downs that occur in their relation she leaves it to HIM. She always believes that from HIM the things happened and to HIM she should return to. To the person who she loves most, she hopes that he knows that the love that she gives is true and tanpa rasa simpati..hehe..wah wah pandai2 je..tapi betulla kan…hehe

Some songs could influence people a lot..depends on the lyrics..you might be touched when you really in the situation that relates to the song…sad, happy, tragic, content and any feeling could be described by a song because of the untouchable lyric together with the rhythm and powerful music…

Ermm love..well now i would like to talk about love..for me love is something that beautiful..especially when you and your partner could feel it..waaa so romantic..hehe first let me talk about love which involve the different gender..biasalah muda2 mesti best cakp pasal ni..later on we will move on the love subject that relates to Allah, family, friends and etc...


Having a special boyfriend and girlfriend in your life is the most exciting part actually...coz that is the time you feel like your life is complete and always being appreciated with the person you always with..talking on d phone for more than 10 times a day..sending sms for almost of the credit you have...biasalah bila dah macam2 plan..sms pun jadi 1 sen..and the final 1 sen tu amatla berharga dan sentiasa di simpan untuk si dia..hehe. betul ke tak betul..lu pikirlah sendiri..heheh..24 hours a day, anytime you could call each other..tengah malam pukul 4,3 pagi pun macam siang je...you appreciate the whole hours and minutes that you have for the sake of keeping your love life in good stage and apepun you nak share dengan your partner and rasanya ape yang you buat memang selalu utk dia...it just like bryan adam's song..everything i do..i do it for you!!..hehhe


erm move on to dating plak..well bestny kalau cuti or ada masa luang sket..bole pegi makan2..jalan2..shopping2..timenilah you rasa yang your partner tu sayang sangat dekat you..especially kalau your boyfriend ada duit..starbuck, secret receipe, or even tony's roma pun masuk dalam list...waaaa how beautiful love life is..shopping pulak..yours will be channel, his will be dunhill and dapat awek cutting cun bole la beli Levi's sama2...this scenario we could see paling best bila time raya..bila masuk je butik Levi's wah masing2 tayang awek...tapi kalo awek gem gem..you pun down..and start thinking kenapalah awek aku gem gem..sian awek gem gem..gem gem pun ada hati and perasaan jugak...tapi nak buat macammana...that's what you called life and human make it that way....heheh....


hehe tu sumer time indah2...bila dah dating2..kwan lama2 then move to the serious relationship...confession to get married, letting the whole to know that you going to get married is the time that you thing you have him and he choose you to be with..waaaa terasa dunia ini aku yang punya.....time tu lah you rasa yang you have everything..kawan2 you semua you rasa macam a bit tak penting dah..semua kuak ketepi...huhu sedihnya jadi kawan..dulu time takda sape...sikit2 nak pegi sana ajak ni..nak beli tu tanye ni..nak apepun tanye ni..tapi sory kawan..sekarang i dah ada si dia..rasa macam kawan ada ke kawan tak da ke..samer jer..yang penting si dia ada untuk i...


heheh betul ke..mybe ada yang betul and maybe ada yang tak betul..that is some of yang indah2..banyak lagi sebenarnya tapi simpan sket nanti in future tak ada ape nak cerita....


move on part yang sedih...suddenly you break up with your partner...huhuhu sedihnya..rasa macam nak mati..hati hancur lebur..harapan berkecai..pelamin anganku musnah..sedih giler time ni..paling rasa malu dekat family.....lagi malu bila when you both in love siap datang rumah..confess you get to marry..huu sedihnya malunye mane nak letak muka ni...


but why you suddenly break up??? third party, bosan dengan awek yang gem gem tak dapat pakai cantik2...jauh sangat tak dapat jumpe hari2...dah kerja, dulu students..skarang dah jadi engineer, lawyer, lecturer..hidup pun sudah up..dikelilingi mereka2 yang hensem dan educated and mereka2 yang cantik2 and more than channel she could wear in front of you....well thousands of reasons but actually people change due to their heart..and actually it is a dugaan from Allah...we lost when we were in love with our partner..and dugaan tu Allah bagi nak clean kan kite punye hati and make us get back to the right tracks....


sedih tau break up...time nilah you cari your family and Allah...you rasa secure dengan mereka...lagilah kalau you jauh dengan your family, and live with kawan2 yang baru you kenal...huhu sedihnya..it hurts a lot.tambah pulak you live dekat dengan supposedly to be your future in laws...wah sedihnya Allah saja yang tahu....tapi...you

could not drag yourself into it...you have to learn to be strong, because Allah tak uji hambanya kalau hambanya itu tak mampu dengan dugaanNya..so kena belajar sabar, doa and sentiasa buat baik dengan orang sekeliling you..barulah you rasa happy....kesedihan you tu rasa macm nak share dengan semua orang..time tulah you cari orang yang you rasa boleh selmatkan your relationship..tapi jangan..different people will give you different view..especially bila orang cakap.."eleh, dia datang balik punye"..please do not say this to your friends yang baru break up..ni akan buatkan dia semangat tapi sebenarnya sia-sia....eh rasa sedih plak..huhu nak cari boyfriend/girlfriend barulah..dia ingat dia hebat sangat..ingat aku tak laku...bla bla bla..tulah selalunya akan bermain dalam fikiran..tapi ukur baju di badan sendirila...siapa rasa cantik/hensem senangla cari..tapi siapa rasa gem gem..sepilah sampai sekarang..heheh berdepek dekat batang hidung sendiri!!..hehe...


tulah senario orang yang bercinta..sronok bila ada..sedih bila bergaduh...rasa nak mati bila putus...tu semua biasa...so kena lah berfikir bila kite bercinta..especially jaga maruah diri and keluarga...bila time bercinta pegang sana pegang sini..nak tu nak ni..macam2 la..bila putus barulah rasa menyesal..luak sana, luak sini...hei sedihnya..especially perempuan..jagalah diri baik...sian mak ayah kite..selalu rasa yang anak dia baik tak buat macam2 tapi dekat belakang..Allah saja yang tahu....


oklah dah lama pulak tulis blog ni..mula2 nak cakp pasal siti je..tapi terdrag plak sampi kesini...saya nak kongsi kegembiraan dengan kawan2 saya yang bakal bertunan and nikah...alhamdulillah cinta anda mendapat keberkatan dari Allah dan Allah melindungi hubungan kamu...nanti jangan lupe jemput pulak..kalau wi tak datang sorang maybe dah berdua kot time tuh..alamak cakap ape nih..heheh....


ok sesiapa yang baca blog ni..this is the only the general view from me about love..and some are from my personal experience....live life to the fullest!!


Tuesday, 20 October 2009

wes ora enteng enteng...


wes ora enteng enteng..sampai ke akhir tarikh exam pun still ada submission...pelikla jugak...tesl batch kami je ke..the previous bathches pun experience benda yang sama ke...yho wes lah...

skarang dekat bilik jaja..tido sini semalam and malam ni pun tido jugak nak buat CDROM...the final assignment, will be submitted on this coming friday....

semua ini akan berakhir jua..sabarla wiwi..empat tahun duduk di johor menahan rasa menahan hati menahan air ( eh tercedok dari amy pulak)...heheh...

ok..

Wednesday, 14 October 2009



hi...name kite rayan..tapi cak wawa panggil kite dudek!!

Sunday, 11 October 2009

English Camp at SK Panjang Sari, PAGOH...

From 9 - 11 october 2009, Teslians of UTM were having an English Camp at Sk Panjang Sari Pagoh..those are pictures which could tell more than 1000 words about the unforgettable camp....to my foster family, thank you so much..thank you with sincere appreciation...

alamak yana..tak termasuk dalam ini gambar pule...sory...boring!!! amy!!! hehhee





this is the picture of Super Protocol Loser!! wakakak...



what lies beneath??? hurmm...

Monday, 5 October 2009

The Broken Chair!!!

today will be one of the most unforgettable day in my whole life.....huhuhu

Saturday, 3 October 2009

sedihla...tapi sedih kenapa...


hari ni hari sabtu..pegi test mandarin...pegi rumah nyaei muni..pegi jamuan raya kolej 11..sampai tak buat psm langsung hari ni...orang lain semua dah buat psm..wiwi je tak buat lagi...camne ek..bole...camne ek..betulla dr hadina cakap..you should pull out your momentumla wirda..another 10days to go..huhu...

i like my psm topic..but slightly my body could not cope with the situation right...get tired easily...had a tiny cut on my foot, and bought a new slipper..i feel pain all over my ankle and thigh...especially when performing my prayers...huhu....now...i feel like to cry coz i could not produce good findings for my thesis....what should i do??...huhu

tomorrow will be another challenging day for me..from 830am to 500pm, tesl and me, means the whole class will attend a simposium...huhu another day for me to not to remember my psm..

next week will be the dateline for everything...thesis and other assignments as well....

dear wiwi..

do the best in everything that you do..always bear in my your mind that all things that happen in a sudden are just the test from HIM....just be with it and insyallah all the pain will fade away...HE knows the best!!

you may interested to view on

Related Posts with Thumbnails

Thursday, 29 October 2009

wirda...






















W - would you tell yourself that you could not do that thing??

I - it is depending on what situation..why?

R - recently, i bumped into a situation that absolutely change a lot of my perceptions
about myself...

D - does it effect your entire belief about yourself??

A - apparently yes...but..still thinking about it....

Tuesday, 27 October 2009

once upon a time

From left : wiwie, mel, jizan..

This picture took when we went to the Faculty's Dinner in 2002..Jizan and Mel are the people who still in touch with me until now...eventhough we had our own life..but still, we share a lot of stories...we still concern to each other and I think it is one of ways that Allah give when we are good and keep our friendship....

Jizan dah nikah dengan Mat and dah ada restoran pun skarang..dekat depan Sunway Pyramid plak tuh..mm mmang suami isteri ni pandai cari duit..Jizan dulu tokey nasi goreng I...ktorang jual from blok to blok..dengan Jizan I boleh dapat untuk sampai RM1..em kire mewahlah time tu...bole la beli top up and berlalala..hehe..Jizan lagi hebat..untung dia boleh g vacation lagi...hehhe That is Jizan..my rumate for 3 years in UiTM..we always share the ups and downs until now...

Mel..she is one of my best buddy...diala kawan i masa mula2 masuk perak..classmate, ronggeng mate and etc...until now pun still contact lagi...mel dah nak nikah tahun depan..it is an honour for me to be the best bride...waaaa stress camni..kena kurus huuhu..to mel, congratulation!! i am one of the happiest person in the world when i know that you going to be a wife soon....muah muah...

wiwie buat ape plak?? well, i'm still a student in UTM..next year will be my final semester..yuhuuu..insyallah i will complete my study and get ready to be an educator....tapi takutla cam tak confident je....huhuu...insyaallah i will try to improve everything that lack in me to ensure that i will be a good teacher.....

That's all about ONCE UPON A TIME..

Saturday, 24 October 2009

love is in the air...




Well this is my favourite siti nurhaliza’s song. I really love this song. And I guess who only always be with me know that I love this song.. hehe quoted from my rumate yana...sie ko siti..penak dio nyanyi tak henti2…heehhe that was back to our first year in UTM....and jaja was the one who gave me this clip yesterday because my previous laptop collapsed and everthing gone!!…credit to jaja and yana…

sukela lagu ni..means a lot to me…that really me..siapa yang jatuh chenta dengan saya..memg saya lah macam tuh…cume tahu tak tahu je or mmg tak nak ambik tahu langsung ..( wow,that brutal!!)…alamak...even saya tak la cantik macam siti..tapi lirik lagu ni mmg touching.. mmg sukala lagu ni…

For me, this song tells about a woman who love the person that she loves most. Patient, sincere, and accept everything from the person that she loves most are those precious things for her love life..All the ups and downs that occur in their relation she leaves it to HIM. She always believes that from HIM the things happened and to HIM she should return to. To the person who she loves most, she hopes that he knows that the love that she gives is true and tanpa rasa simpati..hehe..wah wah pandai2 je..tapi betulla kan…hehe

Some songs could influence people a lot..depends on the lyrics..you might be touched when you really in the situation that relates to the song…sad, happy, tragic, content and any feeling could be described by a song because of the untouchable lyric together with the rhythm and powerful music…

Ermm love..well now i would like to talk about love..for me love is something that beautiful..especially when you and your partner could feel it..waaa so romantic..hehe first let me talk about love which involve the different gender..biasalah muda2 mesti best cakp pasal ni..later on we will move on the love subject that relates to Allah, family, friends and etc...


Having a special boyfriend and girlfriend in your life is the most exciting part actually...coz that is the time you feel like your life is complete and always being appreciated with the person you always with..talking on d phone for more than 10 times a day..sending sms for almost of the credit you have...biasalah bila dah macam2 plan..sms pun jadi 1 sen..and the final 1 sen tu amatla berharga dan sentiasa di simpan untuk si dia..hehe. betul ke tak betul..lu pikirlah sendiri..heheh..24 hours a day, anytime you could call each other..tengah malam pukul 4,3 pagi pun macam siang je...you appreciate the whole hours and minutes that you have for the sake of keeping your love life in good stage and apepun you nak share dengan your partner and rasanya ape yang you buat memang selalu utk dia...it just like bryan adam's song..everything i do..i do it for you!!..hehhe


erm move on to dating plak..well bestny kalau cuti or ada masa luang sket..bole pegi makan2..jalan2..shopping2..timenilah you rasa yang your partner tu sayang sangat dekat you..especially kalau your boyfriend ada duit..starbuck, secret receipe, or even tony's roma pun masuk dalam list...waaaa how beautiful love life is..shopping pulak..yours will be channel, his will be dunhill and dapat awek cutting cun bole la beli Levi's sama2...this scenario we could see paling best bila time raya..bila masuk je butik Levi's wah masing2 tayang awek...tapi kalo awek gem gem..you pun down..and start thinking kenapalah awek aku gem gem..sian awek gem gem..gem gem pun ada hati and perasaan jugak...tapi nak buat macammana...that's what you called life and human make it that way....heheh....


hehe tu sumer time indah2...bila dah dating2..kwan lama2 then move to the serious relationship...confession to get married, letting the whole to know that you going to get married is the time that you thing you have him and he choose you to be with..waaaa terasa dunia ini aku yang punya.....time tu lah you rasa yang you have everything..kawan2 you semua you rasa macam a bit tak penting dah..semua kuak ketepi...huhu sedihnya jadi kawan..dulu time takda sape...sikit2 nak pegi sana ajak ni..nak beli tu tanye ni..nak apepun tanye ni..tapi sory kawan..sekarang i dah ada si dia..rasa macam kawan ada ke kawan tak da ke..samer jer..yang penting si dia ada untuk i...


heheh betul ke..mybe ada yang betul and maybe ada yang tak betul..that is some of yang indah2..banyak lagi sebenarnya tapi simpan sket nanti in future tak ada ape nak cerita....


move on part yang sedih...suddenly you break up with your partner...huhuhu sedihnya..rasa macam nak mati..hati hancur lebur..harapan berkecai..pelamin anganku musnah..sedih giler time ni..paling rasa malu dekat family.....lagi malu bila when you both in love siap datang rumah..confess you get to marry..huu sedihnya malunye mane nak letak muka ni...


but why you suddenly break up??? third party, bosan dengan awek yang gem gem tak dapat pakai cantik2...jauh sangat tak dapat jumpe hari2...dah kerja, dulu students..skarang dah jadi engineer, lawyer, lecturer..hidup pun sudah up..dikelilingi mereka2 yang hensem dan educated and mereka2 yang cantik2 and more than channel she could wear in front of you....well thousands of reasons but actually people change due to their heart..and actually it is a dugaan from Allah...we lost when we were in love with our partner..and dugaan tu Allah bagi nak clean kan kite punye hati and make us get back to the right tracks....


sedih tau break up...time nilah you cari your family and Allah...you rasa secure dengan mereka...lagilah kalau you jauh dengan your family, and live with kawan2 yang baru you kenal...huhu sedihnya..it hurts a lot.tambah pulak you live dekat dengan supposedly to be your future in laws...wah sedihnya Allah saja yang tahu....tapi...you

could not drag yourself into it...you have to learn to be strong, because Allah tak uji hambanya kalau hambanya itu tak mampu dengan dugaanNya..so kena belajar sabar, doa and sentiasa buat baik dengan orang sekeliling you..barulah you rasa happy....kesedihan you tu rasa macm nak share dengan semua orang..time tulah you cari orang yang you rasa boleh selmatkan your relationship..tapi jangan..different people will give you different view..especially bila orang cakap.."eleh, dia datang balik punye"..please do not say this to your friends yang baru break up..ni akan buatkan dia semangat tapi sebenarnya sia-sia....eh rasa sedih plak..huhu nak cari boyfriend/girlfriend barulah..dia ingat dia hebat sangat..ingat aku tak laku...bla bla bla..tulah selalunya akan bermain dalam fikiran..tapi ukur baju di badan sendirila...siapa rasa cantik/hensem senangla cari..tapi siapa rasa gem gem..sepilah sampai sekarang..heheh berdepek dekat batang hidung sendiri!!..hehe...


tulah senario orang yang bercinta..sronok bila ada..sedih bila bergaduh...rasa nak mati bila putus...tu semua biasa...so kena lah berfikir bila kite bercinta..especially jaga maruah diri and keluarga...bila time bercinta pegang sana pegang sini..nak tu nak ni..macam2 la..bila putus barulah rasa menyesal..luak sana, luak sini...hei sedihnya..especially perempuan..jagalah diri baik...sian mak ayah kite..selalu rasa yang anak dia baik tak buat macam2 tapi dekat belakang..Allah saja yang tahu....


oklah dah lama pulak tulis blog ni..mula2 nak cakp pasal siti je..tapi terdrag plak sampi kesini...saya nak kongsi kegembiraan dengan kawan2 saya yang bakal bertunan and nikah...alhamdulillah cinta anda mendapat keberkatan dari Allah dan Allah melindungi hubungan kamu...nanti jangan lupe jemput pulak..kalau wi tak datang sorang maybe dah berdua kot time tuh..alamak cakap ape nih..heheh....


ok sesiapa yang baca blog ni..this is the only the general view from me about love..and some are from my personal experience....live life to the fullest!!


Tuesday, 20 October 2009

wes ora enteng enteng...


wes ora enteng enteng..sampai ke akhir tarikh exam pun still ada submission...pelikla jugak...tesl batch kami je ke..the previous bathches pun experience benda yang sama ke...yho wes lah...

skarang dekat bilik jaja..tido sini semalam and malam ni pun tido jugak nak buat CDROM...the final assignment, will be submitted on this coming friday....

semua ini akan berakhir jua..sabarla wiwi..empat tahun duduk di johor menahan rasa menahan hati menahan air ( eh tercedok dari amy pulak)...heheh...

ok..

Wednesday, 14 October 2009



hi...name kite rayan..tapi cak wawa panggil kite dudek!!

Sunday, 11 October 2009

English Camp at SK Panjang Sari, PAGOH...

From 9 - 11 october 2009, Teslians of UTM were having an English Camp at Sk Panjang Sari Pagoh..those are pictures which could tell more than 1000 words about the unforgettable camp....to my foster family, thank you so much..thank you with sincere appreciation...

alamak yana..tak termasuk dalam ini gambar pule...sory...boring!!! amy!!! hehhee





this is the picture of Super Protocol Loser!! wakakak...



what lies beneath??? hurmm...

Monday, 5 October 2009

The Broken Chair!!!

today will be one of the most unforgettable day in my whole life.....huhuhu

Saturday, 3 October 2009

sedihla...tapi sedih kenapa...


hari ni hari sabtu..pegi test mandarin...pegi rumah nyaei muni..pegi jamuan raya kolej 11..sampai tak buat psm langsung hari ni...orang lain semua dah buat psm..wiwi je tak buat lagi...camne ek..bole...camne ek..betulla dr hadina cakap..you should pull out your momentumla wirda..another 10days to go..huhu...

i like my psm topic..but slightly my body could not cope with the situation right...get tired easily...had a tiny cut on my foot, and bought a new slipper..i feel pain all over my ankle and thigh...especially when performing my prayers...huhu....now...i feel like to cry coz i could not produce good findings for my thesis....what should i do??...huhu

tomorrow will be another challenging day for me..from 830am to 500pm, tesl and me, means the whole class will attend a simposium...huhu another day for me to not to remember my psm..

next week will be the dateline for everything...thesis and other assignments as well....

dear wiwi..

do the best in everything that you do..always bear in my your mind that all things that happen in a sudden are just the test from HIM....just be with it and insyallah all the pain will fade away...HE knows the best!!