Tuesday, 30 March 2010

cella vie...

yesterday was my final year project presentation day...my session was at 11.30am..supposedly, it should be two examiners but at last only one examiner turned up..the other, i had no idea what had happened to her...overall, mine was ok..eventhough there were a lot of slipped tongues ( not fluent enought to deliver, maybe i was too nervous and thinking much to be perfect)..erm what ever it is..what is should be done is done and i satisfied with it...these are pictures taken before i enter the room to deliver my presentation...


this is yana my ex rumate and muni..  thank u for coming..



yanna and farah were there too..they done with their presentation but still waiting for others to finish..hehe fara my snowy..


this is a nice pic of fiza and chen lim... chen lim done with him but fiza still waiting for her session...


and this is me with yanna..yana said that my feature smaller than ususal..erm mybe the pose made me looked different...to myself..congratulation because you managed to go through all the 4 hard time years in  UTM..may Allah will always listen to what you really wish in your life and always  open my heart to see your guidance....

thats all for this entry...see ya...

Saturday, 27 March 2010

i wanna go home...

i wanna go home..huhu...supposedly i should met my parent yesterday but i had to finish some tasks...huhu i missed the bus again...erm u can see the solemn look of me yesterday...solemn? erm just like my dear farah the snowy line right? erm nope..the maid..roshell...pardon me princess, i can see the solemn look in your face...bla bla bla..roshell u rock!! ooppss sorry merepek jap..hihi

since dah tak balik..so i pun pergilah menggembirakan hati dengan mereka-mereka ini...

 
fiza..the lead singer of the day...


muni..giant u mall spokeperson....


yanna..cita cita makan nugget tak kesampaian


i...gelap la kat sini..layan ajela..

semalam mmg best sangat..i lupe ape yang ape yang i sedih kan selama ni..we sang 25 songs..non stop..sumer lagu layan..m daud kilau pun layan..misha omar pun layan...hihi mmg bestla...balik dari giant pegi pulak pesta konvo..seronok..makan sup tulang..



fiza sedang berusaha mengeluarkan bahagian kegemarannya...yana tengah mengumpat fiza thru phone..ahaks..!!

jalan2 kat situ..i beli selipar pak buaya rm15 and perfume rm15 gak..so mmg budget giler and puas hati..hihi..ooo im gonna miss utm..rasanya ni lah kali terakhir i akan ke pesta konvo bersama rakan2..nnti dah tak da dah...tak sangka pulak dah 4 tahun kat sini..4 tahun i hidup kat johor ni sorang2..gigih and tabah jugak i ni..hihi skemarama sungguh..apepun best belajar kat utm ni..i love utm..i love TESL..i love PSZ... i love Kolej 11.. i love arked 11..i love my room..i love all the facilities provided..i love everything about utm..lepas ni i susah la nak datang johor lagi..maybe datang during konvo je..saya cume harap rezeki saya mengajar bukan di johor..biarlah rahsia kenapa saya tak dapat terima kalau kena bekerja di johor..hihi ..actually ada mood nk tulis blog tapi idea merepek tak da pulak..apepun enjoyla pic pic ni ye...


time ni..once yang ambik kan gambar...

yang ni pulak..pasha ungu yg ambik sbb tu muni cam buat pose..hihi


ha yang ni pulak..BSB yang tolong ambik..sbb tu fiza and yanna pose lebih sket..hahahah

heehe..ok lah yea..nnti kalau ada yang menarik..i cerita lagi...muah muah..

Friday, 26 March 2010

too many cook spoil the soup!!

salam...erm last week was a busy week for me...i was force to pay rm40 and to attend a course named BIG..(taula aku big..lagi mau samakan nama tu ngan aku)..a.k.a Bina Insan Guru..i sangat risau because my PSM tak settle lagi..then kena pulak attend that course..so i pun mengambil langkah yang rasa nye bijak sket dari cik limah yang i telah skip2 byk sessions..and i tak tido pun dekat khemah..and  i tak join pun kayaking which i think the most rugi part..bukan i tak nak join tapi disebabkan seruan alam semulajadi i yang tak mengizin kan..huhu sedih...actually BIG is a good course..tapi wrong timing la bro..i love outdoors tapi mmg wrong timing and buatkan i tak berapa nak enjoy..tapi overall, i join jugak a few session yang i rasa best...paling i suke and really gave me experience is the explore race..wah macam hilang sumer lemak2 i ni..i rasa perut i pun kecik sket..hahaa..tapi kan in future..kalau orang ajak explore race..i akan buat...rasa macam nak g taman negara la sekarang ni..sape nak ikut?...hihi well these are a few pictures from the BIG...i dapat byk jugak kwan2 baru..hihi

              ha ni this is my group..time ni we all kena masak telur and panggang roti lilit gula alahai!! our group's name is RENTAP...kabur sket la this pic..sbb asap..hihi


  ok these are the group member. depan: zai, kemar, pakdin mat and mocha belakang : i, jogy, ain, alamak tak ingat ( ampun) and maria...

even kitorang punye group jadi group yang el kureng perfomance nye ( the organizer should not rank us anyway)..tapi kitorang tetap enjoy..apepun okla big nih..balik je badan mcam dipatah2..nak jalan punyelah azab....hihii
then last week jugak la nak ada tesl nite kan..i nih dah la dekat sini baju sumer yang mmg stock pegi kelas and t-shirt2 lusuh ala-ala free kan...mmg tak da la baju yang mmg sesuai nak g dinner...jadi..terjahan ke plaza angsana pun bermula..siapa lagi nak teman i..mestilah muni..the only soulmate yang ada selalu dengan i (huhu sedihla pasni mesti susah nak jumpe muni)..at first fiza ada sekali..fiza bwk sampai giant tampoi tapi dia kena fetch kakak dia balik kerja...kalau tak mmg lagi hebat la..then jalan2 punye lah jalan semua keciwa..semua kedai baju kurung i masuk..semuanya agak menjengkelkan..erm..taula i nih saiz adibah noor..tapi tak payahla nak look down at me..aku rasa kau pun tak mmpu nak beli baju yang kau jual tuh...and aku ni sbb takda saiz je OK!! ( ceh padahal mmg sengkek skang nih..hahhaha)...ada satu butik ni.dia sangat helpful..and baju dia pun i suka..dah try tapi i stuck dekat tempat yang tertentu..so tak dapat la nak beli..huhu sedihnye..i nak cari baju g dinner merangkap baju jadi pengapit mel kwin nnti...huhu

   ni dekat butik yang i keciwa tuh..tengok muka pun frust..huhu




tapi usaha kami tak pernah hilang...i tak sangka muni seorang yang mmg best diajak shopping..dia boleh layan je..even dah penat jalan..jalan punye jalan..akhirnya ada satu kedai ni..entahla nama dia ape..tapi i panggil jusmate5 je la kot..butik dia kat atas tapi ada stall kecik kat bwah...so ada satu baju yang at first i tak rasa i bole masuk..tapi akhirnya..alhamdulillah...so i dapt baju tu..ee suke suke..tapi kain pulak spoil..so kitorang pun heading tu kamdar..nak beli kain dijadikan..kat situ kite pun cari tudung jugk..and jalan2 lagi ada kedai kasut fabriano ricco piccolo mondo i pun beli kasut dia..so total expenses dinner kali nih rm150..and puas gak la hati...tapi pastu aku tambah sengkek..hahahaha..then malam tu kitorang pun pegilah dinner..lepas makan je..i tengok i pakai baju tu..perut i macam burger..hhuhuu diriku sunggugh gem gem...


ni lah baju yang berjaya didaptkan setelah 6 jam pencarian..huhu...baju kurung pahang..ada beads dekat tangan and leher..hihi tu selendang kamdar...


then malam pegi tesl nite..kesian juniour..they tried so hard for the tesl nite..but only two lecturers were coming and we did not enjoy the night so much..maybe we did not have much time to prepare for a good performance and maybe we did not feel like we were the people who should be celebrated...no grand entrance.... no specific place for seniors, i mean the table should be reserved for us...no games..eventhough u reserved 10 gifts for the lucky draw, you should do it part by part..not once in a whole..ok juniors..if my blog happened to be one of you blog that you are bumped into..do not angry or frustrated for my statements...my advice, since i was the organizer for the tesl nite 2008, looked for your seniors and dont shy to ask anything about the things that they had the experiences.  because later the lecturers will divert the question to the senior..why dont you teach them?!..erm..alright...?!!anyhow..thank you so much because u managed to organised the nite that unites all the teslians 2010....here are some of the pictures..hihi enjoy...



from left : muni fiza yana.


ni i..saje nak tunjuk bunga biru yang i pakai..hihi


this is me with iman..the junior..
she is so petite and lovely..
and me..wah everythings are bigger than her..huhu


this is me with yana..
we were waiting for yanna's gerek to fetch us..outside the ballroom..


me with jaja yah and shila...
they looked lovely...we looked gorgeous...huahuahua


me  with mun.
she looked cute in her dress...=)



and this is also with junior..chibi..
she is also another small petite lovely creature that i ever met..huhu..

ok enough for the tesl nite..basically we did enjoy our nite..it was just like a reunion from us..thank you so much..and gonna miss every single things that we shared together most.  

well thats all about my story for this entry..do enjoy it.and if you have comments do leave comments ok... 



Saturday, 20 March 2010

i tak taula..

hi..i tak taula what happened to my blog..macm very traditional pulak..macam lama2 je sumernye..actually, yesterday, i tried to do some improvise in my blog..then several changes made and finally, this is the result..i think i really need to move on..move from everything that i should move..move move move..i got to move it move i got to move it..

i feel like to cry right now..i wanna go home..i want to forget about this tonnes of works for a while..meet my mom and dad..have a short break from this..perhaps i have time to go back..perhaps.. 

Saturday, 13 March 2010

camne nak cakap eh...



erm lama jugak tak update blog..tapi rasanya minggu ni mcam miss my family byk sangat la..so entry kali ni nak cerita about my familly....


ok..this is my father..his name is Tuan Haji Ahmad bin Hj. Tahir..hensem tak..his age almost 75 ok..alhamdulillah umur pangjang lagi..i call my father as bak..bak ni garang tau..masa kecik..even i bongsu..kalau tak kena katok..tali pinggang ke tongkat semambu ke..mesti naik..tula sape suruh baik..erm i jadi nasty coz my best fren was my brother edy..nnti kite cerita pasal dia...bak suke minum kopi and we all adik beradik pun enjoy coffee so much..bak suke makan sambal belacan..and we all pun suke jugak..bak suka makan ada tempat bekas tulang atas meja..yela kalau takda nnti meja sepah, pinggan pun ada tulang, makan pun tercekik sape susah..dia jugak yang susah nak bwk g klinik..bak always remind us adik beradik..masa kecik dulu..kalau nak senang belajar and alhamdulilah kami adik beradik dapat rezeki yang halal atas usaha kami sendiri..almaklumlah kami bukan keturunan yang kaya..sekadar syukur dengan rezeki yang Allah beri...alhamdulillah...


ha ni pulak my mother..i tak da la pic dia sorang..kalau ada pun tak pakai tudung..so untuk tidak memalukan my mak..i guna this pic ye..mak i ni kan dia cool je..dia tak da pun nak ngumpat2 ke..nak complaint2 ke apa yang kurang ..dia baik je..dia terima je seadanya..cume yang dia tahu anak2 dia selalu ada untuk dia..kecuali i..i jauh..uwaaaaaaaaaaaaaaa..eh lupa pulak..my mother's name is Hajjah Ramlah binti Haji Shafie..umur mak pun dah 70thn camtu..alhamdulillah sihat and cun lagi..cun tak my mak? kalau u kata tak cun..sila tinggalkan blog ni sekarang jugak ye..hahaha...mak i kan selalu kesian dekat i..dia cakap i dah la bongsu..tapi selalu ada dugaan hidup yang besar and duduk pun jauh..i dengar pun i cedih..tapi nak buat camne kan..setiap orang ada dugaan dia masing2..erm lupe plak nak ckp.. i ni keturuna n jawa..my dad jawa + melayu..my mak jawa + jawa..so mana dominant..jawa kan..so jawalah ktorang adik beradik ni....


ha..ni my first bro..abang sulong..yang tengah tu ye..i tak da la pic dia sorang..apepun ni my abang and adress him as abang..erm i rasa kan dulu my ex i call him "abang"..em cam suwey plak sbb i dah panggil my own brother cmtu..mmg suwey pun kan..terbukti..so in future ni better i panggil lain la kan..panggil "hey" ke " woi" ke ..nak manje sket panggila "eh kau"...hahaha barula thrill ..so kalau kena onar lagi tak la menusuk kalbu sangat..hahaha..aku yang sudah tukar menjadi kijam...my bro ni pun dah tua..about 50+...my bro ni masa sekolah dulu dia pandai..sampai sekarang pun pandai..mmg dah tertulis kan perjalanan hidup kite..so Allah gantikan dengan anak2 dia yang pandai2..alhamdulillah..sorang dah cam ala2 engineer buat jambatan..lagi sorang engineer yang mungkin kegemarannya main letrik to be..erm i ada anak buah spesel..anak abangla..she is so into dafi...baikkkk punyeeee!!...hehe apepun abang ni selalu tolong i bila i mintak tolong kat dia..dia bagi i 1K bila i masuk belajar..huhu terharu i...

yang ni pulak my first sis merangkap anak kedua dalam adik beradik kami...serius tak muka dia..kak no mmg serius..tapi tak la pun..kalau melawak dia gelak gak..tapi make surela your lawak tu make sense..ahah..kak no ni dah macam mak i..dari kecik i dengan dia..i mewah pun dengan dia..nak duit..sms je..salam kak no..wiwi mcam tak cukup duitla..bole tak kalu wi nak mintak sikit duit..nnti dia pun balas...berapa? i pun dengan gumbira menekan figure yang diinginkan..huhu jahat tak i..tak la ..sbbnye duit yang dia bagi i tak la boros..paling boros pun kat makan..hihi kak no ni suka bagi nasihat dekat i..kalau call i macam i cakap dengan bf..lama betul tazkirah dia..bagusla kan dapat kakak camne..kite pun akan selalu rasa hormat dekat dia..buku2 agama dekat bilik i tu..sebahagiannya hadiah dari dia..and i sendiri pun terdorong nak membeli since she encouraged me too...

ok ni kak ce..kak ce anak ketiga and kakak ke 2 bagi i...dalam pic tu bukan anak dia..anak dia merajuk time ni..ni anak gakti..sofia and sarah...kak ce cantik kan..bagi i dia cantik..even dia gem gem..hihi..kak ce ni kan sabar sangat orangnye...and suke gak nangis and tersentuh hati...kak ce ni tugas dia mulia..dari i kecik umur 5 tahun kot..dia dah kerja tolong family..kak ce slalu tolong i jugak..kalau i balik..dia la yang selalu ambik i dekat bus stand and pastu nak balik dia hantar sampi i naik bas..huhu sedih i bila nak balik salam dia and nnti dia peluk cium i..huhu rasa macam adik dia yang masih kecik je lagi..yela i kan anak bongsu..mestilah selalu kena cium..hihi malula...


ni pulak gakti..mesti korang pelik kan nama dia camtu..entahla kitorang rasa nama dia best..so camtula jadi nye..gakti ni dia modern sket..fikir pun 100 step ahead from us..i suke nak jadi macam dia..tapi tak nak laser..huhu...gakti suke makan macm i..beli barang yng mahal pun mesti dia ingat i..gakti ni devoted herself to the family..anak anak and husband dia..dia tak kisah apepun..t-shirt yang lusuh2 tu favret dia..handbang yang rasanya orang dah tak nak pakai pun dia boleh relax lagi...tak kisah pun..mybe i pun terikut jadi camtu sbb dia camtu...so sometimes kite bole tau orang nilai kite on da surface je..kalu u tak kenal dia mesti u ingat dia makcik yang suke pg pasar subang jaya hari sabtu pagi...haha...

onye a.k.a my fourth sister..onye ni kecoh..kecoh la sangat..suara pun high pitch..macam keling karam..haiyo..tapi onye ni baik hati and suke berniaga se...cara kecil kecilan hinggalah ke besar besaran..dulu masa i kecik..i ngaji kat surau..dia suruh i jual kacang la aiskrim malaysia la..jeruk dari penang pun bole jalan..dulu my kak no kerja penang..so senangla dapat supply..onye kan kalau masak sambal kentang memang la menjadi igauan..rasa tu dia je bole buat..i pun tak taula..tapi mmg sedapla..onye selalu call i ..nak merepek dengan dia la..pastu onye bukak syarikat cari jodoh..and i la yang jadi respondent pertama dia..kira bahan uji kajila..i pun layan ajelah...hihi....


oopps mesti korang ingat ni my bro ke..erm actully i dah lama tak jumpe my bro ni..i panggil dia abang cik a.k.a my 2nd bro but the 6th in the family..muke dia ala ala anak dia yang ni la..zahin...my bro ni islamic civilization dia lebih..selalu buat urusan agama..alhamdulillah...my bro is an artist..bagi je dia ape pun..u mesti impress dengan kerja dia..kalu u pegi rumah i..agak bykla painting yang mmg dia sendiri buat...i slalu pg rumah abang cik sbb anak dia ramai yang chomel and isteri dia kak bona pun baik..just like my own sister..tak pernah pun rasa dia my sister in law....and sometimes she is much much better than my own sister..alamak kembang pulak dah nnti...hihihihi


ha ni pulak my 3rd bro ..also known as the 7th in the family..yang tengah tu ye..yang menongkat di air mineral...i call him edy...edy ni rapat dengan i..dulu masa i tahu dia nak kawen i sedih sangat..i rasa macam dah hilang kawan baik..even i slalu gaduh tahap astro megadrama tapi dia slalu concern pasal i..nak pg mane2 pun dia hantar..sampaikan hari i clash with that fellow pun dia yang hantar and calm kan i..huhu dia pun nangis tau bila dia tau i sedih..i terharu sangt time tu....edi ni ganas sket..kalau korang mesin caterpillar yang besar2 tu..tula kerja dia..dia repair benda tu..dia suke tengok discovery channel..cerita cerita yang mega mega builders tu dia suka la tengok...

ha yang ni pulak i..model of the year la katakan..kena posing2 sket..haha..ni sumer pic mengarut i aje....yang budak ni kan dia suka makan..sbb tu dia gem gem sampaikan orang disekeliling dia pun tak tau nak buat ape..ape pun all the best nye..moga semua yang u hajati akan dapat..insyallah...

so thats all la about my family potret..i love my parents..i love my siblings..and i love my nieces and nephews..ala ngantuk pulak dah ni..bye ye..ye...

Sunday, 7 March 2010

monday blues...


well today is monday..im writing this blog as early as 7.58a.m in the morning..erm just feel like to tell something, but i do not know what is the thing i should tell here...maybe....

1. im fasting today..a monday fasting which so called a sunat for muslim to fast..

2. today is the 19th day which i leave rice as my one of my should take meal..this week i will try
to go back to the diet that i left for many semesters..begin my day with quacker oat + black
coffee without sugar..

3. sms my SV to meet her today...

me : salam dr _=_=_=..can i meet u today?
dr : tomorrow at ten?
me : i have class at ten then. after 11am maybe ?
dr : .............( maybe she has to check her schedule....just wait)

this week is the final week before the psm's submission dateline..i submitted all chapter last
week and a week before last week(..heee saje nak panjang2 kan ayat)...chapter 1 should be
ok..chapter 2..hopefully she'll improve my content..chapter 3 ...hope she agree with my new
production..chapter 4..perhaps she will comment on it..another 2 research questions i have to
complete..really not sure about it..hope she will help me..help help help help help...chapter
5...hope she will agree with my recommendation..Upholding the BM and strengthening
English..legal practitioners should use BM during proceeding..no more excuses...future legal
practitioners should improve your BM during the study year..no more bla bla bla
bla..whatever!!!

4. Maybe today, we ( jaja ishu me) have to represent our topic during class..maybe...jaja
prepared the slide from the article prepared by me and ishu..the very the is the la the kak ja
class ni...huhu...CALL class with miss +_+_+_+...who won the izzy whizzy quiz...gloster bla
bla..erm not sure whether i will attend that class..never fail to be in there before..meet zarif
for RM25..balance from brunei money..yeay..alhamdulillah..

5. will break my fast with sausage + meal shake + jacob's biscuit + coffee without sugar....


6. Psm Psm Psm Psm...


Saturday, 6 March 2010

macam macamla...

minggu ni busy betul..macam2 kena buat..especially psm..alhamdulillah bole dikatakan siap..tapi ada jugak kot yang wiwi nak ubah..mcam tak puas hati la..tak jumpe pun dr hadina minggu ni..dia busy meeting..aku busy typing..erm macam macamla..

semalam rasa seronok sket..pegi jusco..balik masak tomyam udang..erm tapi kan cam kurang kick-la..layan dengan muni fiza and yah..rasa lain pulak..dulu masak ada yana and jaja..skarang dorang pulak la jadi teman wiwi..jaja jauh kat krp..yana pulak dia busy buat psm..tak pelah..nanti before grad..nak masak and ajak dorang...heehhe berangan nak masak..tapi kena pinjam dapur orang..hihi malu tak..erm macam macam la...

hari ni pagi pegi psz..ada discussion dengan shila and jaja..tengahari nak ambik laptop yang kena upgrade window 7..sampai je tutup..terpaksalah patah balik psz...pastu yang tak bestnye purse tertinggal dekat kereta jaja...alhamdulillah jumpa nani dekat psz..pinjam duit dia dulu..tak laratla nak jalan..dari psz ke bilik jaja then ke tempat laptop then ke kolej 11..huiyo mmg long journey..so ambik purse esok je dengan jaja...kuar je kedai laptop...alhamdulillah ada teksi hantar foreigner..so naikla balik kolej 11...erm macam macam la...

oklah..jangan macam macam lagi ye...

Wednesday, 3 March 2010

erm...

i rasa kan chapter 4 i kena buat banyak..i rasa menarik pulak topic yang i buat ni..tapi kan ada masalah dalam diri i..i malas nak baca banyak..i prefer orang terangkan..time ni la i miss dr ummul..tapi i takut nak jumpe dia..mcam tak cukup ilmu di dada kalau berhadapan dengan dia..patut ke pegi jumpe dia? kalau sebab kan psm patut jumpe kot..tapi i takut..huhu help me..or bagi dia through facebook..o lagi maut tu..tak appropriate..fikir lagi la..i seram la..bye..

you may interested to view on

Related Posts with Thumbnails

Tuesday, 30 March 2010

cella vie...

yesterday was my final year project presentation day...my session was at 11.30am..supposedly, it should be two examiners but at last only one examiner turned up..the other, i had no idea what had happened to her...overall, mine was ok..eventhough there were a lot of slipped tongues ( not fluent enought to deliver, maybe i was too nervous and thinking much to be perfect)..erm what ever it is..what is should be done is done and i satisfied with it...these are pictures taken before i enter the room to deliver my presentation...


this is yana my ex rumate and muni..  thank u for coming..



yanna and farah were there too..they done with their presentation but still waiting for others to finish..hehe fara my snowy..


this is a nice pic of fiza and chen lim... chen lim done with him but fiza still waiting for her session...


and this is me with yanna..yana said that my feature smaller than ususal..erm mybe the pose made me looked different...to myself..congratulation because you managed to go through all the 4 hard time years in  UTM..may Allah will always listen to what you really wish in your life and always  open my heart to see your guidance....

thats all for this entry...see ya...

Saturday, 27 March 2010

i wanna go home...

i wanna go home..huhu...supposedly i should met my parent yesterday but i had to finish some tasks...huhu i missed the bus again...erm u can see the solemn look of me yesterday...solemn? erm just like my dear farah the snowy line right? erm nope..the maid..roshell...pardon me princess, i can see the solemn look in your face...bla bla bla..roshell u rock!! ooppss sorry merepek jap..hihi

since dah tak balik..so i pun pergilah menggembirakan hati dengan mereka-mereka ini...

 
fiza..the lead singer of the day...


muni..giant u mall spokeperson....


yanna..cita cita makan nugget tak kesampaian


i...gelap la kat sini..layan ajela..

semalam mmg best sangat..i lupe ape yang ape yang i sedih kan selama ni..we sang 25 songs..non stop..sumer lagu layan..m daud kilau pun layan..misha omar pun layan...hihi mmg bestla...balik dari giant pegi pulak pesta konvo..seronok..makan sup tulang..



fiza sedang berusaha mengeluarkan bahagian kegemarannya...yana tengah mengumpat fiza thru phone..ahaks..!!

jalan2 kat situ..i beli selipar pak buaya rm15 and perfume rm15 gak..so mmg budget giler and puas hati..hihi..ooo im gonna miss utm..rasanya ni lah kali terakhir i akan ke pesta konvo bersama rakan2..nnti dah tak da dah...tak sangka pulak dah 4 tahun kat sini..4 tahun i hidup kat johor ni sorang2..gigih and tabah jugak i ni..hihi skemarama sungguh..apepun best belajar kat utm ni..i love utm..i love TESL..i love PSZ... i love Kolej 11.. i love arked 11..i love my room..i love all the facilities provided..i love everything about utm..lepas ni i susah la nak datang johor lagi..maybe datang during konvo je..saya cume harap rezeki saya mengajar bukan di johor..biarlah rahsia kenapa saya tak dapat terima kalau kena bekerja di johor..hihi ..actually ada mood nk tulis blog tapi idea merepek tak da pulak..apepun enjoyla pic pic ni ye...


time ni..once yang ambik kan gambar...

yang ni pulak..pasha ungu yg ambik sbb tu muni cam buat pose..hihi


ha yang ni pulak..BSB yang tolong ambik..sbb tu fiza and yanna pose lebih sket..hahahah

heehe..ok lah yea..nnti kalau ada yang menarik..i cerita lagi...muah muah..

Friday, 26 March 2010

too many cook spoil the soup!!

salam...erm last week was a busy week for me...i was force to pay rm40 and to attend a course named BIG..(taula aku big..lagi mau samakan nama tu ngan aku)..a.k.a Bina Insan Guru..i sangat risau because my PSM tak settle lagi..then kena pulak attend that course..so i pun mengambil langkah yang rasa nye bijak sket dari cik limah yang i telah skip2 byk sessions..and i tak tido pun dekat khemah..and  i tak join pun kayaking which i think the most rugi part..bukan i tak nak join tapi disebabkan seruan alam semulajadi i yang tak mengizin kan..huhu sedih...actually BIG is a good course..tapi wrong timing la bro..i love outdoors tapi mmg wrong timing and buatkan i tak berapa nak enjoy..tapi overall, i join jugak a few session yang i rasa best...paling i suke and really gave me experience is the explore race..wah macam hilang sumer lemak2 i ni..i rasa perut i pun kecik sket..hahaa..tapi kan in future..kalau orang ajak explore race..i akan buat...rasa macam nak g taman negara la sekarang ni..sape nak ikut?...hihi well these are a few pictures from the BIG...i dapat byk jugak kwan2 baru..hihi

              ha ni this is my group..time ni we all kena masak telur and panggang roti lilit gula alahai!! our group's name is RENTAP...kabur sket la this pic..sbb asap..hihi


  ok these are the group member. depan: zai, kemar, pakdin mat and mocha belakang : i, jogy, ain, alamak tak ingat ( ampun) and maria...

even kitorang punye group jadi group yang el kureng perfomance nye ( the organizer should not rank us anyway)..tapi kitorang tetap enjoy..apepun okla big nih..balik je badan mcam dipatah2..nak jalan punyelah azab....hihii
then last week jugak la nak ada tesl nite kan..i nih dah la dekat sini baju sumer yang mmg stock pegi kelas and t-shirt2 lusuh ala-ala free kan...mmg tak da la baju yang mmg sesuai nak g dinner...jadi..terjahan ke plaza angsana pun bermula..siapa lagi nak teman i..mestilah muni..the only soulmate yang ada selalu dengan i (huhu sedihla pasni mesti susah nak jumpe muni)..at first fiza ada sekali..fiza bwk sampai giant tampoi tapi dia kena fetch kakak dia balik kerja...kalau tak mmg lagi hebat la..then jalan2 punye lah jalan semua keciwa..semua kedai baju kurung i masuk..semuanya agak menjengkelkan..erm..taula i nih saiz adibah noor..tapi tak payahla nak look down at me..aku rasa kau pun tak mmpu nak beli baju yang kau jual tuh...and aku ni sbb takda saiz je OK!! ( ceh padahal mmg sengkek skang nih..hahhaha)...ada satu butik ni.dia sangat helpful..and baju dia pun i suka..dah try tapi i stuck dekat tempat yang tertentu..so tak dapat la nak beli..huhu sedihnye..i nak cari baju g dinner merangkap baju jadi pengapit mel kwin nnti...huhu

   ni dekat butik yang i keciwa tuh..tengok muka pun frust..huhu




tapi usaha kami tak pernah hilang...i tak sangka muni seorang yang mmg best diajak shopping..dia boleh layan je..even dah penat jalan..jalan punye jalan..akhirnya ada satu kedai ni..entahla nama dia ape..tapi i panggil jusmate5 je la kot..butik dia kat atas tapi ada stall kecik kat bwah...so ada satu baju yang at first i tak rasa i bole masuk..tapi akhirnya..alhamdulillah...so i dapt baju tu..ee suke suke..tapi kain pulak spoil..so kitorang pun heading tu kamdar..nak beli kain dijadikan..kat situ kite pun cari tudung jugk..and jalan2 lagi ada kedai kasut fabriano ricco piccolo mondo i pun beli kasut dia..so total expenses dinner kali nih rm150..and puas gak la hati...tapi pastu aku tambah sengkek..hahahaha..then malam tu kitorang pun pegilah dinner..lepas makan je..i tengok i pakai baju tu..perut i macam burger..hhuhuu diriku sunggugh gem gem...


ni lah baju yang berjaya didaptkan setelah 6 jam pencarian..huhu...baju kurung pahang..ada beads dekat tangan and leher..hihi tu selendang kamdar...


then malam pegi tesl nite..kesian juniour..they tried so hard for the tesl nite..but only two lecturers were coming and we did not enjoy the night so much..maybe we did not have much time to prepare for a good performance and maybe we did not feel like we were the people who should be celebrated...no grand entrance.... no specific place for seniors, i mean the table should be reserved for us...no games..eventhough u reserved 10 gifts for the lucky draw, you should do it part by part..not once in a whole..ok juniors..if my blog happened to be one of you blog that you are bumped into..do not angry or frustrated for my statements...my advice, since i was the organizer for the tesl nite 2008, looked for your seniors and dont shy to ask anything about the things that they had the experiences.  because later the lecturers will divert the question to the senior..why dont you teach them?!..erm..alright...?!!anyhow..thank you so much because u managed to organised the nite that unites all the teslians 2010....here are some of the pictures..hihi enjoy...



from left : muni fiza yana.


ni i..saje nak tunjuk bunga biru yang i pakai..hihi


this is me with iman..the junior..
she is so petite and lovely..
and me..wah everythings are bigger than her..huhu


this is me with yana..
we were waiting for yanna's gerek to fetch us..outside the ballroom..


me with jaja yah and shila...
they looked lovely...we looked gorgeous...huahuahua


me  with mun.
she looked cute in her dress...=)



and this is also with junior..chibi..
she is also another small petite lovely creature that i ever met..huhu..

ok enough for the tesl nite..basically we did enjoy our nite..it was just like a reunion from us..thank you so much..and gonna miss every single things that we shared together most.  

well thats all about my story for this entry..do enjoy it.and if you have comments do leave comments ok... 



Saturday, 20 March 2010

i tak taula..

hi..i tak taula what happened to my blog..macm very traditional pulak..macam lama2 je sumernye..actually, yesterday, i tried to do some improvise in my blog..then several changes made and finally, this is the result..i think i really need to move on..move from everything that i should move..move move move..i got to move it move i got to move it..

i feel like to cry right now..i wanna go home..i want to forget about this tonnes of works for a while..meet my mom and dad..have a short break from this..perhaps i have time to go back..perhaps.. 

Saturday, 13 March 2010

camne nak cakap eh...



erm lama jugak tak update blog..tapi rasanya minggu ni mcam miss my family byk sangat la..so entry kali ni nak cerita about my familly....


ok..this is my father..his name is Tuan Haji Ahmad bin Hj. Tahir..hensem tak..his age almost 75 ok..alhamdulillah umur pangjang lagi..i call my father as bak..bak ni garang tau..masa kecik..even i bongsu..kalau tak kena katok..tali pinggang ke tongkat semambu ke..mesti naik..tula sape suruh baik..erm i jadi nasty coz my best fren was my brother edy..nnti kite cerita pasal dia...bak suke minum kopi and we all adik beradik pun enjoy coffee so much..bak suke makan sambal belacan..and we all pun suke jugak..bak suka makan ada tempat bekas tulang atas meja..yela kalau takda nnti meja sepah, pinggan pun ada tulang, makan pun tercekik sape susah..dia jugak yang susah nak bwk g klinik..bak always remind us adik beradik..masa kecik dulu..kalau nak senang belajar and alhamdulilah kami adik beradik dapat rezeki yang halal atas usaha kami sendiri..almaklumlah kami bukan keturunan yang kaya..sekadar syukur dengan rezeki yang Allah beri...alhamdulillah...


ha ni pulak my mother..i tak da la pic dia sorang..kalau ada pun tak pakai tudung..so untuk tidak memalukan my mak..i guna this pic ye..mak i ni kan dia cool je..dia tak da pun nak ngumpat2 ke..nak complaint2 ke apa yang kurang ..dia baik je..dia terima je seadanya..cume yang dia tahu anak2 dia selalu ada untuk dia..kecuali i..i jauh..uwaaaaaaaaaaaaaaa..eh lupa pulak..my mother's name is Hajjah Ramlah binti Haji Shafie..umur mak pun dah 70thn camtu..alhamdulillah sihat and cun lagi..cun tak my mak? kalau u kata tak cun..sila tinggalkan blog ni sekarang jugak ye..hahaha...mak i kan selalu kesian dekat i..dia cakap i dah la bongsu..tapi selalu ada dugaan hidup yang besar and duduk pun jauh..i dengar pun i cedih..tapi nak buat camne kan..setiap orang ada dugaan dia masing2..erm lupe plak nak ckp.. i ni keturuna n jawa..my dad jawa + melayu..my mak jawa + jawa..so mana dominant..jawa kan..so jawalah ktorang adik beradik ni....


ha..ni my first bro..abang sulong..yang tengah tu ye..i tak da la pic dia sorang..apepun ni my abang and adress him as abang..erm i rasa kan dulu my ex i call him "abang"..em cam suwey plak sbb i dah panggil my own brother cmtu..mmg suwey pun kan..terbukti..so in future ni better i panggil lain la kan..panggil "hey" ke " woi" ke ..nak manje sket panggila "eh kau"...hahaha barula thrill ..so kalau kena onar lagi tak la menusuk kalbu sangat..hahaha..aku yang sudah tukar menjadi kijam...my bro ni pun dah tua..about 50+...my bro ni masa sekolah dulu dia pandai..sampai sekarang pun pandai..mmg dah tertulis kan perjalanan hidup kite..so Allah gantikan dengan anak2 dia yang pandai2..alhamdulillah..sorang dah cam ala2 engineer buat jambatan..lagi sorang engineer yang mungkin kegemarannya main letrik to be..erm i ada anak buah spesel..anak abangla..she is so into dafi...baikkkk punyeeee!!...hehe apepun abang ni selalu tolong i bila i mintak tolong kat dia..dia bagi i 1K bila i masuk belajar..huhu terharu i...

yang ni pulak my first sis merangkap anak kedua dalam adik beradik kami...serius tak muka dia..kak no mmg serius..tapi tak la pun..kalau melawak dia gelak gak..tapi make surela your lawak tu make sense..ahah..kak no ni dah macam mak i..dari kecik i dengan dia..i mewah pun dengan dia..nak duit..sms je..salam kak no..wiwi mcam tak cukup duitla..bole tak kalu wi nak mintak sikit duit..nnti dia pun balas...berapa? i pun dengan gumbira menekan figure yang diinginkan..huhu jahat tak i..tak la ..sbbnye duit yang dia bagi i tak la boros..paling boros pun kat makan..hihi kak no ni suka bagi nasihat dekat i..kalau call i macam i cakap dengan bf..lama betul tazkirah dia..bagusla kan dapat kakak camne..kite pun akan selalu rasa hormat dekat dia..buku2 agama dekat bilik i tu..sebahagiannya hadiah dari dia..and i sendiri pun terdorong nak membeli since she encouraged me too...

ok ni kak ce..kak ce anak ketiga and kakak ke 2 bagi i...dalam pic tu bukan anak dia..anak dia merajuk time ni..ni anak gakti..sofia and sarah...kak ce cantik kan..bagi i dia cantik..even dia gem gem..hihi..kak ce ni kan sabar sangat orangnye...and suke gak nangis and tersentuh hati...kak ce ni tugas dia mulia..dari i kecik umur 5 tahun kot..dia dah kerja tolong family..kak ce slalu tolong i jugak..kalau i balik..dia la yang selalu ambik i dekat bus stand and pastu nak balik dia hantar sampi i naik bas..huhu sedih i bila nak balik salam dia and nnti dia peluk cium i..huhu rasa macam adik dia yang masih kecik je lagi..yela i kan anak bongsu..mestilah selalu kena cium..hihi malula...


ni pulak gakti..mesti korang pelik kan nama dia camtu..entahla kitorang rasa nama dia best..so camtula jadi nye..gakti ni dia modern sket..fikir pun 100 step ahead from us..i suke nak jadi macam dia..tapi tak nak laser..huhu...gakti suke makan macm i..beli barang yng mahal pun mesti dia ingat i..gakti ni devoted herself to the family..anak anak and husband dia..dia tak kisah apepun..t-shirt yang lusuh2 tu favret dia..handbang yang rasanya orang dah tak nak pakai pun dia boleh relax lagi...tak kisah pun..mybe i pun terikut jadi camtu sbb dia camtu...so sometimes kite bole tau orang nilai kite on da surface je..kalu u tak kenal dia mesti u ingat dia makcik yang suke pg pasar subang jaya hari sabtu pagi...haha...

onye a.k.a my fourth sister..onye ni kecoh..kecoh la sangat..suara pun high pitch..macam keling karam..haiyo..tapi onye ni baik hati and suke berniaga se...cara kecil kecilan hinggalah ke besar besaran..dulu masa i kecik..i ngaji kat surau..dia suruh i jual kacang la aiskrim malaysia la..jeruk dari penang pun bole jalan..dulu my kak no kerja penang..so senangla dapat supply..onye kan kalau masak sambal kentang memang la menjadi igauan..rasa tu dia je bole buat..i pun tak taula..tapi mmg sedapla..onye selalu call i ..nak merepek dengan dia la..pastu onye bukak syarikat cari jodoh..and i la yang jadi respondent pertama dia..kira bahan uji kajila..i pun layan ajelah...hihi....


oopps mesti korang ingat ni my bro ke..erm actully i dah lama tak jumpe my bro ni..i panggil dia abang cik a.k.a my 2nd bro but the 6th in the family..muke dia ala ala anak dia yang ni la..zahin...my bro ni islamic civilization dia lebih..selalu buat urusan agama..alhamdulillah...my bro is an artist..bagi je dia ape pun..u mesti impress dengan kerja dia..kalu u pegi rumah i..agak bykla painting yang mmg dia sendiri buat...i slalu pg rumah abang cik sbb anak dia ramai yang chomel and isteri dia kak bona pun baik..just like my own sister..tak pernah pun rasa dia my sister in law....and sometimes she is much much better than my own sister..alamak kembang pulak dah nnti...hihihihi


ha ni pulak my 3rd bro ..also known as the 7th in the family..yang tengah tu ye..yang menongkat di air mineral...i call him edy...edy ni rapat dengan i..dulu masa i tahu dia nak kawen i sedih sangat..i rasa macam dah hilang kawan baik..even i slalu gaduh tahap astro megadrama tapi dia slalu concern pasal i..nak pg mane2 pun dia hantar..sampaikan hari i clash with that fellow pun dia yang hantar and calm kan i..huhu dia pun nangis tau bila dia tau i sedih..i terharu sangt time tu....edi ni ganas sket..kalau korang mesin caterpillar yang besar2 tu..tula kerja dia..dia repair benda tu..dia suke tengok discovery channel..cerita cerita yang mega mega builders tu dia suka la tengok...

ha yang ni pulak i..model of the year la katakan..kena posing2 sket..haha..ni sumer pic mengarut i aje....yang budak ni kan dia suka makan..sbb tu dia gem gem sampaikan orang disekeliling dia pun tak tau nak buat ape..ape pun all the best nye..moga semua yang u hajati akan dapat..insyallah...

so thats all la about my family potret..i love my parents..i love my siblings..and i love my nieces and nephews..ala ngantuk pulak dah ni..bye ye..ye...

Sunday, 7 March 2010

monday blues...


well today is monday..im writing this blog as early as 7.58a.m in the morning..erm just feel like to tell something, but i do not know what is the thing i should tell here...maybe....

1. im fasting today..a monday fasting which so called a sunat for muslim to fast..

2. today is the 19th day which i leave rice as my one of my should take meal..this week i will try
to go back to the diet that i left for many semesters..begin my day with quacker oat + black
coffee without sugar..

3. sms my SV to meet her today...

me : salam dr _=_=_=..can i meet u today?
dr : tomorrow at ten?
me : i have class at ten then. after 11am maybe ?
dr : .............( maybe she has to check her schedule....just wait)

this week is the final week before the psm's submission dateline..i submitted all chapter last
week and a week before last week(..heee saje nak panjang2 kan ayat)...chapter 1 should be
ok..chapter 2..hopefully she'll improve my content..chapter 3 ...hope she agree with my new
production..chapter 4..perhaps she will comment on it..another 2 research questions i have to
complete..really not sure about it..hope she will help me..help help help help help...chapter
5...hope she will agree with my recommendation..Upholding the BM and strengthening
English..legal practitioners should use BM during proceeding..no more excuses...future legal
practitioners should improve your BM during the study year..no more bla bla bla
bla..whatever!!!

4. Maybe today, we ( jaja ishu me) have to represent our topic during class..maybe...jaja
prepared the slide from the article prepared by me and ishu..the very the is the la the kak ja
class ni...huhu...CALL class with miss +_+_+_+...who won the izzy whizzy quiz...gloster bla
bla..erm not sure whether i will attend that class..never fail to be in there before..meet zarif
for RM25..balance from brunei money..yeay..alhamdulillah..

5. will break my fast with sausage + meal shake + jacob's biscuit + coffee without sugar....


6. Psm Psm Psm Psm...


Saturday, 6 March 2010

macam macamla...

minggu ni busy betul..macam2 kena buat..especially psm..alhamdulillah bole dikatakan siap..tapi ada jugak kot yang wiwi nak ubah..mcam tak puas hati la..tak jumpe pun dr hadina minggu ni..dia busy meeting..aku busy typing..erm macam macamla..

semalam rasa seronok sket..pegi jusco..balik masak tomyam udang..erm tapi kan cam kurang kick-la..layan dengan muni fiza and yah..rasa lain pulak..dulu masak ada yana and jaja..skarang dorang pulak la jadi teman wiwi..jaja jauh kat krp..yana pulak dia busy buat psm..tak pelah..nanti before grad..nak masak and ajak dorang...heehhe berangan nak masak..tapi kena pinjam dapur orang..hihi malu tak..erm macam macam la...

hari ni pagi pegi psz..ada discussion dengan shila and jaja..tengahari nak ambik laptop yang kena upgrade window 7..sampai je tutup..terpaksalah patah balik psz...pastu yang tak bestnye purse tertinggal dekat kereta jaja...alhamdulillah jumpa nani dekat psz..pinjam duit dia dulu..tak laratla nak jalan..dari psz ke bilik jaja then ke tempat laptop then ke kolej 11..huiyo mmg long journey..so ambik purse esok je dengan jaja...kuar je kedai laptop...alhamdulillah ada teksi hantar foreigner..so naikla balik kolej 11...erm macam macam la...

oklah..jangan macam macam lagi ye...

Wednesday, 3 March 2010

erm...

i rasa kan chapter 4 i kena buat banyak..i rasa menarik pulak topic yang i buat ni..tapi kan ada masalah dalam diri i..i malas nak baca banyak..i prefer orang terangkan..time ni la i miss dr ummul..tapi i takut nak jumpe dia..mcam tak cukup ilmu di dada kalau berhadapan dengan dia..patut ke pegi jumpe dia? kalau sebab kan psm patut jumpe kot..tapi i takut..huhu help me..or bagi dia through facebook..o lagi maut tu..tak appropriate..fikir lagi la..i seram la..bye..