Monday, 30 August 2010

sesungguhnya...

assalamualaikum...

Sesungguhnya kita ini semuanya adalah milik Allah dan kepadanya nnti kita akan kembali...

Pagi semalam lebih kurang jam 5 pagi..kami dikejutkan dengan berita kematian pakcik...abang kepada mak..rasa terkejut bercampur sedih bila dapat tau..tambah lagi bila tengok muka mak yang terus bertukar sedih..kesian mak..hilang lagi seorang abang...

Baru 2 minggu lepas wiwi mak and bak pergi melawat Wak Kuduri..terbayang2 muka arwah yang tengah memotong kulit betik untuk jualan..arwah berniaga sayur2 kampung di pasar malam..bila diingat2kan mmg nampak lain wak kuduri time tu..time tu bak boleh berseloroh dengan arwah.." datang sekarang ni bolehla mintak maaf, nnti time raya dah tak payah dah"...time tu arwah ketawa ajelah..now tak sangka pulak things happened very fast and really unexpected..yelah soal ajal maut semua urusan Dia kan..kita hanya mampu redha dengan segala ketentuannya...

bila time to pay the last respect to arwah..i rasa sedih sangat..rasanya mencurah2 air mata keluar..mungkin bagi i arwah seorang yang baik and hari2 yang dilalui sepanjang cuti ni bila melawat kampung mesti jumpe arwah..ingat lagi arwah memang selalu bagi sayur kampung kalau kami melawat dia..sedihla tapi dah waktu dia pergi and  terima saja..kalau i sedih..mak lagi la sedih..sekarang ni mak tinggal 4 beradik je dari 9..sorang abang and 3 lagi kakak...tapi bak cakap dengan mak..dah ajal and kite kena terima..sorang sorang dah pergi..bak pun sama..sekarang tinggal 3 beradik je dari 5...

sepanjang perjalanan balik dari layat ( ni vocab jawa untuk melawat kematian) i terfikir macammanalah kalau time my parents nnti...i know that the time will come and again from now i have to be ready and be with it as well...and i sendiri pun tak tau time i bila tapi again i know the time will come...bila fikir2 takut jugak..cukup ke iman dan amal sebagai bekalan..wallahualam..yang penting kenalah jadilah seorang islam yang sentiasa megamalkan konsep amal makruf nahi mungkar..dan sesungguhnya janji Allah itu adalah benar....

ok rasanya ni saja tuk entry kali ni..kalau kite tengah gumbira and suka2..sesungguhnya ada insan2 lain yang sedang bersedih..hidup ni perlulah seimbang dan tidak terlalu mengejar keseronokan semata2...ingatlah mungkin hari ni kite miliki segala kegembiraan yang kite cari tetapi ingatlah juga suatu hari nnti kenikmatan itu pasti akan di tarik dan ditukar dengan perkara yang mungkin akan membuatkan kite kembali kepadaNya kerana terlalu lalai dan leka mengejar dunia...everything happened for a reason and Allah do it in very mysterious way..kite sama2 fikir2 kan...wallahualam..

wassalam...

Sunday, 29 August 2010

53..

assalamualaikum...

puasa ke hari ni? baguslah kalau puasa..kalau dah tak boleh puasa tu tak salah bangun2 turun dapur makan nasi beryani + sambal ikan bilis petai + daging masak hitam..pastu dua tiga cucuk satay...tak salah kan? kan? kan?..hehe.oklah tak nak cakap pasal makan ke pasal tak puasa ke..kang ada yang terbukak puasa kang..

hokkay!!.actually yesterday's fast breaking was a  blast for my family..we celebrated the 53 years of living together of our parents..seronok..semua orang balik...tu yang byk makanan je tuh kat umah..bangun pagi je ada  nasi beryani.mcam manalah tak heavan..hei tak tau nak cakap camne kan..hehe..

mcam tahun2 lepas..family i mmg akan ada satu hari yang we all akan gather together and berbuka puasa sama2..selalu akan makanlah kat tempat2 yang tak memerlukan tenaga i untuk membasuh pinggan lepas tu..tapi sejak tahun lepas, disebabkan ramadahan jatuh pada bulan ogos and kebetulan pulak bulan anniversary my parents, so mak and bak decided to carve the moment with their sons, daughters, in-laws and grand children dekat rumah je..so more memorable kan...=)

after 53 years together, alhamdulillah mak and bak are awarded with 8 children, 7 in-laws, and 20 grandchildren...ramai tak? ramai gakla kan..and obviously i la orang yang akan paling bertuah and rezeki mencurah2 bila time raya nnti kan? hehe..apepun im glad coz the love of my parents is still with me until now...especially bila dah cuti2 byk ni kan..i rasa i lagi kenal my parents..marah suka sedih semua ada..and actually tu lah rasa yang sebetul nye bila jadi seorang anak kepada mereka...eh luahan hati berilmiah pulak i malam ni..hehe..oh i just love my parents so the very the much hokkay!! well anak bongsu........hehe...


mcam biasa my family prefer to prepare the food than cater from any good cook..sort of port luck la..so every family will have their own dish or dishes for this occasion....mmg sangat byak la makanan semalam..dari nasi beryani sampaila ke bubur kacang durian and pengat durian..kalau nak namakan mmg bykla..kang kalau sebut ada gak yang rasa dalam hati teringat..eh aku niat ke tak eh tuk puasa hari ni..or tak pun ada gak yang 2,3 kali gi check2 ape2 yang patut..manalah tau kan..so tuk mengurang kan dosa..so better keep it for my self..hehe...

so..to share the memento with u..just enjoy the pics hokkay..


tahun ni guna pulut kuning..lama gak tak makan pulut kuning..sodap!!



tangan2 nilah yang membesarkan 8 orang anak..
dari tegang sampaila berkedut2 camni...huhu
sayangilah dan hargailah suami/isteri anda hingga ke akhir hayat...=) 


mak and kak no...



bak with onye and me..semangat i pakai baju utm..ngeh ngeh ngeh..



me and kak ce..muah muah muah. nasi beryani yang menjerit!!!.



gakti and me..the gossip folks!! kari daging menjerit!!!!



kak no and me..i suke pic ni..
even a bit blur muke kak no..tapi i nampak manja with my sis..auu!!



kak yong and me..muah muah i love u kak yong.
i love u more when u rinse-off all the dishes..ngeh ngeh ngeh..
sorry eh byak ganguan tuk mimpi2 yang indah.. =)



the cucus...pecal!!!!!

hehe..oklah tu je for this entry...last but not least..apreciate your parents and love your family..

wassalam..

Friday, 27 August 2010

the grand finale...

assalamualaikum....

erm rasanya lama jugak tak menghupdate blog ni..sorry la busy sket..mcam2 la..lagipun tak da yang menarik sangat untuk tatapan pengskodeng2 sekalian...tapi apepun my life still good..silap2 boleh jadi duta LG = Life's Good!! ngeh ngeh ngeh...

ok last week was quite a busy week for me..i just realised that my due of date for my conva admin stuff punye submission dah nak dekat...mcam haram gak i ni..boleh pulak lupa..lupe mungkin feel nak ke konvo tu tak berapa sangat..sebab ape eh? hanya Allah sahajalah yang tau..apepun berjaya jugak membayar konvo yang harganya sama dengan blouse yang aku suke..apsal mahal eh..rob? aku rasa kalau nak kata pakai rob baru..mmg tak la..nak kata dry clean punye cost..aku rasa lagi la melampau..erm mungkin adalah hidden2 kos aku sendiri pun tak pasti..tapi secara zahir nya time konvo nnti pakai rob and mortar board, pastu dapat tempat simpan degree tuh...and gambar time salam orang kat atas stage tu...bunga?! oh tu rasanya tak da la dalam kos tu..tapi rasnya samala cam konvo lepas...so terima ajelah apepun keadaannya..=)


hari rabu dah gerak ke subang..coz the next day will be the grand finale..hehe...nak tau tak ape...teruskan usaha anda membaca entry ni ye..setelah lima bulan membelagakkan diri kononnye tak nak naik bas lagi dah..konon dah cukup 4 tahun turun naik bas...tula lain kali jangan nak berlagak..cakap tu beringat sket..ha padan muka kau wiwi..kena naik bas, tak da orang nak hantar ke subang..PADAN MUKA!!...hehe..ok ape naik bas sampai kelang..macam biasalah bila nak naik komuter kena menyeberang sungai kelang..haha ni lagi best..tengah2 jalan tu dari jauh nampak ada makcik bergandang2 bawak barang..sian pulak menengoknye..so i pun cuitla makcik tu..tolong dia angkat barang..sambil2 jalan tu manis2 la mulut..sian jugak makcik tu..dia nak pegi rumah anak dia dari cheras naik bas ..dia cakap dengan i..tak patut kan nak, patutnye anak nak buka ngan makcik dorang la datang rumah..ni makcik pulak kena pegi rumah anak..dalam hati i kesian makcik ni dah la sorang..tapi mungkin ada cerita yang i tak tahu..so layan ajelah..

so para pembaca..kalau rasa nak buka dengan mak ayah tu..pegilah balik..balik sebelum buka.tolong masak ke hape..kalau ada bibik ke adik bongsu yang lepas grad and single lagi tu takpe..boleh la tolong2 tapi kalau mak tu sorang....jangan dekat2 nak azan baru nak sampai!! mak ayah kite ni sebenarnya rindu dekat anak2..lagila kalau anak ramai..rindu dengan suasana ramadhan masa anak2 kecik dulu...so..LU PIKIR LA SENDIRI..

chop!! nak citer pasal kejakunan i naik komuter..hehe mmg tau ada coach tuk wanita je..tapi hari tu for the very first time on that coach..wah!! ramainye indon!! hehe betulla ramai betul indon wanita and dalam tu ada polis gak..2 orang..yang menjadi benak nye dalam fikiran i ni..punyelah besar sticker pink to notify that coach is for women..tapi mereka2 yang school high2 but always think low2..ada gak yang naik..ada apek kong kong ni dengan confident nye duduk diapit dua gadis gebu..datang polis kena pegi coach lain..pastu ada couple ni pulak dengan penuh rasa bahagia diiringi bunga2 cinta ramdhan masuk...sorry bang..ni koc wanita tolong pindah koc ye..aiyo..mcam2 ni..lain kali elertla sikit..i yang jakun ni pun boleh fikir...erm bagus jugak ada koc wanita ni..seingat dulu komuter ni lah ejen pengangkutan utama nak gi kerja..berasak2...gesel sana gesel sini..hei tak sanggup betul..at least koc wanita ni kite tak da rasa mcam tu lagi sbb semua wanita..tp nak kentut segan sketla kot sbb kalau kos campur boleh cover...mungkin bau bangla tuh!! ngeh ngeh ngeh...



ha nilah sticker yang u all boleh nampak kat luar coach tu..
aiyo itu pun tara nampak ka!!

hokkay..the grand finale!! hehe..actually last thursday was the day that i met several of my besties when i was in uitm perak...ni sumer plan awal tak berapa awal, last minute pun tak berapa last minute..tapi akhirnya yang turn up shidot +hubby + zara, zack, azie+fiance, mira+ bf  and me...happy jugak sbb dah lama tak jumpe..dhot last sekali jumpe time dia nikah dulu, sekarang anak pun dah masuk dua..and basically yang datang hari tu semua dah kerja and dah ada life partner masing2..baguslah happy for you guys =) ..mula2 nak makan dekat chillis tapi bila kitorang nak makan kat situ..stock cili tuk hari tu tak cukup for us..kitorang ni dah la hot hot so lupekan ajelah..we hopped to kenny rogers..duduk kat dapur pulak tu..so dah mcam kat dapur rumah kitorang..order je..bak kata zack..ish kalau aku ni dah tak sabar dah ni..oh si wiwi yang byk songeh and tak pasal2 budak tu kena sound dengan i..maafkan akak ye dik..i terlaser sket time tuh..maaf byak2 ye dik..selamat hari raya!! apepun best dapat jumpe mereka2 sumer..mungkin dah lama tak jumpe and discourse pun dah lain tapi still best!! to zack..harap2 nnti z turun sini lagi kite dah ada kereta k...kite tawaf subang byk2 k...oooppss tu pun kalau time tu u single lagi...=) ..to dhot happy sangat dapat tengok dah ada family...dulu time kat perak rasa cam adik and kecik je dhot..oh sedih pulak bila ingat2 apepun still happy for u dhot!! to mira..happy to see u and ash..another meeting with me ok? hehe..and to azie..10.10.10..i want the invi card!! hehe..congrats azie and  happy for you too =) ...i hope in future boleh la arrange betul2 especially for the time and venue..cam kempunan nak makan chillis..huhuhu..

dah byk jugak i meraban ni..pic tak da la sekrang ni..coz i away from my lappy..nnti senang i put ok..anyway enjoy la our moment of truth tu..hehe


ni dhot and zara..zara cam tak happy jer..huhu


haha..this pic is nice..
credit to cik miwa coz time u ada zara mood baik..hehe


oh mereka berdua sungguh chomel hokkay!!

 zack and azie : chomellnye zara nihh..geram!!


bakat terpendam azie..ngeh ngeh ngeh



mau jumpe ini couple lagi one day..business business business..hehe

wiwi  and mira
dhot, zack and azie

oklah u guys..nnti i update lagi ye kalau ada yang menarik and nak kongsi sama...kat sini i just nak cakap..sayangila kedua ibupa anda walaupun u dh berkahwin...selain u ada suami or isteri...ur parents and ur adik beradik still have u in their heart..and kalau rasanya adik beradik u tak dapat membantu time u susah mungkin time tu je dorang tak dapat nak tolong but maybe in future insyallah hanya Allah saja yang tau..kecik hati adik beradik kalau dorang jatuh no 3...1st isteri/suami..2nd kawan2 ..3rd adik beradik and parents...sob sob..fikir fikirkan lah....

wassalam.....

Sunday, 22 August 2010

iye iye je...

assalamualaikum...

tak ada ape nak cakap..cume jangan nak beriya kalau semua tu tak betul and tak datang dari hati sendiri...

tak da ape nak cakap jugak kalau semua tu sebenarnya tak betul...menipu and buat orang sakit hati je akhirnya..

tak da ape nak cakap pun kalau semua tu sebenarnya nak tunjuk hebat..padahal semua tu tak tau la jadi ke tidak..rileks sudah..life is not a race!!

erm tak ape nak cakap..cume saya minta maaf kalau saya emo lebih kepada mereka mereka yang sebenarnya berpura2 je terhadap saya....

sekian terima kasih!!

Monday, 16 August 2010

erm..

assalamualaikum..


You never really understand a person until you consider things from his point of view. = )

Friday, 13 August 2010

Dewa 19 - Risalah Hati

erm lagu ni pun best!! i suke...hehe

Once- Aku mau

assalamualaikum...

jom layan lagu ni..best eh lagu ni baru perasan..cam baik je lelaki tu..insyallah lelaki lelaki yang baik masih ada..cume siapa best dia dapat!! ngeh ngeh ngeh..

actually baru lepas tengok cerita pierre andre belakon tadi kat tv2..serasi..then ada lagu ni ada..tu yang cari tu..i dah la memang suke dewa and once pulak yang buat lagu nih..lagila suke..oklah layan..i tak tau nak update ape..cume nak upload a few more clips yang i suke..=)

Wednesday, 11 August 2010

ramadhan datang lagi....

assalamualaikum....

Ye ramadhan datang lagi..kali ini dengan pelbagai kisah yang lebih menarik..hehe menarikla..ramadhan tahun ni dapat jugak aku berpuasa dengan mak and bak kat jeram..kalau tak..empat tahun sudah aku kat johor dengan kawan2..habis kelas je..mesti cari nak buka ape..kalau tak ke bazaar utm, arked kolej 11 pun boleh..kalau rajin sikit dengan yana..gi bazaar taman u..hehe mcam2 la..tapi ingat lagi first year, plan dengan jaja nak pegi bazaar utm..ape punye sengal da..turun awal dari tempat yang dituju..oh malu i..ape yang i fikir time tu pun tak taula..hehe tapi mmg kelakar tak hengat la bila ingat balik..hehe

semalam hari pertama kite berpuasa..and masa first sahur tu..mak masak ungkep hati ayam..ungkep ni lauk jawa..so siapa yang pernah rasa taula..in my family, it is one of the signature dishes..certain2 occasion je selalu buat..so first sahur ni kire specialla even 3 orang je kat rumah..bak + mak + wiwi = ungkep tu berlebih..tak larat nak makan...


ha nilah ungkep tu..ungkep ni boleh jugak dimasak tuk ayam..memang sedap!!

dah dah jangan nak terliur pulak tengok ungkep tu..tau suke makan hati ayam!! hahaha..sabor ye..kejap lagi buka..hehe

bila time buka pula abang cik and family balik..alhamdulillah kakasya dah belajar puasa..chomel aje dia..bila dah azan..dia sengih sampai ketelinga dulu baru nak baca doa..mungkin dalam hati dia, dia cakap ...eee dah azan..kite suke..pastu ape yang dia makan cume sambal tempe ikan bilis...sorry ye entry kali byk mention makanan..so jangan terliur sokmo pulak ye..hehe..semalam actually masak biasa je..sbb mak cakap nnti kalau masak sedap2 kang ada yang tak terawih...oh adakah statement tu ditujukan untuk aku...astaghfirullahalazim..bersangka baikla di bulan ramadhan ini...hehe...

ok..saya pergi terawikh ye semalam..alhamdulillah...alhamdulillah dapat jugak berterawikh dengan mak and bak..kak ce and family pun datang sama...saya ni anak jawa..and kampung pun mmg komuniti jawa..so macam biasalah bila dah lama tak jumpe orang2 kampung..makcik2 yang bersalam kenala hormat....

wiwi : kabare wak?
makcik : yho waras...wiwi ye?
wiwi : yho wak...
makcik : wes suwi ora ketemu..cuti yho
wiwi : yho wak..wes entek belajar ne..

ha...korang paham ke?..haha kalau tak faham gilah cari kawan2 or girlfriend or boyfriend jawa..suruh dorang translate...saya pun nak mencari vocab agak payah jugakla..tapi akhirnye berjaya jugak..bukan nye makcik tu tak paham cakap melayu..tapi orang berbudi kite berbahasa..dan hormatilah orang tua..lagipun dah anak jawa..belajar2 la cakap jawa..kalau korang belajar linguistik mesti korang lebih menjiwai watak untuk mengapreciate kan bahasa2 or dialect2 yang korang ada...hehe..

habis terawikh je mcam biasalah ada moreh..tapi saya tak join pun sbb saya nak balik jalan kaki instead of naik kereta..bak cakap nape nak jalan kaki...hehe exercise konon...hehe...bila sampai rumah kan..tibe2 ada satu aura yang sangat luar biasa dan saya memang merasainya...hehe bukan ape..aura membasuh pinggan sangat membuak2..mungkin sebab kite buat terawikh sampai 23 ( malu beb, makcik2 lain yang tua boleh tahan..takkan saya tak boleh?..huhu) pastu tenaga tu mmg ada la..mungkin tulah salah satu kelebihan bulan ramadhan kali ni..hehe..

oklah saya dah banyak merepek pada entry kali ni...saya cume mengharapkan dan menyeru agar follower2 dan silent2 reader blog saya ni agar bersamalah kite menikmati ramadhan kali ni dengan penuh keikhlasan dan tawadhuk...perbaikilah segala kelemahan supaya menjadi lebih baik..bukan saja untuk diri sendiri malah kepada keluarga, bf, gf, isteri, suami dan anak2....kalau sebelum ni kite asek melengah lengah kan waktu solat disebabkan mungkin perkara2 seperti lewat bangun or masak untuk family or waktu lunch dihabiskan dengan makan di tempat yang jauh...cubelah dalam bulan ramadhan ni kite tak perlu tidur selepas sahur dan  isilah waktu lunch itu dengan mengaji Al-Quran sehingga masuknya waktu zohor...insyallah...

oklah...saya pun nak solat dhuha..kalau ada waktu seperti saya..jom kite kerjakan sama2....bulan ramadhan adalah bulan umat...marilah kite bersama2 mencari keberkatan dan keredhaanNya...INSYAALLAH...

wassalam...




Saturday, 7 August 2010

cotton bliss...

assalamualaikum...

hi everyone...obviously, fresh graduates should be working on  their heart and soul for the job hunting..but as for me? apa mau jadi pun tara tau...ngeh ngeh ngeh...well, i am spending most of my 4 months with my family................................................................................................................................enough said!!

basically im still in subang at gakti's house...macam2 la yang i buat dekat rumah gakti ni selain jaga sofia, makan dan tengok tv...erm oklah i tak nak merepek lagi .. i nak cakap yang i went to a cotton hunting with gakti, sarah and sofia...we went to Azzara Cotton boutique in Putra Height...butik ni dia ada jugak buat online and i mmg follow the blog...i mmg suke pakai cotton and sebab tula i suke membrowse blog2 and page2 yang jual cotton online...azzara cotton ni i mmg suke tengok dia punye kain..for me cantik2 and suit with my taste...


ok..ni kain yang i pilih.
.cantik tak? kalau tak cantik, maknanya taste kite tak sama..hehe



ni pulak dalam butik tu..cantikla..simple yet intriguing...

 

these are some of the baju kurungs...as usual..made for petite, slim and slender....



here are some of the cottons...tak boleh ambik byk2...nak tau tegok blog dia k...

memandangkan saiz i mmg takda..so i kenalah tempah dekat situ jugak..oklah harga  dia...layanan dari kak farah (the owner) pun baik...masa dia ukur i, i cakap kat dia mesti akak rasa cam ukur teddy bear kan..hehe kak farah gelak je..and dia cakap takpelah akak pun tak da teddy bear..ni merasa jugak..hehe...i rasa happy and syukur sangat hari ni sbb dapat pegi azzara..dulu masa student dapat tengok online je tapi hari ni i dapat tengok and pilih sendiri kain tu..wah sangat best..rasa semua cantik and rasa nak beli semua...hehe baju i sekali lg di sponsor oleh puan norhayati...hehe time kasih gakti..

oklah i pun dah ngantuk...tapi i nak cakap..cerekarama tadi best jugakkan..tajuk dia ape eh..something la cam ada terbuka hijab..mungkin mmg terjadi kan...masyaallah...

assalamualaikum...

Wednesday, 4 August 2010

burger OTAI!!

assalamualaikum....

hi..pernah dengar tak burger Otai?? maybe it does sound familiar to you kan..burger otai ni i dah tau lama rasanya dalam 2007..time tu pun tau sbb gakti nak cari orang for sarah's birthday...tapi cam byk prosedur kena buat sbb rupenye burger otai ni mcm byk franchise la so kitorang pun tak jadi ambik dia...erm kat subang ni kalau dulu dia ada kat usj 4 then sekarang ni i nampak ada kat usj 9 je..dekat depan petronas dkt2 jugak dengan taipan...

ok..i nak cakap..BURGER OTAI USJ 9 MMG BEST!! two thumbs up...i ni mmg suke burger2 yang kat stall2 camtu..so when i bumped into this local burger stall, i memang rasa puas hati sangat...i rasa burger dia sedap sangat..stall dia pun bersih..buat cepat..and yang masak burger ni pulak mmg cam kretif je..dorang mmg guna barang2 otai sumer...daging roti sos sumer brand otai..bukan yang macam biasa tu kadang2 pelbagai jenama yang dorang gunakan...

first time i beli last week...sbb pagi tu i tengok talk show afdlin yang ek eleh tu ( nilah kerja i sepanjang 4 bulan cuti ni...tv tv tv)...pengasas burger otai tu dia panggil..so malam tu kebetulan lalu i pun try la situ..time tu i order burger daging special + cheese..Ya Allah sedapnye..mmg sedapla..i tengok cara dia buat dari awal sampaila habis mmg la wallah..i ni mmg jakun sket la kalau bab menengok orang buat burger..lagipun time tu i ringan mulut tanye2 brother yang buat burger tu..cam ada borak2 la..lagipun tak segan sangat sbb yang bungkus burger tu budak pompuan..so tak kekok la kalau nk beli burger..hehe..pemalu la kot i ni...haha...

oklah lets enjoy the burger.........


ha nilah pembalut dia..ada OTAI..bagus anak melayu nih...



burger daging special..this is the common feature..
bila sebut je special..mmg bungkus telur..then kalau u ada tambah cheese..cheese tu akan disalut sekali dalam telur tu..so cheese tu akan melt kat dalam tu..oh please picture it!! so yummy!!



aummm!! haha..kalu la gigi rongak mmg lainla kot bentuk gigitan..hahaaha...
bukan aumm..tapi em em em tersipu malu nak gigit...haha...



sarah menunjukkan keotaiannya ketika makan burger



sedap tak hengat!! balik ngaji lapor kot...



malam ni i makan daging special without cheese..mmg sedap..bila gigit kan i rasa cam sedapla..susah nak cakap..nak tau kena beli k..hehe...jakun betul i ni...hehe..lagi satu yang masak burger otai malam ni pulak..muke dia ala ala hero smallville pulak tu..auuuu!! mana tak sedap..ngeh ngeh ngeh....


oklah...akhir kata..saya sudahi dengan ....marilah kite support local food seller / retailer / franchisor..dijamin halal bersih dan sedap..insyallah...

dan sebagai tatapan mereka yang rindu i..inilah wajah terbaru i...ngeh ngeh ngeh


cik wawa i lef  u cho mush...



mode : baru nak tempah baju konjo...
hehe chomel tak baju ni?? ngeh ngeh ngeh..

Sunday, 1 August 2010

BENJOL..

assalamualaikum...

u guys pernah tak benjol? oh i had a terrible morning today...at the moment i nak letak barang dalam booth kereta...bedepek!! dahi melekat dekat pintu booth. ..Ya Allah sakitnya...Allah sajalah yang tahu betapa sakitnye i time tu..kepala terus jadi macam weng weng je..i teringat cerita hagemaru kalau kena ketuk kepala sampai benjol..mcam tu lah i..mmg sakit la..lepas rasa sakit tu..memang terasa benjol keluar...Ya Allah besar betul..sebesar bola ping pong yang sekerat...oh my..the pain is killing me softly...huhuhu



i feel numb!!.

bila dalam kereta tu..gakti cakap gosok2 la guna rambut..mule2 hembus rambut tu supaya dapat haba..then gosok2 kat benjol tu..mmg rasa lega la sikit..then sampai rumah je..semua orang terkejut i ada benjol..aiyo..mak cakap tuam dengan ais..edy lagila.."macam manalah kau boleh kena keling?" keling ialah nama manja i yang diberi khas oleh my bro edy... bila dah tuam ni lah jadinya..oklah sikit..tapi still lagi kepala rasa weng weng...aiyo sangat sakit wooo....




mmg sangat sakit..


rasa sakit tu ada lagi sampai sekarang...benjol macam dah surut tapi still lagi rasa sakit..apelah dosa yang i dah buat kat pasar tu sampai kena bayar cash dengan benjol...huhuhu

erm benjol pun benjollah..apepun hari ni banyak jugak aktiviti yang menggembirakan hati i......



hari ni makan durian...terima kasih en abu zaidi...durian ni mmg best..masa beli durian cina yang jual durian tu cakap nama dia ah yap..cucu yap ah loy..iyelah tu!!!!


oh i pegi jakel shah alam yang baru tu...mmg sudah tertulis di azali lagi...umurku yang menjangkau late 20 ni..baju raya ku masih di sponsor..ngeh ngeh ngeh...best jugak kat sini..lagi banyak beli..lagi banyak dia boleh bagi free...we all siap dapat free gift and special treatment dari bos kat situ...erm  sudah menjadi biasa...tengok kitorang je mmg cam layan tak layan..lepas borong..baru tau!!! kepada mereka yang berkerja di kaunter pembayaran...sila buat homework sikit ye..what is the different between charge card, debit card and credit card? bak kata bos jakel tu Yahudi Express pun terima!! so blogger..kalaulah card card anda tu tak boleh guna hingga menyebabkan orang2 di kaunter pembayaran tu membuat senyuman sinis terhadap anda...anda tidak bersalah and kad kad anda sebenarnya boleh di guna...cumaaaaa mesin itu kadang2 bengong dan mereka mereka itu gugup dan kurang teliti dengan punca2 card anda tidak dapat diguna..so no worry..duit korang memang banyak!!...



benjol dah hilang..fikir lagi nak pau gakti ape eh? hehe...


mok mek happy je pegi shopping....anak mak semua sayang mak..muah muah!!


happy lagi....muah muah...


ngeh ngeh ngeh....

i rasa tujelah entry kali ni..tak ada berapa nak info pun sebenarnya..cume i nak cakap..sentiasalah bersyukur dengan segala nikmat yang Allah kurniakan..dan sebenarnya segala sakit yang dirasakan adalah penawar segala dosa...

assalamualaikum....

you may interested to view on

Related Posts with Thumbnails

Monday, 30 August 2010

sesungguhnya...

assalamualaikum...

Sesungguhnya kita ini semuanya adalah milik Allah dan kepadanya nnti kita akan kembali...

Pagi semalam lebih kurang jam 5 pagi..kami dikejutkan dengan berita kematian pakcik...abang kepada mak..rasa terkejut bercampur sedih bila dapat tau..tambah lagi bila tengok muka mak yang terus bertukar sedih..kesian mak..hilang lagi seorang abang...

Baru 2 minggu lepas wiwi mak and bak pergi melawat Wak Kuduri..terbayang2 muka arwah yang tengah memotong kulit betik untuk jualan..arwah berniaga sayur2 kampung di pasar malam..bila diingat2kan mmg nampak lain wak kuduri time tu..time tu bak boleh berseloroh dengan arwah.." datang sekarang ni bolehla mintak maaf, nnti time raya dah tak payah dah"...time tu arwah ketawa ajelah..now tak sangka pulak things happened very fast and really unexpected..yelah soal ajal maut semua urusan Dia kan..kita hanya mampu redha dengan segala ketentuannya...

bila time to pay the last respect to arwah..i rasa sedih sangat..rasanya mencurah2 air mata keluar..mungkin bagi i arwah seorang yang baik and hari2 yang dilalui sepanjang cuti ni bila melawat kampung mesti jumpe arwah..ingat lagi arwah memang selalu bagi sayur kampung kalau kami melawat dia..sedihla tapi dah waktu dia pergi and  terima saja..kalau i sedih..mak lagi la sedih..sekarang ni mak tinggal 4 beradik je dari 9..sorang abang and 3 lagi kakak...tapi bak cakap dengan mak..dah ajal and kite kena terima..sorang sorang dah pergi..bak pun sama..sekarang tinggal 3 beradik je dari 5...

sepanjang perjalanan balik dari layat ( ni vocab jawa untuk melawat kematian) i terfikir macammanalah kalau time my parents nnti...i know that the time will come and again from now i have to be ready and be with it as well...and i sendiri pun tak tau time i bila tapi again i know the time will come...bila fikir2 takut jugak..cukup ke iman dan amal sebagai bekalan..wallahualam..yang penting kenalah jadilah seorang islam yang sentiasa megamalkan konsep amal makruf nahi mungkar..dan sesungguhnya janji Allah itu adalah benar....

ok rasanya ni saja tuk entry kali ni..kalau kite tengah gumbira and suka2..sesungguhnya ada insan2 lain yang sedang bersedih..hidup ni perlulah seimbang dan tidak terlalu mengejar keseronokan semata2...ingatlah mungkin hari ni kite miliki segala kegembiraan yang kite cari tetapi ingatlah juga suatu hari nnti kenikmatan itu pasti akan di tarik dan ditukar dengan perkara yang mungkin akan membuatkan kite kembali kepadaNya kerana terlalu lalai dan leka mengejar dunia...everything happened for a reason and Allah do it in very mysterious way..kite sama2 fikir2 kan...wallahualam..

wassalam...

Sunday, 29 August 2010

53..

assalamualaikum...

puasa ke hari ni? baguslah kalau puasa..kalau dah tak boleh puasa tu tak salah bangun2 turun dapur makan nasi beryani + sambal ikan bilis petai + daging masak hitam..pastu dua tiga cucuk satay...tak salah kan? kan? kan?..hehe.oklah tak nak cakap pasal makan ke pasal tak puasa ke..kang ada yang terbukak puasa kang..

hokkay!!.actually yesterday's fast breaking was a  blast for my family..we celebrated the 53 years of living together of our parents..seronok..semua orang balik...tu yang byk makanan je tuh kat umah..bangun pagi je ada  nasi beryani.mcam manalah tak heavan..hei tak tau nak cakap camne kan..hehe..

mcam tahun2 lepas..family i mmg akan ada satu hari yang we all akan gather together and berbuka puasa sama2..selalu akan makanlah kat tempat2 yang tak memerlukan tenaga i untuk membasuh pinggan lepas tu..tapi sejak tahun lepas, disebabkan ramadahan jatuh pada bulan ogos and kebetulan pulak bulan anniversary my parents, so mak and bak decided to carve the moment with their sons, daughters, in-laws and grand children dekat rumah je..so more memorable kan...=)

after 53 years together, alhamdulillah mak and bak are awarded with 8 children, 7 in-laws, and 20 grandchildren...ramai tak? ramai gakla kan..and obviously i la orang yang akan paling bertuah and rezeki mencurah2 bila time raya nnti kan? hehe..apepun im glad coz the love of my parents is still with me until now...especially bila dah cuti2 byk ni kan..i rasa i lagi kenal my parents..marah suka sedih semua ada..and actually tu lah rasa yang sebetul nye bila jadi seorang anak kepada mereka...eh luahan hati berilmiah pulak i malam ni..hehe..oh i just love my parents so the very the much hokkay!! well anak bongsu........hehe...


mcam biasa my family prefer to prepare the food than cater from any good cook..sort of port luck la..so every family will have their own dish or dishes for this occasion....mmg sangat byak la makanan semalam..dari nasi beryani sampaila ke bubur kacang durian and pengat durian..kalau nak namakan mmg bykla..kang kalau sebut ada gak yang rasa dalam hati teringat..eh aku niat ke tak eh tuk puasa hari ni..or tak pun ada gak yang 2,3 kali gi check2 ape2 yang patut..manalah tau kan..so tuk mengurang kan dosa..so better keep it for my self..hehe...

so..to share the memento with u..just enjoy the pics hokkay..


tahun ni guna pulut kuning..lama gak tak makan pulut kuning..sodap!!



tangan2 nilah yang membesarkan 8 orang anak..
dari tegang sampaila berkedut2 camni...huhu
sayangilah dan hargailah suami/isteri anda hingga ke akhir hayat...=) 


mak and kak no...



bak with onye and me..semangat i pakai baju utm..ngeh ngeh ngeh..



me and kak ce..muah muah muah. nasi beryani yang menjerit!!!.



gakti and me..the gossip folks!! kari daging menjerit!!!!



kak no and me..i suke pic ni..
even a bit blur muke kak no..tapi i nampak manja with my sis..auu!!



kak yong and me..muah muah i love u kak yong.
i love u more when u rinse-off all the dishes..ngeh ngeh ngeh..
sorry eh byak ganguan tuk mimpi2 yang indah.. =)



the cucus...pecal!!!!!

hehe..oklah tu je for this entry...last but not least..apreciate your parents and love your family..

wassalam..

Friday, 27 August 2010

the grand finale...

assalamualaikum....

erm rasanya lama jugak tak menghupdate blog ni..sorry la busy sket..mcam2 la..lagipun tak da yang menarik sangat untuk tatapan pengskodeng2 sekalian...tapi apepun my life still good..silap2 boleh jadi duta LG = Life's Good!! ngeh ngeh ngeh...

ok last week was quite a busy week for me..i just realised that my due of date for my conva admin stuff punye submission dah nak dekat...mcam haram gak i ni..boleh pulak lupa..lupe mungkin feel nak ke konvo tu tak berapa sangat..sebab ape eh? hanya Allah sahajalah yang tau..apepun berjaya jugak membayar konvo yang harganya sama dengan blouse yang aku suke..apsal mahal eh..rob? aku rasa kalau nak kata pakai rob baru..mmg tak la..nak kata dry clean punye cost..aku rasa lagi la melampau..erm mungkin adalah hidden2 kos aku sendiri pun tak pasti..tapi secara zahir nya time konvo nnti pakai rob and mortar board, pastu dapat tempat simpan degree tuh...and gambar time salam orang kat atas stage tu...bunga?! oh tu rasanya tak da la dalam kos tu..tapi rasnya samala cam konvo lepas...so terima ajelah apepun keadaannya..=)


hari rabu dah gerak ke subang..coz the next day will be the grand finale..hehe...nak tau tak ape...teruskan usaha anda membaca entry ni ye..setelah lima bulan membelagakkan diri kononnye tak nak naik bas lagi dah..konon dah cukup 4 tahun turun naik bas...tula lain kali jangan nak berlagak..cakap tu beringat sket..ha padan muka kau wiwi..kena naik bas, tak da orang nak hantar ke subang..PADAN MUKA!!...hehe..ok ape naik bas sampai kelang..macam biasalah bila nak naik komuter kena menyeberang sungai kelang..haha ni lagi best..tengah2 jalan tu dari jauh nampak ada makcik bergandang2 bawak barang..sian pulak menengoknye..so i pun cuitla makcik tu..tolong dia angkat barang..sambil2 jalan tu manis2 la mulut..sian jugak makcik tu..dia nak pegi rumah anak dia dari cheras naik bas ..dia cakap dengan i..tak patut kan nak, patutnye anak nak buka ngan makcik dorang la datang rumah..ni makcik pulak kena pegi rumah anak..dalam hati i kesian makcik ni dah la sorang..tapi mungkin ada cerita yang i tak tahu..so layan ajelah..

so para pembaca..kalau rasa nak buka dengan mak ayah tu..pegilah balik..balik sebelum buka.tolong masak ke hape..kalau ada bibik ke adik bongsu yang lepas grad and single lagi tu takpe..boleh la tolong2 tapi kalau mak tu sorang....jangan dekat2 nak azan baru nak sampai!! mak ayah kite ni sebenarnya rindu dekat anak2..lagila kalau anak ramai..rindu dengan suasana ramadhan masa anak2 kecik dulu...so..LU PIKIR LA SENDIRI..

chop!! nak citer pasal kejakunan i naik komuter..hehe mmg tau ada coach tuk wanita je..tapi hari tu for the very first time on that coach..wah!! ramainye indon!! hehe betulla ramai betul indon wanita and dalam tu ada polis gak..2 orang..yang menjadi benak nye dalam fikiran i ni..punyelah besar sticker pink to notify that coach is for women..tapi mereka2 yang school high2 but always think low2..ada gak yang naik..ada apek kong kong ni dengan confident nye duduk diapit dua gadis gebu..datang polis kena pegi coach lain..pastu ada couple ni pulak dengan penuh rasa bahagia diiringi bunga2 cinta ramdhan masuk...sorry bang..ni koc wanita tolong pindah koc ye..aiyo..mcam2 ni..lain kali elertla sikit..i yang jakun ni pun boleh fikir...erm bagus jugak ada koc wanita ni..seingat dulu komuter ni lah ejen pengangkutan utama nak gi kerja..berasak2...gesel sana gesel sini..hei tak sanggup betul..at least koc wanita ni kite tak da rasa mcam tu lagi sbb semua wanita..tp nak kentut segan sketla kot sbb kalau kos campur boleh cover...mungkin bau bangla tuh!! ngeh ngeh ngeh...



ha nilah sticker yang u all boleh nampak kat luar coach tu..
aiyo itu pun tara nampak ka!!

hokkay..the grand finale!! hehe..actually last thursday was the day that i met several of my besties when i was in uitm perak...ni sumer plan awal tak berapa awal, last minute pun tak berapa last minute..tapi akhirnya yang turn up shidot +hubby + zara, zack, azie+fiance, mira+ bf  and me...happy jugak sbb dah lama tak jumpe..dhot last sekali jumpe time dia nikah dulu, sekarang anak pun dah masuk dua..and basically yang datang hari tu semua dah kerja and dah ada life partner masing2..baguslah happy for you guys =) ..mula2 nak makan dekat chillis tapi bila kitorang nak makan kat situ..stock cili tuk hari tu tak cukup for us..kitorang ni dah la hot hot so lupekan ajelah..we hopped to kenny rogers..duduk kat dapur pulak tu..so dah mcam kat dapur rumah kitorang..order je..bak kata zack..ish kalau aku ni dah tak sabar dah ni..oh si wiwi yang byk songeh and tak pasal2 budak tu kena sound dengan i..maafkan akak ye dik..i terlaser sket time tuh..maaf byak2 ye dik..selamat hari raya!! apepun best dapat jumpe mereka2 sumer..mungkin dah lama tak jumpe and discourse pun dah lain tapi still best!! to zack..harap2 nnti z turun sini lagi kite dah ada kereta k...kite tawaf subang byk2 k...oooppss tu pun kalau time tu u single lagi...=) ..to dhot happy sangat dapat tengok dah ada family...dulu time kat perak rasa cam adik and kecik je dhot..oh sedih pulak bila ingat2 apepun still happy for u dhot!! to mira..happy to see u and ash..another meeting with me ok? hehe..and to azie..10.10.10..i want the invi card!! hehe..congrats azie and  happy for you too =) ...i hope in future boleh la arrange betul2 especially for the time and venue..cam kempunan nak makan chillis..huhuhu..

dah byk jugak i meraban ni..pic tak da la sekrang ni..coz i away from my lappy..nnti senang i put ok..anyway enjoy la our moment of truth tu..hehe


ni dhot and zara..zara cam tak happy jer..huhu


haha..this pic is nice..
credit to cik miwa coz time u ada zara mood baik..hehe


oh mereka berdua sungguh chomel hokkay!!

 zack and azie : chomellnye zara nihh..geram!!


bakat terpendam azie..ngeh ngeh ngeh



mau jumpe ini couple lagi one day..business business business..hehe

wiwi  and mira
dhot, zack and azie

oklah u guys..nnti i update lagi ye kalau ada yang menarik and nak kongsi sama...kat sini i just nak cakap..sayangila kedua ibupa anda walaupun u dh berkahwin...selain u ada suami or isteri...ur parents and ur adik beradik still have u in their heart..and kalau rasanya adik beradik u tak dapat membantu time u susah mungkin time tu je dorang tak dapat nak tolong but maybe in future insyallah hanya Allah saja yang tau..kecik hati adik beradik kalau dorang jatuh no 3...1st isteri/suami..2nd kawan2 ..3rd adik beradik and parents...sob sob..fikir fikirkan lah....

wassalam.....

Sunday, 22 August 2010

iye iye je...

assalamualaikum...

tak ada ape nak cakap..cume jangan nak beriya kalau semua tu tak betul and tak datang dari hati sendiri...

tak da ape nak cakap jugak kalau semua tu sebenarnya tak betul...menipu and buat orang sakit hati je akhirnya..

tak da ape nak cakap pun kalau semua tu sebenarnya nak tunjuk hebat..padahal semua tu tak tau la jadi ke tidak..rileks sudah..life is not a race!!

erm tak ape nak cakap..cume saya minta maaf kalau saya emo lebih kepada mereka mereka yang sebenarnya berpura2 je terhadap saya....

sekian terima kasih!!

Monday, 16 August 2010

erm..

assalamualaikum..


You never really understand a person until you consider things from his point of view. = )

Friday, 13 August 2010

Dewa 19 - Risalah Hati

erm lagu ni pun best!! i suke...hehe

Once- Aku mau

assalamualaikum...

jom layan lagu ni..best eh lagu ni baru perasan..cam baik je lelaki tu..insyallah lelaki lelaki yang baik masih ada..cume siapa best dia dapat!! ngeh ngeh ngeh..

actually baru lepas tengok cerita pierre andre belakon tadi kat tv2..serasi..then ada lagu ni ada..tu yang cari tu..i dah la memang suke dewa and once pulak yang buat lagu nih..lagila suke..oklah layan..i tak tau nak update ape..cume nak upload a few more clips yang i suke..=)

Wednesday, 11 August 2010

ramadhan datang lagi....

assalamualaikum....

Ye ramadhan datang lagi..kali ini dengan pelbagai kisah yang lebih menarik..hehe menarikla..ramadhan tahun ni dapat jugak aku berpuasa dengan mak and bak kat jeram..kalau tak..empat tahun sudah aku kat johor dengan kawan2..habis kelas je..mesti cari nak buka ape..kalau tak ke bazaar utm, arked kolej 11 pun boleh..kalau rajin sikit dengan yana..gi bazaar taman u..hehe mcam2 la..tapi ingat lagi first year, plan dengan jaja nak pegi bazaar utm..ape punye sengal da..turun awal dari tempat yang dituju..oh malu i..ape yang i fikir time tu pun tak taula..hehe tapi mmg kelakar tak hengat la bila ingat balik..hehe

semalam hari pertama kite berpuasa..and masa first sahur tu..mak masak ungkep hati ayam..ungkep ni lauk jawa..so siapa yang pernah rasa taula..in my family, it is one of the signature dishes..certain2 occasion je selalu buat..so first sahur ni kire specialla even 3 orang je kat rumah..bak + mak + wiwi = ungkep tu berlebih..tak larat nak makan...


ha nilah ungkep tu..ungkep ni boleh jugak dimasak tuk ayam..memang sedap!!

dah dah jangan nak terliur pulak tengok ungkep tu..tau suke makan hati ayam!! hahaha..sabor ye..kejap lagi buka..hehe

bila time buka pula abang cik and family balik..alhamdulillah kakasya dah belajar puasa..chomel aje dia..bila dah azan..dia sengih sampai ketelinga dulu baru nak baca doa..mungkin dalam hati dia, dia cakap ...eee dah azan..kite suke..pastu ape yang dia makan cume sambal tempe ikan bilis...sorry ye entry kali byk mention makanan..so jangan terliur sokmo pulak ye..hehe..semalam actually masak biasa je..sbb mak cakap nnti kalau masak sedap2 kang ada yang tak terawih...oh adakah statement tu ditujukan untuk aku...astaghfirullahalazim..bersangka baikla di bulan ramadhan ini...hehe...

ok..saya pergi terawikh ye semalam..alhamdulillah...alhamdulillah dapat jugak berterawikh dengan mak and bak..kak ce and family pun datang sama...saya ni anak jawa..and kampung pun mmg komuniti jawa..so macam biasalah bila dah lama tak jumpe orang2 kampung..makcik2 yang bersalam kenala hormat....

wiwi : kabare wak?
makcik : yho waras...wiwi ye?
wiwi : yho wak...
makcik : wes suwi ora ketemu..cuti yho
wiwi : yho wak..wes entek belajar ne..

ha...korang paham ke?..haha kalau tak faham gilah cari kawan2 or girlfriend or boyfriend jawa..suruh dorang translate...saya pun nak mencari vocab agak payah jugakla..tapi akhirnye berjaya jugak..bukan nye makcik tu tak paham cakap melayu..tapi orang berbudi kite berbahasa..dan hormatilah orang tua..lagipun dah anak jawa..belajar2 la cakap jawa..kalau korang belajar linguistik mesti korang lebih menjiwai watak untuk mengapreciate kan bahasa2 or dialect2 yang korang ada...hehe..

habis terawikh je mcam biasalah ada moreh..tapi saya tak join pun sbb saya nak balik jalan kaki instead of naik kereta..bak cakap nape nak jalan kaki...hehe exercise konon...hehe...bila sampai rumah kan..tibe2 ada satu aura yang sangat luar biasa dan saya memang merasainya...hehe bukan ape..aura membasuh pinggan sangat membuak2..mungkin sebab kite buat terawikh sampai 23 ( malu beb, makcik2 lain yang tua boleh tahan..takkan saya tak boleh?..huhu) pastu tenaga tu mmg ada la..mungkin tulah salah satu kelebihan bulan ramadhan kali ni..hehe..

oklah saya dah banyak merepek pada entry kali ni...saya cume mengharapkan dan menyeru agar follower2 dan silent2 reader blog saya ni agar bersamalah kite menikmati ramadhan kali ni dengan penuh keikhlasan dan tawadhuk...perbaikilah segala kelemahan supaya menjadi lebih baik..bukan saja untuk diri sendiri malah kepada keluarga, bf, gf, isteri, suami dan anak2....kalau sebelum ni kite asek melengah lengah kan waktu solat disebabkan mungkin perkara2 seperti lewat bangun or masak untuk family or waktu lunch dihabiskan dengan makan di tempat yang jauh...cubelah dalam bulan ramadhan ni kite tak perlu tidur selepas sahur dan  isilah waktu lunch itu dengan mengaji Al-Quran sehingga masuknya waktu zohor...insyallah...

oklah...saya pun nak solat dhuha..kalau ada waktu seperti saya..jom kite kerjakan sama2....bulan ramadhan adalah bulan umat...marilah kite bersama2 mencari keberkatan dan keredhaanNya...INSYAALLAH...

wassalam...




Saturday, 7 August 2010

cotton bliss...

assalamualaikum...

hi everyone...obviously, fresh graduates should be working on  their heart and soul for the job hunting..but as for me? apa mau jadi pun tara tau...ngeh ngeh ngeh...well, i am spending most of my 4 months with my family................................................................................................................................enough said!!

basically im still in subang at gakti's house...macam2 la yang i buat dekat rumah gakti ni selain jaga sofia, makan dan tengok tv...erm oklah i tak nak merepek lagi .. i nak cakap yang i went to a cotton hunting with gakti, sarah and sofia...we went to Azzara Cotton boutique in Putra Height...butik ni dia ada jugak buat online and i mmg follow the blog...i mmg suke pakai cotton and sebab tula i suke membrowse blog2 and page2 yang jual cotton online...azzara cotton ni i mmg suke tengok dia punye kain..for me cantik2 and suit with my taste...


ok..ni kain yang i pilih.
.cantik tak? kalau tak cantik, maknanya taste kite tak sama..hehe



ni pulak dalam butik tu..cantikla..simple yet intriguing...

 

these are some of the baju kurungs...as usual..made for petite, slim and slender....



here are some of the cottons...tak boleh ambik byk2...nak tau tegok blog dia k...

memandangkan saiz i mmg takda..so i kenalah tempah dekat situ jugak..oklah harga  dia...layanan dari kak farah (the owner) pun baik...masa dia ukur i, i cakap kat dia mesti akak rasa cam ukur teddy bear kan..hehe kak farah gelak je..and dia cakap takpelah akak pun tak da teddy bear..ni merasa jugak..hehe...i rasa happy and syukur sangat hari ni sbb dapat pegi azzara..dulu masa student dapat tengok online je tapi hari ni i dapat tengok and pilih sendiri kain tu..wah sangat best..rasa semua cantik and rasa nak beli semua...hehe baju i sekali lg di sponsor oleh puan norhayati...hehe time kasih gakti..

oklah i pun dah ngantuk...tapi i nak cakap..cerekarama tadi best jugakkan..tajuk dia ape eh..something la cam ada terbuka hijab..mungkin mmg terjadi kan...masyaallah...

assalamualaikum...

Wednesday, 4 August 2010

burger OTAI!!

assalamualaikum....

hi..pernah dengar tak burger Otai?? maybe it does sound familiar to you kan..burger otai ni i dah tau lama rasanya dalam 2007..time tu pun tau sbb gakti nak cari orang for sarah's birthday...tapi cam byk prosedur kena buat sbb rupenye burger otai ni mcm byk franchise la so kitorang pun tak jadi ambik dia...erm kat subang ni kalau dulu dia ada kat usj 4 then sekarang ni i nampak ada kat usj 9 je..dekat depan petronas dkt2 jugak dengan taipan...

ok..i nak cakap..BURGER OTAI USJ 9 MMG BEST!! two thumbs up...i ni mmg suke burger2 yang kat stall2 camtu..so when i bumped into this local burger stall, i memang rasa puas hati sangat...i rasa burger dia sedap sangat..stall dia pun bersih..buat cepat..and yang masak burger ni pulak mmg cam kretif je..dorang mmg guna barang2 otai sumer...daging roti sos sumer brand otai..bukan yang macam biasa tu kadang2 pelbagai jenama yang dorang gunakan...

first time i beli last week...sbb pagi tu i tengok talk show afdlin yang ek eleh tu ( nilah kerja i sepanjang 4 bulan cuti ni...tv tv tv)...pengasas burger otai tu dia panggil..so malam tu kebetulan lalu i pun try la situ..time tu i order burger daging special + cheese..Ya Allah sedapnye..mmg sedapla..i tengok cara dia buat dari awal sampaila habis mmg la wallah..i ni mmg jakun sket la kalau bab menengok orang buat burger..lagipun time tu i ringan mulut tanye2 brother yang buat burger tu..cam ada borak2 la..lagipun tak segan sangat sbb yang bungkus burger tu budak pompuan..so tak kekok la kalau nk beli burger..hehe..pemalu la kot i ni...haha...

oklah lets enjoy the burger.........


ha nilah pembalut dia..ada OTAI..bagus anak melayu nih...



burger daging special..this is the common feature..
bila sebut je special..mmg bungkus telur..then kalau u ada tambah cheese..cheese tu akan disalut sekali dalam telur tu..so cheese tu akan melt kat dalam tu..oh please picture it!! so yummy!!



aummm!! haha..kalu la gigi rongak mmg lainla kot bentuk gigitan..hahaaha...
bukan aumm..tapi em em em tersipu malu nak gigit...haha...



sarah menunjukkan keotaiannya ketika makan burger



sedap tak hengat!! balik ngaji lapor kot...



malam ni i makan daging special without cheese..mmg sedap..bila gigit kan i rasa cam sedapla..susah nak cakap..nak tau kena beli k..hehe...jakun betul i ni...hehe..lagi satu yang masak burger otai malam ni pulak..muke dia ala ala hero smallville pulak tu..auuuu!! mana tak sedap..ngeh ngeh ngeh....


oklah...akhir kata..saya sudahi dengan ....marilah kite support local food seller / retailer / franchisor..dijamin halal bersih dan sedap..insyallah...

dan sebagai tatapan mereka yang rindu i..inilah wajah terbaru i...ngeh ngeh ngeh


cik wawa i lef  u cho mush...



mode : baru nak tempah baju konjo...
hehe chomel tak baju ni?? ngeh ngeh ngeh..

Sunday, 1 August 2010

BENJOL..

assalamualaikum...

u guys pernah tak benjol? oh i had a terrible morning today...at the moment i nak letak barang dalam booth kereta...bedepek!! dahi melekat dekat pintu booth. ..Ya Allah sakitnya...Allah sajalah yang tahu betapa sakitnye i time tu..kepala terus jadi macam weng weng je..i teringat cerita hagemaru kalau kena ketuk kepala sampai benjol..mcam tu lah i..mmg sakit la..lepas rasa sakit tu..memang terasa benjol keluar...Ya Allah besar betul..sebesar bola ping pong yang sekerat...oh my..the pain is killing me softly...huhuhu



i feel numb!!.

bila dalam kereta tu..gakti cakap gosok2 la guna rambut..mule2 hembus rambut tu supaya dapat haba..then gosok2 kat benjol tu..mmg rasa lega la sikit..then sampai rumah je..semua orang terkejut i ada benjol..aiyo..mak cakap tuam dengan ais..edy lagila.."macam manalah kau boleh kena keling?" keling ialah nama manja i yang diberi khas oleh my bro edy... bila dah tuam ni lah jadinya..oklah sikit..tapi still lagi kepala rasa weng weng...aiyo sangat sakit wooo....




mmg sangat sakit..


rasa sakit tu ada lagi sampai sekarang...benjol macam dah surut tapi still lagi rasa sakit..apelah dosa yang i dah buat kat pasar tu sampai kena bayar cash dengan benjol...huhuhu

erm benjol pun benjollah..apepun hari ni banyak jugak aktiviti yang menggembirakan hati i......



hari ni makan durian...terima kasih en abu zaidi...durian ni mmg best..masa beli durian cina yang jual durian tu cakap nama dia ah yap..cucu yap ah loy..iyelah tu!!!!


oh i pegi jakel shah alam yang baru tu...mmg sudah tertulis di azali lagi...umurku yang menjangkau late 20 ni..baju raya ku masih di sponsor..ngeh ngeh ngeh...best jugak kat sini..lagi banyak beli..lagi banyak dia boleh bagi free...we all siap dapat free gift and special treatment dari bos kat situ...erm  sudah menjadi biasa...tengok kitorang je mmg cam layan tak layan..lepas borong..baru tau!!! kepada mereka yang berkerja di kaunter pembayaran...sila buat homework sikit ye..what is the different between charge card, debit card and credit card? bak kata bos jakel tu Yahudi Express pun terima!! so blogger..kalaulah card card anda tu tak boleh guna hingga menyebabkan orang2 di kaunter pembayaran tu membuat senyuman sinis terhadap anda...anda tidak bersalah and kad kad anda sebenarnya boleh di guna...cumaaaaa mesin itu kadang2 bengong dan mereka mereka itu gugup dan kurang teliti dengan punca2 card anda tidak dapat diguna..so no worry..duit korang memang banyak!!...



benjol dah hilang..fikir lagi nak pau gakti ape eh? hehe...


mok mek happy je pegi shopping....anak mak semua sayang mak..muah muah!!


happy lagi....muah muah...


ngeh ngeh ngeh....

i rasa tujelah entry kali ni..tak ada berapa nak info pun sebenarnya..cume i nak cakap..sentiasalah bersyukur dengan segala nikmat yang Allah kurniakan..dan sebenarnya segala sakit yang dirasakan adalah penawar segala dosa...

assalamualaikum....