Sunday, 26 December 2010

it happened again...i hope it will be the last....

assalamualaikum wbt...

this is from the bottom of my heart...  it happens again and seem i will be the one who walk under the rain... uhuhuhuhu

Monday, 20 December 2010

Adam Lambert - Whataya Want From Me




hey..whataya want from me....well that's american slang i guess...these days i could say that i giler with this song..u know why?? hehe i dont have any concrete reason but this song bole layan la kalau kat office ni...adam lambert pun quite good looking kan..hehe

erm i rasa macam penat la bila fikir banyak benda...mcam smua buat pun rasa macm tak kena..actually baru habis on the phone dengan jizan..byk jugak input si makcik tu bagi kat i..kadang2 kite mmg kena dengar ape benda yang kite tak suke dengar..sometimes i confuse with myself...as for the time being...it is extremely difficult  for me to satisfy my own sake while others might have some provocations on it...people would say these and that..mumbling around, back and forth..and even hardly punch over to those dreams that i laid inside my head for many years...eee susahnya...i think i had enough of being sad and misery...had enough reserving myself from facing the fact that people are might not as mean as they can be seen and might not as nice as to be hold and be relied on..........

erm dah la....enough said..............bye

Saturday, 11 December 2010

weekend gateway!!

assalamualaikum w.b.t..

hi..u guys tengah buat ape?? mesti best kan hari ni..hari ni i punye hari pun best jugak ( sedapkan hati)....hehe basically today is the first weekend for me at my new rent house...rasa sunyi macam nak nangis aje..semalam lagi bila balik dari kerja bila dah sampai dekat pintu pagar rasa mcam nak nangis..mana taknye depan rumah ni mesti ada budak2 main2..agaknye i mmg selalu attached with my anak buah smpai ke sini jugakla budak2 mesti ada..rasa miss sangat dekat sofia, rayyan, meyah, kakasha, fiqa, waiz, sarah, dania, zahin, wan, ammar, syikin..dekat kak yong pun miss jugak..huhu u wish  u were here!!!...kan best kalau time tu i ada dekat rumah...tapi nak buat mcamna..dah kena kerja..so kerjalah seikhlas hati..insyallah semua tu dapat berkat....

hari ni..pagi2 lagi dah start buat kerja..byk jugak kena key-in data..tapi tak pelah alhamdulillah dah siap separuh..then bila dalam kul 9 tu cam lapar pulak..so i pun mengexplore la kedai yang ada dekat sini..jalan beb..hehe syok lama tak jalan..teringat pulak cik muni yang suke jalan dengan i dulu..ngeh ngeh ngeh..mcam2 gak la beli..sekrang ni memandangkan gaji tak dapat lagi..i sangat berhati2 dengan ape yang i beli...sampaikan harga kicap pun i boleh berkira2 berapa sen yang kurang and berapa sen yang lebih..hamik kau wiwi dulu tak hengat susah!! sekrang baru tau..dah tak da orang nak sponsor lagi..tula dulu main hamik je tak yah fikir bayar2..hehe..i boleh gelak sendiri ok depan botol kicap tu..tapi biar pun lebih 20sen, i tetap beli kicap kipas udang yang lebih mahal dr kicap tamin..nak mask sedap punye pasal...hehe...

then bila balik tu..i rasa mcam superstar pulak..hahaha...mmg time mak2 and budak2 yang cuti sekolah kena jemur kain..then bila i jalan sumer cam pandang..yelah sbb cam tak pernah nampak kan..mungkin satu tak pernah nampak then pulak..i tak da selipar so kenalah pakai loafers i tuk pegi kedai...so u guys pikirlah mana satu yang menyebabkan mereka membuat i perasan cam superstar..nak nyanyi lagu jamelia pun ada jugak..hehe...

sampai je rumah i teruskan operasi masak-memasak...then siap je masak mee goreng and ayamas crispy fried chicken tu..i letak atas meja..and barulah i perasan i je yang nak makan..orang lain tak da..huhuh dah rasa sedih lagi..tapi nak buat camne..makan jelah sambil tengok barbie..hehe semalam i kutuk  my office colleague sbb dia tengok barbie, then hari ni yang melayan..tula tak baik kutuk orang, pastu sendiri kena...huahuahua...

then sambungla buat kerja sampai petang...then kak no call nak mintak tolong translate dia punye presentation..alhamdulillah finally ada orang sponsor nak byr my broadband..ngeh ngeh ngeh..ni yang galak berblog semula ni...hehe yelah 3 bulan beb tak dapat gaji..sorylah i kena guna ayat teruk and melampau..sbb mmg tak logik la sangat proses mengambil 3 bulan tuk agihan gaji tuk pekerja baru..just imagine how lame the system is..i kire oklah ada gak adik beradik yang boleh dilegokan nak dapat kan duit..kalau orang lain yang kurang tu mcam mana..aiyo come onlah..kata rakyat didahulukan..and transformasi semua..tapi rasanya sistem ni tak ubah2 pun...rasanya kena do something about the system..maybe it souded a bit inappropriate for me to voice this thing out as a gov servant..but i think things could be work out and could be better in future....erm lu pikir la sendiri...aiyo marah pulak i..tak la sebb tadi my sis cakap apsal lambat sangat u punye jabatan...rasanya jabatan dia tak mcam tu..hei embohlah...

oklah back ng to my sedih story..hehe tak la sedih pun..i ni je yang mengada2...hehe i suke rumah ni..tapi ramai jugak orang cakap yang rumah yang i sewa ni agak mahal tuk kawasan yang i duduk..tapi nak buat mcam mana i desperately need a house and this house je yang available..so nak tak nak ..i kena lah duduk..kalau nak beli house holds mmg la tak dapat..tak pelah i duduk aje dulu..sok sok mana tau tuan rumah bagi sewa turun sbb jaga rumah dia elok...hehe...transportation pulak.sejak my cik azliza tak da..i mmg kena naik teksi..then semalam petang pakcik borhan tu nikahkan anak dia so tak daptla nak ambik i..brulah i rasa sangat susah..i segan jugak nak mintak tolong orang hantar tapi alhamdulillah officemate sudi nak tolong hantar..segan jugak..dah la lelaki tapi tak pelah ada gak akak yang lain tumpang dia..so buat2 tak segan jelah..hehe...kadang2 i terfikir jugak..so far dekat sini bila i susah alhamdulillah ada orang nak tolong..mungkin sbb i pun suke tolong orang gak kot..betullah kan..people get what they deserved...kalau dulu i buat jahat kat orang mmg jahat jugakla pe yang i dapat...pernah sekali dekat mybank masjid tanah ni..time tu dalam akaun i ada 150 je..then i kuarkan 100..tibe2 bila kuar duit tu..duit rm50 yang sekeping lagi dia cam tersangkut and termasuk lagi..huhu sedihnye..ape nak buat ni..so i pun tunggulah orang yang datang nak kuar duit..then ada mamat ni kuar duit kat atm tu..then bila dia kuar cik azliza n i cam nampak duit terkepit and sepontan kitroang cam tercakap kuat..HA TU DUIT TERSEPIT!!...then mamat tu boleh bagi duit tu kat i ..dia cakap duit awak eh..huhu alhamdulillah baik mamat tu..selamat..kalau orang lain mungkin boleh terus mengaku duit dia kan...alhamdulillah syukur sangat...

erm oklah...disini saya nak buat konklusi...saya boring duduk sorang and buat lah baik berpada2..buat jahat jangan sekali....babai...

Thursday, 9 December 2010

centrestage...

assalamualaikum w.b.t....

hi u guys?? how life?? hope everyone doing well but do not go near well ok..kang silap2 ada yang masuk metro..oh my!!...

ok..it is quite busy of me lately..last week i was the bestbride for my cik azliza..then monday to thursday i was in shah alam for a workshop..next week will be in kajang and next following week will be in Port Dickson..huhu well the list goes on since u commit ur self to the job..dont commit suicide sudeh le...

a lot of things to share..anyhow for this entry i would like to share a new word for me and maybe for u as well which i discovered this morning..so for those insist to learn a word a day from my blog..today's word is CENTRE STAGE...it is a noun..it is to show an important position where somebody or something can easily get people's attention. for example..since i write everything about food in my blog..so those recipes are the centre stage for my followers and readers..get it??


hehe..i got to go now..see you in the next entry...dont forget to call your mom..she misses u so damn much!!!

you may interested to view on

Related Posts with Thumbnails

Sunday, 26 December 2010

it happened again...i hope it will be the last....

assalamualaikum wbt...

this is from the bottom of my heart...  it happens again and seem i will be the one who walk under the rain... uhuhuhuhu

Monday, 20 December 2010

Adam Lambert - Whataya Want From Me




hey..whataya want from me....well that's american slang i guess...these days i could say that i giler with this song..u know why?? hehe i dont have any concrete reason but this song bole layan la kalau kat office ni...adam lambert pun quite good looking kan..hehe

erm i rasa macam penat la bila fikir banyak benda...mcam smua buat pun rasa macm tak kena..actually baru habis on the phone dengan jizan..byk jugak input si makcik tu bagi kat i..kadang2 kite mmg kena dengar ape benda yang kite tak suke dengar..sometimes i confuse with myself...as for the time being...it is extremely difficult  for me to satisfy my own sake while others might have some provocations on it...people would say these and that..mumbling around, back and forth..and even hardly punch over to those dreams that i laid inside my head for many years...eee susahnya...i think i had enough of being sad and misery...had enough reserving myself from facing the fact that people are might not as mean as they can be seen and might not as nice as to be hold and be relied on..........

erm dah la....enough said..............bye

Saturday, 11 December 2010

weekend gateway!!

assalamualaikum w.b.t..

hi..u guys tengah buat ape?? mesti best kan hari ni..hari ni i punye hari pun best jugak ( sedapkan hati)....hehe basically today is the first weekend for me at my new rent house...rasa sunyi macam nak nangis aje..semalam lagi bila balik dari kerja bila dah sampai dekat pintu pagar rasa mcam nak nangis..mana taknye depan rumah ni mesti ada budak2 main2..agaknye i mmg selalu attached with my anak buah smpai ke sini jugakla budak2 mesti ada..rasa miss sangat dekat sofia, rayyan, meyah, kakasha, fiqa, waiz, sarah, dania, zahin, wan, ammar, syikin..dekat kak yong pun miss jugak..huhu u wish  u were here!!!...kan best kalau time tu i ada dekat rumah...tapi nak buat mcamna..dah kena kerja..so kerjalah seikhlas hati..insyallah semua tu dapat berkat....

hari ni..pagi2 lagi dah start buat kerja..byk jugak kena key-in data..tapi tak pelah alhamdulillah dah siap separuh..then bila dalam kul 9 tu cam lapar pulak..so i pun mengexplore la kedai yang ada dekat sini..jalan beb..hehe syok lama tak jalan..teringat pulak cik muni yang suke jalan dengan i dulu..ngeh ngeh ngeh..mcam2 gak la beli..sekrang ni memandangkan gaji tak dapat lagi..i sangat berhati2 dengan ape yang i beli...sampaikan harga kicap pun i boleh berkira2 berapa sen yang kurang and berapa sen yang lebih..hamik kau wiwi dulu tak hengat susah!! sekrang baru tau..dah tak da orang nak sponsor lagi..tula dulu main hamik je tak yah fikir bayar2..hehe..i boleh gelak sendiri ok depan botol kicap tu..tapi biar pun lebih 20sen, i tetap beli kicap kipas udang yang lebih mahal dr kicap tamin..nak mask sedap punye pasal...hehe...

then bila balik tu..i rasa mcam superstar pulak..hahaha...mmg time mak2 and budak2 yang cuti sekolah kena jemur kain..then bila i jalan sumer cam pandang..yelah sbb cam tak pernah nampak kan..mungkin satu tak pernah nampak then pulak..i tak da selipar so kenalah pakai loafers i tuk pegi kedai...so u guys pikirlah mana satu yang menyebabkan mereka membuat i perasan cam superstar..nak nyanyi lagu jamelia pun ada jugak..hehe...

sampai je rumah i teruskan operasi masak-memasak...then siap je masak mee goreng and ayamas crispy fried chicken tu..i letak atas meja..and barulah i perasan i je yang nak makan..orang lain tak da..huhuh dah rasa sedih lagi..tapi nak buat camne..makan jelah sambil tengok barbie..hehe semalam i kutuk  my office colleague sbb dia tengok barbie, then hari ni yang melayan..tula tak baik kutuk orang, pastu sendiri kena...huahuahua...

then sambungla buat kerja sampai petang...then kak no call nak mintak tolong translate dia punye presentation..alhamdulillah finally ada orang sponsor nak byr my broadband..ngeh ngeh ngeh..ni yang galak berblog semula ni...hehe yelah 3 bulan beb tak dapat gaji..sorylah i kena guna ayat teruk and melampau..sbb mmg tak logik la sangat proses mengambil 3 bulan tuk agihan gaji tuk pekerja baru..just imagine how lame the system is..i kire oklah ada gak adik beradik yang boleh dilegokan nak dapat kan duit..kalau orang lain yang kurang tu mcam mana..aiyo come onlah..kata rakyat didahulukan..and transformasi semua..tapi rasanya sistem ni tak ubah2 pun...rasanya kena do something about the system..maybe it souded a bit inappropriate for me to voice this thing out as a gov servant..but i think things could be work out and could be better in future....erm lu pikir la sendiri...aiyo marah pulak i..tak la sebb tadi my sis cakap apsal lambat sangat u punye jabatan...rasanya jabatan dia tak mcam tu..hei embohlah...

oklah back ng to my sedih story..hehe tak la sedih pun..i ni je yang mengada2...hehe i suke rumah ni..tapi ramai jugak orang cakap yang rumah yang i sewa ni agak mahal tuk kawasan yang i duduk..tapi nak buat mcam mana i desperately need a house and this house je yang available..so nak tak nak ..i kena lah duduk..kalau nak beli house holds mmg la tak dapat..tak pelah i duduk aje dulu..sok sok mana tau tuan rumah bagi sewa turun sbb jaga rumah dia elok...hehe...transportation pulak.sejak my cik azliza tak da..i mmg kena naik teksi..then semalam petang pakcik borhan tu nikahkan anak dia so tak daptla nak ambik i..brulah i rasa sangat susah..i segan jugak nak mintak tolong orang hantar tapi alhamdulillah officemate sudi nak tolong hantar..segan jugak..dah la lelaki tapi tak pelah ada gak akak yang lain tumpang dia..so buat2 tak segan jelah..hehe...kadang2 i terfikir jugak..so far dekat sini bila i susah alhamdulillah ada orang nak tolong..mungkin sbb i pun suke tolong orang gak kot..betullah kan..people get what they deserved...kalau dulu i buat jahat kat orang mmg jahat jugakla pe yang i dapat...pernah sekali dekat mybank masjid tanah ni..time tu dalam akaun i ada 150 je..then i kuarkan 100..tibe2 bila kuar duit tu..duit rm50 yang sekeping lagi dia cam tersangkut and termasuk lagi..huhu sedihnye..ape nak buat ni..so i pun tunggulah orang yang datang nak kuar duit..then ada mamat ni kuar duit kat atm tu..then bila dia kuar cik azliza n i cam nampak duit terkepit and sepontan kitroang cam tercakap kuat..HA TU DUIT TERSEPIT!!...then mamat tu boleh bagi duit tu kat i ..dia cakap duit awak eh..huhu alhamdulillah baik mamat tu..selamat..kalau orang lain mungkin boleh terus mengaku duit dia kan...alhamdulillah syukur sangat...

erm oklah...disini saya nak buat konklusi...saya boring duduk sorang and buat lah baik berpada2..buat jahat jangan sekali....babai...

Thursday, 9 December 2010

centrestage...

assalamualaikum w.b.t....

hi u guys?? how life?? hope everyone doing well but do not go near well ok..kang silap2 ada yang masuk metro..oh my!!...

ok..it is quite busy of me lately..last week i was the bestbride for my cik azliza..then monday to thursday i was in shah alam for a workshop..next week will be in kajang and next following week will be in Port Dickson..huhu well the list goes on since u commit ur self to the job..dont commit suicide sudeh le...

a lot of things to share..anyhow for this entry i would like to share a new word for me and maybe for u as well which i discovered this morning..so for those insist to learn a word a day from my blog..today's word is CENTRE STAGE...it is a noun..it is to show an important position where somebody or something can easily get people's attention. for example..since i write everything about food in my blog..so those recipes are the centre stage for my followers and readers..get it??


hehe..i got to go now..see you in the next entry...dont forget to call your mom..she misses u so damn much!!!