Wednesday, 7 December 2011

woot woot....

assalamualaikum w.b.t...





HI...
a quick update from me...eventhough sometimes i feel like you take me for granted..but i promise u that im okay here..doing just fine just the way it is....u come as u are and im just the way i am....
cheerio..

Sunday, 30 October 2011

alhamdulillah....

assalamualaikum w.b.t...

penatnye kerja akhir-akhir ni...tapi nak buat mcam mana.dah tanggungjawab...tapi apepun saya bersyukur dapat kerja dekat sini...yang penting..hari2 saya senyum pegi kerja dan dikelilingi orang yang baik baik dengan saya..alhamdulillah...

semoga segala yang saya buat mendapat kemudahan dan keberkatan dari Allah...ameen...



inilah kekasih hati saya sekarang...chocotop!! i love you more than yesterday...ahaks..!!

Wednesday, 12 October 2011

dan akhirnya....

assalamualaikum w.b.t...

semalam saya baru melawat pakcik saya yang mungkin boleh dikatakan tenat keadaannya....ajal dan maut semua ketentuan Allah dan kite sebagai hambanya perlu sentiasa berigat dan beramal...yang akhirnya kita akan kembali kepada Nya juga...

dalam hidup ni..kadang2 kita berada diatas...dan kadang2 kite akan berada di bwah...bila berada di atas, jangan lupa.....jangan riak..jangan lupe..kerana satu hari nnti mungkin kite akan merasai kesusahan dan kepayahan itu...dan apabila kite berada dibawah, janganlah selalu mengeluh terhadap kesusahan dan kepayahan yang kite rasai  sekarang...setiap yang berlaku pasti ada sebabnya dan pasti ada hikmah yang disebaliknya...

saya bukanlah seorang yang perfect..dan selalu juga diduga..ape yang saya buat...saya sabar ajelah..dan selalu percaya setiap yang berlaku itu adalah dari Allah...merintihlah kepadaNya..Dia Maha mengetahui.....

p/s : kalau u tak ada bahasa, u jangan cakap dengan i hokkay!!! i tak suke...


Thursday, 6 October 2011

pemangkin...

assalamualaikum...

ok..dah lama tak update blog..maksudnye dah lama tak meluahkan perasaan...ngeh ngeh ngeh...baru baru ni mcam2 hal yang berlaku dalam diri saya...tak taulah mungkin dugaan...tapi sabar aje..sbb selalu percaya yang dugaan tu semua datang sbb nak menguji saya yang lagha ni...


hurm..mungkin dia yang saya jumpe menjadi pemangkin kepada hati saya yang dah lama beku dan  tertutup serapat2nya...mungkin sidia yang saya jumpe menjadi ujian pertama selepas dimangkinkan...fasa akan berubah...dan saya sedia menghadapinya....

erm..boleh pulak i tulis mcam ni kan...nak buat mcamana dah mood datang macam tu...kepada saya dan kawan kawan saya..bersabarlah dengan segala ujian yang datang...setiap yang berlaku pasti ada hikmah disebaliknya..kesabaran kita adalah kunci keimanan kita..dan bahasa kita adalah jiwa kita....

Tuesday, 20 September 2011

and it goes like thissssss...................





assalamualaikum w.b.t..

well..and it goes like this..

Just shoot for the stars
If it feels right
And aim for my heart
If you feel like
And take me away and make it OK
I swear I'll behave

You wanted control
So we waited
I put on a show
Now I make it
You say I'm a kid
My ego is big
I don't give a shit
And it goes like this

Take me by the tongue
And I'll know you
Kiss me 'til you're drunk
And I'll show you

All the moves like Jagger
I've got the moves like Jagger
I've got the moves like Jagger

I don't need to try to control you
Look into my eyes and I'll own you

With the moves like Jagger
I've got the moves like Jagger
I've got the moves like Jagger

Baby it's hard
When you feel like you're broken and scarred
Nothing feels right
But when you're with me
I make you believe
That I've got the key

So get in the car
We can ride it
Wherever you want
Get excited
And you want to steer
But I'm shifting gears
I'll take it from here
And it goes like this


Take me by the tongue
And I'll know you
Kiss me 'til you're drunk
And I'll show you

All the moves like Jagger
I've got the moves like Jagger
I've got the moves like Jagger

I don't need to try to control you
Look into my eyes and I'll own you

With the moves like Jagger
I've got the moves like Jagger
I've got the moves like Jagger

You want to know how to make me smile
Take control, own me just for the night
But if I share my secret
You're gonna have to keep it
Nobody else can see this

So watch and learn
I won't show you twice
Head to toe, oh baby, rub me right
But if I share my secret
You're gonna have to keep it
Nobody else can see this

And it goes like this

Take me by the tongue
And I'll know you
Kiss me 'til you're drunk
And I'll show you

All the moves like Jagger
I've got the moves like Jagger
I've got the moves like Jagger

I don't need to try to control you
Look into my eyes and I'll own you

With the moves like Jagger
I've got the moves like Jagger
I've got the moves like Jagger

= = = i'll be fine..dun worry...i'll own what i want..insyallah...

Tuesday, 13 September 2011

yeah..now i know my ABC....

assalamualaikum...


ok..im back on my track..after a long hari raya holiday..now it is the time for me to be more focus towards my works..erm maybe before,  i was still in mood of adjusting my life..but then now definitely after several things happened to me..i guess i know what am i doing..and should i do to enjoy my life..and how to achieve my life target....in short, i am happy now..happier i guess!! hehe....

i wish everybody.....my family..my friends..my colleagues...my students...my neighbours....are happy too...i want to forget all the past..and begin the new chapter of my life...i am the kind of person who is really could forgive and forget fast..but still i would pay extra careful to ensure  those things should not happen again....

Allah is a good listener...go for Him....




Sunday, 4 September 2011

insyallah....



assalamualaikum....ok ni gambar time raya 2007 kot..terkejut  jugak ada gambar ni..hehe zahin (my nephe w) cakap..eh mudanya cik wiwi..i pun OMG!! i dah tua sekrang hokkay!!! hehe..nak buat cmne..4 years  back..hehe giler la dulu..pakai baju merah tu first day raya..hehe.



ok ni pulak..sebahagian dari family i..semua kecik2 lagi..sekrang anak2 buah i kalau jalan sebelah dah mmg mcam anak2 i..yang i pun perasan mak muda lagi kan..hehe...

erm...janganlah lalai lagi wiwi...menangis dan merintih lah kepada Nya.....insyallah segalanya akan dipermudahkan....

Thursday, 25 August 2011

selamat hari raya....

assalamualaikum w.b.t...

ok ok..minggu depan dah raya...kali ni i nak update sikit ape yang i rasa sepanjang ramadhan kali ni...as i mentioned before, i ber"ramadhan" di masjid tanah..mcam biasa lah bila dah sorang2 mesti rasa boring je bila berbuka puasa sorang2..tapi alhamdulillah ada housemate..seronokla makan ikan goreng dengan sup sayour and sambal bilis yang ikin buat..hehe untuk pengetahuan semua menu tu semua housemate saya yang masak...saya ni konon2 berherbalife tapi makan jugak..and vadey adalah wajib bagi saya...

bulan ramadhan kali ni jugaklah kawan baik saya azliza lahirkan anak sulung..merasa jugalah saya tido di hospital..mcam tu rupanya orang nak bersalin kan..erm harap2 satu hari nnti saya pun merasa apa yang azliza rasa..insyallah....

kereta...huhuu kesian woovee saya..mula2 tayar dah pancit and sampai pecah...then dah hantar service semua dah ok..and dah plan raya ni nak pegi polish and wax dia..tapi langit tak selalu nye cerah...huhu rabu lepas saya dah langgar itu satu motor ..takut sangat time tu..saya takut sbb pembonceng dia budak..berhenti kereta je terus gi kat motorcyclist tu..alhamdulillah 2,2 tak ada ape2..then bila tengok kereta saya..aiyo...dah bertobek dah kat tepi tu..huhuhu sedih sangat..kesian dia...nak repair nnti dulula..biar ape yang saya nampak tu akan buat saya lebih beringat...

raya...persiapan raya kali ni biasa2 je...baju pun siap dua pasang je..alhamdulillah siap jugak..so nnti lepas raya saya akan ada byk baju baru yang boleh saya pakai pergi kerja..ngeh ngeh ngeh...

apa yang saya buat ni semua adalah ikhlas dari hati saya...apa yang berlaku pada masa depan saya kena terima..saya cume harap perasaan ini akan hilang dan digantikan dengan keikhlasan sebagai seorang yang betul2 bernama wiwi...tak suka ingat benda yang lepas..tapi bila teringat nangis..lepas nangis semua pun lega..kejap je tu..dun worry....hehe...

oklah semua..selamat hari raya aidilfitri..sesiapa yang ada rasa berdosa pada saya..saya maafkan..saya cuma harap in future..bila berkata2 berhati-hatilah..sebab tak semua perkataan yang kita ucapkan itu boleh diterima tambahan pulak bila awak mmg tak kenal saya langsung...jangan kutuk saya byk2 sangat..sbb satu hari nnti awak sendiri akan malu dengan saya....=)

salam aidilfitri maaf zahir dan batin....

Friday, 19 August 2011

ok....

salam ramadhan...

ok..everything is done...dun worry...i know where should i standing...



                                                                  the very the enrique....


Tuesday, 9 August 2011

inilah kehidupan namanya.....

assalamualaikum w.b.t...

salam ramadhan semua...so mcammana ramadhan..ok?? tahun ni saya ber"ramadhan" di masjid tanah..again i have to be so far away from my family..tapi nak buat mcamana..dah rezeki di melaka..so terima sajalah...

ramadhan kali ni mcam lain sikit pulak pattern dia..saya mmg selalu diduga tapi kali ni dugaan tu datang waktu bulan ramadhan..mcam2 hal yang berlaku..tapi paling sedih bila kite tibe2 hilang seorang kawan yang boleh di kira awesome..tapi nak buat mcam mana..semua pun dah berlaku..so sabar ajelah..semua tu ada hikmah disebaliknya...Allah yang menggerakkan hati masing2 untuk semua ni..insyallah semua tu ada kebaikan and hikmahnya buat diri masing2....

semoga ramadhan kali ni banyak mengajar saya erti kehidupan yang sebenar..sabarlah byk2 wiwi..hadapilah segalanya dengan sabar dan solat...=)

Tuesday, 19 July 2011

pening...

assalamualikum w.b.t..

kadang2 pening jugak fikir benda yang mmg tak da kesudahan...kalau saya beritahu hal yang sebenar mesti semua akan jadi lain..dan hari2 yang saya lalui akan membuatkan saya hilang dan tak best..tapi kalau saya terus je diam..semua pun tak akan berlaku dan sampai bila2 pun tak da jawapan...saya akan terus pegi dengan perasaan ini dan terkilan sbb tak lepaskannya....


tell me if you love me....hurm.................

Saturday, 18 June 2011

hurm...

assalamualaikum w.b.t...

hi semua...rasanya mcam dah tak happening la blog la saya ni..comment pun dah kurang (ceh macam dulu byk giler..hehe) mungkin skarang ni saya pun dah kurang blog walking and leave comment to those blogs..nak buat mcammana..dah masuk 9 bulan saya kerja..mcam hal kena buat and mcam hal dah jadi...

akhir2 ni saya banyak betul kejutan yang berlaku...alhamdulillah rezeki saya dipermudahkan...tapi dalam masa tu jugak dugaan byak yang berlaku..handphone yang saya sayang dah rosak..no more pink sony ericsson for me..huhu sedih betul..mungkin dah cukup tempoh dia berkhidmat untuk saya..then sekarang ni pakai je hp yang mmg sangat basic..tak da la nak capture pic lagi..kalau tak segala jenis senario nak ambik..erm boring jugak..tak pelah..sabau dulu..insyallah ada rezeki nnti beli yang ok sikit...

semalam kakak saya call..surat saman dah sampai..aiyo...first time dapat saman..kesian woovee..nama dia dah buruk dah...nak buat camne..dah terlanggar traffic light..sedialah rm300...so you guys dinasihatkan janganlah langgar traffic light..kalau dah nampak lampu kuning dah keluar,bersedialah untuk berhenti bukan untuk memecut..biar lambat asal tak kena saman...byk lagi benda lain boleh buat dengan duit tu selain byr saman..=)


ok..saya nak pesan satu je...berpada-pada lah bila berkata sesuatu..sebab kite sendiri pun tak tau ape yang akan berlaku pada diri kite seminit selepas ini...erm..

Friday, 17 June 2011

erm..

assalamualaikum w.b.t...

1- bila nak kurus ni?? buat betul2 pleassseeeeeeeeeeeeee...........!!!!!1
2 - harap2 boleh puasa minggu hadapan..rejab, syaaban, ramadhan...insyallah...
3 - tonnes of work have to be completed by next week...psh paper work...inoreka meeting..modular audit...
4 - boringnye hp tak da camera!!!
5- puas dah shopping..kumpul duit lagi.INGAT!!!
6- nak cari kerja lain???? sabau dulu...
7- jaga kesihatan..kurangkan makan luar...go for morning walk wiwi!!!
8- cepat2 buat kursus english..by july mesti dah ada kena 4 kursus!!!
9-cedihnye..nnti saya dah tak da sapa dekat masjid tanah nih...uwaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!
10- jangan buat macam tu boleh tak??

bye.............

Tuesday, 7 June 2011

kun fa ya kun...........

assalamualaikum...

ok..update kali ni agak menyentuh jiwa kalbu naluri..hehe..tak ada ape pun..cume lately macam sakit lidah la..i sendiri pun takut tengok lidah i..ngeri..i mcam dah tak da deria rasa..cume kalau rasa pedas tu boleh buatkan i rasa meleleh air mata...tak pernah rasa mcam ni..semalam i first time pegi klinik 1 malaysia..i rasa i masuk klinik tu lima minit je..then boleh keluar dah..mungkin i datang tu dah agak lewat..at least i dah tau ape penyakit i..dr tu cakap i macam kena infection then cuaca pulak panas..so kenalah minum air byk2..erm mmg kuar klinik terus beli sekotak air mineral and sebotol air ECPI...haha cam kelakar la pulak..erm enough la cakap pasal sakit lidah ni..tapi rasanya bagus jugak kot..i pun cam kureng seket makan..kononnnnnn!!!!!!!!!!!!!!!!!

erm..ape nak jadi..jadilah..semuanya saya serah pada Allah...Allah sememangya tahu yang terbaik untuk saya..kalau mmg bukan rezeki saya mmg bukan rezeki i..insyallah Dia kan bagi jugak..yang penting SABAR...dari dulu sampai sekarang dan kemudian...sabar ialah kekuatan saya....semoga Allah ampun kan dosa-dosa saya.....aminnn...

Tuesday, 31 May 2011

update jap!!!

assalamualaikum w.b.t..

ok..update jap je..hehe a few weeks back mmg mcam2 hal yang berlaku..tapi just go with the flow la...erm i cume nak cakap...hormatilah orang lain supaya orang lain akan hormat kepada kite juga....lately i rasa i byk pulak cakap and terasa sikit maybe the other party offended kot dengan kata2 i...so sape2 yang terasa dengan apa yang i cakap..i mintak maaf..kadang2 i terlalu excited dengan ape yang berlaku buatkan i over pulak..and kadang2 i mmg sangat takut bila nak bukak mulut sbb sangat takut i akan salah cakap..harap ape yang berlaku akan buat i lebih byk berfikir sebelum berkata2 and bertindak mengikut akal dan gerak hati.....




pina chilada...sumpah tak nak order lagi!!!!

Monday, 25 April 2011

jom!!!

assalamualaikum w.b.t..

ok..i dah dua minggu turut2 balik melaka-subang-jeram-subang-melaka....barulah i rasa best kehidupan ni rupanya...hehe..bukannye i cakap dekat melaka ni tak best..cume kalau weekend je lepas kelas i dah tak tau nak buat ape..and  for me la the best therapy is meeting my family..especially gakti..i mesti balik rumah dia..sampai je terus makan..then pastu mesti pegi jalan2...then kalau nak cerita ape2 pun ceritalah..same goes to my other siblings..mungkin i datang from big family and i close dengan dorang...jadi mmg rasa sangat relieve bila jumpe..even dapt minum  teh sekejap aje pun i dah rasa ok...pernah sekali i baru balik berjimba dengan cikgu muni..then on the way balik tu i nampak durian...mmg my brother edy la menjadi mangsa..dari puchong shoot ke melaka eh..erm nasibla..dah i sorang je adik dia dalam dunia ni..ngeh ngeh ngeh.. mesti u guys cakap i manja..tak la..mengada ngada je...whatever!!!

erm..semalam sampai subang dekat pukul 4..i terus bukak tudung saji...OMG!! ada tumisan batang keladi + udang goreng+masak lomak cili api ikan+ikan goreng+cili api pecah sendiri ok kalau nak pedas...huhuhu how can i resist!!!!...


ok nilah lebih kurang tumisan batang keladi tu..huhu gakti, wiwi rasa sedap aje even tak sama mcam mak buat...

 ok..nilah rupe cili api yang i makan sebelum dipecah2 dengan jari jemari i dan dicampur dengan kicap sebelum selamat masuk kemulut i..pedas beb!!! tapi best wa cakap lu....slurp...

lepas asar teman gakti and sarah potong rambut...then balik i tengoh giuliana and bill reality show tuh...dulu masa sebelum keja i selalu tengok..bestla dorang..bill is so damn nice to guliana..baik nyelah...tapi tak taula kalau depan camera je dorang camtu...tapi bill and guiliana mmg perfect match..tapi sedih and kesian..dorang cam susah sket dapt anak..i hope they will get one..one day..=)

then lepas maghrib pegi empire..i nak cari buku tapi tak jumpelah ape yang i nak..at last i beli readers digest yang citer pasal william and kate middleton tu..tak habis baca lagi..yelah malam ni belum tido lagi..sat gi nak tido barulah baca..ngeh ngeh ngeh...


empire gallery tu biasa je bagi i...yang best sbb i jalan2 dengan my sis kan..and ada pulak cepia lily..masa jalan2 tu i ternampak macaroons..i pun tryla..manis and sangat manis..then i tak berapa suka sangt la.






so nilah macaroons...chomel tapi sory la i tak berapa suka...huhuhuhu


lepas tu kitorang makan dekat serai..OMG!!! i tak pastilah pekerja dia kazhastan ke turkey ke..tapi mcam bukan berada di malaysia lah time tu..aiyo..sekarang ni konsep i dengan gakti, kalau order makan mesti share...nak kurus hokkay!!!! hehehe..

 this is calamansi + mint...sodap..recommended!!!

 ni tisu lap mulut..ngeh ngeh...

ni ape ntah name dia..tapi dari segi ucapan yang lebih senang di sebut dan mudah di dadapati di kedai2 kelantan ialah kuey teow kung fu!!! RM 19..hamik kau sepinggan....sodap!! syaratnye kena makan dengan cili api potong.....


erm tu jela citer i kali ni...tapi..i nak share sikit...sebenarnya i dah ngantukk...bye!!!

Tuesday, 12 April 2011

hi...

assalamualaikum...

hi..saya dekat office lagi..hari ni mcam malas je nak buat kerja..so kerja saya hari ni hanya pergi perhimpunan + angkat fail kelas mandarin malam tadi + makan herbalife + makan mihun sup + pegi maritim linggi + pergi kuim + pegi tabung haji..and sekrang dekar office temankan fiz buat kerja...so sambil2 tu update blog..so sape yang terbaca saya punye blog hari ni..mmg hari ni kerja saya mengulau...ngeh ngeh..

tadi masa invigilate english class dekat tabung haji..selalunye mmg bos and cikgu radziah akan tanye hows my day..baguslah dorang tu..dah mcam ayah and mak angkat saya..sangat concern..kalau muke cam lain mcam sikit mesti tanye..cam ada yang tak kena..so topik hari ni ialah pasal kerja and jodoh saya...semua orang akan tanye mcam tu..and saya mmg selalu percaya yang jodoh saya tu ada..cume kena sabar...saya tak stress pun pasal jodoh ni..tapi bila kita sorang2 mesti selalu terfikir..yelah saya jauh dari family saya..kalau balik kerja saya nak cakap dengan siapa..lainlah kalau ada mak and bak saya dekat sini..gembira lah rasanye bila balik kerja...so solution nye saya akan mengajar atau jadi fasilitator pada malam hari..tak la boring sangat..cume penat sikit lah....ala mesti dah boring kan tiap kali baca blog mesti pasal jodoh..erm tapi tulah mmg nilah topik yang paling hot tuk saya sekarang ni..tapi saya ada pic nak kongsi dengan kamu2 semua...


ok ni kelas adult i..tapi dah habis dah..best..dorang mmg best...hehe

ok ni pulak time i pegi menenangkan jiwa bila tau tak dapat payment eh..tu raja fiz..percaya tak dekat pangkalan balak ada tempat macm ni..ngeh ngeh ngeh..meh la datang sini...

yang ni puan raudah..this pic was taken before she changed her status...hehe
 ni pulak..kak ayu..i suke dia walaupun dia suka sakat i..hehe time ni kitorang gi makan sarapan..lempeng cicah sambal sardin..wallah!!


 sekolah ni pulak i jumpe bila i on d way nak gi nyalas...OMG nama itu pun ada ka..aiyo!!

ni class mandarin..tu miss kwan tengah kusyuk melayan hencik hencik maritim...uik seram!!


hokkay..ni kelas dekat tabung haji..i tak ngajar pun cume jadi invigilator..hehe i pun jadi student gak..best!!

ni kek kak yong tunang...sorry kak yong nnti kawim cik wi bagi yang best lagi...ok insyallah...

this is my kids class...read louder class!!!

ni masak lomak cili api ikan keli salai..sangan sedap hokkay!!! mmg hokkay!!!


ni air jando pulang...mangga + nata de coco + susu cair = manis sampai ke otak..aiyo 

ok ni master piece..i tak pernah buat pelamin hokkay!!

ni kak yong time tunang...hehe congrats kak yong...
 hehe..ni raja fiz..kitorang tengah buat cupcake..my first cupcake hokkay!! i pun tak percaya i buat cupcake...

ok lah..thats all..i nak cakap kat sini..tadi ada hamba Allah ni nasihatkan i..kalau kite sedih..the best is bykkanlah sembahyang malam..waktu yang terbaik untuk solat hajat adalah antara waktu magrib ke isyak and pukul 5 hendak ke subuh...jangan putus doa..sbb dengan doa segala yang kite hajati insyallah tercapai yang penting sabar dan solat...

dont wait others to please you....bye i love u...

Monday, 11 April 2011

crying is okay here...

assalamualaikum...

Am i doing the right things to jeopardise my own feeling??? huhu i have to let it go..have to...



Tuesday, 15 March 2011

luahan hati dan perasaan...

assalamualikum w.b.t...

hello hello hello..ok sekarang ni i tengah kursus dekat kajang..dekat hotel residence uniten..kalau la i tak kerja mesti i pun tak tau kewujudan hotel ni...tak la penat mana cume kena key in data..ingat lagi dulu member2 kalau cuti uni je mesti kerja part-time data entry..padanla office  hire outsiders kan..mmg agak muak bila kena key-in data..jadi begitulah ceritanya...sekarang ni scope i bkn sahaja mengajar tapi juge mengkeyin( ada ke kosa kata ni dalam bm...hancur bahasa)....data..tapi layan ajelah kan..seronok jugak..dapat jumpe kawan2 baru...makan pun best jugak..sejak2 duduk melaka ni, i rasa mcam cencalok tu sangat sedap and tak lengkap kalau makan nasi tak da tu...tadi tengahari even byk lauk yang agak menarik tapi i pilih yang i rasa lama tak makan..kari ikan bawal + cencalok + sambal belacan + ulam kacang botol..simple kan..tapi tula kegemaran i sebenarnya...dulu mmg i tak boleh nak makan ikan yang kalau masak2 kuah ni..sbb i rasa ikan tu hidup lagi..tapi sekarang i dah pandai cube sikit2..tak la manjang makan ikan goreng ikan belada ikan goreng ikan belada..ikan2 tu pun dah boring dengan i...ngeh ngeh ngeh...

minggu ni hari khamis i nak balik kampung...insyallah khamis lepas subuh i nak shoot balik jeram...then jumaat i nak pegi rumah kak yong..kak yong i nak bertunang..huhuhuhu im going to loose another best friend..pasni kalau kak yong dah kawin..mesti i dah tak da kawan bila nak tido..kalau tak mesti dia tido dengan i even dekat ceruk mana kitorang kena campak..huhu tapi tak pelah kan..i happy je bila tau kak yong  nak kawen..bertambah la penanggah i bila i kawin nnti...hehe i sendiri pun tak bila i kawen..ok..mesti soalan yang paling hot bila balik nnti sedara mara akan tanye..bila cik wiwi pulak?? ok kalau la ada antara sedara mara yang baca blog i ni...jawapan dia buat masa sekarang ni ialah...bila Allah kata Kun fa ya kun cik wiwi  kawin..maka berkahwin la dia..insyallah the time will come..cume cepat atau lambat..i pun stakt ni tak la rushing even i tau umur i meningkat..for me Allah tu tau mana yang baik untuk i...kalau la mmg untuk i mmg jadi milik i..kalau bukan milik i..mmg la paksa mcam mana sekali pun tak kan jadi..so sabar and doa je byk2..dugaan tu mmg selalu datang..and dugaan tu jugaklah h yang buat kan kite lebih kenal kelebihan and kekurangan kite yang hidup sebagai hamba Allah....ok i dah mcam ustazah berceramah pulak ye..hehe well thing to share with are the things to ponder over....erm....

lately i rasa mcam rindu sangat2 dengan my family...maybe i dah start rasa yang i jauh and tak da sape i nak share my problem with...i dah start rasa letih sangat jauh2 nih..balik kerja je mesti mcam ting tong...smpai rumah dalam pukul 6 mesti my sisters yang lain tengah busy2 nak kerja jugak..i suka nak share dengan my sisters sbb dorang lebih faham i..kalau nak citer ngan my bak and mak mesti dorang risau...so dorang pun tak dapat nak accomodate i..i nak call pun nnti nak cerita  mesti tak best..then malam sampai rumah cam dah kul 10 camtu..mesti dorang pun dah letih nak tido...so end up dengan perasaan yang tersekat tapi ngantuk nak tido...and begitulah ceritanya untuk hari2 yang berikutnye....

so i stop sini eh..i nak gi makan..i cume nak cakap...kalau u sedih..u ngadulah dengan Dia...nak nangis pun nangislah depan Dia......orang lain tak tahu hati kite mcam mana and kite pun tak tau hati orang lain mcam mana...so u guys..assalamualaikum...

Thursday, 10 March 2011

when the clock strikes to....

assalamualaikum w.b.t...

hi everyone..i hope you guys are doing good...well when the clock strikes to 6.00 in the morning, it is the time for me to get up and begin my day...and when the other shoot that shows 11.00 p.m it is the time for me to lay down and enjoy a piece of  reading before the stories go well which is finally the book is under my bed...erm..that's the story of wirda goes...

a lot of sudden things happened to me lately...how i wish i could share with you guys but it is better for me to keep it for myself...ngeh ngeh ngeh ngeh...

SSSSSSSSSSSSSSSSSSHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!
i wish i could walk under the rain..no one would see me crying........



wow!! cunnye i..ngeh ngeh ngeh..tak la ni takako matsu..dulu pun i layan citer2 jepun...sekarang?? citer i lagi best!!! hahaha..actually nak cari pic sedih..tapi jumpe minah ni pulak...i sedih hokkay!!! enough said....












Sunday, 20 February 2011

natijahnye!!!

assalamualaikum w.b.t...


ok...i tak tido lagi..kalau tk mmg dah selamat la...kerja yang i buat last minute ni membuatkan i tak tido malam ni..padan muka kau wiwi..hamek kau!!!

 i kena setelkan frp..barulah i tau yang nak complete kan frp tu susah..kalau la i tau yang buat frp ni susah..i tak nak jadi pengajar..i nak jadi orang belajar je...hehe start la i merepek..bukan ape..i jadi susah sbb i tak da sumber yang lengkap untuk melengkapkan frp tersebut..maka tersebut la kisah seorang pelengkap frp yang susah nak melengkapkan frpnya..natijahnye...tolonglah saya dengan memberi beberapa kelas untuk saya mencurah kan ilmu Allah ini...huhuhu



erm..hari tu i pegi jusco lama dekat melaka ni..pastu ada kad yang besar sempena valentines day..sampai sekrang i still figure out..what does the wording mean..apepun kad itu berjaya mendustakan pic ini agar  kelihatan  slim atau bahasa sopannye kecik sikit daripada saiz pelengkap frp yang sebenar...ngeh ngeh ngeh....

Saturday, 19 February 2011

my mistake....

assalamualaikum w.b.t..

It is worse than a crime... it is a mistake....let this feeling go away..and let it be to the one who should be......

Friday, 11 February 2011

ye boleh.........

assalamualaikum w.b.t..

hi..i rasa mcam dah lama bercerita dengan u guys pasal i..hehe mcam la u guys nak tau sangat kan?? ngeh ngeh ngeh..dulu masa mula2 buat blog ni kunun nak jadikan medium meluahkan perasaan yang ditimpa ni and private kan..kunun orang mesti tak boleh baca..yelah malulah kan..hehe time tu la..then bila 2009 ada a few friends yang started blogging and interested to become my followers..nak tak nak accept jugk la kan..then sampai sekrang dah ada 24 followers..hehe ada kawan2 i and ada jugak yang mungkin sama2 suke nak share blog dorang dengan i...thanks  a bunch..and i appreciate it so much =) 
kalau nak ikutkan best jugak ada blog ni..yelah macam life journal jugak kan..ape nak tulis, tulislah...hei apelah i merepek ni..oklah tengok pic lattest yang tak berapa lattest ni k..hehe




ok ni lah abang hup i yang sanggup bawk i pegi melaka sentral eventhough bukan i sorang je yang dia bawak..hehe


hehe..so this is my woovee..first time balik kampung and first time kena mandi...hehe.





time ni i tengh tungggu my students sampai..erm well..hehe





time ni traffic agak slow moving..from melaka towards kl..OMG!!! im driving now!!! ngeh ngeh ngeh



hehe..i pegi jonker walk...ramai giler cha ya nun alif!!!


ni my mokmek..time pegi pasar dengan dia..for the very first time i drive her to pasar...


ni as usual..cepia lily..huhu i want mummy cak wawa!!!


makan dekat dawood melaka..last time dawood shah alam used to be the best mamak for me, intan, miwa and ed!! huhu i miss the good old days with them..




i berangan dalam lif kejap..boleh?? eheheh





































erm banyak pulak nka tulis...nnti i sambung eh...baca dulu ape yang ada..ngeh ngeh ngeh

you may interested to view on

Related Posts with Thumbnails

Wednesday, 7 December 2011

woot woot....

assalamualaikum w.b.t...





HI...
a quick update from me...eventhough sometimes i feel like you take me for granted..but i promise u that im okay here..doing just fine just the way it is....u come as u are and im just the way i am....
cheerio..

Sunday, 30 October 2011

alhamdulillah....

assalamualaikum w.b.t...

penatnye kerja akhir-akhir ni...tapi nak buat mcam mana.dah tanggungjawab...tapi apepun saya bersyukur dapat kerja dekat sini...yang penting..hari2 saya senyum pegi kerja dan dikelilingi orang yang baik baik dengan saya..alhamdulillah...

semoga segala yang saya buat mendapat kemudahan dan keberkatan dari Allah...ameen...



inilah kekasih hati saya sekarang...chocotop!! i love you more than yesterday...ahaks..!!

Wednesday, 12 October 2011

dan akhirnya....

assalamualaikum w.b.t...

semalam saya baru melawat pakcik saya yang mungkin boleh dikatakan tenat keadaannya....ajal dan maut semua ketentuan Allah dan kite sebagai hambanya perlu sentiasa berigat dan beramal...yang akhirnya kita akan kembali kepada Nya juga...

dalam hidup ni..kadang2 kita berada diatas...dan kadang2 kite akan berada di bwah...bila berada di atas, jangan lupa.....jangan riak..jangan lupe..kerana satu hari nnti mungkin kite akan merasai kesusahan dan kepayahan itu...dan apabila kite berada dibawah, janganlah selalu mengeluh terhadap kesusahan dan kepayahan yang kite rasai  sekarang...setiap yang berlaku pasti ada sebabnya dan pasti ada hikmah yang disebaliknya...

saya bukanlah seorang yang perfect..dan selalu juga diduga..ape yang saya buat...saya sabar ajelah..dan selalu percaya setiap yang berlaku itu adalah dari Allah...merintihlah kepadaNya..Dia Maha mengetahui.....

p/s : kalau u tak ada bahasa, u jangan cakap dengan i hokkay!!! i tak suke...


Thursday, 6 October 2011

pemangkin...

assalamualaikum...

ok..dah lama tak update blog..maksudnye dah lama tak meluahkan perasaan...ngeh ngeh ngeh...baru baru ni mcam2 hal yang berlaku dalam diri saya...tak taulah mungkin dugaan...tapi sabar aje..sbb selalu percaya yang dugaan tu semua datang sbb nak menguji saya yang lagha ni...


hurm..mungkin dia yang saya jumpe menjadi pemangkin kepada hati saya yang dah lama beku dan  tertutup serapat2nya...mungkin sidia yang saya jumpe menjadi ujian pertama selepas dimangkinkan...fasa akan berubah...dan saya sedia menghadapinya....

erm..boleh pulak i tulis mcam ni kan...nak buat mcamana dah mood datang macam tu...kepada saya dan kawan kawan saya..bersabarlah dengan segala ujian yang datang...setiap yang berlaku pasti ada hikmah disebaliknya..kesabaran kita adalah kunci keimanan kita..dan bahasa kita adalah jiwa kita....

Tuesday, 20 September 2011

and it goes like thissssss...................





assalamualaikum w.b.t..

well..and it goes like this..

Just shoot for the stars
If it feels right
And aim for my heart
If you feel like
And take me away and make it OK
I swear I'll behave

You wanted control
So we waited
I put on a show
Now I make it
You say I'm a kid
My ego is big
I don't give a shit
And it goes like this

Take me by the tongue
And I'll know you
Kiss me 'til you're drunk
And I'll show you

All the moves like Jagger
I've got the moves like Jagger
I've got the moves like Jagger

I don't need to try to control you
Look into my eyes and I'll own you

With the moves like Jagger
I've got the moves like Jagger
I've got the moves like Jagger

Baby it's hard
When you feel like you're broken and scarred
Nothing feels right
But when you're with me
I make you believe
That I've got the key

So get in the car
We can ride it
Wherever you want
Get excited
And you want to steer
But I'm shifting gears
I'll take it from here
And it goes like this


Take me by the tongue
And I'll know you
Kiss me 'til you're drunk
And I'll show you

All the moves like Jagger
I've got the moves like Jagger
I've got the moves like Jagger

I don't need to try to control you
Look into my eyes and I'll own you

With the moves like Jagger
I've got the moves like Jagger
I've got the moves like Jagger

You want to know how to make me smile
Take control, own me just for the night
But if I share my secret
You're gonna have to keep it
Nobody else can see this

So watch and learn
I won't show you twice
Head to toe, oh baby, rub me right
But if I share my secret
You're gonna have to keep it
Nobody else can see this

And it goes like this

Take me by the tongue
And I'll know you
Kiss me 'til you're drunk
And I'll show you

All the moves like Jagger
I've got the moves like Jagger
I've got the moves like Jagger

I don't need to try to control you
Look into my eyes and I'll own you

With the moves like Jagger
I've got the moves like Jagger
I've got the moves like Jagger

= = = i'll be fine..dun worry...i'll own what i want..insyallah...

Tuesday, 13 September 2011

yeah..now i know my ABC....

assalamualaikum...


ok..im back on my track..after a long hari raya holiday..now it is the time for me to be more focus towards my works..erm maybe before,  i was still in mood of adjusting my life..but then now definitely after several things happened to me..i guess i know what am i doing..and should i do to enjoy my life..and how to achieve my life target....in short, i am happy now..happier i guess!! hehe....

i wish everybody.....my family..my friends..my colleagues...my students...my neighbours....are happy too...i want to forget all the past..and begin the new chapter of my life...i am the kind of person who is really could forgive and forget fast..but still i would pay extra careful to ensure  those things should not happen again....

Allah is a good listener...go for Him....




Sunday, 4 September 2011

insyallah....



assalamualaikum....ok ni gambar time raya 2007 kot..terkejut  jugak ada gambar ni..hehe zahin (my nephe w) cakap..eh mudanya cik wiwi..i pun OMG!! i dah tua sekrang hokkay!!! hehe..nak buat cmne..4 years  back..hehe giler la dulu..pakai baju merah tu first day raya..hehe.



ok ni pulak..sebahagian dari family i..semua kecik2 lagi..sekrang anak2 buah i kalau jalan sebelah dah mmg mcam anak2 i..yang i pun perasan mak muda lagi kan..hehe...

erm...janganlah lalai lagi wiwi...menangis dan merintih lah kepada Nya.....insyallah segalanya akan dipermudahkan....

Thursday, 25 August 2011

selamat hari raya....

assalamualaikum w.b.t...

ok ok..minggu depan dah raya...kali ni i nak update sikit ape yang i rasa sepanjang ramadhan kali ni...as i mentioned before, i ber"ramadhan" di masjid tanah..mcam biasa lah bila dah sorang2 mesti rasa boring je bila berbuka puasa sorang2..tapi alhamdulillah ada housemate..seronokla makan ikan goreng dengan sup sayour and sambal bilis yang ikin buat..hehe untuk pengetahuan semua menu tu semua housemate saya yang masak...saya ni konon2 berherbalife tapi makan jugak..and vadey adalah wajib bagi saya...

bulan ramadhan kali ni jugaklah kawan baik saya azliza lahirkan anak sulung..merasa jugalah saya tido di hospital..mcam tu rupanya orang nak bersalin kan..erm harap2 satu hari nnti saya pun merasa apa yang azliza rasa..insyallah....

kereta...huhuu kesian woovee saya..mula2 tayar dah pancit and sampai pecah...then dah hantar service semua dah ok..and dah plan raya ni nak pegi polish and wax dia..tapi langit tak selalu nye cerah...huhu rabu lepas saya dah langgar itu satu motor ..takut sangat time tu..saya takut sbb pembonceng dia budak..berhenti kereta je terus gi kat motorcyclist tu..alhamdulillah 2,2 tak ada ape2..then bila tengok kereta saya..aiyo...dah bertobek dah kat tepi tu..huhuhu sedih sangat..kesian dia...nak repair nnti dulula..biar ape yang saya nampak tu akan buat saya lebih beringat...

raya...persiapan raya kali ni biasa2 je...baju pun siap dua pasang je..alhamdulillah siap jugak..so nnti lepas raya saya akan ada byk baju baru yang boleh saya pakai pergi kerja..ngeh ngeh ngeh...

apa yang saya buat ni semua adalah ikhlas dari hati saya...apa yang berlaku pada masa depan saya kena terima..saya cume harap perasaan ini akan hilang dan digantikan dengan keikhlasan sebagai seorang yang betul2 bernama wiwi...tak suka ingat benda yang lepas..tapi bila teringat nangis..lepas nangis semua pun lega..kejap je tu..dun worry....hehe...

oklah semua..selamat hari raya aidilfitri..sesiapa yang ada rasa berdosa pada saya..saya maafkan..saya cuma harap in future..bila berkata2 berhati-hatilah..sebab tak semua perkataan yang kita ucapkan itu boleh diterima tambahan pulak bila awak mmg tak kenal saya langsung...jangan kutuk saya byk2 sangat..sbb satu hari nnti awak sendiri akan malu dengan saya....=)

salam aidilfitri maaf zahir dan batin....

Friday, 19 August 2011

ok....

salam ramadhan...

ok..everything is done...dun worry...i know where should i standing...



                                                                  the very the enrique....


Tuesday, 9 August 2011

inilah kehidupan namanya.....

assalamualaikum w.b.t...

salam ramadhan semua...so mcammana ramadhan..ok?? tahun ni saya ber"ramadhan" di masjid tanah..again i have to be so far away from my family..tapi nak buat mcamana..dah rezeki di melaka..so terima sajalah...

ramadhan kali ni mcam lain sikit pulak pattern dia..saya mmg selalu diduga tapi kali ni dugaan tu datang waktu bulan ramadhan..mcam2 hal yang berlaku..tapi paling sedih bila kite tibe2 hilang seorang kawan yang boleh di kira awesome..tapi nak buat mcam mana..semua pun dah berlaku..so sabar ajelah..semua tu ada hikmah disebaliknya...Allah yang menggerakkan hati masing2 untuk semua ni..insyallah semua tu ada kebaikan and hikmahnya buat diri masing2....

semoga ramadhan kali ni banyak mengajar saya erti kehidupan yang sebenar..sabarlah byk2 wiwi..hadapilah segalanya dengan sabar dan solat...=)

Tuesday, 19 July 2011

pening...

assalamualikum w.b.t..

kadang2 pening jugak fikir benda yang mmg tak da kesudahan...kalau saya beritahu hal yang sebenar mesti semua akan jadi lain..dan hari2 yang saya lalui akan membuatkan saya hilang dan tak best..tapi kalau saya terus je diam..semua pun tak akan berlaku dan sampai bila2 pun tak da jawapan...saya akan terus pegi dengan perasaan ini dan terkilan sbb tak lepaskannya....


tell me if you love me....hurm.................

Saturday, 18 June 2011

hurm...

assalamualaikum w.b.t...

hi semua...rasanya mcam dah tak happening la blog la saya ni..comment pun dah kurang (ceh macam dulu byk giler..hehe) mungkin skarang ni saya pun dah kurang blog walking and leave comment to those blogs..nak buat mcammana..dah masuk 9 bulan saya kerja..mcam hal kena buat and mcam hal dah jadi...

akhir2 ni saya banyak betul kejutan yang berlaku...alhamdulillah rezeki saya dipermudahkan...tapi dalam masa tu jugak dugaan byak yang berlaku..handphone yang saya sayang dah rosak..no more pink sony ericsson for me..huhu sedih betul..mungkin dah cukup tempoh dia berkhidmat untuk saya..then sekarang ni pakai je hp yang mmg sangat basic..tak da la nak capture pic lagi..kalau tak segala jenis senario nak ambik..erm boring jugak..tak pelah..sabau dulu..insyallah ada rezeki nnti beli yang ok sikit...

semalam kakak saya call..surat saman dah sampai..aiyo...first time dapat saman..kesian woovee..nama dia dah buruk dah...nak buat camne..dah terlanggar traffic light..sedialah rm300...so you guys dinasihatkan janganlah langgar traffic light..kalau dah nampak lampu kuning dah keluar,bersedialah untuk berhenti bukan untuk memecut..biar lambat asal tak kena saman...byk lagi benda lain boleh buat dengan duit tu selain byr saman..=)


ok..saya nak pesan satu je...berpada-pada lah bila berkata sesuatu..sebab kite sendiri pun tak tau ape yang akan berlaku pada diri kite seminit selepas ini...erm..

Friday, 17 June 2011

erm..

assalamualaikum w.b.t...

1- bila nak kurus ni?? buat betul2 pleassseeeeeeeeeeeeee...........!!!!!1
2 - harap2 boleh puasa minggu hadapan..rejab, syaaban, ramadhan...insyallah...
3 - tonnes of work have to be completed by next week...psh paper work...inoreka meeting..modular audit...
4 - boringnye hp tak da camera!!!
5- puas dah shopping..kumpul duit lagi.INGAT!!!
6- nak cari kerja lain???? sabau dulu...
7- jaga kesihatan..kurangkan makan luar...go for morning walk wiwi!!!
8- cepat2 buat kursus english..by july mesti dah ada kena 4 kursus!!!
9-cedihnye..nnti saya dah tak da sapa dekat masjid tanah nih...uwaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!
10- jangan buat macam tu boleh tak??

bye.............

Tuesday, 7 June 2011

kun fa ya kun...........

assalamualaikum...

ok..update kali ni agak menyentuh jiwa kalbu naluri..hehe..tak ada ape pun..cume lately macam sakit lidah la..i sendiri pun takut tengok lidah i..ngeri..i mcam dah tak da deria rasa..cume kalau rasa pedas tu boleh buatkan i rasa meleleh air mata...tak pernah rasa mcam ni..semalam i first time pegi klinik 1 malaysia..i rasa i masuk klinik tu lima minit je..then boleh keluar dah..mungkin i datang tu dah agak lewat..at least i dah tau ape penyakit i..dr tu cakap i macam kena infection then cuaca pulak panas..so kenalah minum air byk2..erm mmg kuar klinik terus beli sekotak air mineral and sebotol air ECPI...haha cam kelakar la pulak..erm enough la cakap pasal sakit lidah ni..tapi rasanya bagus jugak kot..i pun cam kureng seket makan..kononnnnnn!!!!!!!!!!!!!!!!!

erm..ape nak jadi..jadilah..semuanya saya serah pada Allah...Allah sememangya tahu yang terbaik untuk saya..kalau mmg bukan rezeki saya mmg bukan rezeki i..insyallah Dia kan bagi jugak..yang penting SABAR...dari dulu sampai sekarang dan kemudian...sabar ialah kekuatan saya....semoga Allah ampun kan dosa-dosa saya.....aminnn...

Tuesday, 31 May 2011

update jap!!!

assalamualaikum w.b.t..

ok..update jap je..hehe a few weeks back mmg mcam2 hal yang berlaku..tapi just go with the flow la...erm i cume nak cakap...hormatilah orang lain supaya orang lain akan hormat kepada kite juga....lately i rasa i byk pulak cakap and terasa sikit maybe the other party offended kot dengan kata2 i...so sape2 yang terasa dengan apa yang i cakap..i mintak maaf..kadang2 i terlalu excited dengan ape yang berlaku buatkan i over pulak..and kadang2 i mmg sangat takut bila nak bukak mulut sbb sangat takut i akan salah cakap..harap ape yang berlaku akan buat i lebih byk berfikir sebelum berkata2 and bertindak mengikut akal dan gerak hati.....




pina chilada...sumpah tak nak order lagi!!!!

Monday, 25 April 2011

jom!!!

assalamualaikum w.b.t..

ok..i dah dua minggu turut2 balik melaka-subang-jeram-subang-melaka....barulah i rasa best kehidupan ni rupanya...hehe..bukannye i cakap dekat melaka ni tak best..cume kalau weekend je lepas kelas i dah tak tau nak buat ape..and  for me la the best therapy is meeting my family..especially gakti..i mesti balik rumah dia..sampai je terus makan..then pastu mesti pegi jalan2...then kalau nak cerita ape2 pun ceritalah..same goes to my other siblings..mungkin i datang from big family and i close dengan dorang...jadi mmg rasa sangat relieve bila jumpe..even dapt minum  teh sekejap aje pun i dah rasa ok...pernah sekali i baru balik berjimba dengan cikgu muni..then on the way balik tu i nampak durian...mmg my brother edy la menjadi mangsa..dari puchong shoot ke melaka eh..erm nasibla..dah i sorang je adik dia dalam dunia ni..ngeh ngeh ngeh.. mesti u guys cakap i manja..tak la..mengada ngada je...whatever!!!

erm..semalam sampai subang dekat pukul 4..i terus bukak tudung saji...OMG!! ada tumisan batang keladi + udang goreng+masak lomak cili api ikan+ikan goreng+cili api pecah sendiri ok kalau nak pedas...huhuhu how can i resist!!!!...


ok nilah lebih kurang tumisan batang keladi tu..huhu gakti, wiwi rasa sedap aje even tak sama mcam mak buat...

 ok..nilah rupe cili api yang i makan sebelum dipecah2 dengan jari jemari i dan dicampur dengan kicap sebelum selamat masuk kemulut i..pedas beb!!! tapi best wa cakap lu....slurp...

lepas asar teman gakti and sarah potong rambut...then balik i tengoh giuliana and bill reality show tuh...dulu masa sebelum keja i selalu tengok..bestla dorang..bill is so damn nice to guliana..baik nyelah...tapi tak taula kalau depan camera je dorang camtu...tapi bill and guiliana mmg perfect match..tapi sedih and kesian..dorang cam susah sket dapt anak..i hope they will get one..one day..=)

then lepas maghrib pegi empire..i nak cari buku tapi tak jumpelah ape yang i nak..at last i beli readers digest yang citer pasal william and kate middleton tu..tak habis baca lagi..yelah malam ni belum tido lagi..sat gi nak tido barulah baca..ngeh ngeh ngeh...


empire gallery tu biasa je bagi i...yang best sbb i jalan2 dengan my sis kan..and ada pulak cepia lily..masa jalan2 tu i ternampak macaroons..i pun tryla..manis and sangat manis..then i tak berapa suka sangt la.






so nilah macaroons...chomel tapi sory la i tak berapa suka...huhuhuhu


lepas tu kitorang makan dekat serai..OMG!!! i tak pastilah pekerja dia kazhastan ke turkey ke..tapi mcam bukan berada di malaysia lah time tu..aiyo..sekarang ni konsep i dengan gakti, kalau order makan mesti share...nak kurus hokkay!!!! hehehe..

 this is calamansi + mint...sodap..recommended!!!

 ni tisu lap mulut..ngeh ngeh...

ni ape ntah name dia..tapi dari segi ucapan yang lebih senang di sebut dan mudah di dadapati di kedai2 kelantan ialah kuey teow kung fu!!! RM 19..hamik kau sepinggan....sodap!! syaratnye kena makan dengan cili api potong.....


erm tu jela citer i kali ni...tapi..i nak share sikit...sebenarnya i dah ngantukk...bye!!!

Tuesday, 12 April 2011

hi...

assalamualaikum...

hi..saya dekat office lagi..hari ni mcam malas je nak buat kerja..so kerja saya hari ni hanya pergi perhimpunan + angkat fail kelas mandarin malam tadi + makan herbalife + makan mihun sup + pegi maritim linggi + pergi kuim + pegi tabung haji..and sekrang dekar office temankan fiz buat kerja...so sambil2 tu update blog..so sape yang terbaca saya punye blog hari ni..mmg hari ni kerja saya mengulau...ngeh ngeh..

tadi masa invigilate english class dekat tabung haji..selalunye mmg bos and cikgu radziah akan tanye hows my day..baguslah dorang tu..dah mcam ayah and mak angkat saya..sangat concern..kalau muke cam lain mcam sikit mesti tanye..cam ada yang tak kena..so topik hari ni ialah pasal kerja and jodoh saya...semua orang akan tanye mcam tu..and saya mmg selalu percaya yang jodoh saya tu ada..cume kena sabar...saya tak stress pun pasal jodoh ni..tapi bila kita sorang2 mesti selalu terfikir..yelah saya jauh dari family saya..kalau balik kerja saya nak cakap dengan siapa..lainlah kalau ada mak and bak saya dekat sini..gembira lah rasanye bila balik kerja...so solution nye saya akan mengajar atau jadi fasilitator pada malam hari..tak la boring sangat..cume penat sikit lah....ala mesti dah boring kan tiap kali baca blog mesti pasal jodoh..erm tapi tulah mmg nilah topik yang paling hot tuk saya sekarang ni..tapi saya ada pic nak kongsi dengan kamu2 semua...


ok ni kelas adult i..tapi dah habis dah..best..dorang mmg best...hehe

ok ni pulak time i pegi menenangkan jiwa bila tau tak dapat payment eh..tu raja fiz..percaya tak dekat pangkalan balak ada tempat macm ni..ngeh ngeh ngeh..meh la datang sini...

yang ni puan raudah..this pic was taken before she changed her status...hehe
 ni pulak..kak ayu..i suke dia walaupun dia suka sakat i..hehe time ni kitorang gi makan sarapan..lempeng cicah sambal sardin..wallah!!


 sekolah ni pulak i jumpe bila i on d way nak gi nyalas...OMG nama itu pun ada ka..aiyo!!

ni class mandarin..tu miss kwan tengah kusyuk melayan hencik hencik maritim...uik seram!!


hokkay..ni kelas dekat tabung haji..i tak ngajar pun cume jadi invigilator..hehe i pun jadi student gak..best!!

ni kek kak yong tunang...sorry kak yong nnti kawim cik wi bagi yang best lagi...ok insyallah...

this is my kids class...read louder class!!!

ni masak lomak cili api ikan keli salai..sangan sedap hokkay!!! mmg hokkay!!!


ni air jando pulang...mangga + nata de coco + susu cair = manis sampai ke otak..aiyo 

ok ni master piece..i tak pernah buat pelamin hokkay!!

ni kak yong time tunang...hehe congrats kak yong...
 hehe..ni raja fiz..kitorang tengah buat cupcake..my first cupcake hokkay!! i pun tak percaya i buat cupcake...

ok lah..thats all..i nak cakap kat sini..tadi ada hamba Allah ni nasihatkan i..kalau kite sedih..the best is bykkanlah sembahyang malam..waktu yang terbaik untuk solat hajat adalah antara waktu magrib ke isyak and pukul 5 hendak ke subuh...jangan putus doa..sbb dengan doa segala yang kite hajati insyallah tercapai yang penting sabar dan solat...

dont wait others to please you....bye i love u...

Monday, 11 April 2011

crying is okay here...

assalamualaikum...

Am i doing the right things to jeopardise my own feeling??? huhu i have to let it go..have to...



Tuesday, 15 March 2011

luahan hati dan perasaan...

assalamualikum w.b.t...

hello hello hello..ok sekarang ni i tengah kursus dekat kajang..dekat hotel residence uniten..kalau la i tak kerja mesti i pun tak tau kewujudan hotel ni...tak la penat mana cume kena key in data..ingat lagi dulu member2 kalau cuti uni je mesti kerja part-time data entry..padanla office  hire outsiders kan..mmg agak muak bila kena key-in data..jadi begitulah ceritanya...sekarang ni scope i bkn sahaja mengajar tapi juge mengkeyin( ada ke kosa kata ni dalam bm...hancur bahasa)....data..tapi layan ajelah kan..seronok jugak..dapat jumpe kawan2 baru...makan pun best jugak..sejak2 duduk melaka ni, i rasa mcam cencalok tu sangat sedap and tak lengkap kalau makan nasi tak da tu...tadi tengahari even byk lauk yang agak menarik tapi i pilih yang i rasa lama tak makan..kari ikan bawal + cencalok + sambal belacan + ulam kacang botol..simple kan..tapi tula kegemaran i sebenarnya...dulu mmg i tak boleh nak makan ikan yang kalau masak2 kuah ni..sbb i rasa ikan tu hidup lagi..tapi sekarang i dah pandai cube sikit2..tak la manjang makan ikan goreng ikan belada ikan goreng ikan belada..ikan2 tu pun dah boring dengan i...ngeh ngeh ngeh...

minggu ni hari khamis i nak balik kampung...insyallah khamis lepas subuh i nak shoot balik jeram...then jumaat i nak pegi rumah kak yong..kak yong i nak bertunang..huhuhuhu im going to loose another best friend..pasni kalau kak yong dah kawin..mesti i dah tak da kawan bila nak tido..kalau tak mesti dia tido dengan i even dekat ceruk mana kitorang kena campak..huhu tapi tak pelah kan..i happy je bila tau kak yong  nak kawen..bertambah la penanggah i bila i kawin nnti...hehe i sendiri pun tak bila i kawen..ok..mesti soalan yang paling hot bila balik nnti sedara mara akan tanye..bila cik wiwi pulak?? ok kalau la ada antara sedara mara yang baca blog i ni...jawapan dia buat masa sekarang ni ialah...bila Allah kata Kun fa ya kun cik wiwi  kawin..maka berkahwin la dia..insyallah the time will come..cume cepat atau lambat..i pun stakt ni tak la rushing even i tau umur i meningkat..for me Allah tu tau mana yang baik untuk i...kalau la mmg untuk i mmg jadi milik i..kalau bukan milik i..mmg la paksa mcam mana sekali pun tak kan jadi..so sabar and doa je byk2..dugaan tu mmg selalu datang..and dugaan tu jugaklah h yang buat kan kite lebih kenal kelebihan and kekurangan kite yang hidup sebagai hamba Allah....ok i dah mcam ustazah berceramah pulak ye..hehe well thing to share with are the things to ponder over....erm....

lately i rasa mcam rindu sangat2 dengan my family...maybe i dah start rasa yang i jauh and tak da sape i nak share my problem with...i dah start rasa letih sangat jauh2 nih..balik kerja je mesti mcam ting tong...smpai rumah dalam pukul 6 mesti my sisters yang lain tengah busy2 nak kerja jugak..i suka nak share dengan my sisters sbb dorang lebih faham i..kalau nak citer ngan my bak and mak mesti dorang risau...so dorang pun tak dapat nak accomodate i..i nak call pun nnti nak cerita  mesti tak best..then malam sampai rumah cam dah kul 10 camtu..mesti dorang pun dah letih nak tido...so end up dengan perasaan yang tersekat tapi ngantuk nak tido...and begitulah ceritanya untuk hari2 yang berikutnye....

so i stop sini eh..i nak gi makan..i cume nak cakap...kalau u sedih..u ngadulah dengan Dia...nak nangis pun nangislah depan Dia......orang lain tak tahu hati kite mcam mana and kite pun tak tau hati orang lain mcam mana...so u guys..assalamualaikum...

Thursday, 10 March 2011

when the clock strikes to....

assalamualaikum w.b.t...

hi everyone..i hope you guys are doing good...well when the clock strikes to 6.00 in the morning, it is the time for me to get up and begin my day...and when the other shoot that shows 11.00 p.m it is the time for me to lay down and enjoy a piece of  reading before the stories go well which is finally the book is under my bed...erm..that's the story of wirda goes...

a lot of sudden things happened to me lately...how i wish i could share with you guys but it is better for me to keep it for myself...ngeh ngeh ngeh ngeh...

SSSSSSSSSSSSSSSSSSHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!
i wish i could walk under the rain..no one would see me crying........



wow!! cunnye i..ngeh ngeh ngeh..tak la ni takako matsu..dulu pun i layan citer2 jepun...sekarang?? citer i lagi best!!! hahaha..actually nak cari pic sedih..tapi jumpe minah ni pulak...i sedih hokkay!!! enough said....












Sunday, 20 February 2011

natijahnye!!!

assalamualaikum w.b.t...


ok...i tak tido lagi..kalau tk mmg dah selamat la...kerja yang i buat last minute ni membuatkan i tak tido malam ni..padan muka kau wiwi..hamek kau!!!

 i kena setelkan frp..barulah i tau yang nak complete kan frp tu susah..kalau la i tau yang buat frp ni susah..i tak nak jadi pengajar..i nak jadi orang belajar je...hehe start la i merepek..bukan ape..i jadi susah sbb i tak da sumber yang lengkap untuk melengkapkan frp tersebut..maka tersebut la kisah seorang pelengkap frp yang susah nak melengkapkan frpnya..natijahnye...tolonglah saya dengan memberi beberapa kelas untuk saya mencurah kan ilmu Allah ini...huhuhu



erm..hari tu i pegi jusco lama dekat melaka ni..pastu ada kad yang besar sempena valentines day..sampai sekrang i still figure out..what does the wording mean..apepun kad itu berjaya mendustakan pic ini agar  kelihatan  slim atau bahasa sopannye kecik sikit daripada saiz pelengkap frp yang sebenar...ngeh ngeh ngeh....

Saturday, 19 February 2011

my mistake....

assalamualaikum w.b.t..

It is worse than a crime... it is a mistake....let this feeling go away..and let it be to the one who should be......

Friday, 11 February 2011

ye boleh.........

assalamualaikum w.b.t..

hi..i rasa mcam dah lama bercerita dengan u guys pasal i..hehe mcam la u guys nak tau sangat kan?? ngeh ngeh ngeh..dulu masa mula2 buat blog ni kunun nak jadikan medium meluahkan perasaan yang ditimpa ni and private kan..kunun orang mesti tak boleh baca..yelah malulah kan..hehe time tu la..then bila 2009 ada a few friends yang started blogging and interested to become my followers..nak tak nak accept jugk la kan..then sampai sekrang dah ada 24 followers..hehe ada kawan2 i and ada jugak yang mungkin sama2 suke nak share blog dorang dengan i...thanks  a bunch..and i appreciate it so much =) 
kalau nak ikutkan best jugak ada blog ni..yelah macam life journal jugak kan..ape nak tulis, tulislah...hei apelah i merepek ni..oklah tengok pic lattest yang tak berapa lattest ni k..hehe




ok ni lah abang hup i yang sanggup bawk i pegi melaka sentral eventhough bukan i sorang je yang dia bawak..hehe


hehe..so this is my woovee..first time balik kampung and first time kena mandi...hehe.





time ni i tengh tungggu my students sampai..erm well..hehe





time ni traffic agak slow moving..from melaka towards kl..OMG!!! im driving now!!! ngeh ngeh ngeh



hehe..i pegi jonker walk...ramai giler cha ya nun alif!!!


ni my mokmek..time pegi pasar dengan dia..for the very first time i drive her to pasar...


ni as usual..cepia lily..huhu i want mummy cak wawa!!!


makan dekat dawood melaka..last time dawood shah alam used to be the best mamak for me, intan, miwa and ed!! huhu i miss the good old days with them..




i berangan dalam lif kejap..boleh?? eheheh





































erm banyak pulak nka tulis...nnti i sambung eh...baca dulu ape yang ada..ngeh ngeh ngeh