Saturday, 29 January 2011

erm...say it best when u say nothing at all...

assalamualaikum w.b.t....

haloo haloo haloo...now im in my office sitting in front of the pc updating my blog..erm what do you expect me to do..living as a single malay female who is far far away from my family..sunday doesnt give me much different to my ever dearly days, so called my working days...erm..

minggu ni lah saya rasa saya sangat bekerja..tapi tak jugak kot..sbb kalau siang kelas mmg tak da langsung..tapi malam..mmg santak pukul 11.30 baru sampai rumah..sabtu pulak..separuh hari...and this routine going to be until 4 months..OMG..i'm going to loose my social life la macam tu..erm tak pelah..yang penting i enjoy doing it..penat mmg penat..tapi hari2 i rasa i belajar and improve myself and my english..oh the very the hardworking of wiwi la kan sekarang ni...

kadang kadang rasa mcam susah sangat nak buat keputusan..kenapa eh..dulu ada jugak member i cakap i ni kepala 2 minit jugak..sebb bila dah sebut A then after that i akan cakap or decide on B pulak..susah jugak kan penyakit ni..sbbnye orang boleh interprete kite ni mcam tak matang kan..cam ne nak buat eh..?? i pernah baca buku..sebenarnya orang mcam ni kurang yakin dengan diri dia sendiri sbb terlalu memikirkan orang lain fikir pasal dia...so solution dari buku tu kata..fikir and kaji setiap keputusan tu sebelum tindakan diambil and banyakkan lah solat istikharah...betul ke? apepun cube jelah kan..mungkin it works eventhough i know that's the basic la kan...

erm oklah itu saja luahan perasaan pada hari ni...tak elok luah banyak2 sebabnya...say it best when u say nothing at all................

Saturday, 22 January 2011

happy birthday to me!!


Reflective sign in day

assalamualaikum wbt...

ngeh ngeh ngeh...boleh eh i start this entry with ngeh ngeh ngeh..hehe..well that's the feeling that i could show now..hehe...this face couldnt stop smiling since yesterday..i dunno why i feel so happy when i woke up yesterday and i turn 29 years of age..i'm 29 u all...hehe...

this time around..no celebration at all..i cume beli 2 slices of cakes and before makan tu i cakap HAPPY BIRTHDAY TO ME..THE END....hehe..tapi semalam best la..ramai la orang2 penting dalam hidup i called and wished me..tu pun dah cukup gembira..and ada lagi satu yang i paling suke..pagi semlam lepas kelas dalam pukul 9 mcam tu..i turun bawah nak pegi my table, on the way tu ada budak kecik yang chomel tersengih2 pandang i..i pun dekat and dia nak dengan i hokkay!! gumbiranya!! baby itu ialah anak kak nad my office colleague ...bestnye main2 dengan dia..and agaknye dia bangun awal then lepas bagi susu dia tidur dekat i yang empuk ni..kak nad cakap "aunty dia tilam vono tu yang senang lena" haha..vono sungguh i nih....hehe best best!!...hilang sikit rindu i dekat my nieces and nephews..oh i love kids so damn much!!tak pe..next moon i balik dengan surprise yang sangat besar!!! ngeh ngeh ngeh....

erm oklah..i tak tau nak tulis ape lagi..but the conclusion is i am 29 right now..OMG i have to find someone in time to get married before going to 30 next year!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! erm perlu ke cari? biarla dia datang kan...boleh eh mcam tu..mestila boleh!!!it's my live.....ok bye...

Thursday, 13 January 2011

wah bestnye!!

assalamualaikum w.b.t...

hi u guys...lama tak hupdate blog..erm what to do..laptop ku byk masalah nak hantar format mmg tak sempt dengan krja yang menimbun kunun2nye...erm nak buat camne..kerja kena ikhlas..


sekrang ni mmg in stage of gumbira tak berapa nak gumbira..sedih tak berapa nak sedih la kan..layan jelah ape yang ada dekat depan mata i ni...rasanya mmg skarang ni betul2 hidup independent kan..semua pun buat sendiri..keputusan untuk i beli kereta pun i buat sendiri..keputusan nak kena pegi outstation pun kena buat sendiri..mmg semua buat sendiri...tibe2 i rasa hilang pulak kakak-kakak yang selalu bertanya khabar...kalau tak mmg hari2 call..mmg busy kot..ataupun rasa i ni dah tak penting kot jadi adik dia..i ada duit ke i susah ke i demam ke i stress kerja ke..rasa mcam dah tak da sape nak dengar..oh sedih nye jadi i..mana kakak kakak i..huhuhu cedihnye....


 

huhu i miss my sisters so damn much!!!

you may interested to view on

Related Posts with Thumbnails

Saturday, 29 January 2011

erm...say it best when u say nothing at all...

assalamualaikum w.b.t....

haloo haloo haloo...now im in my office sitting in front of the pc updating my blog..erm what do you expect me to do..living as a single malay female who is far far away from my family..sunday doesnt give me much different to my ever dearly days, so called my working days...erm..

minggu ni lah saya rasa saya sangat bekerja..tapi tak jugak kot..sbb kalau siang kelas mmg tak da langsung..tapi malam..mmg santak pukul 11.30 baru sampai rumah..sabtu pulak..separuh hari...and this routine going to be until 4 months..OMG..i'm going to loose my social life la macam tu..erm tak pelah..yang penting i enjoy doing it..penat mmg penat..tapi hari2 i rasa i belajar and improve myself and my english..oh the very the hardworking of wiwi la kan sekarang ni...

kadang kadang rasa mcam susah sangat nak buat keputusan..kenapa eh..dulu ada jugak member i cakap i ni kepala 2 minit jugak..sebb bila dah sebut A then after that i akan cakap or decide on B pulak..susah jugak kan penyakit ni..sbbnye orang boleh interprete kite ni mcam tak matang kan..cam ne nak buat eh..?? i pernah baca buku..sebenarnya orang mcam ni kurang yakin dengan diri dia sendiri sbb terlalu memikirkan orang lain fikir pasal dia...so solution dari buku tu kata..fikir and kaji setiap keputusan tu sebelum tindakan diambil and banyakkan lah solat istikharah...betul ke? apepun cube jelah kan..mungkin it works eventhough i know that's the basic la kan...

erm oklah itu saja luahan perasaan pada hari ni...tak elok luah banyak2 sebabnya...say it best when u say nothing at all................

Saturday, 22 January 2011

happy birthday to me!!


Reflective sign in day

assalamualaikum wbt...

ngeh ngeh ngeh...boleh eh i start this entry with ngeh ngeh ngeh..hehe..well that's the feeling that i could show now..hehe...this face couldnt stop smiling since yesterday..i dunno why i feel so happy when i woke up yesterday and i turn 29 years of age..i'm 29 u all...hehe...

this time around..no celebration at all..i cume beli 2 slices of cakes and before makan tu i cakap HAPPY BIRTHDAY TO ME..THE END....hehe..tapi semalam best la..ramai la orang2 penting dalam hidup i called and wished me..tu pun dah cukup gembira..and ada lagi satu yang i paling suke..pagi semlam lepas kelas dalam pukul 9 mcam tu..i turun bawah nak pegi my table, on the way tu ada budak kecik yang chomel tersengih2 pandang i..i pun dekat and dia nak dengan i hokkay!! gumbiranya!! baby itu ialah anak kak nad my office colleague ...bestnye main2 dengan dia..and agaknye dia bangun awal then lepas bagi susu dia tidur dekat i yang empuk ni..kak nad cakap "aunty dia tilam vono tu yang senang lena" haha..vono sungguh i nih....hehe best best!!...hilang sikit rindu i dekat my nieces and nephews..oh i love kids so damn much!!tak pe..next moon i balik dengan surprise yang sangat besar!!! ngeh ngeh ngeh....

erm oklah..i tak tau nak tulis ape lagi..but the conclusion is i am 29 right now..OMG i have to find someone in time to get married before going to 30 next year!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! erm perlu ke cari? biarla dia datang kan...boleh eh mcam tu..mestila boleh!!!it's my live.....ok bye...

Thursday, 13 January 2011

wah bestnye!!

assalamualaikum w.b.t...

hi u guys...lama tak hupdate blog..erm what to do..laptop ku byk masalah nak hantar format mmg tak sempt dengan krja yang menimbun kunun2nye...erm nak buat camne..kerja kena ikhlas..


sekrang ni mmg in stage of gumbira tak berapa nak gumbira..sedih tak berapa nak sedih la kan..layan jelah ape yang ada dekat depan mata i ni...rasanya mmg skarang ni betul2 hidup independent kan..semua pun buat sendiri..keputusan untuk i beli kereta pun i buat sendiri..keputusan nak kena pegi outstation pun kena buat sendiri..mmg semua buat sendiri...tibe2 i rasa hilang pulak kakak-kakak yang selalu bertanya khabar...kalau tak mmg hari2 call..mmg busy kot..ataupun rasa i ni dah tak penting kot jadi adik dia..i ada duit ke i susah ke i demam ke i stress kerja ke..rasa mcam dah tak da sape nak dengar..oh sedih nye jadi i..mana kakak kakak i..huhuhu cedihnye....


 

huhu i miss my sisters so damn much!!!