Tuesday, 15 March 2011

luahan hati dan perasaan...

assalamualikum w.b.t...

hello hello hello..ok sekarang ni i tengah kursus dekat kajang..dekat hotel residence uniten..kalau la i tak kerja mesti i pun tak tau kewujudan hotel ni...tak la penat mana cume kena key in data..ingat lagi dulu member2 kalau cuti uni je mesti kerja part-time data entry..padanla office  hire outsiders kan..mmg agak muak bila kena key-in data..jadi begitulah ceritanya...sekarang ni scope i bkn sahaja mengajar tapi juge mengkeyin( ada ke kosa kata ni dalam bm...hancur bahasa)....data..tapi layan ajelah kan..seronok jugak..dapat jumpe kawan2 baru...makan pun best jugak..sejak2 duduk melaka ni, i rasa mcam cencalok tu sangat sedap and tak lengkap kalau makan nasi tak da tu...tadi tengahari even byk lauk yang agak menarik tapi i pilih yang i rasa lama tak makan..kari ikan bawal + cencalok + sambal belacan + ulam kacang botol..simple kan..tapi tula kegemaran i sebenarnya...dulu mmg i tak boleh nak makan ikan yang kalau masak2 kuah ni..sbb i rasa ikan tu hidup lagi..tapi sekarang i dah pandai cube sikit2..tak la manjang makan ikan goreng ikan belada ikan goreng ikan belada..ikan2 tu pun dah boring dengan i...ngeh ngeh ngeh...

minggu ni hari khamis i nak balik kampung...insyallah khamis lepas subuh i nak shoot balik jeram...then jumaat i nak pegi rumah kak yong..kak yong i nak bertunang..huhuhuhu im going to loose another best friend..pasni kalau kak yong dah kawin..mesti i dah tak da kawan bila nak tido..kalau tak mesti dia tido dengan i even dekat ceruk mana kitorang kena campak..huhu tapi tak pelah kan..i happy je bila tau kak yong  nak kawen..bertambah la penanggah i bila i kawin nnti...hehe i sendiri pun tak bila i kawen..ok..mesti soalan yang paling hot bila balik nnti sedara mara akan tanye..bila cik wiwi pulak?? ok kalau la ada antara sedara mara yang baca blog i ni...jawapan dia buat masa sekarang ni ialah...bila Allah kata Kun fa ya kun cik wiwi  kawin..maka berkahwin la dia..insyallah the time will come..cume cepat atau lambat..i pun stakt ni tak la rushing even i tau umur i meningkat..for me Allah tu tau mana yang baik untuk i...kalau la mmg untuk i mmg jadi milik i..kalau bukan milik i..mmg la paksa mcam mana sekali pun tak kan jadi..so sabar and doa je byk2..dugaan tu mmg selalu datang..and dugaan tu jugaklah h yang buat kan kite lebih kenal kelebihan and kekurangan kite yang hidup sebagai hamba Allah....ok i dah mcam ustazah berceramah pulak ye..hehe well thing to share with are the things to ponder over....erm....

lately i rasa mcam rindu sangat2 dengan my family...maybe i dah start rasa yang i jauh and tak da sape i nak share my problem with...i dah start rasa letih sangat jauh2 nih..balik kerja je mesti mcam ting tong...smpai rumah dalam pukul 6 mesti my sisters yang lain tengah busy2 nak kerja jugak..i suka nak share dengan my sisters sbb dorang lebih faham i..kalau nak citer ngan my bak and mak mesti dorang risau...so dorang pun tak dapat nak accomodate i..i nak call pun nnti nak cerita  mesti tak best..then malam sampai rumah cam dah kul 10 camtu..mesti dorang pun dah letih nak tido...so end up dengan perasaan yang tersekat tapi ngantuk nak tido...and begitulah ceritanya untuk hari2 yang berikutnye....

so i stop sini eh..i nak gi makan..i cume nak cakap...kalau u sedih..u ngadulah dengan Dia...nak nangis pun nangislah depan Dia......orang lain tak tahu hati kite mcam mana and kite pun tak tau hati orang lain mcam mana...so u guys..assalamualaikum...

Thursday, 10 March 2011

when the clock strikes to....

assalamualaikum w.b.t...

hi everyone..i hope you guys are doing good...well when the clock strikes to 6.00 in the morning, it is the time for me to get up and begin my day...and when the other shoot that shows 11.00 p.m it is the time for me to lay down and enjoy a piece of  reading before the stories go well which is finally the book is under my bed...erm..that's the story of wirda goes...

a lot of sudden things happened to me lately...how i wish i could share with you guys but it is better for me to keep it for myself...ngeh ngeh ngeh ngeh...

SSSSSSSSSSSSSSSSSSHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!
i wish i could walk under the rain..no one would see me crying........



wow!! cunnye i..ngeh ngeh ngeh..tak la ni takako matsu..dulu pun i layan citer2 jepun...sekarang?? citer i lagi best!!! hahaha..actually nak cari pic sedih..tapi jumpe minah ni pulak...i sedih hokkay!!! enough said....












you may interested to view on

Related Posts with Thumbnails

Tuesday, 15 March 2011

luahan hati dan perasaan...

assalamualikum w.b.t...

hello hello hello..ok sekarang ni i tengah kursus dekat kajang..dekat hotel residence uniten..kalau la i tak kerja mesti i pun tak tau kewujudan hotel ni...tak la penat mana cume kena key in data..ingat lagi dulu member2 kalau cuti uni je mesti kerja part-time data entry..padanla office  hire outsiders kan..mmg agak muak bila kena key-in data..jadi begitulah ceritanya...sekarang ni scope i bkn sahaja mengajar tapi juge mengkeyin( ada ke kosa kata ni dalam bm...hancur bahasa)....data..tapi layan ajelah kan..seronok jugak..dapat jumpe kawan2 baru...makan pun best jugak..sejak2 duduk melaka ni, i rasa mcam cencalok tu sangat sedap and tak lengkap kalau makan nasi tak da tu...tadi tengahari even byk lauk yang agak menarik tapi i pilih yang i rasa lama tak makan..kari ikan bawal + cencalok + sambal belacan + ulam kacang botol..simple kan..tapi tula kegemaran i sebenarnya...dulu mmg i tak boleh nak makan ikan yang kalau masak2 kuah ni..sbb i rasa ikan tu hidup lagi..tapi sekarang i dah pandai cube sikit2..tak la manjang makan ikan goreng ikan belada ikan goreng ikan belada..ikan2 tu pun dah boring dengan i...ngeh ngeh ngeh...

minggu ni hari khamis i nak balik kampung...insyallah khamis lepas subuh i nak shoot balik jeram...then jumaat i nak pegi rumah kak yong..kak yong i nak bertunang..huhuhuhu im going to loose another best friend..pasni kalau kak yong dah kawin..mesti i dah tak da kawan bila nak tido..kalau tak mesti dia tido dengan i even dekat ceruk mana kitorang kena campak..huhu tapi tak pelah kan..i happy je bila tau kak yong  nak kawen..bertambah la penanggah i bila i kawin nnti...hehe i sendiri pun tak bila i kawen..ok..mesti soalan yang paling hot bila balik nnti sedara mara akan tanye..bila cik wiwi pulak?? ok kalau la ada antara sedara mara yang baca blog i ni...jawapan dia buat masa sekarang ni ialah...bila Allah kata Kun fa ya kun cik wiwi  kawin..maka berkahwin la dia..insyallah the time will come..cume cepat atau lambat..i pun stakt ni tak la rushing even i tau umur i meningkat..for me Allah tu tau mana yang baik untuk i...kalau la mmg untuk i mmg jadi milik i..kalau bukan milik i..mmg la paksa mcam mana sekali pun tak kan jadi..so sabar and doa je byk2..dugaan tu mmg selalu datang..and dugaan tu jugaklah h yang buat kan kite lebih kenal kelebihan and kekurangan kite yang hidup sebagai hamba Allah....ok i dah mcam ustazah berceramah pulak ye..hehe well thing to share with are the things to ponder over....erm....

lately i rasa mcam rindu sangat2 dengan my family...maybe i dah start rasa yang i jauh and tak da sape i nak share my problem with...i dah start rasa letih sangat jauh2 nih..balik kerja je mesti mcam ting tong...smpai rumah dalam pukul 6 mesti my sisters yang lain tengah busy2 nak kerja jugak..i suka nak share dengan my sisters sbb dorang lebih faham i..kalau nak citer ngan my bak and mak mesti dorang risau...so dorang pun tak dapat nak accomodate i..i nak call pun nnti nak cerita  mesti tak best..then malam sampai rumah cam dah kul 10 camtu..mesti dorang pun dah letih nak tido...so end up dengan perasaan yang tersekat tapi ngantuk nak tido...and begitulah ceritanya untuk hari2 yang berikutnye....

so i stop sini eh..i nak gi makan..i cume nak cakap...kalau u sedih..u ngadulah dengan Dia...nak nangis pun nangislah depan Dia......orang lain tak tahu hati kite mcam mana and kite pun tak tau hati orang lain mcam mana...so u guys..assalamualaikum...

Thursday, 10 March 2011

when the clock strikes to....

assalamualaikum w.b.t...

hi everyone..i hope you guys are doing good...well when the clock strikes to 6.00 in the morning, it is the time for me to get up and begin my day...and when the other shoot that shows 11.00 p.m it is the time for me to lay down and enjoy a piece of  reading before the stories go well which is finally the book is under my bed...erm..that's the story of wirda goes...

a lot of sudden things happened to me lately...how i wish i could share with you guys but it is better for me to keep it for myself...ngeh ngeh ngeh ngeh...

SSSSSSSSSSSSSSSSSSHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!
i wish i could walk under the rain..no one would see me crying........



wow!! cunnye i..ngeh ngeh ngeh..tak la ni takako matsu..dulu pun i layan citer2 jepun...sekarang?? citer i lagi best!!! hahaha..actually nak cari pic sedih..tapi jumpe minah ni pulak...i sedih hokkay!!! enough said....