Monday, 25 April 2011

jom!!!

assalamualaikum w.b.t..

ok..i dah dua minggu turut2 balik melaka-subang-jeram-subang-melaka....barulah i rasa best kehidupan ni rupanya...hehe..bukannye i cakap dekat melaka ni tak best..cume kalau weekend je lepas kelas i dah tak tau nak buat ape..and  for me la the best therapy is meeting my family..especially gakti..i mesti balik rumah dia..sampai je terus makan..then pastu mesti pegi jalan2...then kalau nak cerita ape2 pun ceritalah..same goes to my other siblings..mungkin i datang from big family and i close dengan dorang...jadi mmg rasa sangat relieve bila jumpe..even dapt minum  teh sekejap aje pun i dah rasa ok...pernah sekali i baru balik berjimba dengan cikgu muni..then on the way balik tu i nampak durian...mmg my brother edy la menjadi mangsa..dari puchong shoot ke melaka eh..erm nasibla..dah i sorang je adik dia dalam dunia ni..ngeh ngeh ngeh.. mesti u guys cakap i manja..tak la..mengada ngada je...whatever!!!

erm..semalam sampai subang dekat pukul 4..i terus bukak tudung saji...OMG!! ada tumisan batang keladi + udang goreng+masak lomak cili api ikan+ikan goreng+cili api pecah sendiri ok kalau nak pedas...huhuhu how can i resist!!!!...


ok nilah lebih kurang tumisan batang keladi tu..huhu gakti, wiwi rasa sedap aje even tak sama mcam mak buat...

 ok..nilah rupe cili api yang i makan sebelum dipecah2 dengan jari jemari i dan dicampur dengan kicap sebelum selamat masuk kemulut i..pedas beb!!! tapi best wa cakap lu....slurp...

lepas asar teman gakti and sarah potong rambut...then balik i tengoh giuliana and bill reality show tuh...dulu masa sebelum keja i selalu tengok..bestla dorang..bill is so damn nice to guliana..baik nyelah...tapi tak taula kalau depan camera je dorang camtu...tapi bill and guiliana mmg perfect match..tapi sedih and kesian..dorang cam susah sket dapt anak..i hope they will get one..one day..=)

then lepas maghrib pegi empire..i nak cari buku tapi tak jumpelah ape yang i nak..at last i beli readers digest yang citer pasal william and kate middleton tu..tak habis baca lagi..yelah malam ni belum tido lagi..sat gi nak tido barulah baca..ngeh ngeh ngeh...


empire gallery tu biasa je bagi i...yang best sbb i jalan2 dengan my sis kan..and ada pulak cepia lily..masa jalan2 tu i ternampak macaroons..i pun tryla..manis and sangat manis..then i tak berapa suka sangt la.






so nilah macaroons...chomel tapi sory la i tak berapa suka...huhuhuhu


lepas tu kitorang makan dekat serai..OMG!!! i tak pastilah pekerja dia kazhastan ke turkey ke..tapi mcam bukan berada di malaysia lah time tu..aiyo..sekarang ni konsep i dengan gakti, kalau order makan mesti share...nak kurus hokkay!!!! hehehe..

 this is calamansi + mint...sodap..recommended!!!

 ni tisu lap mulut..ngeh ngeh...

ni ape ntah name dia..tapi dari segi ucapan yang lebih senang di sebut dan mudah di dadapati di kedai2 kelantan ialah kuey teow kung fu!!! RM 19..hamik kau sepinggan....sodap!! syaratnye kena makan dengan cili api potong.....


erm tu jela citer i kali ni...tapi..i nak share sikit...sebenarnya i dah ngantukk...bye!!!

Tuesday, 12 April 2011

hi...

assalamualaikum...

hi..saya dekat office lagi..hari ni mcam malas je nak buat kerja..so kerja saya hari ni hanya pergi perhimpunan + angkat fail kelas mandarin malam tadi + makan herbalife + makan mihun sup + pegi maritim linggi + pergi kuim + pegi tabung haji..and sekrang dekar office temankan fiz buat kerja...so sambil2 tu update blog..so sape yang terbaca saya punye blog hari ni..mmg hari ni kerja saya mengulau...ngeh ngeh..

tadi masa invigilate english class dekat tabung haji..selalunye mmg bos and cikgu radziah akan tanye hows my day..baguslah dorang tu..dah mcam ayah and mak angkat saya..sangat concern..kalau muke cam lain mcam sikit mesti tanye..cam ada yang tak kena..so topik hari ni ialah pasal kerja and jodoh saya...semua orang akan tanye mcam tu..and saya mmg selalu percaya yang jodoh saya tu ada..cume kena sabar...saya tak stress pun pasal jodoh ni..tapi bila kita sorang2 mesti selalu terfikir..yelah saya jauh dari family saya..kalau balik kerja saya nak cakap dengan siapa..lainlah kalau ada mak and bak saya dekat sini..gembira lah rasanye bila balik kerja...so solution nye saya akan mengajar atau jadi fasilitator pada malam hari..tak la boring sangat..cume penat sikit lah....ala mesti dah boring kan tiap kali baca blog mesti pasal jodoh..erm tapi tulah mmg nilah topik yang paling hot tuk saya sekarang ni..tapi saya ada pic nak kongsi dengan kamu2 semua...


ok ni kelas adult i..tapi dah habis dah..best..dorang mmg best...hehe

ok ni pulak time i pegi menenangkan jiwa bila tau tak dapat payment eh..tu raja fiz..percaya tak dekat pangkalan balak ada tempat macm ni..ngeh ngeh ngeh..meh la datang sini...

yang ni puan raudah..this pic was taken before she changed her status...hehe
 ni pulak..kak ayu..i suke dia walaupun dia suka sakat i..hehe time ni kitorang gi makan sarapan..lempeng cicah sambal sardin..wallah!!


 sekolah ni pulak i jumpe bila i on d way nak gi nyalas...OMG nama itu pun ada ka..aiyo!!

ni class mandarin..tu miss kwan tengah kusyuk melayan hencik hencik maritim...uik seram!!


hokkay..ni kelas dekat tabung haji..i tak ngajar pun cume jadi invigilator..hehe i pun jadi student gak..best!!

ni kek kak yong tunang...sorry kak yong nnti kawim cik wi bagi yang best lagi...ok insyallah...

this is my kids class...read louder class!!!

ni masak lomak cili api ikan keli salai..sangan sedap hokkay!!! mmg hokkay!!!


ni air jando pulang...mangga + nata de coco + susu cair = manis sampai ke otak..aiyo 

ok ni master piece..i tak pernah buat pelamin hokkay!!

ni kak yong time tunang...hehe congrats kak yong...
 hehe..ni raja fiz..kitorang tengah buat cupcake..my first cupcake hokkay!! i pun tak percaya i buat cupcake...

ok lah..thats all..i nak cakap kat sini..tadi ada hamba Allah ni nasihatkan i..kalau kite sedih..the best is bykkanlah sembahyang malam..waktu yang terbaik untuk solat hajat adalah antara waktu magrib ke isyak and pukul 5 hendak ke subuh...jangan putus doa..sbb dengan doa segala yang kite hajati insyallah tercapai yang penting sabar dan solat...

dont wait others to please you....bye i love u...

Monday, 11 April 2011

crying is okay here...

assalamualaikum...

Am i doing the right things to jeopardise my own feeling??? huhu i have to let it go..have to...



you may interested to view on

Related Posts with Thumbnails

Monday, 25 April 2011

jom!!!

assalamualaikum w.b.t..

ok..i dah dua minggu turut2 balik melaka-subang-jeram-subang-melaka....barulah i rasa best kehidupan ni rupanya...hehe..bukannye i cakap dekat melaka ni tak best..cume kalau weekend je lepas kelas i dah tak tau nak buat ape..and  for me la the best therapy is meeting my family..especially gakti..i mesti balik rumah dia..sampai je terus makan..then pastu mesti pegi jalan2...then kalau nak cerita ape2 pun ceritalah..same goes to my other siblings..mungkin i datang from big family and i close dengan dorang...jadi mmg rasa sangat relieve bila jumpe..even dapt minum  teh sekejap aje pun i dah rasa ok...pernah sekali i baru balik berjimba dengan cikgu muni..then on the way balik tu i nampak durian...mmg my brother edy la menjadi mangsa..dari puchong shoot ke melaka eh..erm nasibla..dah i sorang je adik dia dalam dunia ni..ngeh ngeh ngeh.. mesti u guys cakap i manja..tak la..mengada ngada je...whatever!!!

erm..semalam sampai subang dekat pukul 4..i terus bukak tudung saji...OMG!! ada tumisan batang keladi + udang goreng+masak lomak cili api ikan+ikan goreng+cili api pecah sendiri ok kalau nak pedas...huhuhu how can i resist!!!!...


ok nilah lebih kurang tumisan batang keladi tu..huhu gakti, wiwi rasa sedap aje even tak sama mcam mak buat...

 ok..nilah rupe cili api yang i makan sebelum dipecah2 dengan jari jemari i dan dicampur dengan kicap sebelum selamat masuk kemulut i..pedas beb!!! tapi best wa cakap lu....slurp...

lepas asar teman gakti and sarah potong rambut...then balik i tengoh giuliana and bill reality show tuh...dulu masa sebelum keja i selalu tengok..bestla dorang..bill is so damn nice to guliana..baik nyelah...tapi tak taula kalau depan camera je dorang camtu...tapi bill and guiliana mmg perfect match..tapi sedih and kesian..dorang cam susah sket dapt anak..i hope they will get one..one day..=)

then lepas maghrib pegi empire..i nak cari buku tapi tak jumpelah ape yang i nak..at last i beli readers digest yang citer pasal william and kate middleton tu..tak habis baca lagi..yelah malam ni belum tido lagi..sat gi nak tido barulah baca..ngeh ngeh ngeh...


empire gallery tu biasa je bagi i...yang best sbb i jalan2 dengan my sis kan..and ada pulak cepia lily..masa jalan2 tu i ternampak macaroons..i pun tryla..manis and sangat manis..then i tak berapa suka sangt la.






so nilah macaroons...chomel tapi sory la i tak berapa suka...huhuhuhu


lepas tu kitorang makan dekat serai..OMG!!! i tak pastilah pekerja dia kazhastan ke turkey ke..tapi mcam bukan berada di malaysia lah time tu..aiyo..sekarang ni konsep i dengan gakti, kalau order makan mesti share...nak kurus hokkay!!!! hehehe..

 this is calamansi + mint...sodap..recommended!!!

 ni tisu lap mulut..ngeh ngeh...

ni ape ntah name dia..tapi dari segi ucapan yang lebih senang di sebut dan mudah di dadapati di kedai2 kelantan ialah kuey teow kung fu!!! RM 19..hamik kau sepinggan....sodap!! syaratnye kena makan dengan cili api potong.....


erm tu jela citer i kali ni...tapi..i nak share sikit...sebenarnya i dah ngantukk...bye!!!

Tuesday, 12 April 2011

hi...

assalamualaikum...

hi..saya dekat office lagi..hari ni mcam malas je nak buat kerja..so kerja saya hari ni hanya pergi perhimpunan + angkat fail kelas mandarin malam tadi + makan herbalife + makan mihun sup + pegi maritim linggi + pergi kuim + pegi tabung haji..and sekrang dekar office temankan fiz buat kerja...so sambil2 tu update blog..so sape yang terbaca saya punye blog hari ni..mmg hari ni kerja saya mengulau...ngeh ngeh..

tadi masa invigilate english class dekat tabung haji..selalunye mmg bos and cikgu radziah akan tanye hows my day..baguslah dorang tu..dah mcam ayah and mak angkat saya..sangat concern..kalau muke cam lain mcam sikit mesti tanye..cam ada yang tak kena..so topik hari ni ialah pasal kerja and jodoh saya...semua orang akan tanye mcam tu..and saya mmg selalu percaya yang jodoh saya tu ada..cume kena sabar...saya tak stress pun pasal jodoh ni..tapi bila kita sorang2 mesti selalu terfikir..yelah saya jauh dari family saya..kalau balik kerja saya nak cakap dengan siapa..lainlah kalau ada mak and bak saya dekat sini..gembira lah rasanye bila balik kerja...so solution nye saya akan mengajar atau jadi fasilitator pada malam hari..tak la boring sangat..cume penat sikit lah....ala mesti dah boring kan tiap kali baca blog mesti pasal jodoh..erm tapi tulah mmg nilah topik yang paling hot tuk saya sekarang ni..tapi saya ada pic nak kongsi dengan kamu2 semua...


ok ni kelas adult i..tapi dah habis dah..best..dorang mmg best...hehe

ok ni pulak time i pegi menenangkan jiwa bila tau tak dapat payment eh..tu raja fiz..percaya tak dekat pangkalan balak ada tempat macm ni..ngeh ngeh ngeh..meh la datang sini...

yang ni puan raudah..this pic was taken before she changed her status...hehe
 ni pulak..kak ayu..i suke dia walaupun dia suka sakat i..hehe time ni kitorang gi makan sarapan..lempeng cicah sambal sardin..wallah!!


 sekolah ni pulak i jumpe bila i on d way nak gi nyalas...OMG nama itu pun ada ka..aiyo!!

ni class mandarin..tu miss kwan tengah kusyuk melayan hencik hencik maritim...uik seram!!


hokkay..ni kelas dekat tabung haji..i tak ngajar pun cume jadi invigilator..hehe i pun jadi student gak..best!!

ni kek kak yong tunang...sorry kak yong nnti kawim cik wi bagi yang best lagi...ok insyallah...

this is my kids class...read louder class!!!

ni masak lomak cili api ikan keli salai..sangan sedap hokkay!!! mmg hokkay!!!


ni air jando pulang...mangga + nata de coco + susu cair = manis sampai ke otak..aiyo 

ok ni master piece..i tak pernah buat pelamin hokkay!!

ni kak yong time tunang...hehe congrats kak yong...
 hehe..ni raja fiz..kitorang tengah buat cupcake..my first cupcake hokkay!! i pun tak percaya i buat cupcake...

ok lah..thats all..i nak cakap kat sini..tadi ada hamba Allah ni nasihatkan i..kalau kite sedih..the best is bykkanlah sembahyang malam..waktu yang terbaik untuk solat hajat adalah antara waktu magrib ke isyak and pukul 5 hendak ke subuh...jangan putus doa..sbb dengan doa segala yang kite hajati insyallah tercapai yang penting sabar dan solat...

dont wait others to please you....bye i love u...

Monday, 11 April 2011

crying is okay here...

assalamualaikum...

Am i doing the right things to jeopardise my own feeling??? huhu i have to let it go..have to...