Saturday, 18 June 2011

hurm...

assalamualaikum w.b.t...

hi semua...rasanya mcam dah tak happening la blog la saya ni..comment pun dah kurang (ceh macam dulu byk giler..hehe) mungkin skarang ni saya pun dah kurang blog walking and leave comment to those blogs..nak buat mcammana..dah masuk 9 bulan saya kerja..mcam hal kena buat and mcam hal dah jadi...

akhir2 ni saya banyak betul kejutan yang berlaku...alhamdulillah rezeki saya dipermudahkan...tapi dalam masa tu jugak dugaan byak yang berlaku..handphone yang saya sayang dah rosak..no more pink sony ericsson for me..huhu sedih betul..mungkin dah cukup tempoh dia berkhidmat untuk saya..then sekarang ni pakai je hp yang mmg sangat basic..tak da la nak capture pic lagi..kalau tak segala jenis senario nak ambik..erm boring jugak..tak pelah..sabau dulu..insyallah ada rezeki nnti beli yang ok sikit...

semalam kakak saya call..surat saman dah sampai..aiyo...first time dapat saman..kesian woovee..nama dia dah buruk dah...nak buat camne..dah terlanggar traffic light..sedialah rm300...so you guys dinasihatkan janganlah langgar traffic light..kalau dah nampak lampu kuning dah keluar,bersedialah untuk berhenti bukan untuk memecut..biar lambat asal tak kena saman...byk lagi benda lain boleh buat dengan duit tu selain byr saman..=)


ok..saya nak pesan satu je...berpada-pada lah bila berkata sesuatu..sebab kite sendiri pun tak tau ape yang akan berlaku pada diri kite seminit selepas ini...erm..

Friday, 17 June 2011

erm..

assalamualaikum w.b.t...

1- bila nak kurus ni?? buat betul2 pleassseeeeeeeeeeeeee...........!!!!!1
2 - harap2 boleh puasa minggu hadapan..rejab, syaaban, ramadhan...insyallah...
3 - tonnes of work have to be completed by next week...psh paper work...inoreka meeting..modular audit...
4 - boringnye hp tak da camera!!!
5- puas dah shopping..kumpul duit lagi.INGAT!!!
6- nak cari kerja lain???? sabau dulu...
7- jaga kesihatan..kurangkan makan luar...go for morning walk wiwi!!!
8- cepat2 buat kursus english..by july mesti dah ada kena 4 kursus!!!
9-cedihnye..nnti saya dah tak da sapa dekat masjid tanah nih...uwaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!
10- jangan buat macam tu boleh tak??

bye.............

Tuesday, 7 June 2011

kun fa ya kun...........

assalamualaikum...

ok..update kali ni agak menyentuh jiwa kalbu naluri..hehe..tak ada ape pun..cume lately macam sakit lidah la..i sendiri pun takut tengok lidah i..ngeri..i mcam dah tak da deria rasa..cume kalau rasa pedas tu boleh buatkan i rasa meleleh air mata...tak pernah rasa mcam ni..semalam i first time pegi klinik 1 malaysia..i rasa i masuk klinik tu lima minit je..then boleh keluar dah..mungkin i datang tu dah agak lewat..at least i dah tau ape penyakit i..dr tu cakap i macam kena infection then cuaca pulak panas..so kenalah minum air byk2..erm mmg kuar klinik terus beli sekotak air mineral and sebotol air ECPI...haha cam kelakar la pulak..erm enough la cakap pasal sakit lidah ni..tapi rasanya bagus jugak kot..i pun cam kureng seket makan..kononnnnnn!!!!!!!!!!!!!!!!!

erm..ape nak jadi..jadilah..semuanya saya serah pada Allah...Allah sememangya tahu yang terbaik untuk saya..kalau mmg bukan rezeki saya mmg bukan rezeki i..insyallah Dia kan bagi jugak..yang penting SABAR...dari dulu sampai sekarang dan kemudian...sabar ialah kekuatan saya....semoga Allah ampun kan dosa-dosa saya.....aminnn...

you may interested to view on

Related Posts with Thumbnails

Saturday, 18 June 2011

hurm...

assalamualaikum w.b.t...

hi semua...rasanya mcam dah tak happening la blog la saya ni..comment pun dah kurang (ceh macam dulu byk giler..hehe) mungkin skarang ni saya pun dah kurang blog walking and leave comment to those blogs..nak buat mcammana..dah masuk 9 bulan saya kerja..mcam hal kena buat and mcam hal dah jadi...

akhir2 ni saya banyak betul kejutan yang berlaku...alhamdulillah rezeki saya dipermudahkan...tapi dalam masa tu jugak dugaan byak yang berlaku..handphone yang saya sayang dah rosak..no more pink sony ericsson for me..huhu sedih betul..mungkin dah cukup tempoh dia berkhidmat untuk saya..then sekarang ni pakai je hp yang mmg sangat basic..tak da la nak capture pic lagi..kalau tak segala jenis senario nak ambik..erm boring jugak..tak pelah..sabau dulu..insyallah ada rezeki nnti beli yang ok sikit...

semalam kakak saya call..surat saman dah sampai..aiyo...first time dapat saman..kesian woovee..nama dia dah buruk dah...nak buat camne..dah terlanggar traffic light..sedialah rm300...so you guys dinasihatkan janganlah langgar traffic light..kalau dah nampak lampu kuning dah keluar,bersedialah untuk berhenti bukan untuk memecut..biar lambat asal tak kena saman...byk lagi benda lain boleh buat dengan duit tu selain byr saman..=)


ok..saya nak pesan satu je...berpada-pada lah bila berkata sesuatu..sebab kite sendiri pun tak tau ape yang akan berlaku pada diri kite seminit selepas ini...erm..

Friday, 17 June 2011

erm..

assalamualaikum w.b.t...

1- bila nak kurus ni?? buat betul2 pleassseeeeeeeeeeeeee...........!!!!!1
2 - harap2 boleh puasa minggu hadapan..rejab, syaaban, ramadhan...insyallah...
3 - tonnes of work have to be completed by next week...psh paper work...inoreka meeting..modular audit...
4 - boringnye hp tak da camera!!!
5- puas dah shopping..kumpul duit lagi.INGAT!!!
6- nak cari kerja lain???? sabau dulu...
7- jaga kesihatan..kurangkan makan luar...go for morning walk wiwi!!!
8- cepat2 buat kursus english..by july mesti dah ada kena 4 kursus!!!
9-cedihnye..nnti saya dah tak da sapa dekat masjid tanah nih...uwaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!
10- jangan buat macam tu boleh tak??

bye.............

Tuesday, 7 June 2011

kun fa ya kun...........

assalamualaikum...

ok..update kali ni agak menyentuh jiwa kalbu naluri..hehe..tak ada ape pun..cume lately macam sakit lidah la..i sendiri pun takut tengok lidah i..ngeri..i mcam dah tak da deria rasa..cume kalau rasa pedas tu boleh buatkan i rasa meleleh air mata...tak pernah rasa mcam ni..semalam i first time pegi klinik 1 malaysia..i rasa i masuk klinik tu lima minit je..then boleh keluar dah..mungkin i datang tu dah agak lewat..at least i dah tau ape penyakit i..dr tu cakap i macam kena infection then cuaca pulak panas..so kenalah minum air byk2..erm mmg kuar klinik terus beli sekotak air mineral and sebotol air ECPI...haha cam kelakar la pulak..erm enough la cakap pasal sakit lidah ni..tapi rasanya bagus jugak kot..i pun cam kureng seket makan..kononnnnnn!!!!!!!!!!!!!!!!!

erm..ape nak jadi..jadilah..semuanya saya serah pada Allah...Allah sememangya tahu yang terbaik untuk saya..kalau mmg bukan rezeki saya mmg bukan rezeki i..insyallah Dia kan bagi jugak..yang penting SABAR...dari dulu sampai sekarang dan kemudian...sabar ialah kekuatan saya....semoga Allah ampun kan dosa-dosa saya.....aminnn...