Thursday, 25 August 2011

selamat hari raya....

assalamualaikum w.b.t...

ok ok..minggu depan dah raya...kali ni i nak update sikit ape yang i rasa sepanjang ramadhan kali ni...as i mentioned before, i ber"ramadhan" di masjid tanah..mcam biasa lah bila dah sorang2 mesti rasa boring je bila berbuka puasa sorang2..tapi alhamdulillah ada housemate..seronokla makan ikan goreng dengan sup sayour and sambal bilis yang ikin buat..hehe untuk pengetahuan semua menu tu semua housemate saya yang masak...saya ni konon2 berherbalife tapi makan jugak..and vadey adalah wajib bagi saya...

bulan ramadhan kali ni jugaklah kawan baik saya azliza lahirkan anak sulung..merasa jugalah saya tido di hospital..mcam tu rupanya orang nak bersalin kan..erm harap2 satu hari nnti saya pun merasa apa yang azliza rasa..insyallah....

kereta...huhuu kesian woovee saya..mula2 tayar dah pancit and sampai pecah...then dah hantar service semua dah ok..and dah plan raya ni nak pegi polish and wax dia..tapi langit tak selalu nye cerah...huhu rabu lepas saya dah langgar itu satu motor ..takut sangat time tu..saya takut sbb pembonceng dia budak..berhenti kereta je terus gi kat motorcyclist tu..alhamdulillah 2,2 tak ada ape2..then bila tengok kereta saya..aiyo...dah bertobek dah kat tepi tu..huhuhu sedih sangat..kesian dia...nak repair nnti dulula..biar ape yang saya nampak tu akan buat saya lebih beringat...

raya...persiapan raya kali ni biasa2 je...baju pun siap dua pasang je..alhamdulillah siap jugak..so nnti lepas raya saya akan ada byk baju baru yang boleh saya pakai pergi kerja..ngeh ngeh ngeh...

apa yang saya buat ni semua adalah ikhlas dari hati saya...apa yang berlaku pada masa depan saya kena terima..saya cume harap perasaan ini akan hilang dan digantikan dengan keikhlasan sebagai seorang yang betul2 bernama wiwi...tak suka ingat benda yang lepas..tapi bila teringat nangis..lepas nangis semua pun lega..kejap je tu..dun worry....hehe...

oklah semua..selamat hari raya aidilfitri..sesiapa yang ada rasa berdosa pada saya..saya maafkan..saya cuma harap in future..bila berkata2 berhati-hatilah..sebab tak semua perkataan yang kita ucapkan itu boleh diterima tambahan pulak bila awak mmg tak kenal saya langsung...jangan kutuk saya byk2 sangat..sbb satu hari nnti awak sendiri akan malu dengan saya....=)

salam aidilfitri maaf zahir dan batin....

Friday, 19 August 2011

ok....

salam ramadhan...

ok..everything is done...dun worry...i know where should i standing...



                                                                  the very the enrique....


Tuesday, 9 August 2011

inilah kehidupan namanya.....

assalamualaikum w.b.t...

salam ramadhan semua...so mcammana ramadhan..ok?? tahun ni saya ber"ramadhan" di masjid tanah..again i have to be so far away from my family..tapi nak buat mcamana..dah rezeki di melaka..so terima sajalah...

ramadhan kali ni mcam lain sikit pulak pattern dia..saya mmg selalu diduga tapi kali ni dugaan tu datang waktu bulan ramadhan..mcam2 hal yang berlaku..tapi paling sedih bila kite tibe2 hilang seorang kawan yang boleh di kira awesome..tapi nak buat mcam mana..semua pun dah berlaku..so sabar ajelah..semua tu ada hikmah disebaliknya...Allah yang menggerakkan hati masing2 untuk semua ni..insyallah semua tu ada kebaikan and hikmahnya buat diri masing2....

semoga ramadhan kali ni banyak mengajar saya erti kehidupan yang sebenar..sabarlah byk2 wiwi..hadapilah segalanya dengan sabar dan solat...=)

you may interested to view on

Related Posts with Thumbnails

Thursday, 25 August 2011

selamat hari raya....

assalamualaikum w.b.t...

ok ok..minggu depan dah raya...kali ni i nak update sikit ape yang i rasa sepanjang ramadhan kali ni...as i mentioned before, i ber"ramadhan" di masjid tanah..mcam biasa lah bila dah sorang2 mesti rasa boring je bila berbuka puasa sorang2..tapi alhamdulillah ada housemate..seronokla makan ikan goreng dengan sup sayour and sambal bilis yang ikin buat..hehe untuk pengetahuan semua menu tu semua housemate saya yang masak...saya ni konon2 berherbalife tapi makan jugak..and vadey adalah wajib bagi saya...

bulan ramadhan kali ni jugaklah kawan baik saya azliza lahirkan anak sulung..merasa jugalah saya tido di hospital..mcam tu rupanya orang nak bersalin kan..erm harap2 satu hari nnti saya pun merasa apa yang azliza rasa..insyallah....

kereta...huhuu kesian woovee saya..mula2 tayar dah pancit and sampai pecah...then dah hantar service semua dah ok..and dah plan raya ni nak pegi polish and wax dia..tapi langit tak selalu nye cerah...huhu rabu lepas saya dah langgar itu satu motor ..takut sangat time tu..saya takut sbb pembonceng dia budak..berhenti kereta je terus gi kat motorcyclist tu..alhamdulillah 2,2 tak ada ape2..then bila tengok kereta saya..aiyo...dah bertobek dah kat tepi tu..huhuhu sedih sangat..kesian dia...nak repair nnti dulula..biar ape yang saya nampak tu akan buat saya lebih beringat...

raya...persiapan raya kali ni biasa2 je...baju pun siap dua pasang je..alhamdulillah siap jugak..so nnti lepas raya saya akan ada byk baju baru yang boleh saya pakai pergi kerja..ngeh ngeh ngeh...

apa yang saya buat ni semua adalah ikhlas dari hati saya...apa yang berlaku pada masa depan saya kena terima..saya cume harap perasaan ini akan hilang dan digantikan dengan keikhlasan sebagai seorang yang betul2 bernama wiwi...tak suka ingat benda yang lepas..tapi bila teringat nangis..lepas nangis semua pun lega..kejap je tu..dun worry....hehe...

oklah semua..selamat hari raya aidilfitri..sesiapa yang ada rasa berdosa pada saya..saya maafkan..saya cuma harap in future..bila berkata2 berhati-hatilah..sebab tak semua perkataan yang kita ucapkan itu boleh diterima tambahan pulak bila awak mmg tak kenal saya langsung...jangan kutuk saya byk2 sangat..sbb satu hari nnti awak sendiri akan malu dengan saya....=)

salam aidilfitri maaf zahir dan batin....

Friday, 19 August 2011

ok....

salam ramadhan...

ok..everything is done...dun worry...i know where should i standing...



                                                                  the very the enrique....


Tuesday, 9 August 2011

inilah kehidupan namanya.....

assalamualaikum w.b.t...

salam ramadhan semua...so mcammana ramadhan..ok?? tahun ni saya ber"ramadhan" di masjid tanah..again i have to be so far away from my family..tapi nak buat mcamana..dah rezeki di melaka..so terima sajalah...

ramadhan kali ni mcam lain sikit pulak pattern dia..saya mmg selalu diduga tapi kali ni dugaan tu datang waktu bulan ramadhan..mcam2 hal yang berlaku..tapi paling sedih bila kite tibe2 hilang seorang kawan yang boleh di kira awesome..tapi nak buat mcam mana..semua pun dah berlaku..so sabar ajelah..semua tu ada hikmah disebaliknya...Allah yang menggerakkan hati masing2 untuk semua ni..insyallah semua tu ada kebaikan and hikmahnya buat diri masing2....

semoga ramadhan kali ni banyak mengajar saya erti kehidupan yang sebenar..sabarlah byk2 wiwi..hadapilah segalanya dengan sabar dan solat...=)