Friday, 2 November 2012

super!!!


Assalamualaikum w.b.t..

hi...hehehe..akhirnya berjaya jugak masak pot luck untuk department hari jumaat hari tuh.....puas jugaklah fikir nak masak ape...dekat masjid tanah ni ada satu supermarket nama dia Family Store...boleh la dikira banyak brang dekat situ and harganya pun sesuai dengan golongan berpendapatan ngam ngam mcam i nih..ngeh ngeh ngeh...

petang khamis tu macam bingung la nak masak ape..lama jugak dekat family store tuh..dari pukul 5.15ptg sampai dekat maghrib...call gakti call kak bona semua..dorang bagi suggestion tapi banyk juga barang barang yang tak da dekat situ..so buat ajelah ape yang ada...

so inilah menu menunya....


spaghetti salad...
saya pun first time buat ni..tapi rasa mcam kurang kick la..kena try buat lagi sekali..tapi ni kalau makan time barbeque mesti sesuai...



 scrambble egg...
ni sedap..kawan2 saya pun cakap sedap....hihihi



wedges...
haha..wedges yang tak berapa nak wedges



so itu je...nnti kalau cerita best saya kongsi lagi...jiwa saya kacau ni sebab saya ego!! haha..astaghafirullahallazim....bersabarlah wiwi...jangan salah kan orang je...cermin diri dulu!!!


Thursday, 1 November 2012

apa mau masak ????

assalamualaikum w.b.t....

hi..hehe..baca tajuk mesti dah tau pasal makan...makan makan is me hokkay...haha..ok hari ni dekat office ada gotong royong 5S...my department dah start dari hari tu..so hari ni kami buat jugak even tak berapa nak major..tapi sisihan tu mmg banyak la..harap2 lepas ni semua berjalan dengan lancar...lepas penat sisih aiza zura and i pegi beli barang nak masak cekodok and bubur kacang ...bubur kacang dimasak oleh kak ayu..menjerit la...i kalau dengan kak ayu..mmg nak bergaduh je..tapi lepas tu rileks je....haha 1 jam je dah siap semua..ngeh ngeh ngeh...

esok...nak ada pot luck...nak masak ape ye...rasa mcam nak masak mee kari..tapi cam muak sbb tadi makan nasi ada lauk kari ayam...nak masak soto..takut tak tercapai spec...nak masak laksa renyak pulak...mano nak dapat ikan kembung petang petang ni ha....apepun tunggu jelah entry esok ye..






ni laksa hari tu saya masak time raya hari..haha..lama tak masak..tapi ok kot rasa dia..tak da pulak yang koma lepas makan...ngeh ngeh ngeh....




ok..ni pulak soto..i mmg suka masak soto...sbb i suke makan soto...hehe..soto with begedil is a must!!! ngeh ngeh ngeh ngeh


ni pulak bread pudding...first time i masak ni...i kan enjoy cooking rather than baking...haha..alhamdulillah jadi....superbb!! pujila diri sendiri walaupun mmg byak dipuji bila dorang makan nih...hahaha....



ok lah you guys...tak taulah nak masak ape esok..cumenye...kalau memasak tu bacalah bismillah dan sentiasa ikhlas dan penuh kasih sayang bila memasak..insyallah makanan tu berkat dan sedap untuk dimakan..... 

Wednesday, 31 October 2012

jujur.....

assalamualaikum w.b.t...

hi...lama dah tak update blog..tak taulah nak kate sibuk mmg sibuk..and tak sempat...ramdhan pun sudah..syawal pun sudah..zulkaedah pun sudh selesai..nnti nak masul awal muharram pulak kan...bagi saya..saya perlu meningkatkan ilmu dalam diri saya..kadang rasa terlalu lalai sampai tak ada buat ape2 pun untuk diri dari segi meningkatkan ilmu islam sebagai seorang muslim..insyallah saya akan buat slow slow dan tidak terlalu mengejar dunia..insyallah....

hati ni selalau ada rasa tak betul..tak elokkan mcam tu..tapi kenapa ada rasa mcam tu..mungkin sbb kite berpengalaman mengenainya..kadang2 saya rindu saya yang dulu...sentiasa berlapand dada dan sabar dengan setiap yang berlaku...

janganlah terlalu mengharapkan manusia kerana tidak semua manusia itu menghargai kite..mungkin kite akan jadi yang terakhir bila dah bertemu yang lebih baik...mungkin sekarang adalah masa saya diuji dengan kesalahan kesalahan saya yang lalu..saya harap persaan ini akan hilang tanpa ada persengketaan..semoga Allah memudahkan segala urusan saya dan dia..kadang kadang kite perlu melepaskan sayang itu kerana itulah yang terbaik...walaupun sangat susah..tetapi itu lah yang terbaik...semoga saya sentiasa bermuhasabah diri dan semoga saya sentiasa mendapat kasih sayang dariNya...

jujur...jujurkah saya?? selama saya hidup saya selalu jujur dengan ape yang saya buat..sampailah bila ada keadaan yang membuatkan saya tidak jujur..dan saya rasa saya jadi orang lain..dan keburukan berlaku..dan sejujurnya saya tak suka..saya tak suka semua ni....semoga Allah sentiasa membersihkan hati saya dari segala prasangkan buruk.......




Tuesday, 3 July 2012

insyallah...

assalamualaikum w. b. t.

salam semua..apa khabar? saya harap semua berada dalam keadaan sihat dan sentiasa berada di bawah lindunganNya..insyallah..



lembaran baru dibuka..semoga tahun ini akan menjadi lebih baik daripada tahun lepas..tak salah jika berubah untuk sesuatu yang lebih baik..

Thursday, 7 June 2012

hari ni...

assalamualaikum w.b.t..

penatnye rasa hari ni...tapi layan ajelah...rasa rindu pulak nak update blog panjang2 tapi apakan daya..ape yang saya rasa tak mcam dulu..dulu saya rasa saya happy je..mcam dont give a damn to anything pun..tapi sekarang bak kata kawan saya muni..kenapa kak wiwi tak mcam dulu ha...u mcam bukan jadi diri u sendiri..mungkin i rasa i berhati2 hati kot...tapi jangan sampai terlalu berhati2 tapi u sendiri tak happy...maybe skarang i dah berumur kot..emosi selalu lebih..tapi tak boleh macam tu sebenarnya..hanya diri kite yang boleh buat kite rasa happy and diri kite jugak yang boleh buat sedih....fikir2kanlah wiwi..setiap yang berlaku itu pasti ada hikmahnya..janganlah sesekali menyesali dan merungut dengan ape yang berlaku..itu semua Allah dah susun..siapa kite nak menjangkaunya...yang penting sabar....

semoga hari esok akan jadi lebih baik dari hari ini..

dekat..tapi sebenarnya makin lama makin jauh..................mungkin lama lama hilang.....

selalu rasa akan baik semula...tapi takut.............................

Monday, 4 June 2012

sabarlah wiwi....

assalamualaikum w. b. t...

masuk hari ni dah hari ke2 saya repair kereta saya yang kemalangan minggu lepas..alhamdulillah ramai kawan2 office yang tolong and concern...especially kak ayu..kalau kak ayu tak ada..tak taulah ape den nak jadi..nak beli2 barang kereta manalah tau..hari ni pegi hantar ketuk and cat..tayar pun kena tukar sekali...insyallah kereta siap minggu ni...

insyaaallah semua ini akan berlalu dengan sempurna..kamu-kamu kalau tersinggah ke blog saya..dan saya ada buat khilaf..terasa hati dengan percakapan saya..tersentuh dengan kesilapan tingkah laku saya..saya mohon maaf....


saya tak pernah hilang kawan..tapi sekarang saya mengalami keadaan itu..mungkin saya bukanlah kawan yang baik bagi dia..saya mmg tak sempurna...dan saya kena terima yang saya adalah saya dan enggan berkawan dengan saya adalah pilihan dia...dan mungkin ini adalah mmg cara yang terbaik untuk dia jauhkan diri dari saya yang mungkin selama ni banyak memberi beban kepada dia......sabarlah wiwi..ini yang Allah beri..sentiasalah hadapinya dengan sabar dan bersolat...semoga Allah permudahkan urusan wiwi...

Thursday, 31 May 2012

Bersabarlah dgn kehidupan...

Assalamualaikum w.b.t.. Mcm2 jd pd saya akhir2 ni...byk dugaan yg Allah beri...alhmdulillah...semoga saya lebih banyk bersabar dengan segala yang diberi...insyaallah semua akan berlalu dgn sempurna...insyaallah...

Tuesday, 29 May 2012

assalamualaikum w. b. t...

"Walking Away"

I'm walking away from the troubles in my life
I'm walking away oh to find a better day
im walking away from the troubles in my life
I'm walking away oh to find a better day
sometimes some people get me wrong
when it's something I've said or done
sometimes you feel there is no fun
that's why you turn and run
but now I truly realise
some people don't wanna compromise
well I saw them with my own eyes spreading those lies
and well I don't wanna live a lie, too many sleepless nights
not mentioning the fights, I'm sorry to say lady

Well I'm so tired baby
things you say you're driving me away
whispers in the powder room baby
don't listen to the games they play
girl I thought you'd realise
I'm not like them other guys
coz I saw them with my own eyes
you should've been more wise
and well I don't wanna live a lie, too many sleepless nights
not mentioning the fights, I'm sorry to say
I'm walking away

well this is actually what i feel right now...i am terribbly sad and i just dont know what to do..i have to accept everythings that HE gives me...and i guess i have to walk away of everythings that i should...i wish i could walk under the rain..no one would see me crying....



 



Thursday, 24 May 2012

betul betul saya....

assalamualaikum w.b.t... saya penat...saya tak tau nak buat ape...saya sayang..tapi saya tak mampu..semoga Allah permudah urusan saya..semoga Allah permudah urusan dia..semoga Allah lembutkan hati hati supaya saling memaafi dan semoga Allah memberkati setiap pekerjaan yang kami buat..jauhkanlah kami dari melakukan dan melafazkan perkara perkara yang tidak elok... maafkanlah saya kalau saya betul2 menyakitkan hati..saya tak pernah menyesal dengan ape yang berlaku dulu...tapi saya sedih kalau berterusan...

Saturday, 5 May 2012

halu halu

Assalamualaikum w.b.t... Hai..i dkt kl..ada kursus induksi...2 minggu beb ....best...nnti i update lg....

Saturday, 21 April 2012

its saturday..

assalamualaikum...

hello you guys..what's up!! well im at muni's place..while waiting for her...so i make a quick update...
today is the day which i am really have only myself in masjid tanah..my best friend, azliza will start her new duty in putrajaya next monday..i am alone at last..luckily i have mun in malacca..alhamdulillah...


***please dont take me for granted..once i really feel it ..and being tired of it..i will walk away and leave.....be  nice or LEAVE!!

hehehe...this morning i had chance to watch malacca high school's students practiced this choral speaking...all the best to MHS!! go go go!!!

Saturday, 10 March 2012

10 March 2012

assalamualaikum w.b.t...

well well well...dah lama i tak update...buat buat busy kot..ngeh ngeh ngeh...haha tibe tibe rasa nak gelak sebab i rasa i jakun skrang ni...i am waiting for my brother coming back from fetching my sis in law from office..sambil2 tunggu dorang nak makan sama ( nasik tengah masak ) ...i update la blog..yang jakunnye...keyboard my bro ni wireless..so from far i could type whatever i want..haha the very the jakun of me now...haha.....

okla enough story about my jakunness ( rosak bahasa )....ok..stakat hari ni..ramai jugak yang jenguk2 my blog..sory geng...i mmg tak sempat nak update..and idea pun kurang....nak letak gambar..lagilah...my phone dah tak macam dulu lagi...insyallah ada rezeki boleh la beli yang good one...and mungkin selalu i akan update blog..insyallah..

hari ni i balik jumpe keluarga...tadi my niece bertunang..so jumpelah all my family members..alhamdulillah...makan makan...borak borak...cium cium anak buah..mmg sangat best..i suke..u suke?? kalau suke..please leave comment...haha...

erm..makan sirih?? prnah makan?? tadi i makan sirih...kenapa i makan sirih??? kalau nak tau kena leave comment....haha...

hehe..oklah i nak bermadah sket...i migh feel special sometimes...but still the answer is same...what should i do?? i guess i just go with it...insyaallah the time will come..with u. or may be with someone who is actually mine and i never knew it....inayaallah.....

Thursday, 12 January 2012

seronoknye kalau.....

assalamualaikum w. b. t..

hi semua..rasanya dah lama sangat tak update blog ni..cerita new year pun tak sempat cerita lagi..
tahun 2012..saya sambut new year dekat melaka..dengan kawan saya fairuz and my anak buah kak yong..tengah2 naik cruise dekat melaka tu..tibe2 byk fireworks...happening jugak lah..padestrian yang dekat tepi2 tu semua jerit "happy new year"!! kitorang pun menjerit la jugak...time tu rasa sebak pulak..first time i wish happy new year for my new friend fairuz and keep wondering im gonna miss his face when i will not in malacca anymore..and for kak yong i rasa i akan hilang my best friend bila ada family2 occasion..i wont be sleeping with her anymore coz she's going to be azwan's wife soon...erm time flies..and life goes on...i just wish the best for me..hope 2012 would be the year that i could mend everything that i broke in 2011 and be the year that i could achieve for those things that i kept and dreamed before...to fairuz and kak yong and the rest who has dropped by at my blog..i wish you all the best in fulfilling your 2012 resolution....insyallah...

lately, i rasa penat sangat..macam tak sihat je..maybe i tak control makan...and i dah lama tak consume herbalife i...entahlah i pun pelik and ajaib..i makan macam biasa but then baju2 i mcam longgar..i stress ke?? erm tak taulah....tapi sebenarnya herbalife sangat bagus..it just the matter of time and mood...hahaha...nasi himpit+ rendang ayam = sangat sedap di kedai tok janggut waktu sarapan di masjid tanah ini...huhuhuhuhu
i harap i akan mengamalkan gaya hidup sihat..nak service sampai 60 tahun beb..ngeh ngeh ngeh....

kerja...i nak perform lebih this year...tahun lepas mungkin introductory year for me..i hope i could do better this year..insyallah...

haha..ni gambar i dengan muni...bestnye jadi student...bila nak gi blajar oversea nih???!!!!

you may interested to view on

Related Posts with Thumbnails

Friday, 2 November 2012

super!!!


Assalamualaikum w.b.t..

hi...hehehe..akhirnya berjaya jugak masak pot luck untuk department hari jumaat hari tuh.....puas jugaklah fikir nak masak ape...dekat masjid tanah ni ada satu supermarket nama dia Family Store...boleh la dikira banyak brang dekat situ and harganya pun sesuai dengan golongan berpendapatan ngam ngam mcam i nih..ngeh ngeh ngeh...

petang khamis tu macam bingung la nak masak ape..lama jugak dekat family store tuh..dari pukul 5.15ptg sampai dekat maghrib...call gakti call kak bona semua..dorang bagi suggestion tapi banyk juga barang barang yang tak da dekat situ..so buat ajelah ape yang ada...

so inilah menu menunya....


spaghetti salad...
saya pun first time buat ni..tapi rasa mcam kurang kick la..kena try buat lagi sekali..tapi ni kalau makan time barbeque mesti sesuai...



 scrambble egg...
ni sedap..kawan2 saya pun cakap sedap....hihihi



wedges...
haha..wedges yang tak berapa nak wedges



so itu je...nnti kalau cerita best saya kongsi lagi...jiwa saya kacau ni sebab saya ego!! haha..astaghafirullahallazim....bersabarlah wiwi...jangan salah kan orang je...cermin diri dulu!!!


Thursday, 1 November 2012

apa mau masak ????

assalamualaikum w.b.t....

hi..hehe..baca tajuk mesti dah tau pasal makan...makan makan is me hokkay...haha..ok hari ni dekat office ada gotong royong 5S...my department dah start dari hari tu..so hari ni kami buat jugak even tak berapa nak major..tapi sisihan tu mmg banyak la..harap2 lepas ni semua berjalan dengan lancar...lepas penat sisih aiza zura and i pegi beli barang nak masak cekodok and bubur kacang ...bubur kacang dimasak oleh kak ayu..menjerit la...i kalau dengan kak ayu..mmg nak bergaduh je..tapi lepas tu rileks je....haha 1 jam je dah siap semua..ngeh ngeh ngeh...

esok...nak ada pot luck...nak masak ape ye...rasa mcam nak masak mee kari..tapi cam muak sbb tadi makan nasi ada lauk kari ayam...nak masak soto..takut tak tercapai spec...nak masak laksa renyak pulak...mano nak dapat ikan kembung petang petang ni ha....apepun tunggu jelah entry esok ye..






ni laksa hari tu saya masak time raya hari..haha..lama tak masak..tapi ok kot rasa dia..tak da pulak yang koma lepas makan...ngeh ngeh ngeh....




ok..ni pulak soto..i mmg suka masak soto...sbb i suke makan soto...hehe..soto with begedil is a must!!! ngeh ngeh ngeh ngeh


ni pulak bread pudding...first time i masak ni...i kan enjoy cooking rather than baking...haha..alhamdulillah jadi....superbb!! pujila diri sendiri walaupun mmg byak dipuji bila dorang makan nih...hahaha....



ok lah you guys...tak taulah nak masak ape esok..cumenye...kalau memasak tu bacalah bismillah dan sentiasa ikhlas dan penuh kasih sayang bila memasak..insyallah makanan tu berkat dan sedap untuk dimakan..... 

Wednesday, 31 October 2012

jujur.....

assalamualaikum w.b.t...

hi...lama dah tak update blog..tak taulah nak kate sibuk mmg sibuk..and tak sempat...ramdhan pun sudah..syawal pun sudah..zulkaedah pun sudh selesai..nnti nak masul awal muharram pulak kan...bagi saya..saya perlu meningkatkan ilmu dalam diri saya..kadang rasa terlalu lalai sampai tak ada buat ape2 pun untuk diri dari segi meningkatkan ilmu islam sebagai seorang muslim..insyallah saya akan buat slow slow dan tidak terlalu mengejar dunia..insyallah....

hati ni selalau ada rasa tak betul..tak elokkan mcam tu..tapi kenapa ada rasa mcam tu..mungkin sbb kite berpengalaman mengenainya..kadang2 saya rindu saya yang dulu...sentiasa berlapand dada dan sabar dengan setiap yang berlaku...

janganlah terlalu mengharapkan manusia kerana tidak semua manusia itu menghargai kite..mungkin kite akan jadi yang terakhir bila dah bertemu yang lebih baik...mungkin sekarang adalah masa saya diuji dengan kesalahan kesalahan saya yang lalu..saya harap persaan ini akan hilang tanpa ada persengketaan..semoga Allah memudahkan segala urusan saya dan dia..kadang kadang kite perlu melepaskan sayang itu kerana itulah yang terbaik...walaupun sangat susah..tetapi itu lah yang terbaik...semoga saya sentiasa bermuhasabah diri dan semoga saya sentiasa mendapat kasih sayang dariNya...

jujur...jujurkah saya?? selama saya hidup saya selalu jujur dengan ape yang saya buat..sampailah bila ada keadaan yang membuatkan saya tidak jujur..dan saya rasa saya jadi orang lain..dan keburukan berlaku..dan sejujurnya saya tak suka..saya tak suka semua ni....semoga Allah sentiasa membersihkan hati saya dari segala prasangkan buruk.......




Tuesday, 3 July 2012

insyallah...

assalamualaikum w. b. t.

salam semua..apa khabar? saya harap semua berada dalam keadaan sihat dan sentiasa berada di bawah lindunganNya..insyallah..



lembaran baru dibuka..semoga tahun ini akan menjadi lebih baik daripada tahun lepas..tak salah jika berubah untuk sesuatu yang lebih baik..

Thursday, 7 June 2012

hari ni...

assalamualaikum w.b.t..

penatnye rasa hari ni...tapi layan ajelah...rasa rindu pulak nak update blog panjang2 tapi apakan daya..ape yang saya rasa tak mcam dulu..dulu saya rasa saya happy je..mcam dont give a damn to anything pun..tapi sekarang bak kata kawan saya muni..kenapa kak wiwi tak mcam dulu ha...u mcam bukan jadi diri u sendiri..mungkin i rasa i berhati2 hati kot...tapi jangan sampai terlalu berhati2 tapi u sendiri tak happy...maybe skarang i dah berumur kot..emosi selalu lebih..tapi tak boleh macam tu sebenarnya..hanya diri kite yang boleh buat kite rasa happy and diri kite jugak yang boleh buat sedih....fikir2kanlah wiwi..setiap yang berlaku itu pasti ada hikmahnya..janganlah sesekali menyesali dan merungut dengan ape yang berlaku..itu semua Allah dah susun..siapa kite nak menjangkaunya...yang penting sabar....

semoga hari esok akan jadi lebih baik dari hari ini..

dekat..tapi sebenarnya makin lama makin jauh..................mungkin lama lama hilang.....

selalu rasa akan baik semula...tapi takut.............................

Monday, 4 June 2012

sabarlah wiwi....

assalamualaikum w. b. t...

masuk hari ni dah hari ke2 saya repair kereta saya yang kemalangan minggu lepas..alhamdulillah ramai kawan2 office yang tolong and concern...especially kak ayu..kalau kak ayu tak ada..tak taulah ape den nak jadi..nak beli2 barang kereta manalah tau..hari ni pegi hantar ketuk and cat..tayar pun kena tukar sekali...insyallah kereta siap minggu ni...

insyaaallah semua ini akan berlalu dengan sempurna..kamu-kamu kalau tersinggah ke blog saya..dan saya ada buat khilaf..terasa hati dengan percakapan saya..tersentuh dengan kesilapan tingkah laku saya..saya mohon maaf....


saya tak pernah hilang kawan..tapi sekarang saya mengalami keadaan itu..mungkin saya bukanlah kawan yang baik bagi dia..saya mmg tak sempurna...dan saya kena terima yang saya adalah saya dan enggan berkawan dengan saya adalah pilihan dia...dan mungkin ini adalah mmg cara yang terbaik untuk dia jauhkan diri dari saya yang mungkin selama ni banyak memberi beban kepada dia......sabarlah wiwi..ini yang Allah beri..sentiasalah hadapinya dengan sabar dan bersolat...semoga Allah permudahkan urusan wiwi...

Thursday, 31 May 2012

Bersabarlah dgn kehidupan...

Assalamualaikum w.b.t.. Mcm2 jd pd saya akhir2 ni...byk dugaan yg Allah beri...alhmdulillah...semoga saya lebih banyk bersabar dengan segala yang diberi...insyaallah semua akan berlalu dgn sempurna...insyaallah...

Tuesday, 29 May 2012

assalamualaikum w. b. t...

"Walking Away"

I'm walking away from the troubles in my life
I'm walking away oh to find a better day
im walking away from the troubles in my life
I'm walking away oh to find a better day
sometimes some people get me wrong
when it's something I've said or done
sometimes you feel there is no fun
that's why you turn and run
but now I truly realise
some people don't wanna compromise
well I saw them with my own eyes spreading those lies
and well I don't wanna live a lie, too many sleepless nights
not mentioning the fights, I'm sorry to say lady

Well I'm so tired baby
things you say you're driving me away
whispers in the powder room baby
don't listen to the games they play
girl I thought you'd realise
I'm not like them other guys
coz I saw them with my own eyes
you should've been more wise
and well I don't wanna live a lie, too many sleepless nights
not mentioning the fights, I'm sorry to say
I'm walking away

well this is actually what i feel right now...i am terribbly sad and i just dont know what to do..i have to accept everythings that HE gives me...and i guess i have to walk away of everythings that i should...i wish i could walk under the rain..no one would see me crying....



 



Thursday, 24 May 2012

betul betul saya....

assalamualaikum w.b.t... saya penat...saya tak tau nak buat ape...saya sayang..tapi saya tak mampu..semoga Allah permudah urusan saya..semoga Allah permudah urusan dia..semoga Allah lembutkan hati hati supaya saling memaafi dan semoga Allah memberkati setiap pekerjaan yang kami buat..jauhkanlah kami dari melakukan dan melafazkan perkara perkara yang tidak elok... maafkanlah saya kalau saya betul2 menyakitkan hati..saya tak pernah menyesal dengan ape yang berlaku dulu...tapi saya sedih kalau berterusan...

Saturday, 5 May 2012

halu halu

Assalamualaikum w.b.t... Hai..i dkt kl..ada kursus induksi...2 minggu beb ....best...nnti i update lg....

Saturday, 21 April 2012

its saturday..

assalamualaikum...

hello you guys..what's up!! well im at muni's place..while waiting for her...so i make a quick update...
today is the day which i am really have only myself in masjid tanah..my best friend, azliza will start her new duty in putrajaya next monday..i am alone at last..luckily i have mun in malacca..alhamdulillah...


***please dont take me for granted..once i really feel it ..and being tired of it..i will walk away and leave.....be  nice or LEAVE!!

hehehe...this morning i had chance to watch malacca high school's students practiced this choral speaking...all the best to MHS!! go go go!!!

Saturday, 10 March 2012

10 March 2012

assalamualaikum w.b.t...

well well well...dah lama i tak update...buat buat busy kot..ngeh ngeh ngeh...haha tibe tibe rasa nak gelak sebab i rasa i jakun skrang ni...i am waiting for my brother coming back from fetching my sis in law from office..sambil2 tunggu dorang nak makan sama ( nasik tengah masak ) ...i update la blog..yang jakunnye...keyboard my bro ni wireless..so from far i could type whatever i want..haha the very the jakun of me now...haha.....

okla enough story about my jakunness ( rosak bahasa )....ok..stakat hari ni..ramai jugak yang jenguk2 my blog..sory geng...i mmg tak sempat nak update..and idea pun kurang....nak letak gambar..lagilah...my phone dah tak macam dulu lagi...insyallah ada rezeki boleh la beli yang good one...and mungkin selalu i akan update blog..insyallah..

hari ni i balik jumpe keluarga...tadi my niece bertunang..so jumpelah all my family members..alhamdulillah...makan makan...borak borak...cium cium anak buah..mmg sangat best..i suke..u suke?? kalau suke..please leave comment...haha...

erm..makan sirih?? prnah makan?? tadi i makan sirih...kenapa i makan sirih??? kalau nak tau kena leave comment....haha...

hehe..oklah i nak bermadah sket...i migh feel special sometimes...but still the answer is same...what should i do?? i guess i just go with it...insyaallah the time will come..with u. or may be with someone who is actually mine and i never knew it....inayaallah.....

Thursday, 12 January 2012

seronoknye kalau.....

assalamualaikum w. b. t..

hi semua..rasanya dah lama sangat tak update blog ni..cerita new year pun tak sempat cerita lagi..
tahun 2012..saya sambut new year dekat melaka..dengan kawan saya fairuz and my anak buah kak yong..tengah2 naik cruise dekat melaka tu..tibe2 byk fireworks...happening jugak lah..padestrian yang dekat tepi2 tu semua jerit "happy new year"!! kitorang pun menjerit la jugak...time tu rasa sebak pulak..first time i wish happy new year for my new friend fairuz and keep wondering im gonna miss his face when i will not in malacca anymore..and for kak yong i rasa i akan hilang my best friend bila ada family2 occasion..i wont be sleeping with her anymore coz she's going to be azwan's wife soon...erm time flies..and life goes on...i just wish the best for me..hope 2012 would be the year that i could mend everything that i broke in 2011 and be the year that i could achieve for those things that i kept and dreamed before...to fairuz and kak yong and the rest who has dropped by at my blog..i wish you all the best in fulfilling your 2012 resolution....insyallah...

lately, i rasa penat sangat..macam tak sihat je..maybe i tak control makan...and i dah lama tak consume herbalife i...entahlah i pun pelik and ajaib..i makan macam biasa but then baju2 i mcam longgar..i stress ke?? erm tak taulah....tapi sebenarnya herbalife sangat bagus..it just the matter of time and mood...hahaha...nasi himpit+ rendang ayam = sangat sedap di kedai tok janggut waktu sarapan di masjid tanah ini...huhuhuhuhu
i harap i akan mengamalkan gaya hidup sihat..nak service sampai 60 tahun beb..ngeh ngeh ngeh....

kerja...i nak perform lebih this year...tahun lepas mungkin introductory year for me..i hope i could do better this year..insyallah...

haha..ni gambar i dengan muni...bestnye jadi student...bila nak gi blajar oversea nih???!!!!