Sunday, 29 December 2013

homesick...huhuhu

Assalamualaikum w. b.t

erm baru sampai rumah masjid tanah..sunyinye..minggu lepas mak bak kak ce onye and the family ammar and aie datang..kecoh la rumah ni..now back to normal..only me myself and i at home...hujan pulak tu...

tadi masa nak balik tengok mak berdiri pakai telekong dekat grill tengok wiwi balik mcam sedih pulak..kesian mak..selalu risau pasal wiwi..tadi sebelum balik mak bagi duit..mak cakap buat belanja isi minyak..sedihnya...kalau lah dapat tukar hari tu mungkin mak happy..tapi nak buat macam mana belum ada rezeki nak tukar lagi..so service lagi dekat malaka..inshaAllah dipermudahkan urusan...


mok mek and i...huhuhuu homesick la..lama tak homesick mcam ni..huhuhuhu




wassalam...

Sunday, 15 December 2013

Assalamualaikum w.b.t....

ok ayat cliche...lamanya tak update..berhabuk2 dah blog ni...tak sempat nak update sebab tak nak bukak pekung..heheh oklah mcam2 lah...

well hari ni ok bukan hari ni..minggu ni i duduk diam diam dekat masjid tanah..tak balik jeram tak balik subang..saje...haha lepastu sesak nafas...hehehe takdalah...i saje tak balik and tak kemana mana sebab kemas rumah..sian rumah i yang sewa tu ( sewa rumah je) dah lama tak bela dia..so semalam mmg full throttle kemas..terbatuk batuk..terbongkok bongkok..terpanjat panjat dan mcam mcam ter lagilah..dan hasilnya mmg sangat puas hati...di bahagian dalam sahaja..yang dekat luar..masih lagi mencari cari the best solution yang kucing kucing datang untuk berqada' hajat...bau dia..mak oi...melompat kau!! ahahah..tu isu najis..isu pokok pulak...dah mcam jurassic park kau!! ahhaah 2 minggu lepas i dapat sticker dekat rumah yang mengatakan rumah i tu berpotensi untuk mendapat denggi..so kena bersihkan...adoila...sape mau tolong?! u nak tolong i?? ahahah kenalah panggil mana2 orang yang sudi memotong rumput dan diupahla kan....hehe apepun i akan cube buat next week...huuuuu

ok enough with house chores...my life...ok..citer best sket...sket jelah...i ni sort of kena paksa pergi TOASTMASTER CLUB..nak buat macam mana..ada orang sponsor..so i pegilah...hari2 yang sepatutnya i pergi i mesti cari alasan tak nak pegi eventhough my evaluator selalu update yang i kena pegi...sampailah..hari khamis lepas i rasa i had a CRUSH!!!hahasha crash boom bang!!! sebelum ni i pegi mcam tak da yang menarik..tapi hari tu ada satu makhluk yang menarik..OMG duduk belakang i..then tibe2 pulak clutch i ni jatuh then bertabur lah segalanya..and the best thing dia tolong i ambik2 barang i..bermula dengan miniature perfume i ( i jual perfume..sapa mau beli boleh drop comment..ngeh ngeh ngeh) then kunci kereta..adoi..nape i rasa lain eh..hahahahaha bengong la wiwi ni...hahaha..then sampailah dia buat speech which so i cant take my eyes off towards him la kan...hahaha....taller than me..speak english better than me..such a humor guy..hahaha older than me...hahahaha....erm ntah2 dah kawen...tu tak tau..hehehe tapi kan maybe rase time tu jelah..just keep it for myself...ngeh ngeh ngeh...

ok u guys..my journey on seeking my better half is still moving and will not stop until i meet one...pray for me..2014 ill make sure that during syawal..a picture perfect would be..Insha Allah....






 ok..ni cucu i yang ke-2 Muhammad Firas bin Mohd Azwan...
i dah jadi gemma u!!..heheh


 yang bambam ni pulak..anak buah i yang ke-21..
.Ammar A'raaf bin Abu Zarin... 


alright..ni pulak rumah i yang sudah dikemas..
jemput datang..nnti i masak untuk u k...hehehe

** if you cant figure out where you stand with someone, it might be time to stop standing and start walking....


see you when i see u...... ^_^

you may interested to view on

Related Posts with Thumbnails

Sunday, 29 December 2013

homesick...huhuhu

Assalamualaikum w. b.t

erm baru sampai rumah masjid tanah..sunyinye..minggu lepas mak bak kak ce onye and the family ammar and aie datang..kecoh la rumah ni..now back to normal..only me myself and i at home...hujan pulak tu...

tadi masa nak balik tengok mak berdiri pakai telekong dekat grill tengok wiwi balik mcam sedih pulak..kesian mak..selalu risau pasal wiwi..tadi sebelum balik mak bagi duit..mak cakap buat belanja isi minyak..sedihnya...kalau lah dapat tukar hari tu mungkin mak happy..tapi nak buat macam mana belum ada rezeki nak tukar lagi..so service lagi dekat malaka..inshaAllah dipermudahkan urusan...


mok mek and i...huhuhuu homesick la..lama tak homesick mcam ni..huhuhuhu




wassalam...

Sunday, 15 December 2013

Assalamualaikum w.b.t....

ok ayat cliche...lamanya tak update..berhabuk2 dah blog ni...tak sempat nak update sebab tak nak bukak pekung..heheh oklah mcam2 lah...

well hari ni ok bukan hari ni..minggu ni i duduk diam diam dekat masjid tanah..tak balik jeram tak balik subang..saje...haha lepastu sesak nafas...hehehe takdalah...i saje tak balik and tak kemana mana sebab kemas rumah..sian rumah i yang sewa tu ( sewa rumah je) dah lama tak bela dia..so semalam mmg full throttle kemas..terbatuk batuk..terbongkok bongkok..terpanjat panjat dan mcam mcam ter lagilah..dan hasilnya mmg sangat puas hati...di bahagian dalam sahaja..yang dekat luar..masih lagi mencari cari the best solution yang kucing kucing datang untuk berqada' hajat...bau dia..mak oi...melompat kau!! ahahah..tu isu najis..isu pokok pulak...dah mcam jurassic park kau!! ahhaah 2 minggu lepas i dapat sticker dekat rumah yang mengatakan rumah i tu berpotensi untuk mendapat denggi..so kena bersihkan...adoila...sape mau tolong?! u nak tolong i?? ahahah kenalah panggil mana2 orang yang sudi memotong rumput dan diupahla kan....hehe apepun i akan cube buat next week...huuuuu

ok enough with house chores...my life...ok..citer best sket...sket jelah...i ni sort of kena paksa pergi TOASTMASTER CLUB..nak buat macam mana..ada orang sponsor..so i pegilah...hari2 yang sepatutnya i pergi i mesti cari alasan tak nak pegi eventhough my evaluator selalu update yang i kena pegi...sampailah..hari khamis lepas i rasa i had a CRUSH!!!hahasha crash boom bang!!! sebelum ni i pegi mcam tak da yang menarik..tapi hari tu ada satu makhluk yang menarik..OMG duduk belakang i..then tibe2 pulak clutch i ni jatuh then bertabur lah segalanya..and the best thing dia tolong i ambik2 barang i..bermula dengan miniature perfume i ( i jual perfume..sapa mau beli boleh drop comment..ngeh ngeh ngeh) then kunci kereta..adoi..nape i rasa lain eh..hahahahaha bengong la wiwi ni...hahaha..then sampailah dia buat speech which so i cant take my eyes off towards him la kan...hahaha....taller than me..speak english better than me..such a humor guy..hahaha older than me...hahahaha....erm ntah2 dah kawen...tu tak tau..hehehe tapi kan maybe rase time tu jelah..just keep it for myself...ngeh ngeh ngeh...

ok u guys..my journey on seeking my better half is still moving and will not stop until i meet one...pray for me..2014 ill make sure that during syawal..a picture perfect would be..Insha Allah....






 ok..ni cucu i yang ke-2 Muhammad Firas bin Mohd Azwan...
i dah jadi gemma u!!..heheh


 yang bambam ni pulak..anak buah i yang ke-21..
.Ammar A'raaf bin Abu Zarin... 


alright..ni pulak rumah i yang sudah dikemas..
jemput datang..nnti i masak untuk u k...hehehe

** if you cant figure out where you stand with someone, it might be time to stop standing and start walking....


see you when i see u...... ^_^