Thursday, 21 January 2010

my 28th birthday...

another 22 minutes my birtday will end..and now, i am 28 years old...this year birthday celebration ( erm ada ke sebenarnya..sort of la..) quite different..im touched when there are people still remember my birthday..friends at utm..friends when i was in Uitm..frens from primary and secondary schools...and also friends who just be my friend only in facebook....my family..biasala birthday selalunya tak important..cume onye je yang wish and kak yan pun maybe sbb ada dalam facebook...tak ambik port sangt kot..and i pun tak kisah..hehe..

ina, yaman, yohana, tim, fariha and nida actually girls yang duduk depan bilik i..i rasa terharu sangat sbb dorang sambut my birthday..semalam lepas maghrib pegi makan dekat ewan corner..i takut juga sbb takut tempat tu tak ikut citarasa dorang..mybe kurang bersih ke kurang sedap ke service kurang ke..i takutla..sbb i ni biasa makan gerai2 ni..takut jugak kalau dorang ni jenis yang tak biasa dengan suasana gerai yang mybe gelas tak bersih..pastu tepi longkang ada bau sikit and maybe makanan situ tak sedap..tapi ok je dorang..and i pun happy jugakla..




then the best thing is..dah lepas balik tu..cam dekat kul 12, ina ajak g ambik air kat bwh..hek en ne..tak da keja lain ke..i mmg malas then i bagi dia air sebotol i pun terus tutup pintu...pastu yo pulak datang..cakap ada sorng kawan dia merajuk konon nye i tak suke dia masa kluar tadi..i punyelah explain yang cakap malasnye nak gi pujuk2 ni..entahla i ni mmg bukan jenis manja and tak tau pujuk..maybe sbb i ni kalau sakit hati ke suke pujuk diri sendiri..hmm i berkeras tak nak pegi cause i dont want to layan all that nonsense..tapi yo ni pandai betul..muke siap macam merah macam nak nangis..hei hati lembut i ada jugak kerasnye..i cakap i pegi and yo kuar je i tutup pintu..then dia ketuk and i bukak and cakap okla pegi tapi i tak nak cakap ape2..malasla nak layan and i rasa menyesal sangt keluar tadi kalau tau benda ni nak jadi...alih2 i kuar and bash!!! satu baldi air melekat dekat badan i..pastu bertubi-tubi air mencurah2 kat bdan i..habis basah..i rasa mmg i really love rain..coz people wont know that im crying..huhu sedihnye dorang buat surprise dekat i..we had so much fun sampai masuk bilik i simbah2 dalam shower lagi...hahah best betul rasanya..thanks to yaman ina yo fariha and tim..thanks a lot..you really make my birthday..nak upload pic tak leh plak..sbb mmgla tak digalakkan..heheh sorry...

the next day..lepas subuh je dengar makcik cleaner membebel."kalau sambut hari jadi, bacalah doa selamat..ni tak menyusahkan orang je nak mop mop air ni"..haiyo..itu makcik sudah marah ka..apa mau buat ini macam...heheh i dalam bilik pun sambung la membalas birthday greetings from a few from my friends..hehe..kul 12 ada jamuan GOP and i sibukla kena buat kira2..sbb hari ni jugak ada post mortem brunei..then dalam 1130 i kuar bilik and nampak makcik cleaner tu tengah mop-mop lantai sambil cakap .."dah la licin nak mampus...nak kena mop lagi"..haiyo ini orang mengamuk lagi...i mmg slalu tegur makcik tu..pastu i tegurla knapa makcik?..makcik tu jawab.."nilah budak2 ni tak makan saman, sambut hari jadi main simbah2 air..ni tak lain budak2 askar la ni"..huhu dalam hati ku berkata..makcik, sebenaranya sayalah orang dalam gambar itu..habisla aku kalau makcik tu mengadu and kadikon bukak cctv..mmg habisla..tapi tak kot..tak mungkin...to makcik cleaner...saya mintak maaf, maafkan saya makciik...umur 28thn nilah sa ya sambut birthday kena simbah..tahun lain tak sambut pun makcik..huhu sian makcik...

i continue my journey to the jamuan..on da way..i feel so happy..mybe my birthday..hehe..sampai je tempat jamuan takda orang..boring betul..pastu ada cakap2 merepek2 and makan time...wah best ni makan ada ikan bakar and masak lemak nagka..tapi kalau ada ayam goreng berempah lagi best..ehhee...tapi layan je..sekali tu muni panggil.."cepat la kak wi!" ok ok mun im coming..ingatkan aku je lapar..hehehe..rupenye ada kek..Ya Allah kek aku ke tu...perasan pulak...yela sbb orang greet..heeh tapi kat atas tu tulis "to those who born in january"..haiyo bukan i sorang..so slamat..duit2 orang ni dorang beli kek...huhu tak pelah korang makan dulu..mmg i tak dapat makan pun..heeh rasa sikit dari samira lieyana teo and yah..apepun nice..hehe..




ptg i balik jumpe dr hadina nak kemas bilik..kotor sangt la kipas..bilik pun banyak habuk..i tak bole sket tgk benda camni..kena bersih..sambil bersih tibe ingat phone..la i silent..jaja call fiza pun call..rupenye dorang nak datang..dorang datang bawak pisang goreng kopok leko and cucur udang..huhuhu dorang pun bagi hadiah..terharunye...ingt lagi dorang kat i..huhu sedih..i dapat soft toy from jaja and bear from muni and d gang...heheh thank you..


alamak byk pulak merepek..mesti follower o boring nak baca..betul tak follower?!heheheh...malam pegi ayam penyet...dgn jaja fiza muni yan yah aina teo and shila...tibe2 yana msg nak ajak kuar...tapi tak jadi sbb wi dah kuar dulu...thnx yana coz still remember my birthday....



to wiwi...be a good to your parents..siblings..frens..teachers and absolutely to yourself...happy 28th birthday...may in all things that yo do, you are blessed by HIM....ameennn

Monday, 18 January 2010

my 5th spectacles ...

hahaha..this evening i picked up my new specs with muni..my 5th spectacles actually..as i study in utm..haha feel so good to have a new plastic spectacles..no more itchy..no more pain..huhu but still waiting for my skin to recover..pictures taken pun ala ala tak nampak ape yang tak sepatutnya nampak..heheeh

my immortal

"My Immortal"

I'm so tired of being here
Suppressed by all my childish fears
And if you have to leave
I wish that you would just leave
'Cause your presence still lingers here
And it won't leave me alone

These wounds won't seem to heal
This pain is just too real
There's just too much that time cannot erase

When you cried I'd wipe away all of your tears
When you'd scream I'd fight away all of your fears
And I held your hand through all of these years
But you still have
All of me

You used to captivate me
By your resonating light
Now I'm bound by the life you left behind
Your face it haunts
My once pleasant dreams
Your voice it chased away
All the sanity in me

These wounds won't seem to heal
This pain is just too real
There's just too much that time cannot erase

I've tried so hard to tell myself that you're gone
But though you're still with me
I've been alone all along

Sunday, 17 January 2010

one fine morning...

as usual i woke up at 530am..after taking bath..first thing in my head was to do transcription..alhamdulillah i finished by 830am for 2 hours trial..ada lagi..tak habis lagi..kena buat..tibe tibe i rasa sedih..i rasa macam i lonely pulak..last night kak no call and we chat about 1 hour camtu..i kalau kak no call mesti lama sket..and things that we talked are mostly about family and how to become a good muslim...pagi ni i terfikir..sampai bila i nak macam ni..i selalu rasa sedih bila ingat hal lama..padahal benda tu dah lama and tak da effect pun pada yang lama tu and happy with the life...

this week umur i 28 dah..insyallah tahun ni i grad and insyallah jugak tahun ni dapat posting..harap2 i dapat poli shah alam..bole duduk rumah..i tak rasa jauh pun sebbnye i dah terlalu biasa duduk jauh dari family and im tired..ya Allah harap2 rezeki saya ialah tempat yang dekat dengan family saya...umur 28 thn biasanya orang tu dah ada at least 2 anak..tapi i tak lagi..jodoh tak sampai lagi...hari tu entah macammana gatal tangan sign up frenster and tak notice pun page tu..jaja yang notice..haiyo..tapi time tu tak rasa ape pun cume terfikir dia happy and tak hiraupun pasal yang lama..so i rasa i kena buat camtu gakla..i have to move on...

i ada seorang kawan yang dah lama i tak jumpe tapi dia selalu contact i..dah dekat 8 tahun tak jumpe tapi still contact..then one day dia call dia cam lainla..cakap sumer yang pasal masa depan..i pun confuse dengan dia and dengan diri i sendiri...nak cakap dia serius, dia yang i kenal tak pernah serius and akan hilang tibe2..banyak benda yang i fikir..i bukan jenis yang pilih bulu bila berkawan but when it comes to the things yang serious i bukan jenis tangkap muat and belasah je...banyak benda yang i fikir and banyak benda yang i consider...sometimes i rasa hidup ni tak adil bagi i..tak elok cakap macam tu kan..kite tak tau ape yang ada in our future..Allah saja yang lebih tahu semua tu...

tak adil bila i tak jumpe lagi someone yang bole suit dengan i..good in terms of education, money, family and islam as a way of life...in short someone who is better than the past...im putting myself until 30 to get marry..kalau lebih dari tu i rasa if Allah tells me the best is to be single..so i have to accept it..tapi sedihnye..nnti i dah tua tak da sape nak jaga i..nnti dah tua pun sowang2...huhu sedihnya...hei macam2 la i fikir..harap2 jodoh i hidup lagi and tak meninggal masa kecik..hehe itulah yang my sister cakap..haiyo macam2 la...ni nak express pun tak tau kat sapa..dekat blog je la..and follower pun kalau bacae thanks for the comment..but just keep this story to yourself k...

tapi..apepun i harap tahun ni..umur 28 tahun ni..hidup i akan lebih ok..sentiasa berdoa yang Allah tidak akan lupa hambaNya ini dan sebenarnya itulah yang paling saya takut...

sad but true....

assalamualaikum...today is sunday, the 17th day of 2010...this week, from monday until today, a lot of sudden things happened to me..the details are as follows:-( eceh cam buat class presentation jer..hehhe..eh serious serious)...ok..

mon, 11th jan 2010..

pagi kelas jah daud..tapi dia tak da...ganti en zainuddin..haiyo..stress pulak rasa nak jawab call yang petang ni ada kuiz..semalam baru baca..tak taula nak jawab ape..huhu..duit kpt pulak tak masuk lagi..keciwanya rasa...hati ni rasa macam nak marah dekat semua orang..tapi simpan aje..dahla mimpi buruk malam tadi..tak taula ape kena dengan bilik nih..ke i yang tak betul....tak taula...buat kuiz call..alhamdulillah dapat jawab..harap2 dapt good marks...insyallah....

tue, 12th jan 2010

today, the whole day..no class at all....so merenung nasib yang takda duit sambil bermsg dengan jaja pasal duit..then i called bendahari..i rasa marah sangat dekat bendahari utm bila i called and asked for the money duit tak masuk lagi..then they said, we have to wait until next month, february...and dont forget to settle your residential college fee eh..arrghhh hello!! you ingat we all ni makan gaji ke..bole tunggu next month WTF!!..i dah la pegi brunei kuar duit saving..then balik pun kering lagi..haiyo..ini dugaan sangat teruk wo..sampai i pun kuar itu perkataan..haiyo sudah lama tak cakap itu macam..tolongla kami student yang cume mengharpkan biasiswa utk hidup di sini..huhuu

wed, 13th jan 2010

as early as 8a.m, en razak began his class..enjoyla jugak..we had to design our own computer class layout...me,jaja, muni, yah, fiza and yana in one group...we could consider ours is one of the best..heeheh..then lepas kelas pegi makan dekat paklah..and check duit skali sebelum tuh..alhamdulillah..duit dah habis..haiyo..i sudah marah itu rezeki smalam..hari ini dapat..hati terdetik..something might happen..sbb i cakap yang macam2 semalam..takutnye...on d way g kelas tu jumpe pulak booth clinique..buat promotion...ermm sounded interesting and we all pun pegi la petang tu and grabbed a few freebies...masa g tu, rasa macam nak cantik je..then tertawanla hati ni nak try..so leburla duit RM70...huhu byktu tak pela buat investment sket asalkan cantik..i dah lama tak fikir pasal diri i ni..i mean..tak fikir nak cantik2 pun sejak ...............ptg tu mandi tryla guna that product.then cam suke je sebb kulit i jadi cam bersih sangat..sampai suruh orang pegang..hehe i suke sangat...even tau kena tunggu 7 days, tapi dah excited sangt terus pakai...lalaala...malam g tengok avatar dengan yana, fiza and jaja..hehe even not my genre but i think i enjoyed that show..thanks fiza..belanja...hehehe

thurs, 14th jan 2010

hari ni tak da kelas..then pagi grabbed some freebies lagi.. i managed to answer 1 question and 1 compact powder is mine...petang g beli cartridge printer sbb nak pasang css kat printer terbang 113 dengan 2 pendrive..pastu transfer duit kat kak ce ..kuar dekat maybank sbb senang nak transfer..tup tup..out of service then rm800 dia deduct..perasaan i Allah je yang tahu time tu..jaja teman time tu..jaja pun cam cuak..then call bank islam dia cakap kena tunggu 14 hari bekerja..huhuhu i want my 800 back...huhu

fri, 15th jan 2010

today i supposed to meet my supervisor, but i cancelled it because i did not manage to finish any of her task..so i helped dr dayang regarding our report trip to Brunei last week..finish about 4p.m..masa dekat bilik dr dayang tu, muke i gatal and bila i balik, pegi toilet..i tengok muke i kenapa macam terbakar..gelap..huhu takutnye...buat tak tau jelah..balik pun i basuh muke..jaja ajak gi angsana and i pun buat printer skali dekat jj together with ishu...kite makan mee rebus haji wahid..al kurengla..tak tau ape pasal..otak2 dia pun..huhu..sepanjang malam tu i rasa muka i bengkak..and gatal yang amat sangt..harap2 takd apa ...

on da way balik tu pegi jj nak ambik printer..OMG cartridge yang i beli semalam tu dah lama rupenye and the head pun cam rosak..so printer tu quality dia tak da bila print colour..huhu sedihnye..i mcam kena tipu..nak tukar akan ambik masa and i akan mintak tolong jaja lagi...haiyo..so i terima ajela...

balik g format laptop..i suruh dia backup all documents..i pakai window 7 sekarang..auuu...then minum kat kolej 11 ...kak jijah cakap dia pun gatal2 sampai effect tangan dia..huhu takutnye i...

sat, 16th jan 2010

arrghh..huhuu sedihnye...what happened to me..i tak bole tido last nigth..muke gatal...then pagi i bgn muke i bengkak..rasa berat sangt muke ni..i plan nak g psz tapi malu la muka camni..so ishu and jaja discuss dekat bilik i je..oh muke mcam2 i fikir..petang g jumpe dr and kena inject..then terus buat speck baru..haiyo..melayang lgi duit ku...huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu

pastu lagi sedih...data thesis i langsung gone...backup tak dapat retrieve...huhuhuhu

sun, 17 jan 2010

hari ni i fikir..banyaknye dugaan...i cume bole bersabar and harap everythings gonna be alrite..Ya Allah ya tuhanku..ampunkanlah dosa dosa ku...robbi yasser wala tu asser robbi tamim bil khoir..permudahkan lah urusanku ya Allah, dan sempurnakanlah ia dengan baik..ameen.....

Monday, 11 January 2010

brunei trip ...4th-9th jan 2010

hi all...i just came back from brunei last friday..i trip was fun and guess what i was my first time on board..hehe umur 27 baru dapat naik plane..erm tak pelah.. at least i got the experience..hehhe...
first thing in the morning on the 4th to all of us bergerak ke kl..bak kat zarif "pukul 8 tayar dah golek eh"..erm tapi tak da pun..about 830 am camtu n barula gerak...on the way tu duduk sebelah yana..yana cakap dia cam phobia plak..sbbnye dia tengok cite korea naik plane then terhempas..huhu cuak jugak dengar tp rilex aje la..hehe yana yana..

then sampai LCCT about 12 camtu..i rasa the bus driver laju jugak bwak bas tuh..first time i pg LCCT tu..lainla macam KLIA..tapi okla..tiket pun orang sponsor, so what do you expect much kan..hehe..pastukan ada citer sedih sket..semalam nya..hari ahad.i pegila cari sponsor kat IFMI cafe..50 botol air mineral..pastu tertinggal dalam bas..hei sbar je la..sedihla jugak..tapi cam dah takda rezeki nak buat camne...dekat sini kitorang makan, solat jamak, and teruskan perjalanan..pastu flight delayed..so banyakla lagi kitorang merepek nak habiskan masa..heheh

then..about 6pm we pun take off ke brunei..erm awal tu cam biasa je..tapi lama2 cam pening..wiwi duduk in between yah and wa from spi..tido kejap..pastu borak2 ngan dorang..paling tak tahan yah la..tido je sampaila brunei..heheh memangla bak kata yan..yah ni kalau naik bas..belum keluar kelantan dah tido..then dah nak sampai johor baru dia bangun..hehe..masa atas flight tu cantik sangat..subhanallah..bole plak i sampai atas langit then biru je..nampak awan putih2 je..subhanallah..syukur dapat jugak experience macam tu...bila nak sampai brunei tu malam..about 730 pm camtu..cantik jugak brunei from up..banyak lampu... sampai brunei dekat pukul 730 pm camtu..time ni i cuak sangt sebbnya i yang in charge for lodging then bole pulak lupe yang siapa yang akan ambil from airport..haiyo..tapi alhamdulillah dr dayang datang dengan family dia...so angkutla pegi hotel..tapi kan masa dekat airport ada la beberapa suara sumbang cakap bilik hotel kecil and not enough space to accomodate for 5 people..haiyo..cuak lagi..tapi tak pela..i mmg tau kalau triple accupancy mesti muat punye..family i selalu sumbat je banyak..then bila sampai hotel i cakap i nak tengok bilik dulu baru decide tambah bilik ke tak..alhamdulillah semua ok and bilik pun ok..i sebilik dengan yana, beeha, muni, and falah..ada tiga katil..i tak berapa bole sangt tido himpit2 sbb kesian orang yang tido dengan i tu..so i tido atas lantai lapik comforter..so selesa and tido nyenyak..ok nnti sambung lagi..i penatla tulis..hehe..

masa dekat brunei..i pegi UBD, UNISSA,KUPUSB,..tu yang academic2...then yang berunsurkan sifat terpuji..i pegi ke masjid hasanal bolkiah, jabatan mufti, muzium alat2 kebesaran, kampung air dan menonton friendly match..yang bercirikan hedonisma pula...i pegi jerudong park, pasar malam, gedung, sumbangsih ikhlas, kedai $1.80, supermarket, ayamku restoran dan jugak kedai apek yang jual slpar croc yang berharga $5.90...hehe tempat2 tu sumer best..tengokla pic ye..


hehe
ni dekat jerudong park..i rasa gembira ambik pic dekat spot ni..semua pun senyum dengan gumbila..heheh
















yang ni pulak dekat dalam masjid UBD..walaupun masjidnya berair-cond..tetapi i lebih suke masjid UTM...tak da air-cond..so tahap rajin ke kelas lepas solat zohor masih tinggi..hehee...

ni pulak dekat library UBD..erm our peti sejuk zanariah is much better than them...i pegi section language..collection dia tak sebagus psz..service service yang mereka offer i taula..sebabnye time ni tengahari..then penat i tak explore sangat..cume rasa gumbire je ambik gambar..hehe...

if you scroll down..you will see a picture..yang tulis hati kura..time tu dekat pasar malam...i pun terkejut dia tulis camtu..i pun tanya tu hati kura-kura ke..tapi sebenarnya bukan..rupenye..limpa lembu..orang brunei panggil hati kura..hehe suspen je..kalau tak..siannnn kure kure..hehehe.....rasanya dekat brunei..pasar malam je yang beroperasi sampai pukul 12..yang lain pukul 10 dah gelap..i rasa macam nak marah..even dekat jeram dah sunyi kul 10 tu tapi still ada tempat lain yang boleh pegi..at least 7E..tak taula bila lepas kul 10 je rasa geram..tak dapat makan..tak dapat bersukaria(walaupun i ni homely type of person)..rasa stress gakla...pastu kan dekat pasar malam tu ada tempat basuh pinggan lagi tuk peniage2 kat situ..on d spot basuh..sebab the next day dorang datang lagi menjual..so basuh sekali harung..tengokla pic ye...




i suka la pegi pasar..maybe tempat2 camtu my passion kot..i could see the true bruneian..erm lagi satu nak tunjuk..ada buah ni nama dia sembayao..rasa dia cam lemak2 sket..i rasa masa dekat umah dr dayang hari tu..tengok pic ye..















ha tulah sembayao..ingat lagi yang jual pompuan tua..sian dia jual buah tu je..kitorang ni temuramah je..tapi tak beli..banyak la barang kat pasar tu..tapi compared to malaysia..malaysia lagi best..hehehe proud to be malaysian la ni..dekat pasar ni ..wiwi tak beli ape pun..cam al kurengla kot..cam gakti cakap.."gakti tak rasa yang kau makan makanan brunei 100% from your heart"..heheh...tapi i beli jugak tau..i beli pulut panggang, kopok leko and air kickapoo..hehe kire ok la tukan...ape lagi eh...ermm..i suke trip brunei ni sebab tambah kawan baru gak kot..i dah ada kawan SPI, SPS, fizik...and so on..so ramaila yang i kenal before i grad..even tak rapat..heheh tapi seronok..as one of the organizer..i rasa puas..i dapat experience deal dengan orang brunei..and interact dengan budak2 yang ikut..nak tau satu rahsia tak..hehehe ni nak gatal sket..adik dr dayang encem..tapi dah tunang..eheheh i suke je tengok dia..tinggi about 180cm..then main bola..then chinesse look sket..heheh..ni tips tuk orang yang nak cari jodoh tuk i ye...tinggi..chinesse look..then main bola..i was a big fan of arsenal before...and the rival is MU..hehe..so any candidate? hehehe...

Saturday, 2 January 2010

confused....

nak tulis pe eh..erm macam macamla..last week busy dengan GOP..hari2 pergi kelas then balik mesti kena balas email..punyelah susah nak cari tempat tinggal dekat brunei tuh..tapi finally dapat jugak..alhamdullillah..insyallah isnin pukul 8 pagi dah gerak g LCCT..ni kirer first time naik flight nih..tak taula camne...tapi tercapai gak cite-cite kot..hehe..klakar je orang lain dah terbang kemana-mana tapi i baru nak start..hehee

before that ada presentation on monday..oklah kot..belasah je asalkan settle..nak prepare benda tu lama jugak..tapi banayk gossip dari buat kerja..hehe..lepas discussion dekat psz je pegi makan goreng pisang dekat taman u..gor pis dia sedap sbb ada campur bijan kat tepung dia ..so cam rangup la..kreatif betul orang kat johor ni ye..bukan jual goreng pisang je tapi ada daun bayam goreng jugak..macm2 lagila..keropok leko jemput2 keladi keledek cendawan..just name it you got it la..hehea

lepas makan..pegi teman jaja pegi jusco..bila 3 orang ni dah keluar..ada je aktivit yang klakar..hehe kitorang pegila masuk kat lovely lace..i la start dulu..ambik gambar sana gambar sini merepek sana sini..pastu..

salesgirl : eskusmi..tak bole ambek gambar ye kat sini
3 gadis yang segan : oo o ok..( dengan muka tak brapa
bersalah+segan+cepat2 kluar)..heheh


heheh..kitorang pun keluar..tapi puas hati gak la sbb berjaya gak ambik gambar and agak cantiklahh..heeeh...


hidup 4 thn kat johor ni syok..tapi i ditimpa perasanan kan so layan jelah ape yang bole dilayan..menyibukkan diri dengan mengorganize beberapa benda yang konon nye best.tapi best gakla sebenarnya...hhehe antaranya GOP nih..kitorang nak g brunei so adalah preparation yang kena buat..meeting tu jarang tapi minggu lepas kena buat meeting gak..so discuss la beberapa perkara..tapi selebihnya ambik gambar dengan syafiah anak dr dayang..kalau sarah tau ni mesti jeles..hehe..tengok pic lagi ye..


i suke kot pic ni..kalau sarah nampak mesti jeles..eheh syafiah always reminded me to my sarah..sarah pun suke hug cak wawa..cak wawa yang gem gem la cak wawa yang chomel la macam2 la sarah cakap utk sedapkan hati i nih..eh terlebih plak..syafiah ni kalau hug i mesti cakap..waaa so nice..so soft..keep me warm..sekarang suruh angkat pulak..hei budak kecik..i suka budak kecik..tula kot salah satu rahsia nak awet muda..kena suka budak kecik and hati pun gumbira...hehehhe


erm rasanya tula kot..nanti post lagi lepas balik brunei..i confused..do i ....... not ........... i am confused right now...confused with myself my feeling and my future...

you may interested to view on

Related Posts with Thumbnails

Thursday, 21 January 2010

my 28th birthday...

another 22 minutes my birtday will end..and now, i am 28 years old...this year birthday celebration ( erm ada ke sebenarnya..sort of la..) quite different..im touched when there are people still remember my birthday..friends at utm..friends when i was in Uitm..frens from primary and secondary schools...and also friends who just be my friend only in facebook....my family..biasala birthday selalunya tak important..cume onye je yang wish and kak yan pun maybe sbb ada dalam facebook...tak ambik port sangt kot..and i pun tak kisah..hehe..

ina, yaman, yohana, tim, fariha and nida actually girls yang duduk depan bilik i..i rasa terharu sangat sbb dorang sambut my birthday..semalam lepas maghrib pegi makan dekat ewan corner..i takut juga sbb takut tempat tu tak ikut citarasa dorang..mybe kurang bersih ke kurang sedap ke service kurang ke..i takutla..sbb i ni biasa makan gerai2 ni..takut jugak kalau dorang ni jenis yang tak biasa dengan suasana gerai yang mybe gelas tak bersih..pastu tepi longkang ada bau sikit and maybe makanan situ tak sedap..tapi ok je dorang..and i pun happy jugakla..




then the best thing is..dah lepas balik tu..cam dekat kul 12, ina ajak g ambik air kat bwh..hek en ne..tak da keja lain ke..i mmg malas then i bagi dia air sebotol i pun terus tutup pintu...pastu yo pulak datang..cakap ada sorng kawan dia merajuk konon nye i tak suke dia masa kluar tadi..i punyelah explain yang cakap malasnye nak gi pujuk2 ni..entahla i ni mmg bukan jenis manja and tak tau pujuk..maybe sbb i ni kalau sakit hati ke suke pujuk diri sendiri..hmm i berkeras tak nak pegi cause i dont want to layan all that nonsense..tapi yo ni pandai betul..muke siap macam merah macam nak nangis..hei hati lembut i ada jugak kerasnye..i cakap i pegi and yo kuar je i tutup pintu..then dia ketuk and i bukak and cakap okla pegi tapi i tak nak cakap ape2..malasla nak layan and i rasa menyesal sangt keluar tadi kalau tau benda ni nak jadi...alih2 i kuar and bash!!! satu baldi air melekat dekat badan i..pastu bertubi-tubi air mencurah2 kat bdan i..habis basah..i rasa mmg i really love rain..coz people wont know that im crying..huhu sedihnye dorang buat surprise dekat i..we had so much fun sampai masuk bilik i simbah2 dalam shower lagi...hahah best betul rasanya..thanks to yaman ina yo fariha and tim..thanks a lot..you really make my birthday..nak upload pic tak leh plak..sbb mmgla tak digalakkan..heheh sorry...

the next day..lepas subuh je dengar makcik cleaner membebel."kalau sambut hari jadi, bacalah doa selamat..ni tak menyusahkan orang je nak mop mop air ni"..haiyo..itu makcik sudah marah ka..apa mau buat ini macam...heheh i dalam bilik pun sambung la membalas birthday greetings from a few from my friends..hehe..kul 12 ada jamuan GOP and i sibukla kena buat kira2..sbb hari ni jugak ada post mortem brunei..then dalam 1130 i kuar bilik and nampak makcik cleaner tu tengah mop-mop lantai sambil cakap .."dah la licin nak mampus...nak kena mop lagi"..haiyo ini orang mengamuk lagi...i mmg slalu tegur makcik tu..pastu i tegurla knapa makcik?..makcik tu jawab.."nilah budak2 ni tak makan saman, sambut hari jadi main simbah2 air..ni tak lain budak2 askar la ni"..huhu dalam hati ku berkata..makcik, sebenaranya sayalah orang dalam gambar itu..habisla aku kalau makcik tu mengadu and kadikon bukak cctv..mmg habisla..tapi tak kot..tak mungkin...to makcik cleaner...saya mintak maaf, maafkan saya makciik...umur 28thn nilah sa ya sambut birthday kena simbah..tahun lain tak sambut pun makcik..huhu sian makcik...

i continue my journey to the jamuan..on da way..i feel so happy..mybe my birthday..hehe..sampai je tempat jamuan takda orang..boring betul..pastu ada cakap2 merepek2 and makan time...wah best ni makan ada ikan bakar and masak lemak nagka..tapi kalau ada ayam goreng berempah lagi best..ehhee...tapi layan je..sekali tu muni panggil.."cepat la kak wi!" ok ok mun im coming..ingatkan aku je lapar..hehehe..rupenye ada kek..Ya Allah kek aku ke tu...perasan pulak...yela sbb orang greet..heeh tapi kat atas tu tulis "to those who born in january"..haiyo bukan i sorang..so slamat..duit2 orang ni dorang beli kek...huhu tak pelah korang makan dulu..mmg i tak dapat makan pun..heeh rasa sikit dari samira lieyana teo and yah..apepun nice..hehe..




ptg i balik jumpe dr hadina nak kemas bilik..kotor sangt la kipas..bilik pun banyak habuk..i tak bole sket tgk benda camni..kena bersih..sambil bersih tibe ingat phone..la i silent..jaja call fiza pun call..rupenye dorang nak datang..dorang datang bawak pisang goreng kopok leko and cucur udang..huhuhu dorang pun bagi hadiah..terharunye...ingt lagi dorang kat i..huhu sedih..i dapat soft toy from jaja and bear from muni and d gang...heheh thank you..


alamak byk pulak merepek..mesti follower o boring nak baca..betul tak follower?!heheheh...malam pegi ayam penyet...dgn jaja fiza muni yan yah aina teo and shila...tibe2 yana msg nak ajak kuar...tapi tak jadi sbb wi dah kuar dulu...thnx yana coz still remember my birthday....



to wiwi...be a good to your parents..siblings..frens..teachers and absolutely to yourself...happy 28th birthday...may in all things that yo do, you are blessed by HIM....ameennn

Monday, 18 January 2010

my 5th spectacles ...

hahaha..this evening i picked up my new specs with muni..my 5th spectacles actually..as i study in utm..haha feel so good to have a new plastic spectacles..no more itchy..no more pain..huhu but still waiting for my skin to recover..pictures taken pun ala ala tak nampak ape yang tak sepatutnya nampak..heheeh

my immortal

"My Immortal"

I'm so tired of being here
Suppressed by all my childish fears
And if you have to leave
I wish that you would just leave
'Cause your presence still lingers here
And it won't leave me alone

These wounds won't seem to heal
This pain is just too real
There's just too much that time cannot erase

When you cried I'd wipe away all of your tears
When you'd scream I'd fight away all of your fears
And I held your hand through all of these years
But you still have
All of me

You used to captivate me
By your resonating light
Now I'm bound by the life you left behind
Your face it haunts
My once pleasant dreams
Your voice it chased away
All the sanity in me

These wounds won't seem to heal
This pain is just too real
There's just too much that time cannot erase

I've tried so hard to tell myself that you're gone
But though you're still with me
I've been alone all along

Sunday, 17 January 2010

one fine morning...

as usual i woke up at 530am..after taking bath..first thing in my head was to do transcription..alhamdulillah i finished by 830am for 2 hours trial..ada lagi..tak habis lagi..kena buat..tibe tibe i rasa sedih..i rasa macam i lonely pulak..last night kak no call and we chat about 1 hour camtu..i kalau kak no call mesti lama sket..and things that we talked are mostly about family and how to become a good muslim...pagi ni i terfikir..sampai bila i nak macam ni..i selalu rasa sedih bila ingat hal lama..padahal benda tu dah lama and tak da effect pun pada yang lama tu and happy with the life...

this week umur i 28 dah..insyallah tahun ni i grad and insyallah jugak tahun ni dapat posting..harap2 i dapat poli shah alam..bole duduk rumah..i tak rasa jauh pun sebbnye i dah terlalu biasa duduk jauh dari family and im tired..ya Allah harap2 rezeki saya ialah tempat yang dekat dengan family saya...umur 28 thn biasanya orang tu dah ada at least 2 anak..tapi i tak lagi..jodoh tak sampai lagi...hari tu entah macammana gatal tangan sign up frenster and tak notice pun page tu..jaja yang notice..haiyo..tapi time tu tak rasa ape pun cume terfikir dia happy and tak hiraupun pasal yang lama..so i rasa i kena buat camtu gakla..i have to move on...

i ada seorang kawan yang dah lama i tak jumpe tapi dia selalu contact i..dah dekat 8 tahun tak jumpe tapi still contact..then one day dia call dia cam lainla..cakap sumer yang pasal masa depan..i pun confuse dengan dia and dengan diri i sendiri...nak cakap dia serius, dia yang i kenal tak pernah serius and akan hilang tibe2..banyak benda yang i fikir..i bukan jenis yang pilih bulu bila berkawan but when it comes to the things yang serious i bukan jenis tangkap muat and belasah je...banyak benda yang i fikir and banyak benda yang i consider...sometimes i rasa hidup ni tak adil bagi i..tak elok cakap macam tu kan..kite tak tau ape yang ada in our future..Allah saja yang lebih tahu semua tu...

tak adil bila i tak jumpe lagi someone yang bole suit dengan i..good in terms of education, money, family and islam as a way of life...in short someone who is better than the past...im putting myself until 30 to get marry..kalau lebih dari tu i rasa if Allah tells me the best is to be single..so i have to accept it..tapi sedihnye..nnti i dah tua tak da sape nak jaga i..nnti dah tua pun sowang2...huhu sedihnya...hei macam2 la i fikir..harap2 jodoh i hidup lagi and tak meninggal masa kecik..hehe itulah yang my sister cakap..haiyo macam2 la...ni nak express pun tak tau kat sapa..dekat blog je la..and follower pun kalau bacae thanks for the comment..but just keep this story to yourself k...

tapi..apepun i harap tahun ni..umur 28 tahun ni..hidup i akan lebih ok..sentiasa berdoa yang Allah tidak akan lupa hambaNya ini dan sebenarnya itulah yang paling saya takut...

sad but true....

assalamualaikum...today is sunday, the 17th day of 2010...this week, from monday until today, a lot of sudden things happened to me..the details are as follows:-( eceh cam buat class presentation jer..hehhe..eh serious serious)...ok..

mon, 11th jan 2010..

pagi kelas jah daud..tapi dia tak da...ganti en zainuddin..haiyo..stress pulak rasa nak jawab call yang petang ni ada kuiz..semalam baru baca..tak taula nak jawab ape..huhu..duit kpt pulak tak masuk lagi..keciwanya rasa...hati ni rasa macam nak marah dekat semua orang..tapi simpan aje..dahla mimpi buruk malam tadi..tak taula ape kena dengan bilik nih..ke i yang tak betul....tak taula...buat kuiz call..alhamdulillah dapat jawab..harap2 dapt good marks...insyallah....

tue, 12th jan 2010

today, the whole day..no class at all....so merenung nasib yang takda duit sambil bermsg dengan jaja pasal duit..then i called bendahari..i rasa marah sangat dekat bendahari utm bila i called and asked for the money duit tak masuk lagi..then they said, we have to wait until next month, february...and dont forget to settle your residential college fee eh..arrghhh hello!! you ingat we all ni makan gaji ke..bole tunggu next month WTF!!..i dah la pegi brunei kuar duit saving..then balik pun kering lagi..haiyo..ini dugaan sangat teruk wo..sampai i pun kuar itu perkataan..haiyo sudah lama tak cakap itu macam..tolongla kami student yang cume mengharpkan biasiswa utk hidup di sini..huhuu

wed, 13th jan 2010

as early as 8a.m, en razak began his class..enjoyla jugak..we had to design our own computer class layout...me,jaja, muni, yah, fiza and yana in one group...we could consider ours is one of the best..heeheh..then lepas kelas pegi makan dekat paklah..and check duit skali sebelum tuh..alhamdulillah..duit dah habis..haiyo..i sudah marah itu rezeki smalam..hari ini dapat..hati terdetik..something might happen..sbb i cakap yang macam2 semalam..takutnye...on d way g kelas tu jumpe pulak booth clinique..buat promotion...ermm sounded interesting and we all pun pegi la petang tu and grabbed a few freebies...masa g tu, rasa macam nak cantik je..then tertawanla hati ni nak try..so leburla duit RM70...huhu byktu tak pela buat investment sket asalkan cantik..i dah lama tak fikir pasal diri i ni..i mean..tak fikir nak cantik2 pun sejak ...............ptg tu mandi tryla guna that product.then cam suke je sebb kulit i jadi cam bersih sangat..sampai suruh orang pegang..hehe i suke sangat...even tau kena tunggu 7 days, tapi dah excited sangt terus pakai...lalaala...malam g tengok avatar dengan yana, fiza and jaja..hehe even not my genre but i think i enjoyed that show..thanks fiza..belanja...hehehe

thurs, 14th jan 2010

hari ni tak da kelas..then pagi grabbed some freebies lagi.. i managed to answer 1 question and 1 compact powder is mine...petang g beli cartridge printer sbb nak pasang css kat printer terbang 113 dengan 2 pendrive..pastu transfer duit kat kak ce ..kuar dekat maybank sbb senang nak transfer..tup tup..out of service then rm800 dia deduct..perasaan i Allah je yang tahu time tu..jaja teman time tu..jaja pun cam cuak..then call bank islam dia cakap kena tunggu 14 hari bekerja..huhuhu i want my 800 back...huhu

fri, 15th jan 2010

today i supposed to meet my supervisor, but i cancelled it because i did not manage to finish any of her task..so i helped dr dayang regarding our report trip to Brunei last week..finish about 4p.m..masa dekat bilik dr dayang tu, muke i gatal and bila i balik, pegi toilet..i tengok muke i kenapa macam terbakar..gelap..huhu takutnye...buat tak tau jelah..balik pun i basuh muke..jaja ajak gi angsana and i pun buat printer skali dekat jj together with ishu...kite makan mee rebus haji wahid..al kurengla..tak tau ape pasal..otak2 dia pun..huhu..sepanjang malam tu i rasa muka i bengkak..and gatal yang amat sangt..harap2 takd apa ...

on da way balik tu pegi jj nak ambik printer..OMG cartridge yang i beli semalam tu dah lama rupenye and the head pun cam rosak..so printer tu quality dia tak da bila print colour..huhu sedihnye..i mcam kena tipu..nak tukar akan ambik masa and i akan mintak tolong jaja lagi...haiyo..so i terima ajela...

balik g format laptop..i suruh dia backup all documents..i pakai window 7 sekarang..auuu...then minum kat kolej 11 ...kak jijah cakap dia pun gatal2 sampai effect tangan dia..huhu takutnye i...

sat, 16th jan 2010

arrghh..huhuu sedihnye...what happened to me..i tak bole tido last nigth..muke gatal...then pagi i bgn muke i bengkak..rasa berat sangt muke ni..i plan nak g psz tapi malu la muka camni..so ishu and jaja discuss dekat bilik i je..oh muke mcam2 i fikir..petang g jumpe dr and kena inject..then terus buat speck baru..haiyo..melayang lgi duit ku...huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu

pastu lagi sedih...data thesis i langsung gone...backup tak dapat retrieve...huhuhuhu

sun, 17 jan 2010

hari ni i fikir..banyaknye dugaan...i cume bole bersabar and harap everythings gonna be alrite..Ya Allah ya tuhanku..ampunkanlah dosa dosa ku...robbi yasser wala tu asser robbi tamim bil khoir..permudahkan lah urusanku ya Allah, dan sempurnakanlah ia dengan baik..ameen.....

Monday, 11 January 2010

brunei trip ...4th-9th jan 2010

hi all...i just came back from brunei last friday..i trip was fun and guess what i was my first time on board..hehe umur 27 baru dapat naik plane..erm tak pelah.. at least i got the experience..hehhe...
first thing in the morning on the 4th to all of us bergerak ke kl..bak kat zarif "pukul 8 tayar dah golek eh"..erm tapi tak da pun..about 830 am camtu n barula gerak...on the way tu duduk sebelah yana..yana cakap dia cam phobia plak..sbbnye dia tengok cite korea naik plane then terhempas..huhu cuak jugak dengar tp rilex aje la..hehe yana yana..

then sampai LCCT about 12 camtu..i rasa the bus driver laju jugak bwak bas tuh..first time i pg LCCT tu..lainla macam KLIA..tapi okla..tiket pun orang sponsor, so what do you expect much kan..hehe..pastukan ada citer sedih sket..semalam nya..hari ahad.i pegila cari sponsor kat IFMI cafe..50 botol air mineral..pastu tertinggal dalam bas..hei sbar je la..sedihla jugak..tapi cam dah takda rezeki nak buat camne...dekat sini kitorang makan, solat jamak, and teruskan perjalanan..pastu flight delayed..so banyakla lagi kitorang merepek nak habiskan masa..heheh

then..about 6pm we pun take off ke brunei..erm awal tu cam biasa je..tapi lama2 cam pening..wiwi duduk in between yah and wa from spi..tido kejap..pastu borak2 ngan dorang..paling tak tahan yah la..tido je sampaila brunei..heheh memangla bak kata yan..yah ni kalau naik bas..belum keluar kelantan dah tido..then dah nak sampai johor baru dia bangun..hehe..masa atas flight tu cantik sangat..subhanallah..bole plak i sampai atas langit then biru je..nampak awan putih2 je..subhanallah..syukur dapat jugak experience macam tu...bila nak sampai brunei tu malam..about 730 pm camtu..cantik jugak brunei from up..banyak lampu... sampai brunei dekat pukul 730 pm camtu..time ni i cuak sangt sebbnya i yang in charge for lodging then bole pulak lupe yang siapa yang akan ambil from airport..haiyo..tapi alhamdulillah dr dayang datang dengan family dia...so angkutla pegi hotel..tapi kan masa dekat airport ada la beberapa suara sumbang cakap bilik hotel kecil and not enough space to accomodate for 5 people..haiyo..cuak lagi..tapi tak pela..i mmg tau kalau triple accupancy mesti muat punye..family i selalu sumbat je banyak..then bila sampai hotel i cakap i nak tengok bilik dulu baru decide tambah bilik ke tak..alhamdulillah semua ok and bilik pun ok..i sebilik dengan yana, beeha, muni, and falah..ada tiga katil..i tak berapa bole sangt tido himpit2 sbb kesian orang yang tido dengan i tu..so i tido atas lantai lapik comforter..so selesa and tido nyenyak..ok nnti sambung lagi..i penatla tulis..hehe..

masa dekat brunei..i pegi UBD, UNISSA,KUPUSB,..tu yang academic2...then yang berunsurkan sifat terpuji..i pegi ke masjid hasanal bolkiah, jabatan mufti, muzium alat2 kebesaran, kampung air dan menonton friendly match..yang bercirikan hedonisma pula...i pegi jerudong park, pasar malam, gedung, sumbangsih ikhlas, kedai $1.80, supermarket, ayamku restoran dan jugak kedai apek yang jual slpar croc yang berharga $5.90...hehe tempat2 tu sumer best..tengokla pic ye..


hehe
ni dekat jerudong park..i rasa gembira ambik pic dekat spot ni..semua pun senyum dengan gumbila..heheh
















yang ni pulak dekat dalam masjid UBD..walaupun masjidnya berair-cond..tetapi i lebih suke masjid UTM...tak da air-cond..so tahap rajin ke kelas lepas solat zohor masih tinggi..hehee...

ni pulak dekat library UBD..erm our peti sejuk zanariah is much better than them...i pegi section language..collection dia tak sebagus psz..service service yang mereka offer i taula..sebabnye time ni tengahari..then penat i tak explore sangat..cume rasa gumbire je ambik gambar..hehe...

if you scroll down..you will see a picture..yang tulis hati kura..time tu dekat pasar malam...i pun terkejut dia tulis camtu..i pun tanya tu hati kura-kura ke..tapi sebenarnya bukan..rupenye..limpa lembu..orang brunei panggil hati kura..hehe suspen je..kalau tak..siannnn kure kure..hehehe.....rasanya dekat brunei..pasar malam je yang beroperasi sampai pukul 12..yang lain pukul 10 dah gelap..i rasa macam nak marah..even dekat jeram dah sunyi kul 10 tu tapi still ada tempat lain yang boleh pegi..at least 7E..tak taula bila lepas kul 10 je rasa geram..tak dapat makan..tak dapat bersukaria(walaupun i ni homely type of person)..rasa stress gakla...pastu kan dekat pasar malam tu ada tempat basuh pinggan lagi tuk peniage2 kat situ..on d spot basuh..sebab the next day dorang datang lagi menjual..so basuh sekali harung..tengokla pic ye...




i suka la pegi pasar..maybe tempat2 camtu my passion kot..i could see the true bruneian..erm lagi satu nak tunjuk..ada buah ni nama dia sembayao..rasa dia cam lemak2 sket..i rasa masa dekat umah dr dayang hari tu..tengok pic ye..















ha tulah sembayao..ingat lagi yang jual pompuan tua..sian dia jual buah tu je..kitorang ni temuramah je..tapi tak beli..banyak la barang kat pasar tu..tapi compared to malaysia..malaysia lagi best..hehehe proud to be malaysian la ni..dekat pasar ni ..wiwi tak beli ape pun..cam al kurengla kot..cam gakti cakap.."gakti tak rasa yang kau makan makanan brunei 100% from your heart"..heheh...tapi i beli jugak tau..i beli pulut panggang, kopok leko and air kickapoo..hehe kire ok la tukan...ape lagi eh...ermm..i suke trip brunei ni sebab tambah kawan baru gak kot..i dah ada kawan SPI, SPS, fizik...and so on..so ramaila yang i kenal before i grad..even tak rapat..heheh tapi seronok..as one of the organizer..i rasa puas..i dapat experience deal dengan orang brunei..and interact dengan budak2 yang ikut..nak tau satu rahsia tak..hehehe ni nak gatal sket..adik dr dayang encem..tapi dah tunang..eheheh i suke je tengok dia..tinggi about 180cm..then main bola..then chinesse look sket..heheh..ni tips tuk orang yang nak cari jodoh tuk i ye...tinggi..chinesse look..then main bola..i was a big fan of arsenal before...and the rival is MU..hehe..so any candidate? hehehe...

Saturday, 2 January 2010

confused....

nak tulis pe eh..erm macam macamla..last week busy dengan GOP..hari2 pergi kelas then balik mesti kena balas email..punyelah susah nak cari tempat tinggal dekat brunei tuh..tapi finally dapat jugak..alhamdullillah..insyallah isnin pukul 8 pagi dah gerak g LCCT..ni kirer first time naik flight nih..tak taula camne...tapi tercapai gak cite-cite kot..hehe..klakar je orang lain dah terbang kemana-mana tapi i baru nak start..hehee

before that ada presentation on monday..oklah kot..belasah je asalkan settle..nak prepare benda tu lama jugak..tapi banayk gossip dari buat kerja..hehe..lepas discussion dekat psz je pegi makan goreng pisang dekat taman u..gor pis dia sedap sbb ada campur bijan kat tepung dia ..so cam rangup la..kreatif betul orang kat johor ni ye..bukan jual goreng pisang je tapi ada daun bayam goreng jugak..macm2 lagila..keropok leko jemput2 keladi keledek cendawan..just name it you got it la..hehea

lepas makan..pegi teman jaja pegi jusco..bila 3 orang ni dah keluar..ada je aktivit yang klakar..hehe kitorang pegila masuk kat lovely lace..i la start dulu..ambik gambar sana gambar sini merepek sana sini..pastu..

salesgirl : eskusmi..tak bole ambek gambar ye kat sini
3 gadis yang segan : oo o ok..( dengan muka tak brapa
bersalah+segan+cepat2 kluar)..heheh


heheh..kitorang pun keluar..tapi puas hati gak la sbb berjaya gak ambik gambar and agak cantiklahh..heeeh...


hidup 4 thn kat johor ni syok..tapi i ditimpa perasanan kan so layan jelah ape yang bole dilayan..menyibukkan diri dengan mengorganize beberapa benda yang konon nye best.tapi best gakla sebenarnya...hhehe antaranya GOP nih..kitorang nak g brunei so adalah preparation yang kena buat..meeting tu jarang tapi minggu lepas kena buat meeting gak..so discuss la beberapa perkara..tapi selebihnya ambik gambar dengan syafiah anak dr dayang..kalau sarah tau ni mesti jeles..hehe..tengok pic lagi ye..


i suke kot pic ni..kalau sarah nampak mesti jeles..eheh syafiah always reminded me to my sarah..sarah pun suke hug cak wawa..cak wawa yang gem gem la cak wawa yang chomel la macam2 la sarah cakap utk sedapkan hati i nih..eh terlebih plak..syafiah ni kalau hug i mesti cakap..waaa so nice..so soft..keep me warm..sekarang suruh angkat pulak..hei budak kecik..i suka budak kecik..tula kot salah satu rahsia nak awet muda..kena suka budak kecik and hati pun gumbira...hehehhe


erm rasanya tula kot..nanti post lagi lepas balik brunei..i confused..do i ....... not ........... i am confused right now...confused with myself my feeling and my future...