Friday, 2 November 2012

super!!!


Assalamualaikum w.b.t..

hi...hehehe..akhirnya berjaya jugak masak pot luck untuk department hari jumaat hari tuh.....puas jugaklah fikir nak masak ape...dekat masjid tanah ni ada satu supermarket nama dia Family Store...boleh la dikira banyak brang dekat situ and harganya pun sesuai dengan golongan berpendapatan ngam ngam mcam i nih..ngeh ngeh ngeh...

petang khamis tu macam bingung la nak masak ape..lama jugak dekat family store tuh..dari pukul 5.15ptg sampai dekat maghrib...call gakti call kak bona semua..dorang bagi suggestion tapi banyk juga barang barang yang tak da dekat situ..so buat ajelah ape yang ada...

so inilah menu menunya....


spaghetti salad...
saya pun first time buat ni..tapi rasa mcam kurang kick la..kena try buat lagi sekali..tapi ni kalau makan time barbeque mesti sesuai...



 scrambble egg...
ni sedap..kawan2 saya pun cakap sedap....hihihi



wedges...
haha..wedges yang tak berapa nak wedges



so itu je...nnti kalau cerita best saya kongsi lagi...jiwa saya kacau ni sebab saya ego!! haha..astaghafirullahallazim....bersabarlah wiwi...jangan salah kan orang je...cermin diri dulu!!!


Thursday, 1 November 2012

apa mau masak ????

assalamualaikum w.b.t....

hi..hehe..baca tajuk mesti dah tau pasal makan...makan makan is me hokkay...haha..ok hari ni dekat office ada gotong royong 5S...my department dah start dari hari tu..so hari ni kami buat jugak even tak berapa nak major..tapi sisihan tu mmg banyak la..harap2 lepas ni semua berjalan dengan lancar...lepas penat sisih aiza zura and i pegi beli barang nak masak cekodok and bubur kacang ...bubur kacang dimasak oleh kak ayu..menjerit la...i kalau dengan kak ayu..mmg nak bergaduh je..tapi lepas tu rileks je....haha 1 jam je dah siap semua..ngeh ngeh ngeh...

esok...nak ada pot luck...nak masak ape ye...rasa mcam nak masak mee kari..tapi cam muak sbb tadi makan nasi ada lauk kari ayam...nak masak soto..takut tak tercapai spec...nak masak laksa renyak pulak...mano nak dapat ikan kembung petang petang ni ha....apepun tunggu jelah entry esok ye..






ni laksa hari tu saya masak time raya hari..haha..lama tak masak..tapi ok kot rasa dia..tak da pulak yang koma lepas makan...ngeh ngeh ngeh....




ok..ni pulak soto..i mmg suka masak soto...sbb i suke makan soto...hehe..soto with begedil is a must!!! ngeh ngeh ngeh ngeh


ni pulak bread pudding...first time i masak ni...i kan enjoy cooking rather than baking...haha..alhamdulillah jadi....superbb!! pujila diri sendiri walaupun mmg byak dipuji bila dorang makan nih...hahaha....



ok lah you guys...tak taulah nak masak ape esok..cumenye...kalau memasak tu bacalah bismillah dan sentiasa ikhlas dan penuh kasih sayang bila memasak..insyallah makanan tu berkat dan sedap untuk dimakan..... 

you may interested to view on

Related Posts with Thumbnails

Friday, 2 November 2012

super!!!


Assalamualaikum w.b.t..

hi...hehehe..akhirnya berjaya jugak masak pot luck untuk department hari jumaat hari tuh.....puas jugaklah fikir nak masak ape...dekat masjid tanah ni ada satu supermarket nama dia Family Store...boleh la dikira banyak brang dekat situ and harganya pun sesuai dengan golongan berpendapatan ngam ngam mcam i nih..ngeh ngeh ngeh...

petang khamis tu macam bingung la nak masak ape..lama jugak dekat family store tuh..dari pukul 5.15ptg sampai dekat maghrib...call gakti call kak bona semua..dorang bagi suggestion tapi banyk juga barang barang yang tak da dekat situ..so buat ajelah ape yang ada...

so inilah menu menunya....


spaghetti salad...
saya pun first time buat ni..tapi rasa mcam kurang kick la..kena try buat lagi sekali..tapi ni kalau makan time barbeque mesti sesuai...



 scrambble egg...
ni sedap..kawan2 saya pun cakap sedap....hihihi



wedges...
haha..wedges yang tak berapa nak wedges



so itu je...nnti kalau cerita best saya kongsi lagi...jiwa saya kacau ni sebab saya ego!! haha..astaghafirullahallazim....bersabarlah wiwi...jangan salah kan orang je...cermin diri dulu!!!


Thursday, 1 November 2012

apa mau masak ????

assalamualaikum w.b.t....

hi..hehe..baca tajuk mesti dah tau pasal makan...makan makan is me hokkay...haha..ok hari ni dekat office ada gotong royong 5S...my department dah start dari hari tu..so hari ni kami buat jugak even tak berapa nak major..tapi sisihan tu mmg banyak la..harap2 lepas ni semua berjalan dengan lancar...lepas penat sisih aiza zura and i pegi beli barang nak masak cekodok and bubur kacang ...bubur kacang dimasak oleh kak ayu..menjerit la...i kalau dengan kak ayu..mmg nak bergaduh je..tapi lepas tu rileks je....haha 1 jam je dah siap semua..ngeh ngeh ngeh...

esok...nak ada pot luck...nak masak ape ye...rasa mcam nak masak mee kari..tapi cam muak sbb tadi makan nasi ada lauk kari ayam...nak masak soto..takut tak tercapai spec...nak masak laksa renyak pulak...mano nak dapat ikan kembung petang petang ni ha....apepun tunggu jelah entry esok ye..






ni laksa hari tu saya masak time raya hari..haha..lama tak masak..tapi ok kot rasa dia..tak da pulak yang koma lepas makan...ngeh ngeh ngeh....




ok..ni pulak soto..i mmg suka masak soto...sbb i suke makan soto...hehe..soto with begedil is a must!!! ngeh ngeh ngeh ngeh


ni pulak bread pudding...first time i masak ni...i kan enjoy cooking rather than baking...haha..alhamdulillah jadi....superbb!! pujila diri sendiri walaupun mmg byak dipuji bila dorang makan nih...hahaha....



ok lah you guys...tak taulah nak masak ape esok..cumenye...kalau memasak tu bacalah bismillah dan sentiasa ikhlas dan penuh kasih sayang bila memasak..insyallah makanan tu berkat dan sedap untuk dimakan.....