Tuesday, 23 November 2010

end of misery......

Assalamualaikum w.b.t..

ok ok..i dah tak sedih dah..things that should be happed, is happened..so let it be...as a reminder for me..be extra-careful in future because it is hard to predict people..and obviously, they are extremely different from you!!! chill babeh chill..hehe...

sebenarnya..tadi masa lepas office i rasa down jugak..rasa mcam tak best pulak hari ni..tapi nak buat camne..so biar ajelah..lama2 oklah tu...nak mengajar mmg la mcam tu kan..byk benda kena fikir and harap2 Allah permudah segala urusan.....insyallah...

oklah i nak share a good news with you guys..hehe sbnrny maghrib tadi i baru khatam my tafsir Al-Quran....



hehe..tulis nama pun dalam jawi beb ( i tak sekolah agama hokkay!!! i ngaji kat surau je time kecik2 dulu)..walaupun my handwriting quite artistic, but still it could be read right??..hehe...oklah..i beli tafsir ni masa i baru first time dapat duit scholar kpt dulu...beribu2 beb..puas gak la enjoy time tu..tapi i beringat gak..i nak beli tafsir ni..sbbnya ..alhamdulillah i boleh ngaji..tapi rsa mcam tak lengkap sbb tak tau betul2 ape isi kandungan Al-Quran tu..so i pun mengambil langkah bijak agar menggunakan duit kpt itu..so bila time duit dah habis dulu..tafsir ni bykla menyedarkan keborosan i dulu..ngeh ngeh ngeh..kire tak la boros sbb aku dah beli gak harta yang berfaedah ni ( ayat nak sedapkan hati eh..bila duit sumer dah gone!!)....

seriously, masa mula2 beli dulu..i mmg niat yang i akan baca tafsir ni sampai i khatam..dalam sehari i mesti kena baca dia even 1 page je..actually it is good to begin your day with reciting Al-Quran..so mmg Alhamdulillah i buat..sbb tulah mengambil masa hampir setahun baru dapat khatam..yelah kadang2 i ni lalai..cume mmg sempat sehari satu page aje....then hari ni..magribh..Alhamdulillah surah Al-Nas ialah surah terakhir yang i baca....

actually, by reciting this tafsir, i could agree that i learn a lot about myself, my islam, and my surroundings...kadang2 bila i sedih2 and baca tafsir ni...the pain pun hilang...semua yang dalam tu mmg sangat memotivatekan diri i yang sememangnya kurang ilmu and selalu sangat buat silap...bila baca kan mmg boleh nangis la..kalau nak tau..kenalah test baca...insyallah tak rugi kalau anda baca..

pernah dulu i ada cite2 nak belikan tafsir for someone..tapi tak sempat...actually tafsir ni pun good kalau nak jadikan present kan..mungkin dengan tafsir ni boleh merubah seseorang tu jugak..wallahuallam...

oklah..selamat mencuba membaca tafsir..kalau boleh baca Al-Quran..insyallah anda juga boleh mmbaca tafsir....

wassalam...

i rasa sedih la...

assalamualaikum w.b.t....

hi..how are things?? i wish all of you are happy and enjoying life as the way it is..

i sedih la hari ni..maybe it is wrong to tell things that sort of too personal to others...and end up with misery...i might losing it..........uwaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Thursday, 18 November 2010

dream what you dare to dream.....

assalamualaikum w.b.t.....

hi..time glides too fast and too furious...barely, almost a month i consider myself as a person who live far from family and enjoying life as a lone ranger, an educator, and a learner...Alhamdullillah He listened to all my prayers and things easily moved to the right path...




Tuesday, 9 November 2010

CEPATLAHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!

cepat la dapat gaji..aku dah meroyan nak shopping!!! huhuhuhuhu seksa gak bila kerja gomen ni kalau msk timing salah..kena tunggu 3 bulan beb baru dapat gaji...mmg la orang cakap masyuk bila dapat nnti..tapi hari2 yang i lalui mmg penuh keperitan...huhu nak buat camne..sabar ajelah kan..

sekian, terima kasih...assalamualaikum....

Sunday, 7 November 2010

broadband ku rusak!!

assalamualaikum w.b.t...

hi ..sorry la kalau u guys rindu dekat i..ngeh ngeh ngeh...broadband i rosak la..nnti ti la bila dah ok i akan selalu update lg..

erm..ingat dewa ingat i hokkay!!!

you may interested to view on

Related Posts with Thumbnails

Tuesday, 23 November 2010

end of misery......

Assalamualaikum w.b.t..

ok ok..i dah tak sedih dah..things that should be happed, is happened..so let it be...as a reminder for me..be extra-careful in future because it is hard to predict people..and obviously, they are extremely different from you!!! chill babeh chill..hehe...

sebenarnya..tadi masa lepas office i rasa down jugak..rasa mcam tak best pulak hari ni..tapi nak buat camne..so biar ajelah..lama2 oklah tu...nak mengajar mmg la mcam tu kan..byk benda kena fikir and harap2 Allah permudah segala urusan.....insyallah...

oklah i nak share a good news with you guys..hehe sbnrny maghrib tadi i baru khatam my tafsir Al-Quran....



hehe..tulis nama pun dalam jawi beb ( i tak sekolah agama hokkay!!! i ngaji kat surau je time kecik2 dulu)..walaupun my handwriting quite artistic, but still it could be read right??..hehe...oklah..i beli tafsir ni masa i baru first time dapat duit scholar kpt dulu...beribu2 beb..puas gak la enjoy time tu..tapi i beringat gak..i nak beli tafsir ni..sbbnya ..alhamdulillah i boleh ngaji..tapi rsa mcam tak lengkap sbb tak tau betul2 ape isi kandungan Al-Quran tu..so i pun mengambil langkah bijak agar menggunakan duit kpt itu..so bila time duit dah habis dulu..tafsir ni bykla menyedarkan keborosan i dulu..ngeh ngeh ngeh..kire tak la boros sbb aku dah beli gak harta yang berfaedah ni ( ayat nak sedapkan hati eh..bila duit sumer dah gone!!)....

seriously, masa mula2 beli dulu..i mmg niat yang i akan baca tafsir ni sampai i khatam..dalam sehari i mesti kena baca dia even 1 page je..actually it is good to begin your day with reciting Al-Quran..so mmg Alhamdulillah i buat..sbb tulah mengambil masa hampir setahun baru dapat khatam..yelah kadang2 i ni lalai..cume mmg sempat sehari satu page aje....then hari ni..magribh..Alhamdulillah surah Al-Nas ialah surah terakhir yang i baca....

actually, by reciting this tafsir, i could agree that i learn a lot about myself, my islam, and my surroundings...kadang2 bila i sedih2 and baca tafsir ni...the pain pun hilang...semua yang dalam tu mmg sangat memotivatekan diri i yang sememangnya kurang ilmu and selalu sangat buat silap...bila baca kan mmg boleh nangis la..kalau nak tau..kenalah test baca...insyallah tak rugi kalau anda baca..

pernah dulu i ada cite2 nak belikan tafsir for someone..tapi tak sempat...actually tafsir ni pun good kalau nak jadikan present kan..mungkin dengan tafsir ni boleh merubah seseorang tu jugak..wallahuallam...

oklah..selamat mencuba membaca tafsir..kalau boleh baca Al-Quran..insyallah anda juga boleh mmbaca tafsir....

wassalam...

i rasa sedih la...

assalamualaikum w.b.t....

hi..how are things?? i wish all of you are happy and enjoying life as the way it is..

i sedih la hari ni..maybe it is wrong to tell things that sort of too personal to others...and end up with misery...i might losing it..........uwaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Thursday, 18 November 2010

dream what you dare to dream.....

assalamualaikum w.b.t.....

hi..time glides too fast and too furious...barely, almost a month i consider myself as a person who live far from family and enjoying life as a lone ranger, an educator, and a learner...Alhamdullillah He listened to all my prayers and things easily moved to the right path...




Tuesday, 9 November 2010

CEPATLAHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!

cepat la dapat gaji..aku dah meroyan nak shopping!!! huhuhuhuhu seksa gak bila kerja gomen ni kalau msk timing salah..kena tunggu 3 bulan beb baru dapat gaji...mmg la orang cakap masyuk bila dapat nnti..tapi hari2 yang i lalui mmg penuh keperitan...huhu nak buat camne..sabar ajelah kan..

sekian, terima kasih...assalamualaikum....

Sunday, 7 November 2010

broadband ku rusak!!

assalamualaikum w.b.t...

hi ..sorry la kalau u guys rindu dekat i..ngeh ngeh ngeh...broadband i rosak la..nnti ti la bila dah ok i akan selalu update lg..

erm..ingat dewa ingat i hokkay!!!