Wednesday, 24 February 2010

GOP presentation...

today is the day for GOP's Presentation...i managed to do it..i know my language still not fluent enough to impress people..but..i guess this is an early preparation for me for the VIVA...i mixed the language..i switchedd the code..and even alternated the language between English and BM..please be consistent..however..it was a success..some people did enjoy my views and respond to me when i ask eventhough a simple question..hihi..so all the best wiwi..do the best for you future undertaking..so next trip?! Sweden and Mecca..insyallah..robbi yasser wala tu assir..robbi thamim bil khoir..Ya Allah Ya tuhanku..permudah kanlah urusan ku dan janganlah kau susahkan dia..sempurnakanlah dia dengan baik..ameen..these are pictures taken at the early in the morning..ada mood nak ambik pic pakai selendang..haha rasa cam cantik pulak..hihi bila mau kurus ini...bersabarlah wiwi..pasti kurus jua...huhu



Monday, 22 February 2010

Wednesday, 17 February 2010

i won the easy whizzy quiz...hihihi congrats to me..

hihi..i macam tak caya je...u want to know something..last monday..yeke..erm a week before holidays la..mun and i went to self-access lab to learn about concordance..then punyelah slow..sambil2 tu mun bukak internet tengok dia punye favorite korean actor..i pun cakap dengan mun..cube check siapa menang for this week punye quiz..check punye check evelyn yang menang..i cakap ngan mun..u tak nak masuk ke..orang malasla kak wi..malas tapi dia buat jugak..i tengok la mun buat..dia bukak wiki and search for the answer and i ada pun tolong jawab..then dia hantar..then dia pulak log in into my account..dah tau answer..then click ajela..without further thought...hihi tu la kot jawapannya..

petang..kelas miss fatimah..dia cakapla pasal quiz ni and again one of our classmate menang..tapi mun cakap boringgggg...hihi kelakarla mun..then miss cakapla munirah i saw you name as well as wirda..you are among the earliest..tak taula time tu i rasa macam i menang...hihi sekali tu..tadi dalam bas..yana yazed sms..cakap i menang..sebelum ada berangan ngan yana..makan char mee kalau menang..nak makan best2 yang lain mahal tak mampulah...hihi sekali i menang da...i menang atas dasar ape eh..mmg credit tu mun la..hihi i pun ada menyumbang gak la...hihi klakar la..memang klakar..and rezeki mencurah kali ini...alhamdulillah...

easy whizzy quiz ni open to all utm's students..publish in a english learning web for utm students..every week will be a quiz..questions regarding the utm and english language itself..the fastest and with right answer will be the winner and will get RM20..hihi fun kan..best belajar kat UTM..ayuh belajar di UTM...hihiihi

ha ni lah hadiah nye..RM20..tadi claim dengan yana..hihi..alhamdulillah...

rezeki....

hi..i balik cuti last week..wednesday nite i dah sampai kl rumah kak no..kak no fetched me at serdang..then sampai rumah dia..Ya Allah..ada ketam masak cili api..sukenye..even tu lauk tengahari yang tak habis..tapi bila dah orang macam i ni..teringin makan ketam..rasa syukur sangat..tak terkirenye gembiranya..hihi



next day..i went to kak no's office..alhamdullillah ape yang i nak for my psm i dapat..pastu i rasa enjoy sangat pegi shopping groceries dengan kak no...dia cakap kosongla fridge dia..then we all pun pegi..haiyo mmg best la..ape yang i nak sumer dia beli..tapi i tak dapat makan semua pun..hihi i feel happy when my sis is happy tu yang penting...balik dari office..biasala kak no akan tanye i nak makan ape..hihi tapi kali ni tak rasa nak makan sangat so i makan je ape yang bibik masak...sbb lunch tu we all tak makan..banyak makan tidbits je...the next day my gakti came over to fetch me up at kak no's place...hahha ni i lagi suke...dapat jumpe sofia and sarah..biasala sofia..baru jumpe mesti dia malu malu..then ok..sofia dah pandai nyanyi lagu "bengang" from akim..o ho i surprised...astro u influenced my niece a lot..



on saturday pulak..ni yang paling best..we decided to do some shopping at one utama..tapi kan cam takut tutup..al maklumlah raye cine..so kite try pegi the nearest mall, pyramid..Ya Allah sangat la ramai orang..we all dah rasa macam orang asing pulak..rasa nak bernafas pun tak bole and nak shopping ape lagi..sangat la tak best..i grabbed a pair of shoes je..pastu balik..sebab sesak nafas..tak bestla..so we hopped to subang parada..aaa barulah bernafas..i love subang parade..aha..nak tau..dekat subang parade dah ada cool blog..and sarah pun for all this while yang cool blog ada..she enjoyed the coral blue tu..haahh i surprised plak..sbb yang kat jay bee cakap kt klang valley tak da lagi..hihihi bole la i bercool blog pasni...and the best thing is..malay yang buat..hihihi...i mmg niat nak blanja sarah sushi hari tu..so ingt nak try sakae sushi or teppanyaki..tapi tak jadi..sbb i rasa nak berkenny rogers plak..and sarah pun ok..so we had so much fun there..tapi kan follower..u jangan makan tangy chicken spaghetti dia..i rasa punyelah tak sedap..macam spaghetti masak asam pedas...sarah pun menyesal order..tapi tak pe kite makan benda lain jugak...hihi





hihi..lepas makan tu..jeng jeng jeng..disebabkan kitorang ni memang suke makan..and harga nye pun cecah certain amount ( bagus jugak suke makan ni..hihi tak rugi tau) i di offer untuk menggores for CNY kenny rogers reward..hihi i dalam hati terdetik..mesti tak da luck..i jarang dapat bertuah camtu then i suruh la sarah scratch..pastu nampak cam RM3 yeke cm RM30 pun ada gak..pastu dah sampai habis sarah pun cakap tige ratus la cak wawa..ha yeke..budak yang bagi card tu pun cam stunning je..dia pun refer kat manager dia..wah betulla i dapat RM300 reward..cam tak caye je..in mind mmg time tu ingat my parents je..i nak bawak the whole family to enjoy it...then i called everybody the next night we all pun pegi...tapi cume yang tak da abang, kak no and abang cik's family..yang lain ada..puas makan and cume add beberapa rm je for drink..then lebih jugak kitoranng makan..kena gores lagi..haha..kali ni i yang scratch..hihi RM5 je dapat..alhamdullillah lepasla kalau nk beli muffin..erm u nak tau tak..yang time makan for the yesterday with my sis only dia lupe nak bill out ada one dish ni..so i pun bayarlah jugak..mula nak ingat rezeki..tapi fikir balik takpe lah sbb benda makan so better bayar..hihi







hihi..tulah cerita kenny rogers i..pastu ada lagi bila cakap pasal rezeki ni..insyallah bulan 6 ni i pegi umrah..alhamdulillah ada orang nak sponsor i pegi sana..mintak2 Allah mudahkan urusan i nak pegi ni..tulah yang di namakan rezeki Allah kan..rezeki yang tak disangka-sangka...i rasa syukur sangt...maybe i ada kurang pada tempat lain tapi Allah ganjarkan i dengan rezeki i masih ada family yang sentiasa support i..syukur alhamdulillah...

****************PSM TRIVIA*******************

hihi cuti betul2 cuti..sentuh sikit je psm..sory eh..i balik ni i manje manje dengan u ye..sampai siap..jangan majuk tau..ula harapan i nak grad ..jangan majuk tau..jangan majuk ye sayang..hihi sian psm i...to my supervisor..i love u so much...thank you for teaching me on how to use concordance..lepas ni buat corpus pulak ye wirda..huiyo name i ke yang di sebut tu..gerun nye..hihi..insyallah...dr wirda in the making...hihi student aku pun esok bengong macam aku...hihi takpe..aku best!!

Friday, 5 February 2010

ketika cinta bertasbih...

Pernah tengok tak cerita ni..hihi before this dengar lagu je..kembang kempis dada ku..hehe first time dengar punyelah lawak..terkekeh-kekeh gelak..pastu orang cakap cerita ni best..wiwi pun ada satu hari tu balik teman yana beli tiket singgah kat pasar..jap eh..kat pasar tu ada apek tong tong cheng..tengok pic dulu..pastu i sambung cerita..apek tu knapa tak..orang cina banyak datang kat dia bagi duit.then..apek tu bagi sampul pink..i takut nak short muka dia..then dapat ambik belakang je..ee takuts takuts..hehe




ok back to bila cinta bertasbih..bila kat pasar tu ada la apek gak yang jual dvd..asek apek je..so words of the day apek ye..hihi..ok serius..i pun belila DVD tu..balik je walaupun banyak keja tapi tengok jugak..sambil tengok sambil kemas bilik..erm i ni asek kemas bilik je..sbbnye suke sepahkan bilik jugak..hihi..erm bestla cerita tu..ada gak scene yang menusuk kalbu..tapi kan geram nye lah..sebabnya i beli cerita tasbih 1 then ending tu pulak bole dia cakap to be continued..punyelah hangin satu badan dan mendatangkan amarah kepada saya..haiyo...malam tu jugak post dekat facebook sape ada..alhamdulillah ada kwan2 yang post..and credit to biha spi sbb dia ada cinta tasbih 2...i pun tengoklah..alamak sedih pulak la cerita ni...

actually cerita ni pasal jodoh..asek cari jodoh je..yang bagusnye dia cari jodoh in islamic way la..maybe zaman2 rasul macam tu..tapi tak taula..and maybe indonesian culture to find partners for life..banykla membuat kan i fikir..ooo camni eh cari jodoh..ooo camni eh..kalau baik ikhlas..jodoh kite pun dikalangan tu jugak..and ada jugak yang i belajar..rupenye kalau kite mengalah dan mendahulu kan orang lain dan bukan diri kite hukumnye makhruh..seolah2 olah kite menghalang diri kite untuk beribadah..erm baru i terfikir..i ni mengalah jugak dulu..and kirenye makhruk jugakla and kire menzalimi diri sendiri..tapikan jodoh tu kan kerja Allah..erm tak taulah susah nak cakp..no comment..cume bagi i..jodoh tu samada kite nak ataupun tak nak je...for me, ketika cinta bertasbih ni cerita dia nak cakap..kalau mmg jodoh kite..tetap jodoh kite..kalau bukan..memg bukan kite punye..kite cume perlu bersabar..hhihi...

teringat pagi ni my fren mel..sms remind me to become her best girl on her wedding day..2nd april dia nikah..and i have to wear off-white baju kurung..erm nak kena buat baju ni..nntila tunggu balik rumah..ntah2 ada baju tu..kalau tak da pinjam..kalu tak da jugak..beli..hihii..pastu mel cakap..betul ke wi aku nak kahwin dengan jiban..erm i cakap nape tibe2 cakap camtu..then mel cakapla coz actually mel ni dulu penah ada crush dengan jiban..and dorang hilang..then bila jumpe balik..jadi terus..sedih pulak teringt cerita mel..and sbb tulah mel mcam tak caya..takpelah mel..u decided on it..and never look back...as friend i wish you the best..may jiban and you will be together till the end of time...erm kire mel ni jugak macam ketika cinta bertasbih jugak la..sabar, doa, dugaan and akhirnya together..macm kite bertasbih..kite zikir, doa mohon dan sabar..semoga Allah sentiasa dengar apa yang kite hajati...insyallah...

rasanya ok la entry kali ni..erm i baru managed to transfer my phone pic to my laptop..ni kire pic ala2 cinta bertasbih gak la ni..credit to muni...hihi



These pictures were taken by muni after finish performing my zuhur prayer at Dr Dayang's room..telekong dia buat i rasa chomel..sbb tu i suruh muni ambik gambar..hihihihi

Tuesday, 2 February 2010

i rasa nak nangis..

banyak nye keje..psm banyak lagi nak buat...asignment lain lagi la banyak..huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuuuuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu

Monday, 1 February 2010

a blast saturday....



hi..erm dah basi ke cerita nih..eh tak la..baru je lagi..heheh..last friday z picked me up..wah..lama tak jumpe z..then bawak balik rumah dia..wahh bestnye..tapi kan..i ni sengal sket..ada a few pictures yang tak tertransfer..i thaught sumer dah transfer then i delete la all the pic..tapi ada a few yang tertransfer..huhu bikin potong la ini mcam..apepun i had a great time with z and family...

malam jumaat tu z ambil dalam pukul 1045pm..sian z..from office rush to utm and bawak balik rumah dia..hehe lama tak jumpe z..z so chomel and santek..kawan2 z dah kurus sekarang..tengok pic ye..hehe mmg chomel..dalam kereta je we shared a lot of stories..sampaila depan rumah z tu..ada kucing tau..i halau kucing tu and masuk balik dalam kereta pun bole sambung cerita lagi..hehe z still macam dulu..listen to every story of mine...sampai rumah je..mak z masak mihun sup..so yummy..dessert pulak bubur merah putih..spoil betul petang tu dah makan..tapi bole jalan lagi...habis pun.. lepas makan borak lagi sampai pukul 2 pagi..haiyo best betullah...tengokla
kitorang borak mmg tak ingat dunia..dah malam2 baru nak cuci muka and bersih2 sumer..baru tido..heheh..esok pulak lepas subuh je..wah lagi heavan..oh i miss my mum..i bangun nak wudhuk je..mak z tengah ngaji..macmtulah suasana subuh di rumah i..my mak and my bak will recite al-quran after subuh prayer..huhu mak nntila bulan 5 wi balik..insyallah...

ok back to my story...lepas solat je i pegi dapur..mak z goreng mee and goreng ayam berempah..Ya Allah syukurnya..dapat makan makanan rumah...mak z sangt baik.i tolongla kacau2 mee goreng tu..mak z cakap " lama tak balik rumah ye wiwi "..maybe dia nampak i macam rindu dekat kuali and senduk kot..hehehe malu i...pastu kitorang sarapan kat luar rumah...huhu i hilang la dat pic...
lepas makan z and i pegi pasar..wah i mmg suka pegi pasar..bole nampak mcam2 and macamla idea nak mask...lepas balik pasar singgah rumah kakak z..kak in..alamak kak in tengah buat karipap beb!! original..kalau kakak aku ni..kak yati sah sah goreng karipap segere kak munah..tapi karipap kak in mmg best and i yang goreng..sambil goreng sambil makan sambil minum air jagung susu sambil tengok z siang udang and sotong..z sangt expert ok buat tu semua..
kak in ada 3 orang ank..nuha nabila and aisyah..hhahaa aisyah ni paling best..tudung i mmg kedepan agaknya kusyuk sms then time tu aisyah datang dekat i..dia bole tarik tudung tu kebelakang sikit..hahah chomelnye lah...ni lah ank2 buah z...

lepas balik rumah kak in..mak z cakap..pegilah jalan2..tak pe nanti makcik masak..wah ni lagi best ni..wiwi ngan z pun pegilah jalan..kebetulan dr dayang call dia cakap pasal kem dayang yang ada dekat situ..so i ngan z pun panjang la langkah kesana...

banyak jugak tempat pgi termasukla gunung pulai..bila dekat gunung pulai tu mak z risau sbb tak balik2..hehehe yelah asek begambo aje..heeh sorry makcik....

so tengahiri kitorang makan sambal udang petai ( petai ni tanam sendiri ok bukan beli kat pasar, and rasa dia sangt lain and mmg sedap) + ayam goreng berempah + ayam kari + otak otak = sangat puas hati dan sedap..


petang tu masak sambal asrama..hehe buat dapur orang macam dapur sendiri..malu i..pastu balik..singgah pasar pontian...beli toto and box..hehe suke suke...

ok sekian sahaja cerita saya buat kali ni..tengokla gambar anda pasti dapat merasakan keseronokan saya..heheh...

you may interested to view on

Related Posts with Thumbnails

Wednesday, 24 February 2010

GOP presentation...

today is the day for GOP's Presentation...i managed to do it..i know my language still not fluent enough to impress people..but..i guess this is an early preparation for me for the VIVA...i mixed the language..i switchedd the code..and even alternated the language between English and BM..please be consistent..however..it was a success..some people did enjoy my views and respond to me when i ask eventhough a simple question..hihi..so all the best wiwi..do the best for you future undertaking..so next trip?! Sweden and Mecca..insyallah..robbi yasser wala tu assir..robbi thamim bil khoir..Ya Allah Ya tuhanku..permudah kanlah urusan ku dan janganlah kau susahkan dia..sempurnakanlah dia dengan baik..ameen..these are pictures taken at the early in the morning..ada mood nak ambik pic pakai selendang..haha rasa cam cantik pulak..hihi bila mau kurus ini...bersabarlah wiwi..pasti kurus jua...huhu



Monday, 22 February 2010

Wednesday, 17 February 2010

i won the easy whizzy quiz...hihihi congrats to me..

hihi..i macam tak caya je...u want to know something..last monday..yeke..erm a week before holidays la..mun and i went to self-access lab to learn about concordance..then punyelah slow..sambil2 tu mun bukak internet tengok dia punye favorite korean actor..i pun cakap dengan mun..cube check siapa menang for this week punye quiz..check punye check evelyn yang menang..i cakap ngan mun..u tak nak masuk ke..orang malasla kak wi..malas tapi dia buat jugak..i tengok la mun buat..dia bukak wiki and search for the answer and i ada pun tolong jawab..then dia hantar..then dia pulak log in into my account..dah tau answer..then click ajela..without further thought...hihi tu la kot jawapannya..

petang..kelas miss fatimah..dia cakapla pasal quiz ni and again one of our classmate menang..tapi mun cakap boringgggg...hihi kelakarla mun..then miss cakapla munirah i saw you name as well as wirda..you are among the earliest..tak taula time tu i rasa macam i menang...hihi sekali tu..tadi dalam bas..yana yazed sms..cakap i menang..sebelum ada berangan ngan yana..makan char mee kalau menang..nak makan best2 yang lain mahal tak mampulah...hihi sekali i menang da...i menang atas dasar ape eh..mmg credit tu mun la..hihi i pun ada menyumbang gak la...hihi klakar la..memang klakar..and rezeki mencurah kali ini...alhamdulillah...

easy whizzy quiz ni open to all utm's students..publish in a english learning web for utm students..every week will be a quiz..questions regarding the utm and english language itself..the fastest and with right answer will be the winner and will get RM20..hihi fun kan..best belajar kat UTM..ayuh belajar di UTM...hihiihi

ha ni lah hadiah nye..RM20..tadi claim dengan yana..hihi..alhamdulillah...

rezeki....

hi..i balik cuti last week..wednesday nite i dah sampai kl rumah kak no..kak no fetched me at serdang..then sampai rumah dia..Ya Allah..ada ketam masak cili api..sukenye..even tu lauk tengahari yang tak habis..tapi bila dah orang macam i ni..teringin makan ketam..rasa syukur sangat..tak terkirenye gembiranya..hihi



next day..i went to kak no's office..alhamdullillah ape yang i nak for my psm i dapat..pastu i rasa enjoy sangat pegi shopping groceries dengan kak no...dia cakap kosongla fridge dia..then we all pun pegi..haiyo mmg best la..ape yang i nak sumer dia beli..tapi i tak dapat makan semua pun..hihi i feel happy when my sis is happy tu yang penting...balik dari office..biasala kak no akan tanye i nak makan ape..hihi tapi kali ni tak rasa nak makan sangat so i makan je ape yang bibik masak...sbb lunch tu we all tak makan..banyak makan tidbits je...the next day my gakti came over to fetch me up at kak no's place...hahha ni i lagi suke...dapat jumpe sofia and sarah..biasala sofia..baru jumpe mesti dia malu malu..then ok..sofia dah pandai nyanyi lagu "bengang" from akim..o ho i surprised...astro u influenced my niece a lot..



on saturday pulak..ni yang paling best..we decided to do some shopping at one utama..tapi kan cam takut tutup..al maklumlah raye cine..so kite try pegi the nearest mall, pyramid..Ya Allah sangat la ramai orang..we all dah rasa macam orang asing pulak..rasa nak bernafas pun tak bole and nak shopping ape lagi..sangat la tak best..i grabbed a pair of shoes je..pastu balik..sebab sesak nafas..tak bestla..so we hopped to subang parada..aaa barulah bernafas..i love subang parade..aha..nak tau..dekat subang parade dah ada cool blog..and sarah pun for all this while yang cool blog ada..she enjoyed the coral blue tu..haahh i surprised plak..sbb yang kat jay bee cakap kt klang valley tak da lagi..hihihi bole la i bercool blog pasni...and the best thing is..malay yang buat..hihihi...i mmg niat nak blanja sarah sushi hari tu..so ingt nak try sakae sushi or teppanyaki..tapi tak jadi..sbb i rasa nak berkenny rogers plak..and sarah pun ok..so we had so much fun there..tapi kan follower..u jangan makan tangy chicken spaghetti dia..i rasa punyelah tak sedap..macam spaghetti masak asam pedas...sarah pun menyesal order..tapi tak pe kite makan benda lain jugak...hihi





hihi..lepas makan tu..jeng jeng jeng..disebabkan kitorang ni memang suke makan..and harga nye pun cecah certain amount ( bagus jugak suke makan ni..hihi tak rugi tau) i di offer untuk menggores for CNY kenny rogers reward..hihi i dalam hati terdetik..mesti tak da luck..i jarang dapat bertuah camtu then i suruh la sarah scratch..pastu nampak cam RM3 yeke cm RM30 pun ada gak..pastu dah sampai habis sarah pun cakap tige ratus la cak wawa..ha yeke..budak yang bagi card tu pun cam stunning je..dia pun refer kat manager dia..wah betulla i dapat RM300 reward..cam tak caye je..in mind mmg time tu ingat my parents je..i nak bawak the whole family to enjoy it...then i called everybody the next night we all pun pegi...tapi cume yang tak da abang, kak no and abang cik's family..yang lain ada..puas makan and cume add beberapa rm je for drink..then lebih jugak kitoranng makan..kena gores lagi..haha..kali ni i yang scratch..hihi RM5 je dapat..alhamdullillah lepasla kalau nk beli muffin..erm u nak tau tak..yang time makan for the yesterday with my sis only dia lupe nak bill out ada one dish ni..so i pun bayarlah jugak..mula nak ingat rezeki..tapi fikir balik takpe lah sbb benda makan so better bayar..hihi







hihi..tulah cerita kenny rogers i..pastu ada lagi bila cakap pasal rezeki ni..insyallah bulan 6 ni i pegi umrah..alhamdulillah ada orang nak sponsor i pegi sana..mintak2 Allah mudahkan urusan i nak pegi ni..tulah yang di namakan rezeki Allah kan..rezeki yang tak disangka-sangka...i rasa syukur sangt...maybe i ada kurang pada tempat lain tapi Allah ganjarkan i dengan rezeki i masih ada family yang sentiasa support i..syukur alhamdulillah...

****************PSM TRIVIA*******************

hihi cuti betul2 cuti..sentuh sikit je psm..sory eh..i balik ni i manje manje dengan u ye..sampai siap..jangan majuk tau..ula harapan i nak grad ..jangan majuk tau..jangan majuk ye sayang..hihi sian psm i...to my supervisor..i love u so much...thank you for teaching me on how to use concordance..lepas ni buat corpus pulak ye wirda..huiyo name i ke yang di sebut tu..gerun nye..hihi..insyallah...dr wirda in the making...hihi student aku pun esok bengong macam aku...hihi takpe..aku best!!

Friday, 5 February 2010

ketika cinta bertasbih...

Pernah tengok tak cerita ni..hihi before this dengar lagu je..kembang kempis dada ku..hehe first time dengar punyelah lawak..terkekeh-kekeh gelak..pastu orang cakap cerita ni best..wiwi pun ada satu hari tu balik teman yana beli tiket singgah kat pasar..jap eh..kat pasar tu ada apek tong tong cheng..tengok pic dulu..pastu i sambung cerita..apek tu knapa tak..orang cina banyak datang kat dia bagi duit.then..apek tu bagi sampul pink..i takut nak short muka dia..then dapat ambik belakang je..ee takuts takuts..hehe




ok back to bila cinta bertasbih..bila kat pasar tu ada la apek gak yang jual dvd..asek apek je..so words of the day apek ye..hihi..ok serius..i pun belila DVD tu..balik je walaupun banyak keja tapi tengok jugak..sambil tengok sambil kemas bilik..erm i ni asek kemas bilik je..sbbnye suke sepahkan bilik jugak..hihi..erm bestla cerita tu..ada gak scene yang menusuk kalbu..tapi kan geram nye lah..sebabnya i beli cerita tasbih 1 then ending tu pulak bole dia cakap to be continued..punyelah hangin satu badan dan mendatangkan amarah kepada saya..haiyo...malam tu jugak post dekat facebook sape ada..alhamdulillah ada kwan2 yang post..and credit to biha spi sbb dia ada cinta tasbih 2...i pun tengoklah..alamak sedih pulak la cerita ni...

actually cerita ni pasal jodoh..asek cari jodoh je..yang bagusnye dia cari jodoh in islamic way la..maybe zaman2 rasul macam tu..tapi tak taula..and maybe indonesian culture to find partners for life..banykla membuat kan i fikir..ooo camni eh cari jodoh..ooo camni eh..kalau baik ikhlas..jodoh kite pun dikalangan tu jugak..and ada jugak yang i belajar..rupenye kalau kite mengalah dan mendahulu kan orang lain dan bukan diri kite hukumnye makhruh..seolah2 olah kite menghalang diri kite untuk beribadah..erm baru i terfikir..i ni mengalah jugak dulu..and kirenye makhruk jugakla and kire menzalimi diri sendiri..tapikan jodoh tu kan kerja Allah..erm tak taulah susah nak cakp..no comment..cume bagi i..jodoh tu samada kite nak ataupun tak nak je...for me, ketika cinta bertasbih ni cerita dia nak cakap..kalau mmg jodoh kite..tetap jodoh kite..kalau bukan..memg bukan kite punye..kite cume perlu bersabar..hhihi...

teringat pagi ni my fren mel..sms remind me to become her best girl on her wedding day..2nd april dia nikah..and i have to wear off-white baju kurung..erm nak kena buat baju ni..nntila tunggu balik rumah..ntah2 ada baju tu..kalau tak da pinjam..kalu tak da jugak..beli..hihii..pastu mel cakap..betul ke wi aku nak kahwin dengan jiban..erm i cakap nape tibe2 cakap camtu..then mel cakapla coz actually mel ni dulu penah ada crush dengan jiban..and dorang hilang..then bila jumpe balik..jadi terus..sedih pulak teringt cerita mel..and sbb tulah mel mcam tak caya..takpelah mel..u decided on it..and never look back...as friend i wish you the best..may jiban and you will be together till the end of time...erm kire mel ni jugak macam ketika cinta bertasbih jugak la..sabar, doa, dugaan and akhirnya together..macm kite bertasbih..kite zikir, doa mohon dan sabar..semoga Allah sentiasa dengar apa yang kite hajati...insyallah...

rasanya ok la entry kali ni..erm i baru managed to transfer my phone pic to my laptop..ni kire pic ala2 cinta bertasbih gak la ni..credit to muni...hihi



These pictures were taken by muni after finish performing my zuhur prayer at Dr Dayang's room..telekong dia buat i rasa chomel..sbb tu i suruh muni ambik gambar..hihihihi

Tuesday, 2 February 2010

i rasa nak nangis..

banyak nye keje..psm banyak lagi nak buat...asignment lain lagi la banyak..huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuuuuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu

Monday, 1 February 2010

a blast saturday....



hi..erm dah basi ke cerita nih..eh tak la..baru je lagi..heheh..last friday z picked me up..wah..lama tak jumpe z..then bawak balik rumah dia..wahh bestnye..tapi kan..i ni sengal sket..ada a few pictures yang tak tertransfer..i thaught sumer dah transfer then i delete la all the pic..tapi ada a few yang tertransfer..huhu bikin potong la ini mcam..apepun i had a great time with z and family...

malam jumaat tu z ambil dalam pukul 1045pm..sian z..from office rush to utm and bawak balik rumah dia..hehe lama tak jumpe z..z so chomel and santek..kawan2 z dah kurus sekarang..tengok pic ye..hehe mmg chomel..dalam kereta je we shared a lot of stories..sampaila depan rumah z tu..ada kucing tau..i halau kucing tu and masuk balik dalam kereta pun bole sambung cerita lagi..hehe z still macam dulu..listen to every story of mine...sampai rumah je..mak z masak mihun sup..so yummy..dessert pulak bubur merah putih..spoil betul petang tu dah makan..tapi bole jalan lagi...habis pun.. lepas makan borak lagi sampai pukul 2 pagi..haiyo best betullah...tengokla
kitorang borak mmg tak ingat dunia..dah malam2 baru nak cuci muka and bersih2 sumer..baru tido..heheh..esok pulak lepas subuh je..wah lagi heavan..oh i miss my mum..i bangun nak wudhuk je..mak z tengah ngaji..macmtulah suasana subuh di rumah i..my mak and my bak will recite al-quran after subuh prayer..huhu mak nntila bulan 5 wi balik..insyallah...

ok back to my story...lepas solat je i pegi dapur..mak z goreng mee and goreng ayam berempah..Ya Allah syukurnya..dapat makan makanan rumah...mak z sangt baik.i tolongla kacau2 mee goreng tu..mak z cakap " lama tak balik rumah ye wiwi "..maybe dia nampak i macam rindu dekat kuali and senduk kot..hehehe malu i...pastu kitorang sarapan kat luar rumah...huhu i hilang la dat pic...
lepas makan z and i pegi pasar..wah i mmg suka pegi pasar..bole nampak mcam2 and macamla idea nak mask...lepas balik pasar singgah rumah kakak z..kak in..alamak kak in tengah buat karipap beb!! original..kalau kakak aku ni..kak yati sah sah goreng karipap segere kak munah..tapi karipap kak in mmg best and i yang goreng..sambil goreng sambil makan sambil minum air jagung susu sambil tengok z siang udang and sotong..z sangt expert ok buat tu semua..
kak in ada 3 orang ank..nuha nabila and aisyah..hhahaa aisyah ni paling best..tudung i mmg kedepan agaknya kusyuk sms then time tu aisyah datang dekat i..dia bole tarik tudung tu kebelakang sikit..hahah chomelnye lah...ni lah ank2 buah z...

lepas balik rumah kak in..mak z cakap..pegilah jalan2..tak pe nanti makcik masak..wah ni lagi best ni..wiwi ngan z pun pegilah jalan..kebetulan dr dayang call dia cakap pasal kem dayang yang ada dekat situ..so i ngan z pun panjang la langkah kesana...

banyak jugak tempat pgi termasukla gunung pulai..bila dekat gunung pulai tu mak z risau sbb tak balik2..hehehe yelah asek begambo aje..heeh sorry makcik....

so tengahiri kitorang makan sambal udang petai ( petai ni tanam sendiri ok bukan beli kat pasar, and rasa dia sangt lain and mmg sedap) + ayam goreng berempah + ayam kari + otak otak = sangat puas hati dan sedap..


petang tu masak sambal asrama..hehe buat dapur orang macam dapur sendiri..malu i..pastu balik..singgah pasar pontian...beli toto and box..hehe suke suke...

ok sekian sahaja cerita saya buat kali ni..tengokla gambar anda pasti dapat merasakan keseronokan saya..heheh...