Monday, 31 May 2010

Maroon 5 - Makes Me Wonder

so this is goodbye ---------- ('',)

Maroon 5 - Won't Go Home Without You

let's enjoy this maroon 5 song...im quite addicted with maroon 5 these days...i wont go home without you....

Thursday, 27 May 2010

the day when people do not stand still...

salam..

some people say that, people get what they deserve...but...i always bump into a situation which i think the things that people give me seldom i give to people.. Allah creates the thingss for me..with his own reasons...and i have to accept it...

nak tau tak..i rasa nak nangis..tapi biasalah nangis dalam hati je...i selalu bumped dengan situation which relate to my own appearance...feature i ni dh la besar..and maybe orang tengok i pun..mmg buat perlekeh ajelah kan..dorang maybe lupe yang i ni ada perasaan gak kot...yelah orang besar cam i ni..lemak2 kat badan i ni..dah timpe all my guts and feelings even the emotions la kot...huhuh

petang tadi buat kan i teringat balik ape yang berlaku selama i dekat my uni...ok i nak cerita about this evening..about 8 pm camtu..i ikut my sis pegi tengok baju cotton yang mmg sangat cantik and mmg my taste..tapi malang lebai malangnya...i tak da saiz...kat situ dah keciwa..tapi tu keciwa pun about 15% je..ala biasalah..kite tunggu next shipment punye kain..insyallah ada....then on da way back..i nk g beli slurpee...mmg dah lama la i tak minum slurpee ni...nak sejukkan hati konon...then sampailla kat 7 eleven...ada la mamat ni jaga kaunter dia sorang...dengan gumbiranya i tanya sbb ada cam kaler2 baby blue pulak..i pun tanye...adik ni perisa ape..dia cakap 100 plus..ok..i pun memulakan pengisian..tapi tak berjaya so i try yang fruity ajela...i dah isi for me and i nak isi for my niece pulak...sekali tu mesin tu cam tak nak berenti..then melimpah keluar dari bekas dia..tapi jatuh dekat mesin tu jugakla..kan cam ada longkang dia sendiri slurpee tu....habisla tangan i my purse semua jadi kena and melekit..i pandang budak kaunter tu and cakap sorylah dik..ada tisu or kain tak..dia boleh cakap takda..sedihnye...tak pelah mmg tak da la kot...tak pelah pun pandai2 la bersihkan..then nak ambik straw..i tengok straw for slurpee tak da..i tanye straw tak da ke dik...dia cakap tak da..ha tak da ke?..dia boleh membeliakkan sedikit matanya and very slow cakap TAK ADA!!....i rasa time tu mcam nak simbah je slurpee kat muke dia..tapi apakan daya..i tak sekejam itu...huhu...sedih i menahan je kat kaunter tu..pelik la nape la treat customer camtu..mentang2 la i ni rupe kurniaan Allah ni mengikut spec yang biasa2 je...gem gem pulak tu..boleh dia buat aksi menjengkel kan pada i...sedih nye...

tapi kan....

tak la sesedih bila i dekat uni i dulu...masa tu i nak blik from library about 830pm camtu..then sampai kat ktdi ada orang jual roti canai time tu cam dalam kul 845pm la...i pun tanye..bang roti canai ada...dia cakap..ada tapi pukul 9 nnti..i cakap saya nak dua aje bang..tak boleh ke buat kejap, lagipun nak pukul 9 ni...dia boleh balas balik camni...tak da tak da...pukul 9 baru ada..nanti datang balik beli 10 keping...Ya Allah bole dia cakap camtu dekat i...i tau la i gemuk..tapi jangan la cakap camtu...sedih nye lah....

kadang2 orang ni bila tengok manusia gem gem cam i macam tak da akal fikiran...i berani cakap camni..sbb i mmg melalui nya sendiri..yelah quoted from someone kan..." hehe..dia ada cakap jugak..wirda ni besar...haha macam lecturer tu..sampai sekarang tak  kahwin ".....dia sendiri pun dah nampak tak menghargai i and biarkan orang lain cakap i camtu...sedih jugak..tapi nak buat mcam mana..i yang mengalami nye diam ajelah....nak ikutkan banyak...kadang fikir dah byak kena camtu tapi tak sedar2 nak kurus..i selalu usaha nak kurus..tp selalu tak berhasil...i pun pelikla..mungkin Allah tak izin lagi i kurus...yang penting..usaha sabar and solat kan wiwi...insyallah Allah mudahkan segala urusan..

tu je la ceria i ...bila orang judge i melalui appearance i...tapikan i syukur ada badan camni..kalau kuar duit kat atm..orang tak boleh intai i ada duit bape dalam tu...hihihi as big as the atm machine..ngeh ngeh ngeh...

Wednesday, 26 May 2010

searching the high and low..





assalamualaikum...

dah sebulan tak berblog ni..almaklumlah busy with my family my love and my everything...hahaha iyeiye je...tapi betulla...i dah balik kampung..jaga my mom and my dad..broadband pulak tertinggal dekat rumah my sis..tu yang diam aje tuh..tapi apepun i happy...macam2 i buat dekat rumah tu..and paling best sekali..i dah belajar mcam2 my mom punye resepi...hahaha..even karipap pun i dah pandai buat..hahaha...esok2 sape2 yang datang rumah i..just name it you nak makan ape..i boleh masak..insyallah halal and toiyibah..hihi..

hari ni ..sekarang ni..i dekat ofis my sis..ada hal sket..so i menggunakan harta ofis nye dengan sebijak mungkin...haha..tak delah..my sis ada meeting..i pun ada kerja nak buat so singgah blog kejap...

talking about life after 4 years being a student kan..mmg dah sebulan ni rasa seronok aje..tido tak yah nak fikir ape2..nyenyak je tido..mimpi pun mmg merepek ajela setiap hari..yang peliknye..mesti mimpi my friends yang sekolah menengah..pelik la..hehe..maybe i dah lama tak jumpe my friends..sbb tu kot..layan kan aje..mimpi bukan nye yang simple simple..ni boleh pulak panjat bukit la..water rafting la..skydiving la..bole pulak outdoor aje..erm my bak cakap..tu mimpi suruh kurus tuh..haha..mungkin la kot..sumer orang cakap i ni semakin gem gem..my niece sofia bole cakap dalam pelat dia.." cik wawa dem dem"..haiyo my niece umairah pulak cakap " nape tiwi demok macam abah?" sambil mengusap bahu i..oh my! ( fiza curik sket eh)..haha..i tengah berusaha la ni..tengok ajela hasilnye nanti..i hope will achieve the best..hihii

dah away from my mom about two days ni..rindu pulak kat dia..my routine bila dekat rumah..buat breakfast..complete the house chores..prepare the lunch..watch tv..ha..i ada hobi baru jugak..tanam bunge beb..i tak sangka plak yang i ni "green thumb"..tanam pokok hidup beb!..haha ada taman herba lagi..haha mula2 my dad tanam..i tambah sikit2 je..hidup gak la kunyit and keladi yang i tanam..seronok jugak tengok..roses pun hidup...haha dah mcam lagu rasa sayang hey..wiwi bangun pagi siram pokok bunge...haha..tak pe i dah balik kampung esok..my mom pun ok aje..sian mak..tak berapa sihat..kalau ikut kan bukan benda penting ni tak tinggal mak..mak tolong wiwi masak kopek bawang pun dah penat..mak ada cakap..rupenye macam ni jadi orang tua..badan cepat letih..mata pun kurang nampak..beza betul zaman muda dulu..sian mak..sabar ajela..i fikir selagi ada masa i jaga my parents..i will make the most of it..so followers..appreciate your parents selagi ada masa..always make them happy..kalau ada rasa marah o kecik hati dengan dorang..istighfar banyak2..whoever they are..they are still our parents...


erm byk pulak i tulis ni..nak tengok pic i the lattest..haha..


 
a few seconds ago...
pssstt fiza..ni lah baju yang i tempah dengan u tu..hihi i suke..
 

ada pulak jambangan teddy..rembat ajeler..


ni pic i dengan z..last day hari tu..kitorng pegi danga bay..best!!


z yang santek and chomel...
 
 

ada kedai yang unik kitorang masuk..best jugak..



haha..welcome to danga bay....



ni muni and family..hari tu jumpe before balik...huhu
mak muni masak mmg best..rendang daging..wallah!!



the only pic yang i sempat ambik before tinggalkan utm...
babai utm see u in sept..huhu
 
ok lah ye..nnti i update lagi..i dah pegi new shopping complex dekat subang jaya..empire gallery..nnti i tulis ape yang best dekat situ..tapi semalam i dah lepak dekat teh tarik place..hampeh...

you may interested to view on

Related Posts with Thumbnails

Monday, 31 May 2010

Maroon 5 - Makes Me Wonder

so this is goodbye ---------- ('',)

Maroon 5 - Won't Go Home Without You

let's enjoy this maroon 5 song...im quite addicted with maroon 5 these days...i wont go home without you....

Thursday, 27 May 2010

the day when people do not stand still...

salam..

some people say that, people get what they deserve...but...i always bump into a situation which i think the things that people give me seldom i give to people.. Allah creates the thingss for me..with his own reasons...and i have to accept it...

nak tau tak..i rasa nak nangis..tapi biasalah nangis dalam hati je...i selalu bumped dengan situation which relate to my own appearance...feature i ni dh la besar..and maybe orang tengok i pun..mmg buat perlekeh ajelah kan..dorang maybe lupe yang i ni ada perasaan gak kot...yelah orang besar cam i ni..lemak2 kat badan i ni..dah timpe all my guts and feelings even the emotions la kot...huhuh

petang tadi buat kan i teringat balik ape yang berlaku selama i dekat my uni...ok i nak cerita about this evening..about 8 pm camtu..i ikut my sis pegi tengok baju cotton yang mmg sangat cantik and mmg my taste..tapi malang lebai malangnya...i tak da saiz...kat situ dah keciwa..tapi tu keciwa pun about 15% je..ala biasalah..kite tunggu next shipment punye kain..insyallah ada....then on da way back..i nk g beli slurpee...mmg dah lama la i tak minum slurpee ni...nak sejukkan hati konon...then sampailla kat 7 eleven...ada la mamat ni jaga kaunter dia sorang...dengan gumbiranya i tanya sbb ada cam kaler2 baby blue pulak..i pun tanye...adik ni perisa ape..dia cakap 100 plus..ok..i pun memulakan pengisian..tapi tak berjaya so i try yang fruity ajela...i dah isi for me and i nak isi for my niece pulak...sekali tu mesin tu cam tak nak berenti..then melimpah keluar dari bekas dia..tapi jatuh dekat mesin tu jugakla..kan cam ada longkang dia sendiri slurpee tu....habisla tangan i my purse semua jadi kena and melekit..i pandang budak kaunter tu and cakap sorylah dik..ada tisu or kain tak..dia boleh cakap takda..sedihnye...tak pelah mmg tak da la kot...tak pelah pun pandai2 la bersihkan..then nak ambik straw..i tengok straw for slurpee tak da..i tanye straw tak da ke dik...dia cakap tak da..ha tak da ke?..dia boleh membeliakkan sedikit matanya and very slow cakap TAK ADA!!....i rasa time tu mcam nak simbah je slurpee kat muke dia..tapi apakan daya..i tak sekejam itu...huhu...sedih i menahan je kat kaunter tu..pelik la nape la treat customer camtu..mentang2 la i ni rupe kurniaan Allah ni mengikut spec yang biasa2 je...gem gem pulak tu..boleh dia buat aksi menjengkel kan pada i...sedih nye...

tapi kan....

tak la sesedih bila i dekat uni i dulu...masa tu i nak blik from library about 830pm camtu..then sampai kat ktdi ada orang jual roti canai time tu cam dalam kul 845pm la...i pun tanye..bang roti canai ada...dia cakap..ada tapi pukul 9 nnti..i cakap saya nak dua aje bang..tak boleh ke buat kejap, lagipun nak pukul 9 ni...dia boleh balas balik camni...tak da tak da...pukul 9 baru ada..nanti datang balik beli 10 keping...Ya Allah bole dia cakap camtu dekat i...i tau la i gemuk..tapi jangan la cakap camtu...sedih nye lah....

kadang2 orang ni bila tengok manusia gem gem cam i macam tak da akal fikiran...i berani cakap camni..sbb i mmg melalui nya sendiri..yelah quoted from someone kan..." hehe..dia ada cakap jugak..wirda ni besar...haha macam lecturer tu..sampai sekarang tak  kahwin ".....dia sendiri pun dah nampak tak menghargai i and biarkan orang lain cakap i camtu...sedih jugak..tapi nak buat mcam mana..i yang mengalami nye diam ajelah....nak ikutkan banyak...kadang fikir dah byak kena camtu tapi tak sedar2 nak kurus..i selalu usaha nak kurus..tp selalu tak berhasil...i pun pelikla..mungkin Allah tak izin lagi i kurus...yang penting..usaha sabar and solat kan wiwi...insyallah Allah mudahkan segala urusan..

tu je la ceria i ...bila orang judge i melalui appearance i...tapikan i syukur ada badan camni..kalau kuar duit kat atm..orang tak boleh intai i ada duit bape dalam tu...hihihi as big as the atm machine..ngeh ngeh ngeh...

Wednesday, 26 May 2010

searching the high and low..





assalamualaikum...

dah sebulan tak berblog ni..almaklumlah busy with my family my love and my everything...hahaha iyeiye je...tapi betulla...i dah balik kampung..jaga my mom and my dad..broadband pulak tertinggal dekat rumah my sis..tu yang diam aje tuh..tapi apepun i happy...macam2 i buat dekat rumah tu..and paling best sekali..i dah belajar mcam2 my mom punye resepi...hahaha..even karipap pun i dah pandai buat..hahaha...esok2 sape2 yang datang rumah i..just name it you nak makan ape..i boleh masak..insyallah halal and toiyibah..hihi..

hari ni ..sekarang ni..i dekat ofis my sis..ada hal sket..so i menggunakan harta ofis nye dengan sebijak mungkin...haha..tak delah..my sis ada meeting..i pun ada kerja nak buat so singgah blog kejap...

talking about life after 4 years being a student kan..mmg dah sebulan ni rasa seronok aje..tido tak yah nak fikir ape2..nyenyak je tido..mimpi pun mmg merepek ajela setiap hari..yang peliknye..mesti mimpi my friends yang sekolah menengah..pelik la..hehe..maybe i dah lama tak jumpe my friends..sbb tu kot..layan kan aje..mimpi bukan nye yang simple simple..ni boleh pulak panjat bukit la..water rafting la..skydiving la..bole pulak outdoor aje..erm my bak cakap..tu mimpi suruh kurus tuh..haha..mungkin la kot..sumer orang cakap i ni semakin gem gem..my niece sofia bole cakap dalam pelat dia.." cik wawa dem dem"..haiyo my niece umairah pulak cakap " nape tiwi demok macam abah?" sambil mengusap bahu i..oh my! ( fiza curik sket eh)..haha..i tengah berusaha la ni..tengok ajela hasilnye nanti..i hope will achieve the best..hihii

dah away from my mom about two days ni..rindu pulak kat dia..my routine bila dekat rumah..buat breakfast..complete the house chores..prepare the lunch..watch tv..ha..i ada hobi baru jugak..tanam bunge beb..i tak sangka plak yang i ni "green thumb"..tanam pokok hidup beb!..haha ada taman herba lagi..haha mula2 my dad tanam..i tambah sikit2 je..hidup gak la kunyit and keladi yang i tanam..seronok jugak tengok..roses pun hidup...haha dah mcam lagu rasa sayang hey..wiwi bangun pagi siram pokok bunge...haha..tak pe i dah balik kampung esok..my mom pun ok aje..sian mak..tak berapa sihat..kalau ikut kan bukan benda penting ni tak tinggal mak..mak tolong wiwi masak kopek bawang pun dah penat..mak ada cakap..rupenye macam ni jadi orang tua..badan cepat letih..mata pun kurang nampak..beza betul zaman muda dulu..sian mak..sabar ajela..i fikir selagi ada masa i jaga my parents..i will make the most of it..so followers..appreciate your parents selagi ada masa..always make them happy..kalau ada rasa marah o kecik hati dengan dorang..istighfar banyak2..whoever they are..they are still our parents...


erm byk pulak i tulis ni..nak tengok pic i the lattest..haha..


 
a few seconds ago...
pssstt fiza..ni lah baju yang i tempah dengan u tu..hihi i suke..
 

ada pulak jambangan teddy..rembat ajeler..


ni pic i dengan z..last day hari tu..kitorng pegi danga bay..best!!


z yang santek and chomel...
 
 

ada kedai yang unik kitorang masuk..best jugak..



haha..welcome to danga bay....



ni muni and family..hari tu jumpe before balik...huhu
mak muni masak mmg best..rendang daging..wallah!!



the only pic yang i sempat ambik before tinggalkan utm...
babai utm see u in sept..huhu
 
ok lah ye..nnti i update lagi..i dah pegi new shopping complex dekat subang jaya..empire gallery..nnti i tulis ape yang best dekat situ..tapi semalam i dah lepak dekat teh tarik place..hampeh...