Saturday, 26 December 2009

we are what we pretend to be, so we must be careful about what we pretend to be....



tak taula apa yang saya rasa sekarang ni..tapi setiap kali dengar lagu ungu tu mesti saya sedih..macam2 yang saya fikirkan and apa yang saya fikirkan tu kadang2 buat saya menangis...mungkin Allah sedang duga saya and nak betulkan diri saya apa yang tak betul..tapi masalahnya saya pun tak tau apa yang saya salah...bak kata kak no..kalau kita tak.................sampai bila pun perangai tak berubah..iyeke?? bole ke jadi macam tu..maybe pendapat dia camtu..tapi bagi saya..kesalahan tu kite yang cari sendiri and it could keep on repeating coz nobody yang tegur..sbb tu la kot...ntahla tapi saya sendiri pun tak tau apa yang saya rasa sekarang ni..rasa semua saya nak..semua nak yang terbaik..tapi tercapai ke semua tuh..maybe bole kot kalu saya usaha..pandai bagi masa..tak ikutkan perasaan..and banyakkan guna otak and kurangkan kate " ha bole kot".."ha iye betul"..i guess i have to be more critical not only accept the fact...be more no rather than yes yes and yesssss................

Thursday, 24 December 2009

1st assignment...lalalala...







I felt so happy yesterday!!

Yesterday was the time buat assignment dengan ishu...dengan jaja of course la..hehehe tapi happy sangat..we did the assignment at the PSZ ( Perpustakaan Sultanah Zanariah aka Peti Sejuk Zanariah)...hehehe..damn cold there....started our disscussion at 9 and finished around 1..then after zuhur we had our lunch at anjung at Pulai..yummy...i had ikan kembung ( i-shu cakap ikan KEMBANG) bakar, jaja ikan pari bakar and i-shu ikan kembung masak asam...eat eat eat talk talk laugh laugh laugh..itulah keja kitorang..

mmm something happened..on our way back from pulai to beli goreng pisang..ada satu kereta kancil putih macam menyondol kereta jaja..hilang akal agaknya..sian jaja cuak pulak..rupernya foreigner..hrmmm sometimes they are brainless...actually we should respect each other tapi foreigner dekat utm ni macam nak kite je menyembah dia...we all malaysian students always obey to the rules..tapi diorang suke2 je buat ape yang dorang nak..macam tak patut je..tapi kalau dah nature dorang macam tu kite pun tak taula nak buat ape..lagi satu..bau..nauzubillah..muka lawa hensem tapi..sorry..you stink!! huhuhu..ha lupe plak..before tu we ngadued(past tense mengadu..hei rosak betul bahasa) dekat pak guard...tak taula ape tindakan dia..lepas balik beli goreng pisang hantar ishu balik and jaja datang bilik i...we watched THE PROPOSAL...hehehe..

i will miss jaja and ishu so much..

these are photos we took..i-shu made me feel so lesbian..huhuu

Wednesday, 23 December 2009

UNGU SURGAMU



Segala yang ada dalam hidupku
Kusadari semua milikMu
Ku hanya hambaMu yang berlumur dosa

Tunjukkan aku jalan lurusMu
Untuk menggapai SurgaMu
Terangiku dalam setiap langkah hidupku

Karena…
Kutahu…
Hanya Engkau…
Tuhanku…

Reff :

Allahu Akbar
Allah Maha Besar
Ku memujaMu di setiap waktu

Hanyalah padaMu
Tempatku berteduh
Memohon ridho dan ampunanMu
Tunjukkan aku jalan lurusMu
Untuk menggapai SurgaMu
Terangiku dalam setiap langkah hidupku

Karena…
Kutahu…
Hanya Engkau…
Tuhanku…

Back To Reff :

Allahu Akbar
Allah Maha Besar
KumemujaMu di setiap waktu

Hanyalah kepadaMu
Tempatku berteduh
Memohon ridho dan ampunanMu

Allahu Akbar
Allah Maha Besar
KumemujaMu di Setiap Waktu


p/s : i'm touched with this song...Allah Maha Besar Hanya kpdMu tempat ku berteduh ku mohon redha dan ampunMu

1 st meeting..

today is the first meeting with my supervisor..we discussed on some elements which should be added into my psm..no wonder she looked different at the first glance i saw her..she just lost her mother about 3 weeks ago...oh i was speechless...my heart was a little bit trembling..she told me that today is the only day she starts all the things she had left...she didn't tell me much about it and keep it on her straight face..but i know deep inside her heart is full of mourning...

after meeting her..i told myself that one day i will face the same things like her..so to me..be good to my parents, family, friends and teachers and those people around me... we might not know when is the time will come and what happen to us in future..just be good to everybody and you will not feel regret if something bad happen to them...

Monday, 21 December 2009

sofia..my chicky niece..heheh



























This is sofia..she is only three and half years old ( iye kot..x surela)..she is very active, talkative but a little bit moody...

sofia loves to listen to siti nurhaliza..atu wanita..eat pekdonalds..and drinks a lot of milo tak...

sofia..cak wawa miss you so much..

an evening with kak yong...


Date : 19 dec 2009
Time : 2 pm - 5pm
venue : Jusco Taman U

Kak yong came over to JB to meet her friends and her beloved Azwan..Thanks to kak yong coz had time to meet me too...It was raining cats and dogs on that day but when we reach Jusco it was only drizzling..i was absolutely starving coz i was at PSZ from morning..reading thinking surfing and dreaming were my activities at PSZ for the whole morning..hehehe...i was worried about my psm but i dunno where to start...huhuu..

kak yong and i shared a lot of stories..friends, family, works, study and the love life...kak yong always luckier than me..but actually. .each person deserve everything he or she should deserve because Allah is fair for His hamba...and now what i could see, she have all her wants in life and i still working and praying for all must get in my life....suddenly i could not hide my tears to drop bacause of some words from a person whom i respect and admire most...she said that " erm dia tu tak taula............. ......................................................Ya Allah sampai hati cakap macam tu..sedihnya...but i could not stop people from talking about me, they could say anything that they wanted...it really hurts....but i wish one day that i will prove that what she said is something that beyond her concern and do...i cried so much when i reach my room..cried cried and cried...and i told myself that don't be so down..my life is faithed by Allah and He knows what is the best for me....huhuu

enough with the misery....

we ate cakes macaroni curry mee and drinks cofee...wah bestnye..tapi kan ada pakcik kedai kopi tu cam belagak jer..erm biarlah..thank you kak yong i really had a good time...next station..william at Kelana Jaya..heheh

final year project


assalamualaikum..

tomorrow is wednesday, 21st dec 2003..will be the first meeting with my supervisor..i do not prepare much for tomorrow's meeting since i still transcribing the data...i wasted my 3 days holiday with sitting in front of my laptop, facebooking...ooo

erm apparently what will i tell her are much on the comments from the examiner...major comments from the examiner were on data collecting and literature review...i loved their comments and really made me learn something that i missed out before..

i wish i my supervisor will help me a lot and be nicer to me..and from my side..i wish i could be better in completing my final year project...all i want for this semester are to get the dean list, score A for all subjects and graduate with a medal around my neck...mak bak family and friends..forgive me for all my mishaps..and pray for my success...

Tuesday, 3 November 2009

the gem gem cat!!


nothing much to say...

- can't hardly wait to finish up my study

- looking forward to begin the new chapter of my life

- lalalalaaa~~~

Thursday, 29 October 2009

wirda...






















W - would you tell yourself that you could not do that thing??

I - it is depending on what situation..why?

R - recently, i bumped into a situation that absolutely change a lot of my perceptions
about myself...

D - does it effect your entire belief about yourself??

A - apparently yes...but..still thinking about it....

Tuesday, 27 October 2009

once upon a time

From left : wiwie, mel, jizan..

This picture took when we went to the Faculty's Dinner in 2002..Jizan and Mel are the people who still in touch with me until now...eventhough we had our own life..but still, we share a lot of stories...we still concern to each other and I think it is one of ways that Allah give when we are good and keep our friendship....

Jizan dah nikah dengan Mat and dah ada restoran pun skarang..dekat depan Sunway Pyramid plak tuh..mm mmang suami isteri ni pandai cari duit..Jizan dulu tokey nasi goreng I...ktorang jual from blok to blok..dengan Jizan I boleh dapat untuk sampai RM1..em kire mewahlah time tu...bole la beli top up and berlalala..hehe..Jizan lagi hebat..untung dia boleh g vacation lagi...hehhe That is Jizan..my rumate for 3 years in UiTM..we always share the ups and downs until now...

Mel..she is one of my best buddy...diala kawan i masa mula2 masuk perak..classmate, ronggeng mate and etc...until now pun still contact lagi...mel dah nak nikah tahun depan..it is an honour for me to be the best bride...waaaa stress camni..kena kurus huuhu..to mel, congratulation!! i am one of the happiest person in the world when i know that you going to be a wife soon....muah muah...

wiwie buat ape plak?? well, i'm still a student in UTM..next year will be my final semester..yuhuuu..insyallah i will complete my study and get ready to be an educator....tapi takutla cam tak confident je....huhuu...insyaallah i will try to improve everything that lack in me to ensure that i will be a good teacher.....

That's all about ONCE UPON A TIME..

Saturday, 24 October 2009

love is in the air...




Well this is my favourite siti nurhaliza’s song. I really love this song. And I guess who only always be with me know that I love this song.. hehe quoted from my rumate yana...sie ko siti..penak dio nyanyi tak henti2…heehhe that was back to our first year in UTM....and jaja was the one who gave me this clip yesterday because my previous laptop collapsed and everthing gone!!…credit to jaja and yana…

sukela lagu ni..means a lot to me…that really me..siapa yang jatuh chenta dengan saya..memg saya lah macam tuh…cume tahu tak tahu je or mmg tak nak ambik tahu langsung ..( wow,that brutal!!)…alamak...even saya tak la cantik macam siti..tapi lirik lagu ni mmg touching.. mmg sukala lagu ni…

For me, this song tells about a woman who love the person that she loves most. Patient, sincere, and accept everything from the person that she loves most are those precious things for her love life..All the ups and downs that occur in their relation she leaves it to HIM. She always believes that from HIM the things happened and to HIM she should return to. To the person who she loves most, she hopes that he knows that the love that she gives is true and tanpa rasa simpati..hehe..wah wah pandai2 je..tapi betulla kan…hehe

Some songs could influence people a lot..depends on the lyrics..you might be touched when you really in the situation that relates to the song…sad, happy, tragic, content and any feeling could be described by a song because of the untouchable lyric together with the rhythm and powerful music…

Ermm love..well now i would like to talk about love..for me love is something that beautiful..especially when you and your partner could feel it..waaa so romantic..hehe first let me talk about love which involve the different gender..biasalah muda2 mesti best cakp pasal ni..later on we will move on the love subject that relates to Allah, family, friends and etc...


Having a special boyfriend and girlfriend in your life is the most exciting part actually...coz that is the time you feel like your life is complete and always being appreciated with the person you always with..talking on d phone for more than 10 times a day..sending sms for almost of the credit you have...biasalah bila dah macam2 plan..sms pun jadi 1 sen..and the final 1 sen tu amatla berharga dan sentiasa di simpan untuk si dia..hehe. betul ke tak betul..lu pikirlah sendiri..heheh..24 hours a day, anytime you could call each other..tengah malam pukul 4,3 pagi pun macam siang je...you appreciate the whole hours and minutes that you have for the sake of keeping your love life in good stage and apepun you nak share dengan your partner and rasanya ape yang you buat memang selalu utk dia...it just like bryan adam's song..everything i do..i do it for you!!..hehhe


erm move on to dating plak..well bestny kalau cuti or ada masa luang sket..bole pegi makan2..jalan2..shopping2..timenilah you rasa yang your partner tu sayang sangat dekat you..especially kalau your boyfriend ada duit..starbuck, secret receipe, or even tony's roma pun masuk dalam list...waaaa how beautiful love life is..shopping pulak..yours will be channel, his will be dunhill and dapat awek cutting cun bole la beli Levi's sama2...this scenario we could see paling best bila time raya..bila masuk je butik Levi's wah masing2 tayang awek...tapi kalo awek gem gem..you pun down..and start thinking kenapalah awek aku gem gem..sian awek gem gem..gem gem pun ada hati and perasaan jugak...tapi nak buat macammana...that's what you called life and human make it that way....heheh....


hehe tu sumer time indah2...bila dah dating2..kwan lama2 then move to the serious relationship...confession to get married, letting the whole to know that you going to get married is the time that you thing you have him and he choose you to be with..waaaa terasa dunia ini aku yang punya.....time tu lah you rasa yang you have everything..kawan2 you semua you rasa macam a bit tak penting dah..semua kuak ketepi...huhu sedihnya jadi kawan..dulu time takda sape...sikit2 nak pegi sana ajak ni..nak beli tu tanye ni..nak apepun tanye ni..tapi sory kawan..sekarang i dah ada si dia..rasa macam kawan ada ke kawan tak da ke..samer jer..yang penting si dia ada untuk i...


heheh betul ke..mybe ada yang betul and maybe ada yang tak betul..that is some of yang indah2..banyak lagi sebenarnya tapi simpan sket nanti in future tak ada ape nak cerita....


move on part yang sedih...suddenly you break up with your partner...huhuhu sedihnya..rasa macam nak mati..hati hancur lebur..harapan berkecai..pelamin anganku musnah..sedih giler time ni..paling rasa malu dekat family.....lagi malu bila when you both in love siap datang rumah..confess you get to marry..huu sedihnya malunye mane nak letak muka ni...


but why you suddenly break up??? third party, bosan dengan awek yang gem gem tak dapat pakai cantik2...jauh sangat tak dapat jumpe hari2...dah kerja, dulu students..skarang dah jadi engineer, lawyer, lecturer..hidup pun sudah up..dikelilingi mereka2 yang hensem dan educated and mereka2 yang cantik2 and more than channel she could wear in front of you....well thousands of reasons but actually people change due to their heart..and actually it is a dugaan from Allah...we lost when we were in love with our partner..and dugaan tu Allah bagi nak clean kan kite punye hati and make us get back to the right tracks....


sedih tau break up...time nilah you cari your family and Allah...you rasa secure dengan mereka...lagilah kalau you jauh dengan your family, and live with kawan2 yang baru you kenal...huhu sedihnya..it hurts a lot.tambah pulak you live dekat dengan supposedly to be your future in laws...wah sedihnya Allah saja yang tahu....tapi...you

could not drag yourself into it...you have to learn to be strong, because Allah tak uji hambanya kalau hambanya itu tak mampu dengan dugaanNya..so kena belajar sabar, doa and sentiasa buat baik dengan orang sekeliling you..barulah you rasa happy....kesedihan you tu rasa macm nak share dengan semua orang..time tulah you cari orang yang you rasa boleh selmatkan your relationship..tapi jangan..different people will give you different view..especially bila orang cakap.."eleh, dia datang balik punye"..please do not say this to your friends yang baru break up..ni akan buatkan dia semangat tapi sebenarnya sia-sia....eh rasa sedih plak..huhu nak cari boyfriend/girlfriend barulah..dia ingat dia hebat sangat..ingat aku tak laku...bla bla bla..tulah selalunya akan bermain dalam fikiran..tapi ukur baju di badan sendirila...siapa rasa cantik/hensem senangla cari..tapi siapa rasa gem gem..sepilah sampai sekarang..heheh berdepek dekat batang hidung sendiri!!..hehe...


tulah senario orang yang bercinta..sronok bila ada..sedih bila bergaduh...rasa nak mati bila putus...tu semua biasa...so kena lah berfikir bila kite bercinta..especially jaga maruah diri and keluarga...bila time bercinta pegang sana pegang sini..nak tu nak ni..macam2 la..bila putus barulah rasa menyesal..luak sana, luak sini...hei sedihnya..especially perempuan..jagalah diri baik...sian mak ayah kite..selalu rasa yang anak dia baik tak buat macam2 tapi dekat belakang..Allah saja yang tahu....


oklah dah lama pulak tulis blog ni..mula2 nak cakp pasal siti je..tapi terdrag plak sampi kesini...saya nak kongsi kegembiraan dengan kawan2 saya yang bakal bertunan and nikah...alhamdulillah cinta anda mendapat keberkatan dari Allah dan Allah melindungi hubungan kamu...nanti jangan lupe jemput pulak..kalau wi tak datang sorang maybe dah berdua kot time tuh..alamak cakap ape nih..heheh....


ok sesiapa yang baca blog ni..this is the only the general view from me about love..and some are from my personal experience....live life to the fullest!!


Tuesday, 20 October 2009

wes ora enteng enteng...


wes ora enteng enteng..sampai ke akhir tarikh exam pun still ada submission...pelikla jugak...tesl batch kami je ke..the previous bathches pun experience benda yang sama ke...yho wes lah...

skarang dekat bilik jaja..tido sini semalam and malam ni pun tido jugak nak buat CDROM...the final assignment, will be submitted on this coming friday....

semua ini akan berakhir jua..sabarla wiwi..empat tahun duduk di johor menahan rasa menahan hati menahan air ( eh tercedok dari amy pulak)...heheh...

ok..

Wednesday, 14 October 2009



hi...name kite rayan..tapi cak wawa panggil kite dudek!!

Sunday, 11 October 2009

English Camp at SK Panjang Sari, PAGOH...

From 9 - 11 october 2009, Teslians of UTM were having an English Camp at Sk Panjang Sari Pagoh..those are pictures which could tell more than 1000 words about the unforgettable camp....to my foster family, thank you so much..thank you with sincere appreciation...

alamak yana..tak termasuk dalam ini gambar pule...sory...boring!!! amy!!! hehhee





this is the picture of Super Protocol Loser!! wakakak...



what lies beneath??? hurmm...

Monday, 5 October 2009

The Broken Chair!!!

today will be one of the most unforgettable day in my whole life.....huhuhu

Saturday, 3 October 2009

sedihla...tapi sedih kenapa...


hari ni hari sabtu..pegi test mandarin...pegi rumah nyaei muni..pegi jamuan raya kolej 11..sampai tak buat psm langsung hari ni...orang lain semua dah buat psm..wiwi je tak buat lagi...camne ek..bole...camne ek..betulla dr hadina cakap..you should pull out your momentumla wirda..another 10days to go..huhu...

i like my psm topic..but slightly my body could not cope with the situation right...get tired easily...had a tiny cut on my foot, and bought a new slipper..i feel pain all over my ankle and thigh...especially when performing my prayers...huhu....now...i feel like to cry coz i could not produce good findings for my thesis....what should i do??...huhu

tomorrow will be another challenging day for me..from 830am to 500pm, tesl and me, means the whole class will attend a simposium...huhu another day for me to not to remember my psm..

next week will be the dateline for everything...thesis and other assignments as well....

dear wiwi..

do the best in everything that you do..always bear in my your mind that all things that happen in a sudden are just the test from HIM....just be with it and insyallah all the pain will fade away...HE knows the best!!

Monday, 28 September 2009

Class of 0910

erm..hari ni ambik gambar kelas..090909..hebatkan..tak sangka plak kena tarikh tuh...erm this pic will be the final pic of us..as a classmate..unfortunately not all of us are in the picture..wadah, sakit kepala time tu, siti i tak tahulah wat happened to her...anyway..we had a great moment la....TESLove class of 0610...

Friday, 25 September 2009

Selamat hari raya...



selamat hari raya...erm how should i begin...this year, most of my sisters and brothers will be celebrating the first hari raya with their in-laws..supposedly, only me and abg cik's family will be doing all the house chores, cooking, and helping mak with all the raya preparation..

suddenly..........

bak tak sihat tapi lepas subuh tu wi terlena plak dengan mak and bak pun pegi pasar sorang2..mak punyelah rasa bersalah..tibe2 edy plak balik..mak pun terus ajak pegi pasar...edy beli daging..bak balik pun beli daging...banykla daging..cume ketupat je takda..mak cakap bak tak berapa sihat and tak dapat nak petik daun kelapa jadi mak cadang buat nasi himpit aje..

eh edy sepatutnya balik to the other half punye rumah..tapi nenek kak yan raya dekat selayang pulak..so edy raya di jeram.....menolongla memasak...

macam dalam pukul 10 lebih abg cik and family sampai...wah meriah la sebab budak2 ramai..dudek pun chomel je...lepas tu bak pun sembelih ayam gajah yang mmg dibela untuk hari raya..itik waiz pun kena sembelih jugak..abg cik ammar and zahin tolong siat kulit ayam so tak perlula cabut bulu..

mmg bagi experience pada ammar and zahin raya kali ni....pastu bak ajak abg cik pegi pasar tg karang beli sarung ketupat...so raya kali ni dapatla jugak makan ketupat..tak la rasa hampa sangat heheh

onye sepatutnya raya pegi kelantan tapi tak jadi sbb kete tibe2 rosak...so balikla jeram...tolong mak masak...onye masak best..rendang ayam gajah..memang jadi igauan....hehhe

lepas zohor kak no and family sampai...kak no bawak rendang limpa hati and paru..hari tu masa majlis bak tak sempat merasa..then kali ni pulun la makan...erm along kali ni tolong pasang langsir..kalu tak wiwi jela yang kelam kabut..kak yong raya gedangsa..so tak dapat la nak menolong..so this year credit to along la plak...hehe dapat duit raya dari kak yong..best best!!

so..kak no onye abg cik edy and wiwi yang ada dekat jeram tuk beraya dengan mak and bak...abg raya dekat gedangsa, kak ce dekat sekinchan, gakti plak ILI ( influenza like illness)..so citer sedih la..sian cepia and charah..mumy kena quarantine for 6 days..so malam raya gaktila orang paling lepak..sampai citer mawi..rumah baru bini baru pun dia tengok...heheh

erm..pagi raya wi pegi solat eidulfitri dengan mak and kak no...lepas solat je pegi kedai nak beli ais...belasah jelah masuk 7eleven pakai telekung..hehe...

sampai rumah siap2 bermaaf-maafan pegi raya ke kerayong....kampung mak...

raya kali ni macam rilex sket..tak tau kenapa..tapi rasalah kerilexannya...

selamat hari raya..maaf zahir dan batin...

Wednesday, 16 September 2009

Buka Puasa and pink loafers...


hehe..time ni buka puasa dekat KFC Jusco Taman U..hasu..fiza..and wiwi.time ni pegi ramai gak la tapi..sory tak dapat nak semua dalam gambar..tengokla fiza tu..makan dekat kfc tapi dia beli food from McD..hehe..belasah je..

Dulukan masa sebelum masuk UTM, kalau baca paper mesti cam kutuk..apelah nama tempat ni Taman U..takda nama lain ke..hehe then sekarang, dah 4 tahun dok pi mai pi mai taman u jugak...tula jangan kutuk...selalunya yang kite kutuk tula yang akan bawak kebaikan utk kite..tapi kite tak sedar..hehe..wiwi wiwi..




p/s : Fiza ingat tak ape yang berlaku kat kite lepas bukak puasa hari tuh ;P...




erm lepas buka puasa sumer...pegi jalan2 dekat atas pastu nampak satu kasut nih..ahaks..warna pink..yeke nak beli nih..erm at first rasa cam nak beli..sebabnya bosanlah pakai sandal..nak pakai loafers pulak..dulu pun pkai..tapi skang tak mampulah nak pakai yang mahal2..so kena pakai budget student jela..

so kasut yang kat sebelah ni lah yang wiwi beli..cantik ke tak cantik..wi rasa cantik..so i belilah..

pastu pegi kelas..baju brown ke..hijau ke..turquoise ke..kasut tetap warna pink..hehe...ada gak yang lirikan mata yang diiringin senyuman bila nampak wiwi pakai kasut tu dengan warna yang tak sesuai..hehe i pun gelak sorang..tapi biarlah..yang penting..kaki i selesa nak berjalan and tak terdedah..

Selamat Hari Raya...

Sunday, 13 September 2009

Ramadhan Ku Yang TERAKHIR!!















Assalamualaikum....

ramadhan yang terakhir bagi wiwi di utm dan di johor...dah empat tahun belajar diutm dan macam2 yang terjadi pada wiwi...tapi apa yang paling banyak mengajar saya menjadi seorang yang selalu bersabar dan bersyukur...

bersabar menunggu bas hendak ke kelas..bersabar menunggu tempat komputer kosong di psz..bersabar menunggu giliran di pusat kesihatan..bersabar ketika beratur di mesin atm...dan sentiasa bersabar dengan segala kata-kata yang kadang2 mungkin buat wiwi nangis...

bersyukur sebab dapat duduk di kolej 11 yang selesa..bersyukur kerana kaki saya masih boleh berjalan dan bawa saya kemana2..bersyukur kerana selama ini insyallah urusan saya sesama manusia Allah permudahkan..dan sentiasa bersyukur kerana saya sentiasa dikelilingi kawankawan yang sentiasa saya hargai....


kite kena selalu bersabar..Allah akan menduga hambanya mengikut kemampuan kite sebagai hambanya...sebenarnya dugaan yang Allah beri kepada kite supaya kite tidak terus lalai dengan perkara yang mungkin kite ingat betul..tapi Allah lebih mengetahui....

kite kena selalu bersyukur...dengan segala nikmat yang Allah berikan..walaupun kadang2 kite rasa kite kurang daripada orang disekeliling kite..tapi hakikatnya kite kena bersyukur dengan apa yang Allah kurniakan...

tapi wiwi pun bukannya perfect..banyak pengalaman hidup yang wi rasa banyak mendewasakan wiwi...

harapan wiwi pada tahun ini adalah menjadi seorang yang lebih baik dan sentiasa mengingati Allah mak bak dan keluarga dalam setiap perbuatan....

ok dah habis citer sedih..cerita gumbira plak...sebelum nak balik raya tu..lambat betullah pegi beli tiket..so dapat lah tiket jumaat..orang sumer dah balik..so tinggallah wiwi sorang and sorang junior ni...name dia yohana..budak serawak..kitorang pun plan gi solat terawikh dekat MSI..rasa seronok sangat sebab akhirnya dapat jugak solat dekat situ...almaklumlah ramadhan ku yang terakhir..alhamdullillah dapat jugak bertarwikh...esok hari jumaat baru balik..smpai di meru, kak ce pun ambik...








Sunday, 6 September 2009

Thursday, 7 May 2009

i just realized....



hmm..i just realized that it had been a year i did not scratch my blog...what a busy year i had before...

this year...from the very beginning..a lot of new things mingle around me...more or less i am still a student...another one year to go wiwie..yuhuuuu.......

what i want in my lif e...is a good job
( educator)...a family ( my hubby + my children) i wish i could had that one day...god willing me...my bak my mak are happy and pround of me being their youngest daughter...my sisters and brothers treat me like their little ones..my nieces and nephews always be there to seize my day...well basically everyone that always be by my side...i want them to appreaciate and accept me whoever i am...

this 2009 year... i wish i could be better...

you may interested to view on

Related Posts with Thumbnails

Saturday, 26 December 2009

we are what we pretend to be, so we must be careful about what we pretend to be....



tak taula apa yang saya rasa sekarang ni..tapi setiap kali dengar lagu ungu tu mesti saya sedih..macam2 yang saya fikirkan and apa yang saya fikirkan tu kadang2 buat saya menangis...mungkin Allah sedang duga saya and nak betulkan diri saya apa yang tak betul..tapi masalahnya saya pun tak tau apa yang saya salah...bak kata kak no..kalau kita tak.................sampai bila pun perangai tak berubah..iyeke?? bole ke jadi macam tu..maybe pendapat dia camtu..tapi bagi saya..kesalahan tu kite yang cari sendiri and it could keep on repeating coz nobody yang tegur..sbb tu la kot...ntahla tapi saya sendiri pun tak tau apa yang saya rasa sekarang ni..rasa semua saya nak..semua nak yang terbaik..tapi tercapai ke semua tuh..maybe bole kot kalu saya usaha..pandai bagi masa..tak ikutkan perasaan..and banyakkan guna otak and kurangkan kate " ha bole kot".."ha iye betul"..i guess i have to be more critical not only accept the fact...be more no rather than yes yes and yesssss................

Thursday, 24 December 2009

1st assignment...lalalala...







I felt so happy yesterday!!

Yesterday was the time buat assignment dengan ishu...dengan jaja of course la..hehehe tapi happy sangat..we did the assignment at the PSZ ( Perpustakaan Sultanah Zanariah aka Peti Sejuk Zanariah)...hehehe..damn cold there....started our disscussion at 9 and finished around 1..then after zuhur we had our lunch at anjung at Pulai..yummy...i had ikan kembung ( i-shu cakap ikan KEMBANG) bakar, jaja ikan pari bakar and i-shu ikan kembung masak asam...eat eat eat talk talk laugh laugh laugh..itulah keja kitorang..

mmm something happened..on our way back from pulai to beli goreng pisang..ada satu kereta kancil putih macam menyondol kereta jaja..hilang akal agaknya..sian jaja cuak pulak..rupernya foreigner..hrmmm sometimes they are brainless...actually we should respect each other tapi foreigner dekat utm ni macam nak kite je menyembah dia...we all malaysian students always obey to the rules..tapi diorang suke2 je buat ape yang dorang nak..macam tak patut je..tapi kalau dah nature dorang macam tu kite pun tak taula nak buat ape..lagi satu..bau..nauzubillah..muka lawa hensem tapi..sorry..you stink!! huhuhu..ha lupe plak..before tu we ngadued(past tense mengadu..hei rosak betul bahasa) dekat pak guard...tak taula ape tindakan dia..lepas balik beli goreng pisang hantar ishu balik and jaja datang bilik i...we watched THE PROPOSAL...hehehe..

i will miss jaja and ishu so much..

these are photos we took..i-shu made me feel so lesbian..huhuu

Wednesday, 23 December 2009

UNGU SURGAMU



Segala yang ada dalam hidupku
Kusadari semua milikMu
Ku hanya hambaMu yang berlumur dosa

Tunjukkan aku jalan lurusMu
Untuk menggapai SurgaMu
Terangiku dalam setiap langkah hidupku

Karena…
Kutahu…
Hanya Engkau…
Tuhanku…

Reff :

Allahu Akbar
Allah Maha Besar
Ku memujaMu di setiap waktu

Hanyalah padaMu
Tempatku berteduh
Memohon ridho dan ampunanMu
Tunjukkan aku jalan lurusMu
Untuk menggapai SurgaMu
Terangiku dalam setiap langkah hidupku

Karena…
Kutahu…
Hanya Engkau…
Tuhanku…

Back To Reff :

Allahu Akbar
Allah Maha Besar
KumemujaMu di setiap waktu

Hanyalah kepadaMu
Tempatku berteduh
Memohon ridho dan ampunanMu

Allahu Akbar
Allah Maha Besar
KumemujaMu di Setiap Waktu


p/s : i'm touched with this song...Allah Maha Besar Hanya kpdMu tempat ku berteduh ku mohon redha dan ampunMu

1 st meeting..

today is the first meeting with my supervisor..we discussed on some elements which should be added into my psm..no wonder she looked different at the first glance i saw her..she just lost her mother about 3 weeks ago...oh i was speechless...my heart was a little bit trembling..she told me that today is the only day she starts all the things she had left...she didn't tell me much about it and keep it on her straight face..but i know deep inside her heart is full of mourning...

after meeting her..i told myself that one day i will face the same things like her..so to me..be good to my parents, family, friends and teachers and those people around me... we might not know when is the time will come and what happen to us in future..just be good to everybody and you will not feel regret if something bad happen to them...

Monday, 21 December 2009

sofia..my chicky niece..heheh



























This is sofia..she is only three and half years old ( iye kot..x surela)..she is very active, talkative but a little bit moody...

sofia loves to listen to siti nurhaliza..atu wanita..eat pekdonalds..and drinks a lot of milo tak...

sofia..cak wawa miss you so much..

an evening with kak yong...


Date : 19 dec 2009
Time : 2 pm - 5pm
venue : Jusco Taman U

Kak yong came over to JB to meet her friends and her beloved Azwan..Thanks to kak yong coz had time to meet me too...It was raining cats and dogs on that day but when we reach Jusco it was only drizzling..i was absolutely starving coz i was at PSZ from morning..reading thinking surfing and dreaming were my activities at PSZ for the whole morning..hehehe...i was worried about my psm but i dunno where to start...huhuu..

kak yong and i shared a lot of stories..friends, family, works, study and the love life...kak yong always luckier than me..but actually. .each person deserve everything he or she should deserve because Allah is fair for His hamba...and now what i could see, she have all her wants in life and i still working and praying for all must get in my life....suddenly i could not hide my tears to drop bacause of some words from a person whom i respect and admire most...she said that " erm dia tu tak taula............. ......................................................Ya Allah sampai hati cakap macam tu..sedihnya...but i could not stop people from talking about me, they could say anything that they wanted...it really hurts....but i wish one day that i will prove that what she said is something that beyond her concern and do...i cried so much when i reach my room..cried cried and cried...and i told myself that don't be so down..my life is faithed by Allah and He knows what is the best for me....huhuu

enough with the misery....

we ate cakes macaroni curry mee and drinks cofee...wah bestnye..tapi kan ada pakcik kedai kopi tu cam belagak jer..erm biarlah..thank you kak yong i really had a good time...next station..william at Kelana Jaya..heheh

final year project


assalamualaikum..

tomorrow is wednesday, 21st dec 2003..will be the first meeting with my supervisor..i do not prepare much for tomorrow's meeting since i still transcribing the data...i wasted my 3 days holiday with sitting in front of my laptop, facebooking...ooo

erm apparently what will i tell her are much on the comments from the examiner...major comments from the examiner were on data collecting and literature review...i loved their comments and really made me learn something that i missed out before..

i wish i my supervisor will help me a lot and be nicer to me..and from my side..i wish i could be better in completing my final year project...all i want for this semester are to get the dean list, score A for all subjects and graduate with a medal around my neck...mak bak family and friends..forgive me for all my mishaps..and pray for my success...

Tuesday, 3 November 2009

the gem gem cat!!


nothing much to say...

- can't hardly wait to finish up my study

- looking forward to begin the new chapter of my life

- lalalalaaa~~~

Thursday, 29 October 2009

wirda...






















W - would you tell yourself that you could not do that thing??

I - it is depending on what situation..why?

R - recently, i bumped into a situation that absolutely change a lot of my perceptions
about myself...

D - does it effect your entire belief about yourself??

A - apparently yes...but..still thinking about it....

Tuesday, 27 October 2009

once upon a time

From left : wiwie, mel, jizan..

This picture took when we went to the Faculty's Dinner in 2002..Jizan and Mel are the people who still in touch with me until now...eventhough we had our own life..but still, we share a lot of stories...we still concern to each other and I think it is one of ways that Allah give when we are good and keep our friendship....

Jizan dah nikah dengan Mat and dah ada restoran pun skarang..dekat depan Sunway Pyramid plak tuh..mm mmang suami isteri ni pandai cari duit..Jizan dulu tokey nasi goreng I...ktorang jual from blok to blok..dengan Jizan I boleh dapat untuk sampai RM1..em kire mewahlah time tu...bole la beli top up and berlalala..hehe..Jizan lagi hebat..untung dia boleh g vacation lagi...hehhe That is Jizan..my rumate for 3 years in UiTM..we always share the ups and downs until now...

Mel..she is one of my best buddy...diala kawan i masa mula2 masuk perak..classmate, ronggeng mate and etc...until now pun still contact lagi...mel dah nak nikah tahun depan..it is an honour for me to be the best bride...waaaa stress camni..kena kurus huuhu..to mel, congratulation!! i am one of the happiest person in the world when i know that you going to be a wife soon....muah muah...

wiwie buat ape plak?? well, i'm still a student in UTM..next year will be my final semester..yuhuuu..insyallah i will complete my study and get ready to be an educator....tapi takutla cam tak confident je....huhuu...insyaallah i will try to improve everything that lack in me to ensure that i will be a good teacher.....

That's all about ONCE UPON A TIME..

Saturday, 24 October 2009

love is in the air...




Well this is my favourite siti nurhaliza’s song. I really love this song. And I guess who only always be with me know that I love this song.. hehe quoted from my rumate yana...sie ko siti..penak dio nyanyi tak henti2…heehhe that was back to our first year in UTM....and jaja was the one who gave me this clip yesterday because my previous laptop collapsed and everthing gone!!…credit to jaja and yana…

sukela lagu ni..means a lot to me…that really me..siapa yang jatuh chenta dengan saya..memg saya lah macam tuh…cume tahu tak tahu je or mmg tak nak ambik tahu langsung ..( wow,that brutal!!)…alamak...even saya tak la cantik macam siti..tapi lirik lagu ni mmg touching.. mmg sukala lagu ni…

For me, this song tells about a woman who love the person that she loves most. Patient, sincere, and accept everything from the person that she loves most are those precious things for her love life..All the ups and downs that occur in their relation she leaves it to HIM. She always believes that from HIM the things happened and to HIM she should return to. To the person who she loves most, she hopes that he knows that the love that she gives is true and tanpa rasa simpati..hehe..wah wah pandai2 je..tapi betulla kan…hehe

Some songs could influence people a lot..depends on the lyrics..you might be touched when you really in the situation that relates to the song…sad, happy, tragic, content and any feeling could be described by a song because of the untouchable lyric together with the rhythm and powerful music…

Ermm love..well now i would like to talk about love..for me love is something that beautiful..especially when you and your partner could feel it..waaa so romantic..hehe first let me talk about love which involve the different gender..biasalah muda2 mesti best cakp pasal ni..later on we will move on the love subject that relates to Allah, family, friends and etc...


Having a special boyfriend and girlfriend in your life is the most exciting part actually...coz that is the time you feel like your life is complete and always being appreciated with the person you always with..talking on d phone for more than 10 times a day..sending sms for almost of the credit you have...biasalah bila dah macam2 plan..sms pun jadi 1 sen..and the final 1 sen tu amatla berharga dan sentiasa di simpan untuk si dia..hehe. betul ke tak betul..lu pikirlah sendiri..heheh..24 hours a day, anytime you could call each other..tengah malam pukul 4,3 pagi pun macam siang je...you appreciate the whole hours and minutes that you have for the sake of keeping your love life in good stage and apepun you nak share dengan your partner and rasanya ape yang you buat memang selalu utk dia...it just like bryan adam's song..everything i do..i do it for you!!..hehhe


erm move on to dating plak..well bestny kalau cuti or ada masa luang sket..bole pegi makan2..jalan2..shopping2..timenilah you rasa yang your partner tu sayang sangat dekat you..especially kalau your boyfriend ada duit..starbuck, secret receipe, or even tony's roma pun masuk dalam list...waaaa how beautiful love life is..shopping pulak..yours will be channel, his will be dunhill and dapat awek cutting cun bole la beli Levi's sama2...this scenario we could see paling best bila time raya..bila masuk je butik Levi's wah masing2 tayang awek...tapi kalo awek gem gem..you pun down..and start thinking kenapalah awek aku gem gem..sian awek gem gem..gem gem pun ada hati and perasaan jugak...tapi nak buat macammana...that's what you called life and human make it that way....heheh....


hehe tu sumer time indah2...bila dah dating2..kwan lama2 then move to the serious relationship...confession to get married, letting the whole to know that you going to get married is the time that you thing you have him and he choose you to be with..waaaa terasa dunia ini aku yang punya.....time tu lah you rasa yang you have everything..kawan2 you semua you rasa macam a bit tak penting dah..semua kuak ketepi...huhu sedihnya jadi kawan..dulu time takda sape...sikit2 nak pegi sana ajak ni..nak beli tu tanye ni..nak apepun tanye ni..tapi sory kawan..sekarang i dah ada si dia..rasa macam kawan ada ke kawan tak da ke..samer jer..yang penting si dia ada untuk i...


heheh betul ke..mybe ada yang betul and maybe ada yang tak betul..that is some of yang indah2..banyak lagi sebenarnya tapi simpan sket nanti in future tak ada ape nak cerita....


move on part yang sedih...suddenly you break up with your partner...huhuhu sedihnya..rasa macam nak mati..hati hancur lebur..harapan berkecai..pelamin anganku musnah..sedih giler time ni..paling rasa malu dekat family.....lagi malu bila when you both in love siap datang rumah..confess you get to marry..huu sedihnya malunye mane nak letak muka ni...


but why you suddenly break up??? third party, bosan dengan awek yang gem gem tak dapat pakai cantik2...jauh sangat tak dapat jumpe hari2...dah kerja, dulu students..skarang dah jadi engineer, lawyer, lecturer..hidup pun sudah up..dikelilingi mereka2 yang hensem dan educated and mereka2 yang cantik2 and more than channel she could wear in front of you....well thousands of reasons but actually people change due to their heart..and actually it is a dugaan from Allah...we lost when we were in love with our partner..and dugaan tu Allah bagi nak clean kan kite punye hati and make us get back to the right tracks....


sedih tau break up...time nilah you cari your family and Allah...you rasa secure dengan mereka...lagilah kalau you jauh dengan your family, and live with kawan2 yang baru you kenal...huhu sedihnya..it hurts a lot.tambah pulak you live dekat dengan supposedly to be your future in laws...wah sedihnya Allah saja yang tahu....tapi...you

could not drag yourself into it...you have to learn to be strong, because Allah tak uji hambanya kalau hambanya itu tak mampu dengan dugaanNya..so kena belajar sabar, doa and sentiasa buat baik dengan orang sekeliling you..barulah you rasa happy....kesedihan you tu rasa macm nak share dengan semua orang..time tulah you cari orang yang you rasa boleh selmatkan your relationship..tapi jangan..different people will give you different view..especially bila orang cakap.."eleh, dia datang balik punye"..please do not say this to your friends yang baru break up..ni akan buatkan dia semangat tapi sebenarnya sia-sia....eh rasa sedih plak..huhu nak cari boyfriend/girlfriend barulah..dia ingat dia hebat sangat..ingat aku tak laku...bla bla bla..tulah selalunya akan bermain dalam fikiran..tapi ukur baju di badan sendirila...siapa rasa cantik/hensem senangla cari..tapi siapa rasa gem gem..sepilah sampai sekarang..heheh berdepek dekat batang hidung sendiri!!..hehe...


tulah senario orang yang bercinta..sronok bila ada..sedih bila bergaduh...rasa nak mati bila putus...tu semua biasa...so kena lah berfikir bila kite bercinta..especially jaga maruah diri and keluarga...bila time bercinta pegang sana pegang sini..nak tu nak ni..macam2 la..bila putus barulah rasa menyesal..luak sana, luak sini...hei sedihnya..especially perempuan..jagalah diri baik...sian mak ayah kite..selalu rasa yang anak dia baik tak buat macam2 tapi dekat belakang..Allah saja yang tahu....


oklah dah lama pulak tulis blog ni..mula2 nak cakp pasal siti je..tapi terdrag plak sampi kesini...saya nak kongsi kegembiraan dengan kawan2 saya yang bakal bertunan and nikah...alhamdulillah cinta anda mendapat keberkatan dari Allah dan Allah melindungi hubungan kamu...nanti jangan lupe jemput pulak..kalau wi tak datang sorang maybe dah berdua kot time tuh..alamak cakap ape nih..heheh....


ok sesiapa yang baca blog ni..this is the only the general view from me about love..and some are from my personal experience....live life to the fullest!!


Tuesday, 20 October 2009

wes ora enteng enteng...


wes ora enteng enteng..sampai ke akhir tarikh exam pun still ada submission...pelikla jugak...tesl batch kami je ke..the previous bathches pun experience benda yang sama ke...yho wes lah...

skarang dekat bilik jaja..tido sini semalam and malam ni pun tido jugak nak buat CDROM...the final assignment, will be submitted on this coming friday....

semua ini akan berakhir jua..sabarla wiwi..empat tahun duduk di johor menahan rasa menahan hati menahan air ( eh tercedok dari amy pulak)...heheh...

ok..

Wednesday, 14 October 2009



hi...name kite rayan..tapi cak wawa panggil kite dudek!!

Sunday, 11 October 2009

English Camp at SK Panjang Sari, PAGOH...

From 9 - 11 october 2009, Teslians of UTM were having an English Camp at Sk Panjang Sari Pagoh..those are pictures which could tell more than 1000 words about the unforgettable camp....to my foster family, thank you so much..thank you with sincere appreciation...

alamak yana..tak termasuk dalam ini gambar pule...sory...boring!!! amy!!! hehhee





this is the picture of Super Protocol Loser!! wakakak...



what lies beneath??? hurmm...

Monday, 5 October 2009

The Broken Chair!!!

today will be one of the most unforgettable day in my whole life.....huhuhu

Saturday, 3 October 2009

sedihla...tapi sedih kenapa...


hari ni hari sabtu..pegi test mandarin...pegi rumah nyaei muni..pegi jamuan raya kolej 11..sampai tak buat psm langsung hari ni...orang lain semua dah buat psm..wiwi je tak buat lagi...camne ek..bole...camne ek..betulla dr hadina cakap..you should pull out your momentumla wirda..another 10days to go..huhu...

i like my psm topic..but slightly my body could not cope with the situation right...get tired easily...had a tiny cut on my foot, and bought a new slipper..i feel pain all over my ankle and thigh...especially when performing my prayers...huhu....now...i feel like to cry coz i could not produce good findings for my thesis....what should i do??...huhu

tomorrow will be another challenging day for me..from 830am to 500pm, tesl and me, means the whole class will attend a simposium...huhu another day for me to not to remember my psm..

next week will be the dateline for everything...thesis and other assignments as well....

dear wiwi..

do the best in everything that you do..always bear in my your mind that all things that happen in a sudden are just the test from HIM....just be with it and insyallah all the pain will fade away...HE knows the best!!

Monday, 28 September 2009

Class of 0910

erm..hari ni ambik gambar kelas..090909..hebatkan..tak sangka plak kena tarikh tuh...erm this pic will be the final pic of us..as a classmate..unfortunately not all of us are in the picture..wadah, sakit kepala time tu, siti i tak tahulah wat happened to her...anyway..we had a great moment la....TESLove class of 0610...

Friday, 25 September 2009

Selamat hari raya...



selamat hari raya...erm how should i begin...this year, most of my sisters and brothers will be celebrating the first hari raya with their in-laws..supposedly, only me and abg cik's family will be doing all the house chores, cooking, and helping mak with all the raya preparation..

suddenly..........

bak tak sihat tapi lepas subuh tu wi terlena plak dengan mak and bak pun pegi pasar sorang2..mak punyelah rasa bersalah..tibe2 edy plak balik..mak pun terus ajak pegi pasar...edy beli daging..bak balik pun beli daging...banykla daging..cume ketupat je takda..mak cakap bak tak berapa sihat and tak dapat nak petik daun kelapa jadi mak cadang buat nasi himpit aje..

eh edy sepatutnya balik to the other half punye rumah..tapi nenek kak yan raya dekat selayang pulak..so edy raya di jeram.....menolongla memasak...

macam dalam pukul 10 lebih abg cik and family sampai...wah meriah la sebab budak2 ramai..dudek pun chomel je...lepas tu bak pun sembelih ayam gajah yang mmg dibela untuk hari raya..itik waiz pun kena sembelih jugak..abg cik ammar and zahin tolong siat kulit ayam so tak perlula cabut bulu..

mmg bagi experience pada ammar and zahin raya kali ni....pastu bak ajak abg cik pegi pasar tg karang beli sarung ketupat...so raya kali ni dapatla jugak makan ketupat..tak la rasa hampa sangat heheh

onye sepatutnya raya pegi kelantan tapi tak jadi sbb kete tibe2 rosak...so balikla jeram...tolong mak masak...onye masak best..rendang ayam gajah..memang jadi igauan....hehhe

lepas zohor kak no and family sampai...kak no bawak rendang limpa hati and paru..hari tu masa majlis bak tak sempat merasa..then kali ni pulun la makan...erm along kali ni tolong pasang langsir..kalu tak wiwi jela yang kelam kabut..kak yong raya gedangsa..so tak dapat la nak menolong..so this year credit to along la plak...hehe dapat duit raya dari kak yong..best best!!

so..kak no onye abg cik edy and wiwi yang ada dekat jeram tuk beraya dengan mak and bak...abg raya dekat gedangsa, kak ce dekat sekinchan, gakti plak ILI ( influenza like illness)..so citer sedih la..sian cepia and charah..mumy kena quarantine for 6 days..so malam raya gaktila orang paling lepak..sampai citer mawi..rumah baru bini baru pun dia tengok...heheh

erm..pagi raya wi pegi solat eidulfitri dengan mak and kak no...lepas solat je pegi kedai nak beli ais...belasah jelah masuk 7eleven pakai telekung..hehe...

sampai rumah siap2 bermaaf-maafan pegi raya ke kerayong....kampung mak...

raya kali ni macam rilex sket..tak tau kenapa..tapi rasalah kerilexannya...

selamat hari raya..maaf zahir dan batin...

Wednesday, 16 September 2009

Buka Puasa and pink loafers...


hehe..time ni buka puasa dekat KFC Jusco Taman U..hasu..fiza..and wiwi.time ni pegi ramai gak la tapi..sory tak dapat nak semua dalam gambar..tengokla fiza tu..makan dekat kfc tapi dia beli food from McD..hehe..belasah je..

Dulukan masa sebelum masuk UTM, kalau baca paper mesti cam kutuk..apelah nama tempat ni Taman U..takda nama lain ke..hehe then sekarang, dah 4 tahun dok pi mai pi mai taman u jugak...tula jangan kutuk...selalunya yang kite kutuk tula yang akan bawak kebaikan utk kite..tapi kite tak sedar..hehe..wiwi wiwi..




p/s : Fiza ingat tak ape yang berlaku kat kite lepas bukak puasa hari tuh ;P...




erm lepas buka puasa sumer...pegi jalan2 dekat atas pastu nampak satu kasut nih..ahaks..warna pink..yeke nak beli nih..erm at first rasa cam nak beli..sebabnya bosanlah pakai sandal..nak pakai loafers pulak..dulu pun pkai..tapi skang tak mampulah nak pakai yang mahal2..so kena pakai budget student jela..

so kasut yang kat sebelah ni lah yang wiwi beli..cantik ke tak cantik..wi rasa cantik..so i belilah..

pastu pegi kelas..baju brown ke..hijau ke..turquoise ke..kasut tetap warna pink..hehe...ada gak yang lirikan mata yang diiringin senyuman bila nampak wiwi pakai kasut tu dengan warna yang tak sesuai..hehe i pun gelak sorang..tapi biarlah..yang penting..kaki i selesa nak berjalan and tak terdedah..

Selamat Hari Raya...

Sunday, 13 September 2009

Ramadhan Ku Yang TERAKHIR!!















Assalamualaikum....

ramadhan yang terakhir bagi wiwi di utm dan di johor...dah empat tahun belajar diutm dan macam2 yang terjadi pada wiwi...tapi apa yang paling banyak mengajar saya menjadi seorang yang selalu bersabar dan bersyukur...

bersabar menunggu bas hendak ke kelas..bersabar menunggu tempat komputer kosong di psz..bersabar menunggu giliran di pusat kesihatan..bersabar ketika beratur di mesin atm...dan sentiasa bersabar dengan segala kata-kata yang kadang2 mungkin buat wiwi nangis...

bersyukur sebab dapat duduk di kolej 11 yang selesa..bersyukur kerana kaki saya masih boleh berjalan dan bawa saya kemana2..bersyukur kerana selama ini insyallah urusan saya sesama manusia Allah permudahkan..dan sentiasa bersyukur kerana saya sentiasa dikelilingi kawankawan yang sentiasa saya hargai....


kite kena selalu bersabar..Allah akan menduga hambanya mengikut kemampuan kite sebagai hambanya...sebenarnya dugaan yang Allah beri kepada kite supaya kite tidak terus lalai dengan perkara yang mungkin kite ingat betul..tapi Allah lebih mengetahui....

kite kena selalu bersyukur...dengan segala nikmat yang Allah berikan..walaupun kadang2 kite rasa kite kurang daripada orang disekeliling kite..tapi hakikatnya kite kena bersyukur dengan apa yang Allah kurniakan...

tapi wiwi pun bukannya perfect..banyak pengalaman hidup yang wi rasa banyak mendewasakan wiwi...

harapan wiwi pada tahun ini adalah menjadi seorang yang lebih baik dan sentiasa mengingati Allah mak bak dan keluarga dalam setiap perbuatan....

ok dah habis citer sedih..cerita gumbira plak...sebelum nak balik raya tu..lambat betullah pegi beli tiket..so dapat lah tiket jumaat..orang sumer dah balik..so tinggallah wiwi sorang and sorang junior ni...name dia yohana..budak serawak..kitorang pun plan gi solat terawikh dekat MSI..rasa seronok sangat sebab akhirnya dapat jugak solat dekat situ...almaklumlah ramadhan ku yang terakhir..alhamdullillah dapat jugak bertarwikh...esok hari jumaat baru balik..smpai di meru, kak ce pun ambik...








Thursday, 7 May 2009

i just realized....



hmm..i just realized that it had been a year i did not scratch my blog...what a busy year i had before...

this year...from the very beginning..a lot of new things mingle around me...more or less i am still a student...another one year to go wiwie..yuhuuuu.......

what i want in my lif e...is a good job
( educator)...a family ( my hubby + my children) i wish i could had that one day...god willing me...my bak my mak are happy and pround of me being their youngest daughter...my sisters and brothers treat me like their little ones..my nieces and nephews always be there to seize my day...well basically everyone that always be by my side...i want them to appreaciate and accept me whoever i am...

this 2009 year... i wish i could be better...