Wednesday, 31 October 2012

jujur.....

assalamualaikum w.b.t...

hi...lama dah tak update blog..tak taulah nak kate sibuk mmg sibuk..and tak sempat...ramdhan pun sudah..syawal pun sudah..zulkaedah pun sudh selesai..nnti nak masul awal muharram pulak kan...bagi saya..saya perlu meningkatkan ilmu dalam diri saya..kadang rasa terlalu lalai sampai tak ada buat ape2 pun untuk diri dari segi meningkatkan ilmu islam sebagai seorang muslim..insyallah saya akan buat slow slow dan tidak terlalu mengejar dunia..insyallah....

hati ni selalau ada rasa tak betul..tak elokkan mcam tu..tapi kenapa ada rasa mcam tu..mungkin sbb kite berpengalaman mengenainya..kadang2 saya rindu saya yang dulu...sentiasa berlapand dada dan sabar dengan setiap yang berlaku...

janganlah terlalu mengharapkan manusia kerana tidak semua manusia itu menghargai kite..mungkin kite akan jadi yang terakhir bila dah bertemu yang lebih baik...mungkin sekarang adalah masa saya diuji dengan kesalahan kesalahan saya yang lalu..saya harap persaan ini akan hilang tanpa ada persengketaan..semoga Allah memudahkan segala urusan saya dan dia..kadang kadang kite perlu melepaskan sayang itu kerana itulah yang terbaik...walaupun sangat susah..tetapi itu lah yang terbaik...semoga saya sentiasa bermuhasabah diri dan semoga saya sentiasa mendapat kasih sayang dariNya...

jujur...jujurkah saya?? selama saya hidup saya selalu jujur dengan ape yang saya buat..sampailah bila ada keadaan yang membuatkan saya tidak jujur..dan saya rasa saya jadi orang lain..dan keburukan berlaku..dan sejujurnya saya tak suka..saya tak suka semua ni....semoga Allah sentiasa membersihkan hati saya dari segala prasangkan buruk.......




No comments:

you may interested to view on

Related Posts with Thumbnails

Wednesday, 31 October 2012

jujur.....

assalamualaikum w.b.t...

hi...lama dah tak update blog..tak taulah nak kate sibuk mmg sibuk..and tak sempat...ramdhan pun sudah..syawal pun sudah..zulkaedah pun sudh selesai..nnti nak masul awal muharram pulak kan...bagi saya..saya perlu meningkatkan ilmu dalam diri saya..kadang rasa terlalu lalai sampai tak ada buat ape2 pun untuk diri dari segi meningkatkan ilmu islam sebagai seorang muslim..insyallah saya akan buat slow slow dan tidak terlalu mengejar dunia..insyallah....

hati ni selalau ada rasa tak betul..tak elokkan mcam tu..tapi kenapa ada rasa mcam tu..mungkin sbb kite berpengalaman mengenainya..kadang2 saya rindu saya yang dulu...sentiasa berlapand dada dan sabar dengan setiap yang berlaku...

janganlah terlalu mengharapkan manusia kerana tidak semua manusia itu menghargai kite..mungkin kite akan jadi yang terakhir bila dah bertemu yang lebih baik...mungkin sekarang adalah masa saya diuji dengan kesalahan kesalahan saya yang lalu..saya harap persaan ini akan hilang tanpa ada persengketaan..semoga Allah memudahkan segala urusan saya dan dia..kadang kadang kite perlu melepaskan sayang itu kerana itulah yang terbaik...walaupun sangat susah..tetapi itu lah yang terbaik...semoga saya sentiasa bermuhasabah diri dan semoga saya sentiasa mendapat kasih sayang dariNya...

jujur...jujurkah saya?? selama saya hidup saya selalu jujur dengan ape yang saya buat..sampailah bila ada keadaan yang membuatkan saya tidak jujur..dan saya rasa saya jadi orang lain..dan keburukan berlaku..dan sejujurnya saya tak suka..saya tak suka semua ni....semoga Allah sentiasa membersihkan hati saya dari segala prasangkan buruk.......




No comments: