Thursday, 1 November 2012

apa mau masak ????

assalamualaikum w.b.t....

hi..hehe..baca tajuk mesti dah tau pasal makan...makan makan is me hokkay...haha..ok hari ni dekat office ada gotong royong 5S...my department dah start dari hari tu..so hari ni kami buat jugak even tak berapa nak major..tapi sisihan tu mmg banyak la..harap2 lepas ni semua berjalan dengan lancar...lepas penat sisih aiza zura and i pegi beli barang nak masak cekodok and bubur kacang ...bubur kacang dimasak oleh kak ayu..menjerit la...i kalau dengan kak ayu..mmg nak bergaduh je..tapi lepas tu rileks je....haha 1 jam je dah siap semua..ngeh ngeh ngeh...

esok...nak ada pot luck...nak masak ape ye...rasa mcam nak masak mee kari..tapi cam muak sbb tadi makan nasi ada lauk kari ayam...nak masak soto..takut tak tercapai spec...nak masak laksa renyak pulak...mano nak dapat ikan kembung petang petang ni ha....apepun tunggu jelah entry esok ye..






ni laksa hari tu saya masak time raya hari..haha..lama tak masak..tapi ok kot rasa dia..tak da pulak yang koma lepas makan...ngeh ngeh ngeh....




ok..ni pulak soto..i mmg suka masak soto...sbb i suke makan soto...hehe..soto with begedil is a must!!! ngeh ngeh ngeh ngeh


ni pulak bread pudding...first time i masak ni...i kan enjoy cooking rather than baking...haha..alhamdulillah jadi....superbb!! pujila diri sendiri walaupun mmg byak dipuji bila dorang makan nih...hahaha....



ok lah you guys...tak taulah nak masak ape esok..cumenye...kalau memasak tu bacalah bismillah dan sentiasa ikhlas dan penuh kasih sayang bila memasak..insyallah makanan tu berkat dan sedap untuk dimakan..... 

1 comment:

ros said...

waaahhhhh cedap nye masakan yg wiwi masak...puding yg las tu mcm marvelous!!!! da molek ngat da i jadi suri 4 'somebody'...sape la jejaka bertua tu...eh silap....bertuah tu???

you may interested to view on

Related Posts with Thumbnails

Thursday, 1 November 2012

apa mau masak ????

assalamualaikum w.b.t....

hi..hehe..baca tajuk mesti dah tau pasal makan...makan makan is me hokkay...haha..ok hari ni dekat office ada gotong royong 5S...my department dah start dari hari tu..so hari ni kami buat jugak even tak berapa nak major..tapi sisihan tu mmg banyak la..harap2 lepas ni semua berjalan dengan lancar...lepas penat sisih aiza zura and i pegi beli barang nak masak cekodok and bubur kacang ...bubur kacang dimasak oleh kak ayu..menjerit la...i kalau dengan kak ayu..mmg nak bergaduh je..tapi lepas tu rileks je....haha 1 jam je dah siap semua..ngeh ngeh ngeh...

esok...nak ada pot luck...nak masak ape ye...rasa mcam nak masak mee kari..tapi cam muak sbb tadi makan nasi ada lauk kari ayam...nak masak soto..takut tak tercapai spec...nak masak laksa renyak pulak...mano nak dapat ikan kembung petang petang ni ha....apepun tunggu jelah entry esok ye..






ni laksa hari tu saya masak time raya hari..haha..lama tak masak..tapi ok kot rasa dia..tak da pulak yang koma lepas makan...ngeh ngeh ngeh....




ok..ni pulak soto..i mmg suka masak soto...sbb i suke makan soto...hehe..soto with begedil is a must!!! ngeh ngeh ngeh ngeh


ni pulak bread pudding...first time i masak ni...i kan enjoy cooking rather than baking...haha..alhamdulillah jadi....superbb!! pujila diri sendiri walaupun mmg byak dipuji bila dorang makan nih...hahaha....



ok lah you guys...tak taulah nak masak ape esok..cumenye...kalau memasak tu bacalah bismillah dan sentiasa ikhlas dan penuh kasih sayang bila memasak..insyallah makanan tu berkat dan sedap untuk dimakan..... 

1 comment:

ros said...

waaahhhhh cedap nye masakan yg wiwi masak...puding yg las tu mcm marvelous!!!! da molek ngat da i jadi suri 4 'somebody'...sape la jejaka bertua tu...eh silap....bertuah tu???